Polscy kibice - Strona 108

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 30 sty 2011, 20:12

cloner pisze:
bartbuks pisze:Kuźwa, cloner, ale ja nie mówię,że się z tą porypaną poprawnością zgadzam. Mnie też to niezbyt zadowala, bo pełniąc funkcję publiczną nie możesz mieć swojego zdania. Ale tego nie zmienisz.
Ostatni strażnicy wartości w kraju czyli kibole pokazują, że jednak można. Niestety niektórym mediom to przeszkadza.
Ode mnie tyle :lol:
Odważne stwierdzenie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 30 sty 2011, 20:19

Kamil232 pisze:I Tobie się to podoba Bartek? To, że z kimś sobie w prywatnej rozmowe lekko poszydzisz, ktoś to podsłucha i za to wylatujesz z pracy?
Nie, mi nie chodzi o prywatne rozmowy. Człowiek ma prawo do własnego zdania, lecz wyścig szczurów sprawia, że musi ważyć każde słowo. Nie powinno tak być, gdyż taka osoba staje się niewolnikiem systemu. Odnośnie systemu i standardów zachodnich to ja mam mieszane uczucia. Bo są pewne granice. Mamy wolność słowa i możesz chyba wyrażać własne opinie, lecz jak np. Smuda podczas Euro wyjdzie i powie, że "ten Murzyn zagrał jakby wyszedł prosto z buszu", to pójdzie to w świat i Polacy nagle staną się obiektem drwin i nagonki.

Odnośnie tego mam inne zdanie - jak jesteś osobą publiczną i w pewien sposób reprezentujesz grupę ludzi, to rób to godnie. Tyle w temacie o Zachodnich standardach.
cloner pisze:Ostatni strażnicy wartości w kraju czyli kibole pokazują, że jednak można.
A jakich wartości oni bronią?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 sty 2011, 20:27

pewnie jeszcze wartosci autoteliczne :lol:

hasla sa fajne... gorzej z tym co zycie pokazuje

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 sty 2011, 20:34

Tu nie chodzi o poprawnosc polityczna tylko o elementarna grzecznosc. Jesli pijesz do kultury Brytyjczykow to oni w relacjach z druga osoba sa grzeczni az do wyrzygania. Moze taka wymuszona kurtuazja jest nieszczera, ale na pewno jest wzorcem, ktory Polakom by sie bardzo przydal by takich sytuacji nie rozwiazywac za pomoca plucia na druga osobe. Skoro ta pani sedzina znalazła sie w obsadzie sedziowskiej czyli zdobyla jakies licencje, to takie zarty nawet nie tyle sa seksistowskie, co podwazajace prace, jaka wykonala zeby sedziowac mecz na takim poziomie. Reakcja wladz TV byc moze przesadzona, ale to oni najlepiej wiedza co im sie oplaca, bo maja swoje statndarty, badania fokusowe itp.
Z Katolika można się nabijać do woli, na białego można powiedzieć pierdolony białasie, powiesz co podobnego o Żydku czy Czarnuchu i już jesteś rasistą
Doprawdy? A scigane z polskiej TV Family Guy czy Little Britain za zarty wlasnie o Krk to najlepszy dowod jak mozna zartowac. Te same FG czy Mala Brytania w UK leca sobie kilka razy dziennie w TV i nikomu to nie wadzi. Dobrze, ze powoli doganiamy normalnosc. No chyba, ze chodzi Ci o to Islamisci beda grozic smiercia i jihadem? Oni juz tak maja, ale jakos zyjac w Polsce nie spotkalem sie, zeby mnie ktos ukaral czy grozil za opowiadanie kawałów o muzulmanach, zydach czy murzynach. Tym bardziej uzywac tych słow. Jakos wam nie wierze, ze ktos stoi nad wami i zabrania co mozecie mowic, pisac i manifestowac.
Ostatni strażnicy wartości w kraju czyli kibole pokazują, że jednak można.
Wartoscia jest po głupim zachowaniu przyznac sie do niego, przeprosic, poniesc wszelkie konsekwencjami czynu i obiecac poprawe. To nawet katolickie wartosci z tego co wiem, na które sie podajecie. Ale przeciez nie w tym przypadku. Straszni uzurpatorzy z was. Ciekawe kto wam to wmowil, ale ok, nie moj cyrk i nie moje małpy.

Awatar użytkownika
callousnes
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: callousnes » 31 sty 2011, 20:34

Co do Litara srednio lubie kibicow Lecha chodz sa wspaniali sa najlepszymi kibicami w Polsce a on sie zdenerwowal jak jakies pikniki pchali sie do mlyna na repr.
Z tych nerwow nie chcial wyladowac gosciowi z buta wiec naplul chamowi w twarz byc moze nie trafil a ze WIara Lecha leje na Zydowska GW wiec zrobili z tego wielkie yol-haloo.Kazdy ma prawo sie zdenerwowac prezydenci chleja jak gdzies jada a generalowie tez wiec dlaczego zwykly czlowiek nie moze sie zdenerwowac?

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 31 sty 2011, 20:44

:haha:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 31 sty 2011, 21:11

Bienias pisze:
Skontaktowała się z nami kobieta, mieszkanka okolic Poznania. To ona jest na nagraniu z rodziną.

