"Święta Wojna na San Siro" ... - Strona 13

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto tym razem wygra 'Świętą Wojnę'

Milan
14
38%
Inter
10
27%
Padnie remis
6
16%
Berlusconi wygra wybory
7
19%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 kwie 2005, 22:51

Teraz włoscy kibice Interu i tym samym Inter stracili u mnie cały szacunek. Teraz przez długi czas dzieki kibicom Inter będzie mi się kojarzył z tym wydarzeniem tak samo jak Roma. Co to w ogóle ma być! Niech pilnują swoich kibiców! Czekam na wysoką karę dla Nerrazurich! Wiem, że to nie win a klubu, ale za kibiców się odpowiada!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 kwie 2005, 23:02

Kara nałożona na Inter powinna być naprawdę bolesna i nawet nie przychodzi mi do głowy jaka :wink: Chciałbym coś napisać ale jestem tak zbulwersowany, że normalnie nie mogę wytrzymać. Podobnie jak napisał Tomusmc straciłem cały szacunek do kibiców Interu.
Święta wojna :?: phi niech im będzie ale nie w takim wykonaniu.

Awatar użytkownika
vilden
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vilden » 12 kwie 2005, 23:03

"Po około 20 minutach Markus Merk wznowił mecz, jednak na płytę boiska poleciały kolejne race. Sytuacja ta zmusiła sędziego do zakończenia spotkania przed czasem." - brawo, jestescie obok Romy chluba wloskich kibicow :?

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 12 kwie 2005, 23:09

vilden pisze: barwo, jestescie obok kibicow Romy chluba wloskich kibicow :?

Tak samo chlubą włoskich kibiców jest trzydziestu paru kibiców na stadionie Delle Alpi :wink:

Czemu kibice Romy ? Fakt nie są grzeczni, ale czy oni robią takie przekręty ? To, że jeden ulong rzucił monetą ma pojechać na opinii wszystkich kibiców ? A może chodzi Ci o derby 2004 ? To było karygodne, ale bez przesady, kibice Lazio też mieli w tym swój spory udział.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 kwie 2005, 0:00

Wypowiem sie prawie bez slow...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 13 kwie 2005, 8:00

vilden pisze:"Po około 20 minutach Markus Merk wznowił mecz, jednak na płytę boiska poleciały kolejne race. Sytuacja ta zmusiła sędziego do zakończenia spotkania przed czasem." - brawo, jestescie obok Romy chluba wloskich kibicow :?
Hluba i zakalami to jest ten twoj Juventus! Jedno , jedyne zle wydarzenie kibicow Interu i odrazu najgorsi? A kibice Lazio jeszcze wywieszaja transparenty rasistowskie - i co ty na to? A sorki bo zapomnialem ze na mecze Juve przychodzi po 1000 kibicow i nie ma przyjezdnych.

Kibice sa ludzmi i My takze moglibysmy tak zareagowac (moze nie w takiej ale innej sytuacji) wiec nie ma co tak bluzgac fanow Interu bedacych na stadionie

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 13 kwie 2005, 10:12

Zawsze na stadionie jest kilku głupich kibicow na to nic nikt nie poradzi.
Mogli chociaz pokazac klase ze umia przegrywac.Przeciez oni mogli cos gorszego Didzie zrobic mogli mu spieprzyc cala kariere jakby w oko dostal wogole ich nie rozumiem.I nie rozumiem po co wznowil gre sedzia zeby narazac Abbiatiego?
Mancini jeszcze bedzie dlugo sie uczyl jak ustawic taktyke na Milan grac jednym napastnikiem kiedy trzeba dwie bramki odrobic widac bylo jak wszedł Oba kilka groznych sytuacji a Adriano za długa przerwa ładnie grał Killy to go zdjał i wstawił Mihajlovicia :shock: ktory praktycznie nie widoczny poza jednym niecelnym strzałem no nic ja sie ciesze bo Milan zagrał ladnie uwaznie w obronie i piekny gol Shevy a pozniej odposcili sobie troche grali na luzie no i ten znany incydent pozniej.
Teraz czekam na Lyon albo PSV wydaja sie słabsi ale boje sie ze moga zamieszac

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 13 kwie 2005, 10:31

serek408 pisze: Kibice sa ludzmi i My takze moglibysmy tak zareagowac (moze nie w takiej ale innej sytuacji) wiec nie ma co tak bluzgac fanow Interu bedacych na stadionie
masz racje, nalezy ich pochwalic. przeciez rzucanie w bramkarza przeciwnika racami po bledzie sedziego to normalna reakcja cywilizowanego czlowieka. chociaz jakos w meczu chievo-juve kiedy sedzia nie uznal prawidlowo zdobytej bramki przez druzyne z verony, jakos nikt nie rzucal w buffona butelkami i racami. oczywiscie, ze zaraz mi napiszesz, ze ranga meczu byla troche mniejsza, ale fakt faktem przyklad ten pokazuje, ze czesc kibicow interu to zwykle bydlo i nie gadaj mi tu o Juve, bo ten klub z tym, ze niektorzy kibice interu to plebs, nie ma nic wspolnego :?

