Zgodnie z zaleceniem moda "" zakładam temat "Młode talenty", także myślę że takiego jeszcze niema. No ale do rzeczy.
Szperając w necie trafiłem na newsa o młodym Polaku, ktory wyjechał na testy do Chelsea. Chodzi tu od Dawida Jańczyka z Sandencji Nowy Sącz. Ma on chyba 17 lat (nie jestem pewien) i w przeciwieństwie do Korzyma, jego testy wypadły pomyślnie (mimo śmierci Jana Pawła II). Grał m.in. w wewnętrznej gierce, w której wystąpił w parze z Mateją Kezmanem, niewiele odbiegał umiejętnościami od swojego sławnego partnera - jak twierdzi jego menedżer. Wszystko wskazuje na to, że jeśli na kolejnych testach wypadnie tak jak ostatnio, to podpisze kontrakt z Londyńskim klubem. Nie wierze, że prędko wystąpi w podstawowej jedenastce Chelsea, ale może kiedyś... Tak czy inaczej jesli znajdzie sie w tym klubie, to przynajmniej jego talentem zaopiekują sie właściwi ludzie. A co wy o nim myślicie?
MAGUS NAPISAŁ:
"Jestem wiernym kibicem Chelsea, więc wiem dużo o tej sprawie. Trochę teraz podam o nim informacji:
Dawid Janczyk - nie ukończył jeszcze osiemnastu lat (ur. 23 września 1987 r.). Jest wychowankiem Sandecji. Jego talent odkrył i oszlifował trener Janusz Pawlik. Jesienią ub.r. dobrymi występami i skutecznością zwrócił na siebie uwagę trenera seniorskiej "jedynki" Marka Góreckiego, który dał mu szansę trzykrotnego występu w III lidze. Gola w niej nie zdobył, ale swą obiecującą, zadziorną postawą potwierdził drzemiący w nim niepospolity talent.
Chłopak jest bardzo utalentowany, skoro już w pierwszym sparingu The Blues(rezerwy)strzelił trzy gole.Jednak zobaczymy co z tej sprawy wyniknie."