FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1298

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sty 2011, 22:35

Nawet tego nie włączałem, nie mam takich zwyczajów w robieniu z siebie idioty jak mają niektórzy na cules.pl, ale Almeria z Realem grała jakby w przypadku porażki mieli im jaja poucinać, a dzisiaj to chyba mają tonę gówna w gaciach już zanim wyszli w ogóle na boisko.

Awatar użytkownika
pierroo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pierroo » 26 sty 2011, 22:36

a juz 4-0. Co ta Almeria jest słaba :lol:

Awatar użytkownika
wichniar
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wichniar » 26 sty 2011, 22:40

poprzedni mecz z barca wciaz maja w glowach, ale ida na pobicie tamtego wyniku ....

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 sty 2011, 22:56

Roncero jest udany szkoda, że nie nagrali jego reakcji podczas ostatnich GD, byłoby ponownie z czego się pośmiać. :lol: Wielkiej sprawy z tej kary nie ma co robić, trzeba pamiętać, ze to nie Barcelona jest traktowana inaczej niż pozostali(jeden regulamin dla nas inny dla pozostałych, czy jak to tam ktoś z obozu madryckiego bredził). :wink:

Barcelona spuszcza łomot Almerii, zbliżając, a być może już uzyskując sytuacje podobną do tej z dwumeczu z Betisem, po pierwszym spotkaniu. Raczej awans już nie jest zagrożony. Przy dwóch bramkach pomógł bramkarz przeciwnika, który wpuścił dwa strzały, które powinien wyciągnąć, ale to nie problem Barcy. Trzeba się postarać i jeszcze coś dołożyć.
Jedyne co mnie zdziwiło po pierwszej połowie to jak sędzia nie widział faulu na Xavim. :shock: Vargas i Garcia tylko dzięki sędziemu utrzymali się na boisku przez 45 minut.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 sty 2011, 0:09

:]

Lekko, łatwo i przyjemnie. Wynik jaki jest każdy widzi a przecież mogło być wyżej.

Abidal oszalał :lol2: Normalnie zwariował po tym swoim golu i jakby coś się w nim odblokowało. Szczęka opada jak się ogląda jego niektóre popisy po latach raczej ograniczonej gry w ofensywie. Piękna sprawa.

Pedro co urwał z wąsa :o Wiele się po nim spodziewałem, ale tym mnie zaskoczył :P

Ibisz przeplatanka. Kilka dobrych zagrań i kilka słabszych, ale wygląda na to, że rozumie naszą grę i będzie przydatny.

Mascherano zgodnie z oczekiwaniami, czyli w odbiorze perfekcja a i dobrym strzałem się nawet popisał.

Adriano :roll: On ma tzw. lepszą nogę czy to taki ewenement - obie ma słabsze? :| Jakby ogarnął te strzały to by było nieźle a tak to niestety psuł sporo w ataku a i w obronie miał ze dwie dziwne interwencje (raz niepotrzebnie wybijał na rzut rożny pod koniec I połowy oraz świeca w drugiej odsłonie).

Dla Abidala gotów byłbym wrócić do starego nicka :lol:

Sędzia zapomniał kartek chyba :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 sty 2011, 0:25

Oby tylko w rewanżu nie olali sprawy jak z Betisem. Dobra robota wykonana w pierwszej polowie, w drugiej było kilka ciekawych akcji, ale jedna za drugą była zatrzymywana przez nadmierną ilość podań. Trzeba się po prostu szykować na porządne uderzenie w kwietniu. Za tydzień mam nadzieję, że zobaczę Milito, który dzisiaj miał dobre wejście, Ibiego, Bojana, Mascherano, Keite, czyli rezerwowych. Może lepiej wypadną tym razem. Część odpocznie przed Atletico.
O Abidalu nie ma co się rozpisywać, w zeszłym sezonie przed kontuzją grał wyśmienicie, teraz gra jeszcze lepiej z pim-pam w roli głównej. Javier Mascherano świetnie przystosowuje się do stylu Barcy, oglądając spotkania z początku sezon i porównując je do ostatnich jest ogromna różnica. W odbiorze oczywiście jest świetny, ale z piłką przy nodze jest coraz lepszy i nie wybiera już tylko podań z cyklu najłatwiejszych i do tyłu, bez większego wkładu kreatywności.