Oto jej relacja: - Poszliśmy na mecz z siostrą, szwagrem i naszymi dziećmi. Staliśmy na trybunie nr 2 [zajmowanej przez najgłośniejszych kibiców], bo na te miejsca mieliśmy bilety. Chodziliśmy już z synami na mecze Lecha, zawsze w klubowych szalikach, bo chłopcy dopingowali "Kolejorza". Tym razem poszliśmy w strojach Polski, bo grała reprezentacja. Byłyśmy z dziećmi w toalecie, a szwagier czekał na trybunie. Siostrzeniec krzyknął: wujka biją! Zeszłyśmy na dół, na trybunę, a tam trwało już zamieszanie. Szwagier był popychany i opluwany. Ten pan z filmu [Krzysztof Markowicz] krzyczał na nas: wyp... stąd, jak chcecie się malować i przebierać, to na innej trybunie. A potem splunął siostrze w twarz. Zaczęli nas wypychać w górę. Krzyczeli na nas: "Śmieci". Na długo przed końcem meczu uciekliśmy do domu ze strachu, że to nie koniec agresji.
Pozdro Mendez. Chciales prawdziwa wersje to ja masz. Pewnie Litar cos tam wymsyli dla swoich wyznawcow, ale prawda jest taka ze oplul kobiete.

Cloner gosciu byl pijany i najebany? Widze że Cloner ma specjalne zdolnosci - potrafi wyczuc chuch przez monitor :lol:

:roftl3: To jest prawdziwa wersja ? :lol: Specjalnie nie odpisywałem, bo żal było wcześniej. Również dlatego czekałem bo mamy nowy materiał, a właściwie ten sam (nagranie monitoringu), ale trwające znacznie dłużej i ma to kluczowe znaczenie.
Och, jaki piękny artykulik, jak go teraz sobie czytam... zacznijmy od wypowiedzi drugiej strony, czyli litara z forum WL:
Proszę obejrzeć CAŁY zapis z monitoringu i potem proszę o komentarz ludzi, którzy "kamieniowali" mnie za "oplucie kobiety" i "wyrzucenie rodziny z trybuny".
Proszę obejrzeć dokładnie.
Dziwnym trafem wyborcza wrzuca to przed jutrzejszą konferencją prasową, na której mieliśmy wyjaśnić pewne kwestie.
Dlaczego od razu nie pokazano całego zapisu?
Dlaczego różnym ludziom, od których chciano uzyskać komentarz pokazywano "cały materiał", który miał 7 czy 8 minut?
Ludzie, którzy faktycznie widzą tam plucie w kobietę są śmieszni. Co jest większym dowodem ? litar wyraźnie zaprzecza jakoby opluł kobietę, zresztą nie tylko on. Czy można ufać kobiecie, która udzieliła tego wywiadu, skoro w jej wypowiedzi są kłamstwa ? Zaraz przytoczę jakie.
Zatem mamy opinię dwóch stron (o ile ten wywiad jest autentyczny, a nie wyreżyserowany) + opinię świadków. Ale tu każdy może powiedzieć swoje "ale" natomiast obraz nie kłamie - na kamerze nie widać, by opluł kobietę i to wyraźnie, co już przytoczyłem w tym wątku parę razy, lecz oczy "obiektywnych" raczą widzieć inaczej, cóż już podałem dwie rady dla tych osób :lol:

Obraz nie kłamie. Idźmy więc dalej. Kobieta mówi, że zaczęli ich wypychać z trybun :lol: . Zobaczcie sobie ten 15-sto minutowy filmik i oceńcie sami... śmiech na sali... prawda panie Bienias jest taka, że nikt ich nie zaczął wyganiać. Stali sobie spokojnie, nikt ich nie nękał i po paru minutach sami zaczęli kierować się w górę.

No a uciekanie do domu po meczu z kilogramowym klockiem w majtasach to już piękne puszczone wodze fantazji :lol: :lol: :lol:

Pozdro Bienias. Chciałeś prawdziwą wersję to ją masz. Pewnie Twoja GW coś tam wymyśli dla swoich wyznawców, ale prawda jest taka, że nie opluł kobiety.

Dziękuje, już mi lepiej :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 sty 2011, 21:22

:haha: :rotfl: :boruta:

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 31 sty 2011, 21:27

:rotfl:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 31 sty 2011, 21:32

Rozumiem, że argumentów brak.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 sty 2011, 21:34

masz linka do wersji 15 minutowej?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 31 sty 2011, 21:35

Bienias pisze:masz linka do wersji 15 minutowej?
Niee, zapewne dostępna jest tylko na terenie Wielkopolski :)

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 31 sty 2011, 21:37

Zatem wersja 15 minutowa to know-how dla nas nieosiągalne, za mały... limit :lol:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 31 sty 2011, 21:39

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 31 sty 2011, 21:41

MENDEZ pisze:proszę cwaniaki napinaki
Dziękujemy, dziękujemy, dziękujemy, dziękujemy, dziękujemy, dziękujemy!
ObrazekObrazekObrazekObrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”