Młode talenty

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
player
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Młode talenty

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player » 12 kwie 2005, 19:50

Zgodnie z zaleceniem moda "" zakładam temat "Młode talenty", także myślę że takiego jeszcze niema. No ale do rzeczy.

Szperając w necie trafiłem na newsa o młodym Polaku, ktory wyjechał na testy do Chelsea. Chodzi tu od Dawida Jańczyka z Sandencji Nowy Sącz. Ma on chyba 17 lat (nie jestem pewien) i w przeciwieństwie do Korzyma, jego testy wypadły pomyślnie (mimo śmierci Jana Pawła II). Grał m.in. w wewnętrznej gierce, w której wystąpił w parze z Mateją Kezmanem, niewiele odbiegał umiejętnościami od swojego sławnego partnera - jak twierdzi jego menedżer. Wszystko wskazuje na to, że jeśli na kolejnych testach wypadnie tak jak ostatnio, to podpisze kontrakt z Londyńskim klubem. Nie wierze, że prędko wystąpi w podstawowej jedenastce Chelsea, ale może kiedyś... Tak czy inaczej jesli znajdzie sie w tym klubie, to przynajmniej jego talentem zaopiekują sie właściwi ludzie. A co wy o nim myślicie?

MAGUS NAPISAŁ:

"Jestem wiernym kibicem Chelsea, więc wiem dużo o tej sprawie. Trochę teraz podam o nim informacji:
Dawid Janczyk - nie ukończył jeszcze osiemnastu lat (ur. 23 września 1987 r.). Jest wychowankiem Sandecji. Jego talent odkrył i oszlifował trener Janusz Pawlik. Jesienią ub.r. dobrymi występami i skutecznością zwrócił na siebie uwagę trenera seniorskiej "jedynki" Marka Góreckiego, który dał mu szansę trzykrotnego występu w III lidze. Gola w niej nie zdobył, ale swą obiecującą, zadziorną postawą potwierdził drzemiący w nim niepospolity talent.

Chłopak jest bardzo utalentowany, skoro już w pierwszym sparingu The Blues(rezerwy)strzelił trzy gole.Jednak zobaczymy co z tej sprawy wyniknie."

Awatar użytkownika
player
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player » 12 kwie 2005, 19:52

sorki ze post pod postem, ale tam u gory wspominałem o modzie "pippen"

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 12 kwie 2005, 20:02

No wiesz, z Korzymem też była podobna sytuacja: taki utalentowany, na miarę co najmniej Frankowskiego, a teraz o nim ani widu, ani słychu... Siedzi sobie w Legii (o ile się nie mylę), i nikt mu szansy nie chce dać. :? Jednak mam nadzieję, że z nim nie będzie takiej sytuacji, i że będziemy mieli jakiegoś dobrego piłkarza (w przyszłości) w Premiership. Bo Dudek za kilka lat ma zakończyć karierę, i kolejna liga będzie cierpiała na brak w swych szeregach Polaków... :wink:

Awatar użytkownika
Txp1986
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Txp1986 » 12 kwie 2005, 20:11

Moim zdaniem to będzie kolejny zmarnowany talent. Korzym niby też miał zostać w Chelsea a teraz grzeje ławę w legii. :lol: Gdyby został w Lechu to pewnie by grał, ale w rezerwach, bo pewnie Michniewicz nie widziałby go na razie w składzie :!:

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 12 kwie 2005, 20:14

o ile soie nie myle korzym tez byl z sandecji nowy sacz czyli maja tam niezle talentow

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 12 kwie 2005, 20:15

Myśle że o Korzymie nie można niczego jeszcze powiedzieć. Ma 17 lat, jeśli pokarze się dobrze na treningach, to napewno bedą na niego stawiać.
A pozatym łatwiej - odziwo. wg mnie jest sięprzebićnapastnikowi w dobrym klubie, ponieważ jak już dostanie konkretną szansę to będzie mógł liczyć na dogrania lepszych pomocników i wiecej sytuacji podbramkowych do wykazania się.

W Legii jednak obecnie z lepszej strony pokazuje sierówneiż młody - Zjawiński.

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 12 kwie 2005, 20:24

pippen pisze:Myśle że o Korzymie nie można niczego jeszcze powiedzieć. Ma 17 lat, jeśli pokarze się dobrze na treningach, to napewno bedą na niego stawiać.
A pozatym łatwiej - odziwo. wg mnie jest sięprzebićnapastnikowi w dobrym klubie, ponieważ jak już dostanie konkretną szansę to będzie mógł liczyć na dogrania lepszych pomocników i wiecej sytuacji podbramkowych do wykazania się.

W Legii jednak obecnie z lepszej strony pokazuje sierówneiż młody - Zjawiński.

