Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 808

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 lut 2011, 2:21

Napastnik reprezentacji Danii i Arsenalu Nicklas Bendtner zagroził, że będzie musiał zastanowić się nad swoją przyszłością jeśli w dalszym ciągu będzie siedział na ławce rezerwowych.

Bendtner w tym sezonie zaczął tylko 10 spotkań a strzelił już 6 bramek. Bendtner walczy o miejsce jedynego środkowego napastnika z zawodnikami o znanych nazwiskach Van Persie i Chamakh jest sfrustrowany swoja pozycją w Arsenalu. Już dzisiaj zagra on w Kopenhadze z reprezentacją Anglii i uważa, że musi zacząć grać regularnie jeśli chce osiągnąć swoje cele w piłce nożnej.

- Jestem przywiązany do Arsenalu, ten klub znaczy dla mnie bardzo wiele. Byłbym smutny gdybym musiał odejść, ale trzeba myśleć o sobie i o swojej karierze. Nie mogę siedzieć na ławce i tyle. Zrobię wszystko żeby pomóc Arsenalowi w tym sezonie. - powiedział Bendtner.

- Mam nadzieję, że będę tam w następnym sezonie, ale zobaczymy. Jeśli moja sytuacja się nie zmieni, będę musiał się nad tym głęboko zastanowić bo chcę grać. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Jeśli nie zacznę grać w Arsenalu to nie chcę siedzieć na ławce - ale każdy zawodnik myśli w ten sposób. Jestem na etapie kariery gdzie musze grać każdy mecz i powinienem się rozwijać, strzelać bramki. - twierdził Duńczyk.
Moim zdaniem tymi wywiadami przesadza. To już nie pierwszy raz gdy zaczął narzekać. Jeśli on myśli, że zasługuje na grę zamiast Van Persiego to życzę powodzenia w innym klubie. Nie teraz. Co ma pomysleć Chamakh? I tak gra teraz więcej, niż Marokańczyk. A to Marokańczyk jest bardziej doświadczony, starszy i w ogóle.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 lut 2011, 7:44

fieldy - pamiętasz może gościa nazwiskiem Jérémie Aliadiere?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lut 2011, 11:50

chyba każdy tu pamięta, w końcu odchodził nie tak dawno temu. Ostatnio chyba bez klubu, chcesz kilka słów o nim ?

dobry drybling, dosyć szybki, jego największym atutem było dochodzenie do znakomitych sytuacji strzeleckich, wychodziło mu to jak mało komu, najwiekszą jednak wadą, było marnowanie tych okazji na potęgę :lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 lut 2011, 11:52

To jeśli dochodzi do sytuacji i je marnuje to faktycznie do Legii się nada :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lut 2011, 11:57

a właśnie czytam, że do Legii go chcą :lol:
kiedyś (06/07 chyba) zagrał znakomicie z Liverpoolem w CC. Arsenal wygrał 6:2 czy coś w ten deseń, Baptista strzelił Dudkowi 4 gole, a Jeremie jeśli dobrze pamietam oprócz gola zaliczył 3 asysty. To był jego najlepszy mecz w Arsenalu. Szkoda, ze wiecej ich nie było

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 lut 2011, 13:31

A w to wierzysz? :lol:
Arsenal złożył ofertę Realowi
9 lutego 2011, 13:25:23, Źródło: Tribal Football
Arsenal złożył ofertę za obrońcę madryckiego Realu - Pepe. Hiszpański "AS" poinformował, że "Kanonierzy" zaproponowali "Królewskim" za Portugalczyka 30 milionów euro.

Spekulacje na temat transferu Pepe trwają, ponieważ obrońca wciąż nie chce przedłużyć z Realem umowy, która wygasa za półtora roku. Pozyskaniem zawodnika poza Arsenalem są także inni dwaj angielscy giganci - Chelsea i Manchester United.

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 09 lut 2011, 13:36

Już to widzę , że Wenger daje 30mln na 27 letniego zawodnika :shock: Myślę że jak nawet zdecyduje się na obrońce, to poszuka jak zawsze w swoich stronach. I na pewno nie wyda takiej fortuny na jednego piłkarza, zaprzeczył by sam sobie :wink:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 09 lut 2011, 14:35

Źródło: Tribal Football
:zgon:
Przecież oni se sami wymyślają newsy, boże kto z tego korzysta.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 lut 2011, 15:17

eurofutbol.pl z tego korzysta. Wkleiłem to jako ciekawostkę, bo ten serwis podaje często takie pierdoły. Aż dziw, że współpracują z rzetelnym 90minut.pl. Dziś podali też, że Marsylia szykuję ofertę za Drogbę na lato :lol: Źródło oczywiście Tribal Football.

