ROCK i gitarowe brzmienia - Strona 7

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Jesus;p
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jesus;p » 21 lut 2005, 17:03

Onomatopejah pisze:Pantera - mlask! Polecam płytkę "Far beyond driven". Ten albumik chyba jest reprezentacyjny ;)

"Brzmienia gitarowe". Choć Eric Clapton wygrał plebiscyt na najbardziej przecenianego gitarzyste swiata kilka lat temu, to i tak lubie posluchac "My fathers eyes" czy "Layla".

Pozdrawiam, M.
Pantera jest zajefajna musze przyznac :) Lubie plytke Cowboys from hell. Ulubione utwory z innych plytek to "I'm Broken" (to chyba far beyond driven :P ), "war nerve" (jeden riff gitarowy mnie poprostu rozwala), Hollow (fajna balladka z ciekaweym tekstem).

Co do Claptona to nie jest on wielkim cudownym gitarzysta mimo ze piosenka Layla nie pogardze :)

Moi ulubieni gitarzysci to kirk Hammett i Yngwie Malmsteen. No i podobaja mi sie riffy Dimebaga Darella świetej pamieci :cry:

Awatar użytkownika
Onomatopejah
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Onomatopejah » 21 lut 2005, 18:36

Omg ;)

Ja też uwielbiam I'm Broken :D I w zasadzie wiekszosc moich ulubionych jest na "Far beyond driven". A jak Wam się podoba cover "Planet caravan" w wykonaniu Pantery? ;) Moim zdaniem jest to lepsza wersja niż prototyp Black Sabbath. A propos i Black sabbath lubie posluchac ab und zu :) Pozdrawiam, M.

Awatar użytkownika
Jesus;p
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jesus;p » 22 lut 2005, 15:54

Onomatopejah pisze:Omg ;)

Ja też uwielbiam I'm Broken :D I w zasadzie wiekszosc moich ulubionych jest na "Far beyond driven". A jak Wam się podoba cover "Planet caravan" w wykonaniu Pantery? ;) Moim zdaniem jest to lepsza wersja niż prototyp Black Sabbath. A propos i Black sabbath lubie posluchac ab und zu :) Pozdrawiam, M.
"Planet Caravan" to jest masakra... wczoraj sluchalem tylko tej pisoenki przez pol nocy i tak mnie rowalila masakrycznie ze nie moglem spac bo dziwnie sie czulem...

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 22 lut 2005, 20:01

Jesus;p pisze:
Onomatopejah pisze:Omg ;)

"Planet Caravan" to jest masakra... wczoraj sluchalem tylko tej pisoenki przez pol nocy i tak mnie rowalila masakrycznie ze nie moglem spac bo dziwnie sie czulem...
Palnet Caravan znam tylko w wykonaniu Black Sabbath.
A własnie a propos nich. Kogo uważacie za najlepszego z wokalistów Black Sabbathu??
Ozzy Osbourne, Ronnie James DIO, Martin, Gillan ........??
Wg mnie najlpepszy głos ma DIO, ale Ozzy to też klasyka i pierwszy wokal

Awatar użytkownika
Onomatopejah
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Onomatopejah » 23 lut 2005, 20:51

Wedlug mnie Ozzy jest niezastąpiony :) Facet tworzyl klimat, spiewal jak mężczyzna, a teraz...? :|

Posluchaj sobie "Planet caravan" w wykonaniu Pantery i czekam na opinie :) Mnie soobiscie bardziej podoba się wersja "panterowa", ale rzecz gustu :)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 01 mar 2005, 21:48

Dla mnie obecnie Franz Ferdinand jest w czołówce alternatywnych zespołów. Słucham jeszcze U2 (nowa płyta jest kosmiczna... :D ), The Hives i Red Hot Chili Peppers. :)

Awatar użytkownika
unojedrzej
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Test

Post Wyświetl pojedynczy post autor: unojedrzej » 10 mar 2005, 9:53

JA TAM WOLE ATB!! :)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 mar 2005, 17:45

Niezła moim zdaniem jest kapela rockowa Audioslave brzmienie nieco cieższe niż Franz Ferdinand ( dla mnie to raczej taki soft punk jakkolwiek nie ma takiej muzy) choc Franze tez lubie niektóre kawałki. Audioslave powstało z połączenia dwóch zasłużonych grungowych zespołów Soundgarden ( charakterystyczny wokal Chrisa Cornella co sie nie da pomylić z innym podobnie jak Anthoniego Kiedesa z RHCP :arrow: na co prosta repcepta fajki & drugi) i Rage Against The Machine ( styl muzyki).
Momentami brzmią podobnie jak Red Hot Chili Peppers ale na tyle oryginalnie, że jeden z lepszych debiutów ostatnich lat (oczywiscie moda na grung minęla wiec i z populanością cieżko im teraz).
Oczywiście lubie też Pearl Jam ale to już żywa legenda nie ma co pisać bo za dużo by było :D .

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 11 kwie 2005, 15:20

Zna ktoś Idlewild'a ?

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 11 kwie 2005, 19:00

BUNCH pisze:Zna ktoś Idlewild'a ?
Ja niestety nie, ale jak możesz, to podaj mi linka do ich utworów (MP3 8) ) - z góry dzięki... :D

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 11 kwie 2005, 22:59

Idlewild - You held the world in your arms tonight
-I am or A am not
-American English

Mam tylko te, ale w Kompilacji POWER SOCCER drugi utwór (pierwszy to tetn na początek) leci włąsnie jeden z ich kawałków, czad!

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 24 kwie 2005, 16:20

Ostatnio do gustu przypadła mi kapela Radiohead. Może i nie są aż tak 'rockowi' (nie we wszystkich utworach grają ostro), ale bardzo mi ich muzyka się podoba... ;) Co o nich sądzicie?

Awatar użytkownika
mariano italiano
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariano italiano » 24 kwie 2005, 16:33

Zielone żabki, Kastarcja, Defloracja, Nauka o gównie etc. etc.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2005, 19:13 przez mariano italiano, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 kwie 2005, 16:41

Anka pisze:Ostatnio do gustu przypadła mi kapela Radiohead. Może i nie są aż tak 'rockowi' (nie we wszystkich utworach grają ostro), ale bardzo mi ich muzyka się podoba... ;) Co o nich sądzicie?
Płyta "Hail to the thief" jest nie do przebicia. Szczególnie kawałek "There There" i "Wolf at the door" :). Płyta może iść dwa razy pod rząd, słucha się jej po prostu świetnie.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 24 kwie 2005, 16:42

Anka pisze:Ostatnio do gustu przypadła mi kapela Radiohead. Może i nie są aż tak 'rockowi' (nie we wszystkich utworach grają ostro), ale bardzo mi ich muzyka się podoba... ;) Co o nich sądzicie?
Radiohead - Where is my mind? :arrow: genialna piosenka, mozna jej słuchac cały dzień.

Polecam rowniez zespol THE CRANBERRIES, a szczegolnie piosenke When You're Gone, ale inne sa tez boskie 8) .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”