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 13 kwie 2005, 11:38

W ogóle nie rozumiem zachowania kibiców Interu. :shock: Kibice tego klubu stracili w moich oczach wszystko. Jestem tylko ciekawa, jaką karę nałożą na Internazionale działacze UEFA? Bo gra bez kibiców, wydaje mi się, będzie karą za małą... Przecież Dida po tym uderzeniu racą mógł pozostać z dożywotnim uszczerbkiem na zdrowiu... :?

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 13 kwie 2005, 12:01

oczywiscie, ze mogl, ale serek ich rozumie, widocznie on tez ma zwyczaj rzucac w ludzi ronymi niebezpiecznymi rzeczami jak go ktos inny zdenerwuje :?

P.S. A teraz powaznie - chlopaki to, ze bronicie swoj ulubiony klub - rozumiem, ale nie broncie jego pseud-kibicow bo sie tylko osmieszacie :!:

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 13 kwie 2005, 12:10

oto ciekawy news, ktory obali zalosne twierdzenia kibicow interu, ze to niby sedzia ich sprowokowal:
http://www.goal.com/NewsDetail.aspx?idN ... 50&progr=8

zapraszam do lektury :?

a to dla tych co nie umieja angielskiego:
http://sport.onet.pl/1081063,wiadomosci.html

....brak slow.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 kwie 2005, 12:17

serek408 pisze:
vilden pisze:"Po około 20 minutach Markus Merk wznowił mecz, jednak na płytę boiska poleciały kolejne race. Sytuacja ta zmusiła sędziego do zakończenia spotkania przed czasem." - brawo, jestescie obok Romy chluba wloskich kibicow :?
Hluba i zakalami to jest ten twoj Juventus! Jedno , jedyne zle wydarzenie kibicow Interu i odrazu najgorsi? A kibice Lazio jeszcze wywieszaja transparenty rasistowskie - i co ty na to? A sorki bo zapomnialem ze na mecze Juve przychodzi po 1000 kibicow i nie ma przyjezdnych.

Kibice sa ludzmi i My takze moglibysmy tak zareagowac (moze nie w takiej ale innej sytuacji) wiec nie ma co tak bluzgac fanow Interu bedacych na stadionie
W ogóle nie kumam takich wypowiedzi. Wczoraj na GG gadałem z Majem i on się przyznał, że tego kibicom nie wybaczy i że zachowali się jak ostatnie łajzy. Nie czepiaj się Juventusu bo to jest poważna sprawa. Lazio i Roma też mają kibiców nie do pozazdroszczenia (mówie oczywiście o włoskich pseudokibicach). Takie głupie zachowanie mogło się skończyć kalectwe, dla jednego z najlepszych bramkarzy świata i za co? za to, że bezbłędnie strzegł bramki Milanu? to nie było paru kibiców bo tych rac leciały dziesiątki nie wspominając o butelkach i innych rzeczach. To co się wczoraj stało zostanie na długo zapamiętane i wy kibice Interu musicie się z tym pogodzić. Najwyraźniej nie potraficie przegrywać z honorem....

Jeszcze chciałem dodać, że to podobno było zaplanowane :?
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2005, 12:18 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 13 kwie 2005, 12:17

veelden^ pisze:oto ciekawy news, ktory obali zalosne twierdzenia kibicow interu, ze to niby sedzia ich sprowokowal:
http://www.goal.com/NewsDetail.aspx?idN ... 50&progr=8

zapraszam do lektury :?

a to dla tych co nie umieja angielskiego:
http://sport.onet.pl/1081063,wiadomosci.html

....brak slow.
Ten news został już wrzucony na Pilka.pl. :? Co do treści - rozwiało to moje wątpliwości dotyczące ich zachowania... Oglądałam mecz i sądzę, że sędzia nie ma tutaj nic do rzeczy - wiele razy nie zaliczano bramek strzelanych zgodnie z przepisami, i nikt nie zachowywał się w ten sposób... :?

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 13 kwie 2005, 14:10

widocznie juz kibice Interu maja dosc prezydentuey Morattiego moze pomysleli ze nad Massimo ciazy jakies fatum ze nic jego druzyna nie osiagnie no ale kibice Bayernu jakos potrafili sie zachowac mimo marnych szans ich ulubionej druzyny przeciwko Chelsea.
W piatek zapadnie decyzja ale sadze ze dostana taka kare jak Roma kase i 2 moze wiecej meczy bez kibicow

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 13 kwie 2005, 14:38

veelden^ pisze:oczywiscie, ze mogl, ale serek ich rozumie, widocznie on tez ma zwyczaj rzucac w ludzi ronymi niebezpiecznymi rzeczami jak go ktos inny zdenerwuje :?

P.S. A teraz powaznie - chlopaki to, ze bronicie swoj ulubiony klub - rozumiem, ale nie broncie jego pseud-kibicow bo sie tylko osmieszacie :!:

Stary, nie rozumiem Cię...piszesz "nie brońcie jego pseudo kibiców, bo się tyko ośmieszacie" a sam wystawiasz ocenę kibiców na podstawie jednego wydarzenia, wąskiej grupki ludzi, jak to Ty nazywasz "pseudo-kibiców".Czyli cały stadion nie rzucał tych rac, tylko kilkudziesięciu, kilkaset najwyżej kiboli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”