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 09 lut 2011, 15:41

Tribal wymyśla newsy? Przecież podają się na dane źródło. W przypadku Pepe na "AS", a w przypadku Drogby na "Daily Express". Zarzuty więc proszę kierować do pierwotnych źródeł ;)

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 11 lut 2011, 15:34

Djourou i Song najprawdopodobniej wracają na mecz z Wolves, Nasri już trenuje, Denilson już wrócił do składu, same dobre wieści :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 lut 2011, 21:30

Djourou i Song przeszli badania medyczne więc teraz juz mozna powiedziec, ze na pewno będą w kadrze na jutrzejszy mecz. :jupi: Jutro zagra też Van Persie i Fabregas - tak powiedział Boss na konferencji. Wypadł Rosicky a wraca Denilson. Kontuzji doznał też Diaby, ale on jest zawieszony więc raczej to mało ważne :P Nasri na twitterze napisal, ze juz biega. Rzeczywiście bardzo mozliwy jest powrót już na Barcelonę. Fajnie. Zeby tylko nie bylo tak, ze za szybko wrocil i wypadnie na dluzej. Vermaelen ma wrocic za trzy tygodnie, więc pewnie na rewanż z Barceloną będzie gotowy. Najpierw zagra coś w rezerwach.

Jutro mecz z Wolves. Mam nadzieje, ze to, ze ograli Manchester United nie da im takiego kopa ze i nas pokonają :P Niby nie powinnismy patrzeć się na innych ale ciężko jest nie myśleć, że a nuż Manchester City coś urwie United. Jutrzejszy mecz to po prostu must win i tyle. Trzeba wygrać z drużyną pokroju Wolverhamptonu u siebie jeśli się myśli o mistrzostwie. Na wyjeździe mozna zrozumiec utratę punktów (chociaz nie taka kuriozalną jak tydzien temu z NU) ale u siebie nie ma żadnych wymówek.

Zastanawialem sie nad tym, czy moze Squillaci by nie zagral ale nawet na Wilki to chyba za duże ryzyko :lol: Jesli Djourou jest gotowy to niech gra. Song to oczywiscie koniecznosc. Poza tym nasz najsilniejszy sklad, nie widze innej opcji. Jesli wynik bedzie dobry w okolicach 65 minuty to mozna zdjąć Wilshere'a zeby odpoczal, bo duzo gra ostatnio a jest jeszcze młody. Szkoda, ze nie ma jeszcze Ramseya. Myślę, że po jego powrocie z wypożyczenia to Walijczyk będzie dzielił minuty z Wilsherem, nie Denilson.

Szczęsny - Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy - Fabregas, Song, Wilshere - Arshavin, Van Persie, Walcott <- mój przewidywany skład, najsilniejsza dostępna na chwilę obecną jedenastka. Nie można się bawic, trzeba potraktowac ten mecz powaznie i mysle, ze po tym co sie stalo na St. James' Park nasi zawodnicy potraktują tego przeciwnika jak najbardziej powaznie. :]

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 lut 2011, 15:38

Szczesny, Sagna, Djourou, Koscielny, Clichy - Wilshere, Song, Fabregas - Arshavin, Van Persie, Walcott
ławka: Almunia, Denilson, Squillaci, Eboue, Gibbs, Chamakh, Bendtner

Liczylem na to, ze nam sprawią prezent Manchesterowcy ale tym razem sie nie udalo :P Szkoda, ale trzeba to teraz wygrac. Najsilniejszy możliwie skład, gramy u siebie i jak mówiłem - żadnych wymówek. Mecz za 20 minut. C'MON ARSENAL!

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 12 lut 2011, 15:49

Teraz powstaje pytanie kto ma czego więcej? Arsenal zacięcia, żeby się odkuć po ubiegłotygodniowej wstydliwej wpadce, czy Wolves wiatru w żaglach po pokonaniu United.

Awatar użytkownika
El_Jefecito
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El_Jefecito » 12 lut 2011, 17:14

To co zrobił bodaj Ronald Zubar z Van Persim to jawny kryminał, jest jakaś szansa na to, że zostanie zawieszony? Na szczęście Holender odpowiedział w najlepszy możliwy sposób, miejmy nadzieję, że nic mu nie będzie, bo wyglądało to strasznie.

Witam wszystkich userów :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”