Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 419

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 31 sty 2011, 11:29

petrdcm pisze:Zamiast Dudki, zdecydowanie wolałbym Wasilewskiego.
Dudka raczej nie będzie grał na prawe flance, już za czasów Leo poznaliśmy się na jego atrybutach gry na bokach obrony i chyba Franz nie odważy się ponownie go testować.

Dlaczego w składzie na mecz z Norwegią Krychowiak jest podany jako obrońca?
Kamil232 pisze:W takim razie myślę, że Smuda będzie konsekwentny i Peszki też już nigdy nie powoła.
Peszko powołanie otrzyma, przecież to Franza ulubieniec. Taka prawda, Peszko nigdy Smudzie nie przeszkadzał, więc selekcjoner go lubi. Boruc kiedyś powiedział, że były trener Lecha Poznań nie przepada za piłkarzami, którzy mają coś do powiedzenia. Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że Franz zawsze dobierał sobie ludzi, aby mógł nimi władać jak tylko chce i wiedział, że oni nie zaprotestują :roll:

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 01 lut 2011, 17:54

Nieważne czy będzie grał na lewej czy na prawej czy w pomocy. Mam na myśli fakt że Dudka zajmuje miejsce w kadrze, które mógłby dostać ktoś inny (czyt. Wasilewski) i zagrać na jego pozycji w testmeczach.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 lut 2011, 11:29

Nareszcie! Awansowaliśmy w rankingu FIFA! O jedno miejsce, z 72 na 71! :cegła:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 02 lut 2011, 12:46

W związku z przekazaną przez władze Polonii Warszawa informacją, że zawodnicy Polonii będą krócej, niż pierwotnie ustalono, na zgrupowaniu reprezentacji narodowej w Portugalii, Polski Związek Piłki Nożnej wycofuje powołania do reprezentacji na mecze z Mołdawią i Norwegią dla Tomasza Jodłowca, Adriana Mierzejewskiego, Macieja Sadloka i Artura Sobiecha" - głosi komunikat PZPN.
Brawo PZPN,brawo Smuda :haha:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 02 lut 2011, 12:48

bartbuks pisze:Nareszcie! Awansowaliśmy w rankingu FIFA! O jedno miejsce, z 72 na 71! :cegła:
Powolutku, małymi kroczkami...

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 02 lut 2011, 15:35

ddemon pisze:
W związku z przekazaną przez władze Polonii Warszawa informacją, że zawodnicy Polonii będą krócej, niż pierwotnie ustalono, na zgrupowaniu reprezentacji narodowej w Portugalii, Polski Związek Piłki Nożnej wycofuje powołania do reprezentacji na mecze z Mołdawią i Norwegią dla Tomasza Jodłowca, Adriana Mierzejewskiego, Macieja Sadloka i Artura Sobiecha" - głosi komunikat PZPN.
Brawo PZPN,brawo Smuda :haha:
I co dalej? Smuda nikogo nie powoła na ich miejsce?

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 02 lut 2011, 15:56

Shlubb pisze:I co dalej? Smuda nikogo nie powoła na ich miejsce?
Napewno raczej kogoś powoła..Informacja podana ok. 12 więc jest trochę świeża. Najlepsze jest to że jeszcze nie dawno sam Franz mówił że z Wojciechowskim uzgodnił szczegóły lecz już nigdy Smuda innemu zespołowi nie pójdzie na rękę... Szybko zmienił zdanie i Polonia nie będzie tym ostatnim zespołem :roll:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 lut 2011, 17:30

A gdzie on Wojciechowskiemu na rękę idzie? To mecz w terminie FIFA? Wojciechowski nie ma obowiązku puszczać piłkarzy na jakiś śmieszny meczyk w Mołdawią w trakcie okresu przygotowawczego. To raczej inne kluby idą na rękę Smudzie puszczając swoich piłkarzy, bo boją się podpaść PZPN. Smuda wygaduje jakieś pierdoły, że już więcej piłkarzy Polonii nie powoła, ale pewnie za miesiąc to odwoła. Taki już ten nasz selekcjoner.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 lut 2011, 18:04

Smuda się pręży jak zawsze. Pewnie niedługo jakiegoś wywiadu udzieli, że choćby go kołem łamali to już więcej tych piłkarzy z Polonii nie powoła. Nie ma co, nasz selekcjoner miękkim [ch**] robiony nie jest :lol:

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 06 lut 2011, 23:05

Wygraliśmy, ale widowisko było koszmarne. Nie dość, że walka głównie toczyła się w środku pola, to i tak okazji było jak na lekarstwo. Jak już jakieś mieliśmy to (Nowak) je marnowaliśmy. Gol kuriozalny, nawet jak na takiego rywala. Wydawać by się mogło, że większość z nas by taki strzał obroniła - przynajmniej piłka zostałaby zablokowana lub wykopana ;p.

W ogóle ten sparing był dość dziwny. Na ławce dwóch rezerwowych :haha: w meczu międzynarodowym...

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 06 lut 2011, 23:40

Jedną z najwiekszych ułomności tych meczów sparingowych jest to, że co selekcjoner, to 50nowych graczy w reprze sprawdzanych. Gracz powinien się wypromować i trafić do kadry a nie odwrotnie, że zagra 2 mecze dobre w lidze i wielkie objawienie nadające się do kadry.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 lut 2011, 23:18

ja naprawdę się łudziłem w 2009 ze na Euro bedzie kadra przyzwoita. A to jest najgorsza kadra jaką w zyciu widzialem. Taki burdel.. wstyd. Naprawde, zeby Smuda mowil ze obawial sie Mołdawii bo to silny przeciwnik.. zeby zawodnicy pokazywali to, co dzisiaj. Totalne dno. Aha - jeszcze jedno. Te naturalizacje.. Arboleda.. [k****]. Smuda sie zarzekal jeszcze pare lat temu, ze nie bedzie odstawial takich numerow a tu co.. no tak. Naiwny bylem ze sluchalem :D

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 lut 2011, 23:19

Ja to się zastanawiam jaki był dzisiaj sens wpuszczania Gola na boisko w 94. minucie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6610

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 09 lut 2011, 23:24

Też nad tym myślałem, może zmiany taktyczne trenują? Mecz oglądałem tak pół na pół, przegapiłem gola ale że był z dystansu to zapytam się: my byliśmy z piłka choć raz w polu karnym Norwegów?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 lut 2011, 23:27

emdżej pisze:Ja to się zastanawiam jaki był dzisiaj sens wpuszczania Gola na boisko w 94. minucie.
Zeby poprawic statystyki bramkowe

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”