AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1004

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 lut 2011, 15:50

Jaka kartka dla Zlatana :rotfl: Kucka odebrał mu piłkę z faulem, ten się wkurzył i biegł za nim wywierając na nim cały czas presję, Kucka czując jego oddech na plecach wywrócił się bez kontaktu, a sędzia ukarał kartką Zlatana. I z tego "faulu" poszła akcja na 1:1. :rotfl:
Dodać trzeba, że Zlatan wybił czyściutko tą piłkę.

Bramka dla Genui w najgorszym możliwym momencie. Trzeba się spiąć w drugiej połowie i to wygrać. Cieszy bramka Pato i mam nadzieję, że się wreszcie przełamie. Dzisiaj 3 punkty to jest mus zwłaszcza, że Napoli i Lazio wygrywają.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lut 2011, 15:52

Dodać trzeba, że Zlatan wybił czyściutko tą piłkę.
O tym jeszcze zapomniałem. Podwójna strata - kolejna kartka dla Zlatana, tym razem totalnie niezasłużona i niezgodna z przepisami, a przy tym akcja, z której Genoa po pięknej asyście van Bommela wyrównuje w samej końcówce meczu. I to jeszcze taki inwalida jak Floro Flores. Dajcie spokój, pomoc z Silvą i Merkelem + obrona z Bonerą i Sokratisem wyglądała pewniej, niż dzisiejsza z Bonerą na... lewej obronie. Włoch jest do zdjęcia, tylko kto za niego, Emanuelson?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2264
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 lut 2011, 15:52

Ehh już chciałem pochwalić ich za grę po bramce bo wyglądało fajnie i mogło paść więcej gdyby Pato trochę więcej myślał.Do bramki bardzo statycznie, z przodu brak ruchu czego wynikiem jedna sytuacji w 30 minut.Po bramce fajnie, szczególnie akcje trio Pato-Ibra-Robinho.

Cieszyłem się, że w II części będziemy kontrolować sytuacje a tu taka bramka wpada, która zaczęła się od rzekomego faulu Ibry na Kucce [ ZLatan w piłkę trafił ] i mamy 1:1.

W II części dalej trzeba będzie walczyć o dobry wynik, ale jak zagrają tak jak ostatnie 15 minut to powinniśmy coś strzelić.

Zapomniałem dodać, że strasznie statyczna pomoc, nie wiem czy przez nich w ogóle przechodziła piłka, nie starają się grać, rozgrywać, pomagać, strasznie to wygląda.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lut 2011, 15:55

[ ZLatan w piłkę trafił ]
I nie trafił w Słowaka. :wink:

Faktycznie, do trzech razy sztuka - dopiero trzeci faul Mesto na Bonerze odgwizdał sędzia.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 06 lut 2011, 16:17

Dajcie proszę linka do jakiegoś streama :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lut 2011, 16:20

Ciekawe, ilu młodych fanów Milanu tnie się przy tym meczu. Przypominają mi się mecze zaraz po powstaniu Premiership, angielskie wczesne lata 90, ze strony Milanu to jest wielki dramat. Seedorf/Emanuelson i Cassano na boisko, ale już!
Akurat Cassano wchodzi za Robinho, bardzo dobry pomysł na zmianę, bo dziś kreatywności trzeba, nie skuteczności.
Paloschi na boisku - teraz przydałby się gol na 2:1 dla Genoi po akcji Kaladze, Criscito i Paloschiego, życie lubi takie scenariusze.

EDIT: Co ma we łbie człowiek, który wybrał Oddo do wykonywania rożnych? Co on sobie wyobrażał?
Teraz Ibrahimović podchodził do rożnego. :roll:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2893

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 06 lut 2011, 16:50

Ja pierdolę Oddo jest przechuj, mieć jedno dobre dośrodkowanie (gdzieś w tamtym sezonie) w całej karierze w Milanie to jest osiągnięcie nieprzeciętne :!:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2264
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 lut 2011, 16:52

Najbardziej bałem się remisu do przerwy bo później jak trzeba wprowadzić ''warianty ofensywne'' w Milanie to tak to wygląda, że tylko Antek jest zawodnikiem możliwym do zmian losów meczu a na pewno nie Urby czy Merkel i tak też się skończyło, że w dwóch meczach mamy dwa punkty i nie wiem czemu ale Allegriemu pedałuje się coraz ciężej.

Ehh uwielbiam takie mecze Milanu :roll: .

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 lut 2011, 16:52

Coś się zacięło u nas. Strata punktów z Lazio, Lecce i Genoą może nas pozbawić Scudetto w maju. To będzie wielkie frajerstwo z naszej strony. Benitez wystawił nam mistrza na tacy a my go nie bierzemy.

W meczu z Napoli Oddo wykorzystał limit dobrych dośrodkowań do końca sezonu. Żenada. Co się dzieję z Abate??

Napoli wygrywa, Inter jak wygra z Romą i mecz zaległy to będziemy już na styku i będzie niedobrze.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 lut 2011, 16:55

strasznie słabo wypadliście w drugiej połowie. W zasadzie Genoa była w niej wyraźnie lepsza i jak najbardziej zasłużyła na remis. Fajnie wypadł Kucka, którego chwalił przy okazji transferu do Genoi Dr.Football. Faktycznie ciekawy grajek.

