Która Polska gazeta o sporcie jest najlepsza? - Strona 8

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Która Polska gazeta o sporcie jest najlepsza?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 lis 2010, 17:30

Arwin pisze:Kupiłem wczoraj miesięcznik ''Futbol'' i jestem więcej niż zniesmaczony.
Nie martw się, teraz będzie już tylko gorzej. Został tam Drażba, wraca Kmiecik, a rządzić będzie Górski. We 3 będą robić cały magazyn.
Bardes pisze:A może ktoś czyta "Four Four Two"?
Mr. Szaniawski robi większe gówno niż można było się spodziewać...

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 21 lis 2010, 18:55

A jak jest właściwie z tym Four Four Two? Ilość stron, zawartość, stosunek polska piłka do zagranicznej? Ze strony internetowej nie sposób się dowiedzieć, a cena dość zachęca.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 lis 2010, 20:30

Arwin pisze:A jak jest właściwie z tym Four Four Two? Ilość stron, zawartość, stosunek polska piłka do zagranicznej? Ze strony internetowej nie sposób się dowiedzieć, a cena dość zachęca.
Powiem Ci tak - teksty są monotonne, robione cały czas w oparciu o opinię tych samych ludzi, brak tam jakiejkolwiek logiki, schematu. NIe warto kupować, jak znasz angielski to kup w empiku wersję ang. W naszej i tak większość to przedruki z oryginału....

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 31 sty 2011, 0:42

bartbuks pisze:Mr. Szaniawski robi większe gówno niż można było się spodziewać...
Prawda, prawda.

Żenująco nieprofesjonalna ekipa. Moją wypowiedź bezprawnie tam wykorzystali i od trzech miesięcy nie potrafią się z tego głąby 'wypłacić', a cierpliwość ma zdaje się być już na wyczerpaniu.

Poza tym... Szkoda pieniędzy na gazetę, która w znacznej części jest zwyczajnym przedrukiem.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 31 sty 2011, 0:50

futbolowa pisze:Prawda, prawda.

Żenująco nieprofesjonalna ekipa. Moją wypowiedź bezprawnie tam wykorzystali i od trzech miesięcy nie potrafią się z tego głąby 'wypłacić', a cierpliwość ma zdaje się być już na wyczerpaniu.
futbolowa nakreśl temat, bo chętnie poczytam. Nie spodziewaj się cudów... Ja do dziś mam niesmak po współpracy... żałuję, że się zgodziłem...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 31 sty 2011, 1:13

Nic wielkiego i nawet bym to olała, gdyby nie to, że się brat ze mnie naśmiewa, że sobie ze mnie żarty zrobili ;)

Znajomy poprosił, bym podyskutowała na ich forum, zanim jeszcze gazeta pojawiła się na rynku. No to dyskutowałam, gdy nagle w jednym z numerów pojawiła się moja wypowiedź. Żaden regulamin tego nie przewidywał, na nic się nie zgadzałam, ale okej - sprawa przybrała obrót nawet miły, bo jakieś dziewczęta listy miłosne zaczęły pisać, że ich idolką jestem, a jeden typ zaproponował mi małżeństwo drogą mailową ;) Ale nie w tym rzecz. Za wypowiedź tę redakcja zaproponowała mi nagrodę rzeczową. A skoro zaproponowała, to trzeba brać, prawda? Tylko minęło już sporo czasu, a ci nic. Upomniałam się raz i drugi, aż wreszcie dwa tygodnie temu napisali, że paczka jest gotowa do wysyłki. Jednak - jak widać - gotowość do wysyłki nie oznacza samej wysyłki i rzekoma paczka wciąż się u mnie nie znalazła, co mnie wnerwia niezmiernie, bo prosić się muszę o coś, co mi się należy, a wcale tego nie lubię. Postanowiłam jednak, że będę uparta i dotąd będę ich męczyć złośliwymi mailami, aż wreszcie zareagują [a, że nie wspomnę o tym, iż odsyłali mnie do naczelnego najpierw, podając nieprawdziwy email, eh eh]. W każdym razie namawiają mnie nawet, żebym ich do sądu podała, bo zgody na publikację nie dawałam, ale w takie zabawy to mnie się mieszać już nie chce, chociaż - kto wie, jak mnie zdenerwują bardziej... :jupi:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 lut 2011, 1:16

Wchodzę sobie na sport.pl myślę sobie, może coś naskrobali o dzisiejszych transferach, chodzi mi o blogi, wbijam na blog Pola i co widzę. Typ piszę o Międzynarodowym Dniu Przytulania, kumacie to? Taki dzień gdzie pewnie pół świata ekscytowało się tym co sie działo i transferami, a dziennikarz sportowy z Wyborczej pasjonujący się rzekomo ligą angielską dodaje wpis o Międzynarodowym Dniu Przytulania :shock:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 01 lut 2011, 1:58

