Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 519

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 12 lut 2011, 15:23

Ale gol :shock: A ja go typowałem do zmiany.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 12 lut 2011, 15:23

Nie ogarniam co właśnie strzelił Rooney. Przez cały mecz go nie było a teraz to i to w fazie, gdzie City mieli lekką przewagę znów.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 lut 2011, 15:24

Kolejny najbardziej przepłacany piłkarz ligi :lol:
tak i dlatego dokładnie w momencie w którym United straciło prowadzenie wszedł na boisko Berbatov i SAF zaczął grać 4-4-2 :wink:
Bo przeciwnik odpuścił już walkę o drugą linię.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2011, 15:25 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 12 lut 2011, 15:24

Rooney dzisiaj fatalnie grał, Kompany natomiast profesor świetny mecz tego zawodnika. Przyszło jedno dośrodkowanie Naniego, znalazł się tam gdzie powinien Rooney i urwał z przewrotki.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 lut 2011, 15:38

Bo przeciwnik odpuścił już walkę o drugą linię.
faktem, że SAF uzależnia taktykę, głównie od walki o drugą linię, ma niby być argumentem przeciwko temu o czym mówię? :lol:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 lut 2011, 15:39

Mancini time nie pomógł :lol: :lol:

Nani, Vida i Smalling :twisted: Więcej pisać teraz mi się nie chce :D
faktem, że SAF uzależnia taktykę, głównie od walki o drugą linię, ma niby być argumentem przeciwko temu o czym mówię? :lol:
Tzn. że walka o drugą linię = stawianie TYLKO na walkę ?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 12 lut 2011, 15:42

Rooney :shock: Myślę, że tego gola najlepiej opisują słowa Twarowskiego: "O Matko Boska!". Przepiękny gol. Zadziwia mnie jak 37-letni Giggs pełne 90 minut gra na tak wysokim poziomie. Ogromny szacunek. A pozytywnie zaskoczyła mnie w dzisiejszym spotkaniu postawa Smallinga, który udowodnił, że przy jego grze absencja Rio wcale nie musi być osłabieniem. Ogólnie bardzo dobry i przyjemny dla oka mecz.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 12 lut 2011, 15:43

http://www.youtube.com/watch?v=AhNfKZj6O4Q

Gol Rooneya gdyby ktoś nie miał okazji zobaczyć.
Ogólnie bardzo dobry i przyjemny dla oka mecz.
Pierwsza połowa IMO była słaba. Ale cóż, ja jestem przyzwyczajony do La Ligi ;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 lut 2011, 15:50

Tzn. że walka o drugą linię = stawianie TYLKO na walkę ?
Sorry, ale jeśli efektem stawiania na walkę jest to, że na boisku nie ma miejsca na Berbatova, a jest dla Andersona, to nie jest to dla ciebie skrajne ukierunkowanie drużyny pod tym jednym kątem? Nie zrozum mnie źle, zagraliście świetne spotkanie i to głównie dzięki decyzjom Fergusona, ale nie zmienia to sprawy, że United byli ułożeni dziś wybitnie pod kątem twardej walki w obronie, kosztem potencjału ofensywnego. Nie pierwszy raz w tym sezonie, w meczach z najmocniejszymi.
Nie mam nic do gry w obronie i bardzo ją cenie, ale jednak wolę oglądać zespoły ofensywnie ukierunkowane. W szczególności jeśli są faworytem.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 12 lut 2011, 15:56

Ten sezon odbije mi sie (nie)zdrowo na zdrowiu. Kto jeszcze typował Rooney'a do zmiany? :lol:
Z naszych na wyróżnienie zasługują Nani, Vida i Smalling, aż sie boje myśleć co byłoby, gdyby zamiast niego grał Evans :boje się: Fletcher wreszcie zagrał tak jak powinien. Ogólnie ze wszystkich meczy na OT ten był jednym z gorszych w naszym wykonaniu bo straciliśmy kontrole na boisku, City dość przypadkowo wyrównało i zrobiło sie nieciekawie. Później było już tylko lepiej 8)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 lut 2011, 16:11

