Liverpool (zbiorczy) - Strona 250

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 28 sty 2011, 20:42

Suarez może i miał ten sezon gorszy niż poprzedni, ale wynika to z tego, że jak już odpoczął po mundiali to doznał kontuzji i stracił sporą część okresu przygotowawczego. W jakiej formie jest obecnie trudno określić, bo ostatnie siedem meczów pauzował za ugryzienie Bakkala. Ale w 13 kolejkach Eredivisie strzelił 7 goli i zaliczył 7 asyst, więc nie jest to zły wynik, choć oczywiście daleko mu do statystyk z ubiegłego sezonu. Jestem bardzo ciekaw jak będzie się spisywał w Anglii. Szczerze mówiąc obawiam się jego pierwszych miesięcy na Anfield, ale jeśli do nowych rozgrywek odpowiednio się przygotuje latem to kto wie jak będzie. Tylko jedna rzecz: na litość boską, niech ktoś ze sztabu Liverpoolu popracuje nad jego skutecznością, bo w Premiership nie będzie miał tyle okazji co w Holandii i nie będzie mógł sobie pozwolić na marnowanie tylu z nich. Ciekawostką jest fakt, że Luis zarówno w tamtym sezonie, jak i jesienią obecnego brylował w Holandii w ilości strzałów w poprzeczkę i słupki.
Pawel875 pisze:emdżej kiedyś nawiązywał do tego, że przy każdym kontakcie się przewraca
To niestety fakt. Próby wymuszania rzutów wolnych i karnych to jest u niego chleb powszedni. Strasznie irytujący jest pod tym względem.

P.S. Podsumowanie występów Suareza w Ajaksie jakby ktoś był ciekaw: http://www.ajax-amsterdam.pl/component/ ... i-z-ajaksu

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 sty 2011, 21:24

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 28 sty 2011, 21:42

Sergek pisze:http://lfc.pl/39841 :angry:
Pewnie skończy się tak jak na Rooneyu. Dadzą podwyżkę i będzie spokój.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 sty 2011, 22:40

Mówi o tym The Times. Ktoś tam mówił, że w kadrze mają jednych z najbardziej poinformowanych ludzi w środowisku LFC. Kto wie. Hmm, ja rozumiem, że on chciałby coś osiągnąć, ale - iść do jednego z największych wrogów klubu? No kuźwa, przez ostatnie tygodnie mówił, że chce wypełnić kontrakt, wszyscy musimy trzymać się razem, że potrzebujemy punktów. Nie pamiętam, ale też mówił, że nie zagra w żadnym innym klubie na wyspach. Na dodatek 6 lutego jest mecz z Chelsea. Oby nie, choć... 40/50 mln za niego, za osobę, która w pełni formy nie jest - może jednak trzeba popatrzeć pozytywnie? Nie mam pojęcia, wiem tylko jedno... jeżeli on odejdzie do nich, to zawiodę się cholernie.

You'll never walk alone.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 sty 2011, 23:03

Jeszcze 7-8 miesięcy temu bardzo bym chciał Torresa, teraz niestety jest Messi :P
O Suarezie dużo się mówiło, kwoty przewijały się spore, jednak mimo wszystko doj... do pieca. Jeśli za tyle Liverpool kupił Urugwajczyka to ile zażąda za Torresa. Tak naprawdę szkoda El Nino dla Liverpoolu, nie dość, że Benitez zrobił tam burdel z drogich zawodników :D to jeszcze nie specjalnie potrafią zadbać o jego zdrowie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 sty 2011, 23:39

Poczytałem sobie forum lfc.pl i co mi się rzuciło w oczy.

Pierwsze Torres przestraszył się, że przegra rywalizacje z Surazem :haha: Jakim trzeba być debilem żeby coś takiego napisać? Rzeczywiście w Chelsea to będzie miał słabszych grajków jeśli chodzi o rywalizacje, i rzeczywiście ten Suarez to taki napieracz, że aż El Nino sra w pory, że go wygryzie ze składu :lol:

Po drugie wpisy typu, niech idzie za 50 mln za taką kwotę sprowadzimy sobie kogoś lepszego. Taaa ciekawego kogo, jakieś nazwiska, chętne do przejście do LFC lepsze od Torresa? :lol:

Po trzecie za 50 mln sprowadzimy sobie paru klasowych graczy. To takie myślenie ala idol fanów z Anfield Benitez(nigdy tego nie pojmę jak ktoś kto walnie przyczynił się do stanu w jakim teraz znajduje się Liverpool, może być tak tam wielbiony) kupimy sobie pięciu napieraczy za 10 mln, jakie to proste w...FM-ie. Nie wiem kiedy fani LFC w końcu zrozumieją, że lepiej kupić konkretnego grajka za 30 mln niż trzech średniaków za 10 mln. Wydaje się, że dyrektorzy w końcu to rozumieją, czas żeby i fani skumali.