Bedzie jeszcze bardzo ciekawie w walce o scudetto :D

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 06 lut 2011, 16:57

EDIT: Co ma we łbie człowiek, który wybrał Oddo do wykonywania rożnych? Co on sobie wyobrażał?
Jak to kto... Nasz Coach

Mecz był do wygrania i z nowu dali dupy w końcówce 1 połowy. Ile to już razy Milan obejmując prowadzenie nie dowoził tego do końca :?: Jeśli chcemy być klasową drużyną to nie można popełniać ciągle tych samych błędów. Oddo na prawej obronie może [ch**] ma dośrodkowania ale chociaż wychodził do przodu, Bonera natomiast na lewą obronę się nie nadaje a nasz mister wystawia go zamiast Antoniniego czy Emanuelsona.

Ma ludzi do gry jak nie wygra scudetto to chyba i historia Allegriego długo w Milanie nie potrwa.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lut 2011, 16:59

Kolejne punkty tracimy przez Allegriego. Porównanie jego z Mourinho wygląda jak porównanie pozycji w wirtualnych tabelach między Milanem a Interem - Mourinho swoją charyzmą i decyzjami dodawał Interowi, jak i sędziowie, po kilkanaście punktów na sezon. Allegri swoim brakiem jaj (on wie, że mamy trzy zmiany do dyspozycji?) i fatalnymi decyzjami odejmuje Milanowi, jak i sędziowie w tabelach nie uwzględniających ich błędów, odjął Milanowi już co najmniej kilka punktów w tym sezonie - Sampdoria, Genoa, Catania, Lazio na jesieni, Genoa na wiosnę. Za Lazio do niego nie mam pretensji, za dziś jak najbardziej tak.
Po drugie - wstrzymywałem się kilka tygodni z oceną wariantu asymetrycznego rozegrania piłki autorstwa Allegriego, ale dziś już po co najmniej kilku pełnych meczach, w których to wykorzystywaliśmy, trzeba powiedzieć - to pomysł całkowicie chybiony. Wygląda to tak, że lewy środkowy pomocnik jest najbardziej wysunięty, a dwaj pozostali zabezpieczają środek i prawą stronę. W efekcie wystarczy zablokować jedno skrzydło (tam i potrajają krycie na byle Emanuelsonie!) i pomocy Milanu nie ma. Zagraliśmy tak dziś, zagraliśmy z Lazio, Catanią, Romą, Bari i Sampdorią, w żadnym z tych meczów dzięki temu systemowi nie osiągnęliśmy żadnych korzyści - wygrywaliśmy lub remisowaliśmy, ale ten wysunięty pomocnik nam nic nie dawał. Rywale w ciemno wiedzą, że z prawej strony i tak nie pójdzie żaden atak, ewentualnie wleci tam niegroźny piłkarsko (bo czy komuś nie urwie głowy, to nigdy nie wiadomo) Abate lub wrzuci jeszcze mniej groźny balon Oddo, więc się tym nie przejmują.
I to tyle. Piłkarze mają gorszy moment, ale Allegri dzisiaj zbliżył się, lub nawet pobił swój rekord idiotycznych i błędnych decyzji na mecz. Co gorsza, wszystkie te błędy powtarzają się już któryś raz. Oddajemy sami tytuł, nawet nie tyle utrudniamy walkę, co go oddajemy. Czeka nas rewanż z Interem i wyjazdy do Turynu, Rzymu i Palermo, niby tam mamy odbudować przewagę? :rotfl:
Co gorsza nie widzę sposobu na poprawę tej gry - nie spodziewam się po Pirlo, a tym bardziej Seedorfie, ożywienia naszego środka w odpowiedni sposób, Boateng to nie ten typ.
Ależ jestem zły, oddaliśmy w tym tygodniu cztery punkty z własnej woli.
mieć jedno dobre dośrodkowanie (gdzieś w tamtym sezonie) w całej karierze w Milanie to jest osiągnięcie nieprzeciętne
Trzy słowa - Mecz z Napoli.
Co się dzieję z Abate??
Uraz mięśni brzucha. Ma wrócić na Parmę.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 lut 2011, 17:01

Fajnie wypadł Kucka, którego chwalił przy okazji transferu do Genoi Dr.Football.
Wlasnie chcialem sie pochwalic :lol: Bardzo ciekawie wyglada srodek pola Genoi z Kucka i Konko. Slowak moze okazac sie jednym z najlepszych transferow tej zimy.

Milan slabiutko. Z taka gra ciezko bedzie o Scudetto,o LM nie wspominajac.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1499
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 06 lut 2011, 17:04

Mourinho swoją charyzmą i decyzjami dodawał Interowi, jak i sędziowie, po kilkanaście punktów na sezon.
zamilcz knypku , bo po raz kolejny sędzia dzisiaj oszczędził milan nie dyktując karnego po zagraniu ręką , w zeszłym sezonie nastrzelony Lucio dostał czerwo a Milan karnego

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lut 2011, 17:12

zamilcz knypku , bo po raz kolejny sędzia dzisiaj oszczędził milan nie dyktując karnego po zagraniu ręką
Ja wiem, świat się zmienia prędko, ale Kaladze w Milanie już od sierpnia nie gra, więc po jego zagraniu ręką koło 80 minuty byłby karny DLA Milanu, nie przeciwko Milanowi. :wink:
Przy czym nie wspominałem o tym wcześniej, bo Milan był tak słaby, że remis po prostu się należał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”