W tej taktyce Fergiego chodzi przede wszystkim oto by nie stracić gola i zapanować nad środkiem pola. A poźniej dzięki temu czekać cierpliwe na swoją szanse, która się w końcu nadarzy i ją wykorzstać. To nie jest to City grało u siebie, gdzie się zamurowali, a do ataku prawie nie szli. My jeśli udaje nam się panować nad środkiem pola, to zawsze udaje nam się stworzyć coś w ataku z zabezpieczeniem tyłów.
Duży wpływ na granie w ten sposób przez United miało przyjście do PL Mourinho, o czym zresztą sam Fergie wspominał. Wcześniej szliśmy na wymianę ciosów były piękne mecze jak pamiętny z Realem 4-3, ale co z tego skoro opadaliśmy z LM.

Osobiście żałuje, że dziś nie zagrał Berbatov i tak już chyba będzie, że on w takich meczach będzie zaczynał spotkania na ławce, z jednej strony szkoda, bo wolałbym grać swoje, ale z drugiej najważniejszy jest wynik, a one są świetne i to się liczy :)

Co tu dużo gadać, Smalling jest kapitalny! Świetny mecz w wykonaniu młodego Anglika. Cudowne czytanie gry, nie bał się pojedynków z Dżeko i nie wychodził z nich najgorzej, silny, dobry w powietrzu, dobra asekuracja, potrafi wyprowadzić piłkę z linii obronny. No po prostu rewelacja. Oby tak dalej chłopak się rozwijał i żeby nie zdarzyło mu się taka stopka jak Evansowi, bo będziemy mieć obrońcę na lata. No i to wyjście do ataku gdzie mu Nani nie podał :love:

Prócz tego genialny występ Vidica, w powietrzu masakra wszystko prawie wygrywał :shock:
Nani asysta+ gol, chyba już nikt nie ma wątpliwości kto jest najlepszym skrzydłowym ligi 8)
Tak strzela najbardziej przepłacony piłkarz ligi :smile2:

Form is temporary, Class is permanent!

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 12 lut 2011, 16:20

Kamil232 pisze: Form is temporary, Class is permanent!
Doprawdy? Ten pan tez strzela piekne bramki a zalosc odwalal u nas straszna. :mrgreen: :lol:

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 12 lut 2011, 16:42

"W tej taktyce Fergiego chodzi przede wszystkim oto by nie stracić gola i zapanować nad środkiem pola. A poźniej dzięki temu czekać cierpliwe na swoją szanse, która się w końcu nadarzy i ją wykorzstać." - Tak jest ale mimo to brakuje nam jedngo gracza w środku pola. W kilku meczach mielismy Andersona a on dzisiaj znowu jakiś wystraszony był. Co dostał piłke to momentalnie starał sie ją oddać partnerowi..

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 lut 2011, 18:28

Kamil232 pisze:Nani asysta+ gol, chyba już nikt nie ma wątpliwości kto jest najlepszym skrzydłowym ligi 8)
Powiem szczerze, ze nie spodziewałem sie po Nanim takiego progresu. Odejście Ronaldo bardzo pozytywnie na niego podziałało. Świetny piłkarz.

MU zgarnęło dzisiaj cenne 3 pkt, zmniejszyli szanse City na mistrzostwo. Na ta chwile Diably mogą się tylko obawiać Arsenalu.

E: Jeszcze nie wspomniałem o bramce SEZONU! Rooney. :rydzyk: jak tak można, jeszcze w takim meczu i przy takim wyniku...

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 12 lut 2011, 18:45

Rooney :shock: Kompany zagrał świetne zawody, nie dał nic pograć Anglikowi. Jedna chwila, jeden przebłysk geniuszu. Fantastyczna bramka. Jestem bardzo zadowolony ze Smallinga, ogólnie całe United zagrała dobre zawody. I daje całą fortunę tego świata za odmłodzenie Giggsa. Poza 2-3 zagraniami klasa światowa. No kto w wieku 37, prawie 38lat gra na takim poziomie może siebie uważać za najlepszego. Nani jak zawsze w tym sezonie, świetny mecz. Brawo panowie, krok bliżej mistrza i zrzucenia Liverpoolu z piedestału. :mike: Tylko.. Czy to nie jest cel Fergusona po którym miał odjeść? :boje się:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”