Ciekawy jestem jak ta historia się zakończy. I co się ostatecznie stanie z Torresem. Wątpliwości do tego, że poprosił o rozważanie oferty CFC już chyba nikt nie ma, także nawet jak zostanie to ciekawy jestem przyjęcia fanów. Ja po akcji z Rooney'em już nie mam żadnych wątpliwości, że nie poświeciłbym nawet palca u lewej ręki za lojalność jakiegokolwiek gracza, teraz chyba to samo przeżyją fani LFC, którzy uważali, żę Torres to nie ten typ gracza.
Dla mnie i tak długo wytrzymał, facet ma 26 lat i nic poważnego jeszcze w Futbolu nie wygrał, czas leci, kariera się skończy i co będzie wspominać, ciągłe porażki?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 sty 2011, 23:50

Nie ma się co sugerowac tym co pisza kibice na polskich forach. Wiekszosc z nich nie ma zielonego pojecia o wiekszosci rzeczy zwiazanych z pilka/klubem albo jest oderwana od rzeczywistosci. Tak jest z kanonierzy.com tak jest i pewnie z forum lfc.pl :P

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 29 sty 2011, 0:02

Do kibiców The Reds - spokojnie, macie to szczęście, że to MY się interesujemy sprowadzeniem Torresa na SB (znaczy się, pewnie u nas nikomu nie chce zabierać się za negocjacje :lol: ), ten Torres mógłby się nawet przydać, ale martwi mnie jego nieregularność, tzn. nie gwarantuje, że będzie wiecznie w formie jak np. słabe zawody na Mundialu (indywidualnie), w Premier League dobre/świetne mecze przeplatane niektórymi przeciętnymi/słabymi. Mimo wszystko przyjąłbym go z otwartymi ramionami. Słyszałem też plotkę, że mamy Wam dokładać Sturridge'a (dlaczego nie Kalou?), który raczej uznaniem Carlo się nie cieszy i nawet przy wysokich wygranych pierwszy do wejścia zawsze będzie Salomon.
Dla mnie i tak długo wytrzymał, facet ma 26 lat i nic poważnego jeszcze w Futbolu nie wygrał, czas leci, kariera się skończy i co będzie wspominać, ciągłe porażki?
Coś w tym jest, poza mundialem (jak już wspomniałem - indywidualnie słabym) to nie wiem, co on jeszcze wygrał

gienio
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gienio » 29 sty 2011, 0:18

Grunt,ze dyskusja sie toczy,hehe.A najwiecej do powiedzenia maja kibice innych druzyn.O fuck...
Jarzinho-taki jest teraz rynek,spierd.....ny przez pewnego prezesa z Madrytu,wczesniej Ruska w Chelsea i kontynuowany przez Arabow w City.
Wy tez swoje 3 grosze dolozyliscie(Eto'o-Ibra plus 40 baniek(?).
Teraz te 25 mln nie wydaje sie jakas wielka kwota.
To,ze Benitez zrobil burdel to sie zgadza ale o jakich drogich zawodnikach ty mowisz?
Kazdy mowil,ze Liverpool to klub majacy 2 gwiazdy Gerrarda i Torresa,wiec nie rozumiem kogo masz na mysli.

Kamil232-jak ty sie sugerujesz forum kibicow strony to pogratulowac.Przeciez jakies conajmniej 50-60 % uzytkownikow jest tam w wieku gimnazjalnym i zaczela(o ile mozna ich zaliczyc)kibicowac LFC jak juz Benitez byl w klubie.Nikogo innego nie pamietaja i wydaje im sie,ze Rafa powinien pracowac dozywotnio na Anfield Road. :D
Ja tam w zadne plotki gazet nie wierze.
Niedawno z 2 tyg temu Torres powiedzial,ze chce wypelnic kontrakt i nigdzie sie nie rusza.

A plotki o nim beda sie pojawiac,jakby nie bylo jedna z najwiekszych gwiazd PL.
Gdzies widzialem dane o najlepiej sprzedajacych sie koszulkach i tych z nazwiskiem Torresa sprzedaje sie najwiecej!!!