Pora teraz zmierzyć się z pogromcą Barcelony w lidze- Herculesem.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 sty 2011, 1:12

Jak sądzicie, Alves odejdzie? Jest szansa, że na RB z Arsenalem zagra Adriano? :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 sty 2011, 1:38

Jeżeli Alves będzie zdrowy (póki co nie jest i jeżeli ktoś uważa, że nie gra z innego powodu to niech się popuka w głowę) to oczywiście będzie grał :]

Prawdopodobnie odejdzie, ale na pewno nie w zimie także z punktu widzenia fanów Arsenalu cała sytuacja z nim związana jest bez znaczenia.

Odnośnie zdrowia to powinien być gotowy już na najbliższy weekend.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 27 sty 2011, 7:21

Co do meczu to szczerze mówiąc w pierwszej połowie wynik zdecydowanie lepszy niż gra. Nie wiem co się stało Pique, ale w pierwszych 20-25 minutach miał ze 3 takie głupie straty, że go nie poznawałem. Z przodu na początku wchodziło dosłownie wszystko, a nawet więcej niż powinno, bo dwie pierwsze bramki to duuuże szczęście.
Teraz co na +
Bramka Pedro niesamowita. Nie wiem czy mierzył w to okno czy po prostu dostawił głowę i czekał co się stanie, ale lepiej tego uderzyć nie mógł. Niesamowita bramka. Drugi plus to na pewno świetny wynik i awans do finału, trzeci to dobre zmiany. Abidal rzeczywiście po swojej pierwszej bramce szaleje niesamowicie. Zapowiedział, że jeszcze będzie strzelał i przy odrobinie szczęścia jeszcze nie raz coś walnie.
Almeria miała kilka naprawdę fajnych akcji.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 27 sty 2011, 9:34

RealFan pisze:Nawet tego nie włączałem, nie mam takich zwyczajów w robieniu z siebie idioty jak mają niektórzy na cules.pl, ale Almeria z Realem grała jakby w przypadku porażki mieli im jaja poucinać, a dzisiaj to chyba mają tonę gówna w gaciach już zanim wyszli w ogóle na boisko.
Mój ulubiony tekst w tym sezonie. Wszyscy Barcelonie się podkładają, piłkarze, trenerzy, nawet kibice :lol2: a przeciwko biednemu Realowi wszyscy prowadzą krwawą krucjatę :]

Przy pierwszych dwóch bramkach nie popisał sie bramkarz Almerii, ale to że pierwsza połowę kończyliśmy z czterema bramkami sprawiło że w drugiej gra siadła i na piątą bramkę trzeba było czekać aż do samej końcówki. Almeria nie bez powodu jest w strefie spadkowej, ciężko na tle tak słabego rywala zagrać słaby mecz. Choć taki Adriano mógłby popracować nad strzałami, bo było ich 2 albo 3 i wszystkie bardzo nieudane. Alves wracaj.
Jarzinho pisze:Oby tylko w rewanżu nie olali sprawy jak z Betisem.
Awans jest zapewniony, więc w rewanżu zagra pewnie podobny skład jak z Betisem. Możliwie najbardziej rezerwowy.

Urgi
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Urgi » 27 sty 2011, 10:45

Po wczorajszych spotkanach można jeszcze dodać jedno. W sierpniu czekają nas 2xGD :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 sty 2011, 12:14

Za fcblog.pl
Pedro zagrał swój setny mecz w pierwszej drużynie. Od czasu kiedy 12 grudnia 2008 roku pierwszą szansę dał mu Rijkaard, "Pedrito" został "Pedro" lub nawet "don Pedro", ustanowił rekord w strzelaniu goli w 6 różnych rozgrywkach, strzelił 41 bramek dla drużyny z Barcelony, zdobył pozycję w reprezentacji Hiszpanii (w wyjściowej jedenastce w półfinale i finale Mundialu) i zgarnął Mistrzostwo Świata, całkiem niezły wynik zawodnika z Wysp Kanaryjskich...
Myślicie, że Ronaldo już wiem kim jest Pedro? :lol:
BarcaQzYN pisze:Nie wiem co się stało Pique, ale w pierwszych 20-25 minutach miał ze 3 takie głupie straty, że go nie poznawałem.
Niestety nie pierwszy już raz. Pique chyba bardziej błyszczy na twitterze niż na murawie :roll: Jak mu się chce, jest ogarnięty i skoncentrowany to gra doskonale, ale niestety zdarzają mu się odchyły.