Sport.pl ? Moj kolega z liceum tam pracuje i wiem jak wyglądaja tam teksty piłkarskie, facet się zna na wszystkim poza piłką ale pisze o piłce.Sam sie przyznawał ze opisywał mecze ktorych nie widział :rotfl:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 01 lut 2011, 8:03

Sport.pl jest generalnie słaby albo żenująco słaby , nawet nie mówię tu o merytoryce tylko o błędach : stylistycznych , gramatycznych i ortograficznych (wspomniany Pol ma napisane na blogu że jest dyslektykiem wtf?! ). Generalnie tam czytam tylko zczuba.pl ,Steca(chociaż tego podniosły styl mnie męczy) i Czado (tylko tematy śląskie). Ja nawet chetnie kupowałbym jakąś dobra prasę sportową ale co do reki biore to gorsze

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 lut 2011, 14:52

Też bardzo chętnie bym kupował jakąś prasę sportową. Niby w internecie mam wszystko to co trzeba, to jednak po prostu lubię sobie siąść albo się położyć na sofie i poczytać gazetkę, albo w innych miejscach :mrgreen: . Tak tradycyjnie :)
No, ale niestety same kompletne gówna są na rynku i nie ma co kupić.... :roll:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 lut 2011, 18:33

Sorka za post pod postem ale obczajcie to
http://michalpol.blox.pl/2011/02/Faks-b ... story.html

Kolejny kapitalny wpis. Dobry tam jest koment, że też jeszcze nim się Fakt nie zainteresował, przecież ziomek tam pasuje jak ulał :roll:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 lut 2011, 0:10

Tak to znowu ja. Będę narzekał w tej kwestii tak długo dopóki mi się chce, lub dopóki nie pojawi się w Polsce jakikolwiek gazeta tudzież portal, który spełni moje oczekiwania. Nie marzę o tym, żeby mieć Polskiego Timsa, Guardina czy niemieckiego Kickera, ale żeby chociaż można było poczytać cokolwiek mającego związek z rzeczywistością.

Miałem nadzieje, że Weszło, chociaż trochę zaspokoi moje potrzeby. O piłce zagranicznej często tam Stano brędził, ale o Polskich sprawach dawał zajebiste infa, i jechał z gwiazdeczkami. Ale chyba rację miał bartbuks pisząc o ty, że nowa odsłona tej strona będzie fatalna. Bo już widać jakich tam baranów poprzyjmowano. Ostatnich tekstów po prostu nie da się czytać, taki bełkot, że szkoda gadać. Od razu widać, że tego nie pisał Stano.
http://www.weszlo.com/news/6253
http://www.weszlo.com/news/6255 kompletne dno
http://www.weszlo.com/news/6260 poziom faktu :shock:

No ludzie to jest kpina pierdolony poziom dna jakby powiedział Beenahaker. Jeśli Stanowski myśli, że z tymi głąbami zrobi fajny portal, to jest w błędzie i nie długo padnie jak futbol news- bo chyba stamtąd tych baranów przygarnął.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 lut 2011, 0:19

Kamil232 pisze:Ale chyba rację miał bartbuks pisząc o ty, że nowa odsłona tej strona będzie fatalna. Bo już widać jakich tam baranów poprzyjmowano. Ostatnich tekstów po prostu nie da się czytać, taki bełkot, że szkoda gadać. Od razu widać, że tego nie pisał Stano.
Ci co znają Weszło! od początku, to potrafią rozróżnić teksty. Kiedyś np zajebiście podobały mi się relacje live, bo można było się pośmiać.
Kamil232 pisze:Jeśli Stanowski myśli, że z tymi głąbami zrobi fajny portal, to jest w błędzie i nie długo padnie jak futbol news- bo chyba stamtąd tych baranów przygarnął.
Jakoś nie dopytuje o zmiany, bo nie chcę aby chłopaki pomyśleli, że wścibski jestem, bądź coś w tym stylu, albo że może chciałbym tam popisać. Wg mnie to Stano ma już na to wyjebane. On raczej zrobił swoje, zbudował markę i tyle, a teraz odda zabawkę młodym, niech się bawią, zarobią. Dla mnie to trochę przykre, bo Weszło! by Stano było czymś pięknym.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 19 lut 2011, 10:26

Czy ktoś z Was mógłby mi poradzić, co powinnam zrobić w sprawie FFT, o której pisałam wcześniej?
Debilizm tych ludzi zaczął mnie już przytłaczać. Miesiąc temu napisali mi, że paczka jest gotowa do wysyłki. Dwa tygodnie później spytałam, czy mają problemy z dojściem na pocztę i czy wiedzą, co grozi za wykorzystywanie cudzego tekstu bez wiedzy autora, na co po paru dniach odpisali, iż "wczoraj otrzymali zwrot z poczty" :rotfl: a potem... usunęli swojego redakcyjnego maila i już nie ma jak mi odpowiedzieć :boje się:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lut 2011, 10:31

idź sobie kupić coś ładnego i olej ich ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”