No i nie trzeba zapominać o młodym Rzeźniczaku, bez którego obrona Legii jest bardzo osłabiona...He's from Widzew Łódź :wink:

Urodzony 26.10.1986 w Łodzi, czyli jeszcze przed maturą :wink:.

Awatar użytkownika
magus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: magus » 12 kwie 2005, 21:56

Tylko niestety Korzym był przereklamowany i niczym The Blues nie zachwycił.

Awatar użytkownika
player
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player » 12 kwie 2005, 22:54

no wlasnie a testy Janczyka wypadly duzo lepiej od korzyma i chelsea jest sporo blizej podpisania z nim kontraktu, niz kiedys to mialo miejsce z korzymem

GiNioU
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GiNioU » 13 kwie 2005, 13:37

na moje to kraj byl w euforii, jak uslyszal, ze "roman ostrzy sobie zeby" :P na mlodego Polaka (chodziło wtedy o 16-letniego Korzyma), jak to sie skonczylo to wszyscy dobrze wiedzą. Po czasie jak ludzie uslyszeli ze jest tam kolejny mlody Polak, to nikomu sie nie chce wierzyc ze cos z tego bedzie. Ja osobiscie, mysle ze chelsea odprawi go z kwietkiem, co nie znaczy ze bedzie calkowicie skreslony. Chlopak ma talent i podobnie jak z Korzyma, kiedys bedziemy mieli z niego sporo pociechy.

Awatar użytkownika
MiNoO
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MiNoO » 13 kwie 2005, 14:14

nie ma młodych talentów w Polsce jezeli wy uwazacie ze korzym , janczyk , burghard to talenty to widac ze sie znacie na pilce noznej !!!! nie ma warunków w polsce zeby mozna było mówic ze mamy talenty w polsce jezeli na cały kraj są 3 szkoły piłkarskie ?????? gdzie w Angli jest ponad 100 ??

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 13 kwie 2005, 15:20

MiNoO pisze:nie ma młodych talentów w Polsce jezeli wy uwazacie ze korzym , janczyk , burghard to talenty to widac ze sie znacie na pilce noznej !!!! nie ma warunków w polsce zeby mozna było mówic ze mamy talenty w polsce jezeli na cały kraj są 3 szkoły piłkarskie ?????? gdzie w Angli jest ponad 100 ??
wiesz jak dla mnie to ze w polsce jest malo szkolek pilkarskich nie znaczy ze nie moga sie pojawiac raz na jakis czas talenty pilkarskie

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 13 kwie 2005, 15:35

Uchi_UfFy pisze: No i nie trzeba zapominać o młodym Rzeźniczaku, bez którego obrona Legii jest bardzo osłabiona...He's from Widzew Łódź :wink:

Urodzony 26.10.1986 w Łodzi, czyli jeszcze przed maturą :wink:.
Tak, on jest bardzo utalentowany, o ile pamiętam w Widzewie grał na boku obrony. Obecnie w Legii wystawiają go na środku obrony razem z Szalą i chłopak spisuje się bardzo dobrze, pewnie i odważnie interweniując.

Awatar użytkownika
player
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player » 13 kwie 2005, 15:40

MiNoO pisze:nie ma młodych talentów w Polsce jezeli wy uwazacie ze korzym , janczyk , burghard to talenty to widac ze sie znacie na pilce noznej !!!! nie ma warunków w polsce zeby mozna było mówic ze mamy talenty w polsce jezeli na cały kraj są 3 szkoły piłkarskie ?????? gdzie w Angli jest ponad 100 ??
no dobra, a spojrz na "wybryki natury" na wschodzie > białoruś, serbia itp. tam ucza grac tak jak i w Polsce, a moze i gorzej...
Co do Twojej wypowiedzi, to jak bys sie sam zastanowił to byś doszedł do tego, że w Polsce jest sporo talentow, tyle ze nie potrafimy ich wykorzystac. A jak ktos ma 16 lat to mozna mowic ze ma talent i jak interesuje sie nim zachodni klub, to wszystko jest na dobrej drodze!
A wez mi powiedz ze taki Boniek, czy Lato nie mieli talentów?! A jesli je mieli, to skad sie wziely w tej naszej komunistycznej ojczyźnie?

PS. jesli napisalem cos glupiego to sorry za roztargnienie, ale przed chwilą (z jakies 15-20 min. temu), jakis najechany kolo mało mnie nie potrącił!! :| na szczescie zamiast we mnie wladowal sie w plot... A wyszedlem sobie tylko pobiegac kulturalnie... :|

GiNioU
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GiNioU » 13 kwie 2005, 15:47

Baaardzo trzeba sie znać na pilce noznej, zeby napisac "burghard" :lol:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”