Tych GD zapowiada się ogólnie bardzo dużo. Jak dla mnie trochę za dużo bo im częściej tym mniej w nich tej magii wynikającej z długiego oczekiwana, ale cóż poradzić :P Finał Pucharu Króla odbędzie się trzy dni po GD w lidze. Dodatkowo istnieje też taka możliwość, że spotkamy się w ćwierćfinałach (5-6,12-13 kwietnia) lub półfinałach (26-27 kwietnia, 3-4 maja) Ligi Mistrzów o ile oczywiście obydwa zespoły dotrą do odpowiedniego etapu.

Najbardziej hardcore'owy scenariusz zakłada cztery klasyki na przestrzeni 2 tygodni :roll: 5-6, 12-13 kwietnia w ćwierćfinale LM, 17 kwietnia w lidze, 20 kwietnia w finale CDR.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 27 sty 2011, 12:42

No i pewnie Superpuchar przed sezonem... :roll:

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 27 sty 2011, 13:34

i chyba turniej audi przed sezonem w monachium.

wracajac do meczu, wspomne o czyms co w polsce przechodzi bez echa, a jest mocno roztrzasane na hiszpanskich forach (marca,md).
otoz zwraca uwage brutalnosc w grze madrytu. w dwoch meczach cdr z atletico i sevilla i teraz uwaga, brutalna gra pilkarzy realu doprowadzila do 4 kontuzji rywali w trakcie meczu: kuna i reyesa z atletico oraz romarica i sancheza z sevilli. nie mozna tez zapomniec o paskudnie wygladajacym faulu ronaldo na ujfalusim. real zasluzyl sobie na przynajmniej 2 czerwone kartki: ronaldo(na ujfa) i diarra(na sanchezie) ktore mogly zuplenie inaczej ustawic oba pojedynki. o ile faul ronaldo byl w 80min wiec wynik byl raczej niezagrozony(chciaz wtedy bylo 2-1 a gola w rewanzu strzelil... ronaldo), to diarra faulowal w 10min.
a teraz piszac jak roncero: "wczoraj dostalem smsa od przyjaciela: zobaczysz, ze final cdr bedzie sedziowal facet ktory wczoraj gwizdal na camp nou. presja madrytu zrobi swoje (przypomne ze tego arbitra mocno chwalil the special five po wydrukowanym dla siebie meczu). zaklad?"

zacytuje na koniec swietny zwrot uzyty na forum asa w temacie ktory poruszylem: "Una auténtica barbaridad"
Ostatnio zmieniony 27 sty 2011, 13:40 przez miguel indurain, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 sty 2011, 13:38

miguel indurain pisze:otoz zwraca uwage brutalnosc w grze madrytu. w dwoch meczach cdr z atletico i sevilla i teraz uwaga, brutalna gra pilkarzy realu doprowadzila do 4 kontuzji w trakcie meczu rywali: kuna i reyesa z atletico oraz romarica i sancheza z sevilli. nie mozna tez zapomniec o paskudnie wygladajacym faulu ronaldo na ujfalusim. real zasluzyl sobie na przynajmniej 2 czerwone kartki: ronaldo(na ujfa) i diarra(na sanchezie) ktore mogly zuplenie inaczej ustawic oba pojedynki.
To tylko gdybanie. Oglądałem dwumecz z AM i obie ekipy grały na podobnym poziomie brutalności. Wg mnie rozpocząłeś propagandę i jako kibic Barcy z natury przypierdalasz się o byle gówno. Proponuję abyś po każdym meczu przeprowadzał analizę. :haha:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”