Moje zdanie jest takie:jesli chce odejsc to klub powinien pozwolic mu odejsc ale w lecie.Nikt nie jest wazniejszy od klubu!

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 sty 2011, 0:34

Rzecz jasna chodziło mi o futbol klubowy, bo w reprezentacyjnym Torres juz wygrał wszystko co do zdobycia :wink:

Wiesz nie czytałem komentów gdzie sie wpisują barany, tylko forum największego serwisu LFC w Polsce, także chyba tam aż takich baranów powinno nie być.

A co do plotek, to nie są plotki, to są poważne gazety uchodzące za wiarygodne jak Times, Guardian czy Sky Sports, to nie żaden The Sun czy News of the world. Tam pracują goście którzy mają najlepsze kontakty w klubach i oni bez sprawdzenia tych informacji by tego nie wypuszczali. Zresztą wielu z nich jest kibicami LFC i sami na twiterze piszą, że byliby najszcześliwszymi osobami na świecie gdyby to nie było prawda, ale to jest fakt. Torres zgłosił taką prośbę. Klub rzecz jasna może postawić na swoim, ale zawodnik swoje już powiedział. Chyba, że mu się odwidzi :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 sty 2011, 1:07

A jednak!
Liverpool FC have confirmed that Fernando Torres has on Friday evening submitted a transfer request. The request has been rejected.

The Club said in a statement: "Fernando Torres tonight submitted a written transfer request, which has been rejected by Liverpool.

"Fernando is under a long-term contract and the Club expects him to honour the commitment he made to Liverpool FC and its supporters when he signed the agreement."
Czyli ten dziennikarz miał racje. Torres chce iść.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 sty 2011, 1:38

Ponoć Chelsea ma jutro zaoferować 50 mln funtów(+Sturridge) za Torresa. Liverpool go nie chce puścić, on chce odejść i taka oferta. Niby kasy nie potrzebują, ale z niewolnika nie ma pracownika. Ale z drugiej strony to nie wydaje się, żeby Torres miał zamiar odstawiać jakieś szopki, tylko pewnie zaakceptuje decyzje klubu, jeśli ten ostatecznie nie zgodzi się go sprzedać.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 sty 2011, 2:02

Torres odwala manianę jak Rooney, tyle, że tu faktycznie może skończyć się transferem. Nie ma Beniteza, nie ma sukcesów i Hiszpan chce uciekać. Po aferze z Rooneyem nie wierzę w żadne słowo kopacza o przywiązaniu do klubowych barw, o tym czy i gdzie odejdzie bo to zwykle kupa bzdur. City ma mało napastników, mogliby się włączyć.

Chelsea potrzebowała środkowego obrońcy, z Luizem nie wyszło to kupią Torresa :D Atak Drogba - Torres wygląda groźnie na papierze. Ciężko mi sobie wyobrazić ten transfer w zimie, z drugiej strony Romek dawno nie szalał na rynku, City robi się coraz groźniejsze więc kto go tam wie.

Torres pewnie też poczuł, że czas pójść gdzieś gdzie ma większe szanse na sukcesy w najbliższych latach a wielu opcji nie ma. Barcelonie niepotrzebny, do Realu nie pójdzie bo jest wychowankiem Atletico, Milan przód ma obsadzony, Inter też. Jaja będą jak powie, że chce odejść bo klub nie spełnia jego ambicji a Liverpool go nie puści i będzie się kajał jak Roo:)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 29 sty 2011, 10:50

Magnum pisze:Nie ma się co sugerowac tym co pisza kibice na polskich forach. Wiekszosc z nich nie ma zielonego pojecia o wiekszosci rzeczy zwiazanych z pilka/klubem albo jest oderwana od rzeczywistosci. Tak jest z kanonierzy.com tak jest i pewnie z forum lfc.pl :P
+1

Poubolewam raz jeszcze. Ja rozumiem, gdyby powiedział to na początku okienka, gdyby chciał przejść do innej ligi [bo kiedyś sam tak mówił], ale nie trzy dni przed końcem. Poczuję się oszukany, jak to dojdzie do skutku. Ale co ja mogę... :maruda:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 sty 2011, 10:56

Podobno Torres chce odejść z powodu obietnic jakie klub mu złożył gdy podpisywał z nimi kontrakt.
Niektórym ludziom już odbija :)
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”