Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 809

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 12 lut 2011, 17:46

El_Jefecito pisze:To co zrobił bodaj Ronald Zubar z Van Persim to jawny kryminał
Znając Van Persiego to po tym faulu już widziałem pół roczną przerwę, ale na szczęście tym razem się pozbierał.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 lut 2011, 18:14

Było trochę strachu z Van Persiem, było też sporo nieskuteczności :angry: Ale najważniejsze jest to, że wygraliśmy, utrzymujemy 4 pkty za United i jest dobrze. Świetny mecz Wilshere'a :boje się: ten koleś naprawdę jest wybitny. 19 lat a taki gracz nam rośnie. Oby kontuzje go ominęły i będzie naprawdę świetnie.

Ciężko pominąć Van Persiego który dalej pokazuje swoją wielką klasę. Mam nadzieję, że nie ma z nim żadnego problemu bo wyglądało to trochę groźnie, ale niby po kontuzji dalej grał i nawet strzelił więc chyba nic strasznego z nim się nie stało. :lol: Arszawin też grał lepiej chociaz oczywiscie daleko mu do dawnej formy, jednak chyba grał najlepiej od dawna. Oby tak dalej. Będzie potrzebny.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 lut 2011, 18:18

Jak zobaczyłem to wejście Zubara, to az mi ciary poszły. :|

Dobrze było, wygraliśmy 2:0 i obyło się bez kontuzji, Robinowi raczej nic nie będzie. Martwi mnie tylko dzisiejsza nieskuteczność. Mógł być pogrom. Najlepszy w drużynie Wolves oczywiście bramkarz, wyciągnął kilka piłek. Robin 2 trafienia. Robin w ostatnich 7 meczach 10 goli. :shock: Ale sie rozkręcił, oby nie złapał jakiejś kontuzji i dograł sezon do końca, a będzie miał okazje zbliżyć sie do Teveza i Berbatowa. Jeszcze chciałem wyróżnić Wilshere'a, bardzo dobry mecz w jego wykonaniu, chyba ostatni mecz w reprezentacji dodał mu skrzydeł. :D Walcott dzisiaj słaba skuteczność, ale asystę przy bramce Robina ma. Cesc niby bez szalu, ale miał udział przy obydwu bramkach. No i jeszcze w pomocy na duży plus Arszawin, podobała mi się dzisiaj jego gra. Mial kilka niedokładnych podań, ale zasuwał jak trzeba. Djourou z Koscielnym tez dobrze się spisali, szczególnie przy rzutach rożnych.

No i jeszcze chciałem pochwalić prace arbitra. Dobrze sędziowane spotkanie, można się tylko do czepić za brak kartki dla Zubara po wejściu w Robina. Nie dal sie nabrac na upadek w polu karnym gracza Wilkow, ani Arszawina.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 lut 2011, 18:19

Magnum pisze:najważniejsze jest to, że wygraliśmy
Najważniejsze, że wszyscy zdrowi po tym meczu. Z ogólnego ujęcia to wejście w Robina wyglądało naprawdę mało ciekawie. Dobrze, że wrócił na boisko chociaż pewnie jakiegoś siniaka mu nabili. Oczywiście faul z kategorii idiotycznych no ale to w tym sezonie nic nowego.

Wygrana jest chociaż sam mecz na kolana mnie nie rzucił. Na dobrą sprawę mogliśmy i 5-6 bramek strzelić ale jest OK. Może trochę amunicji zostało na Barcelonę. Tam tylu okazji mieć pewnie nie będziemy więc skuteczność musi wzrosnąć.

Jack dzisiaj zniszczył system :rydzyk:

pilkarzyk
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pilkarzyk » 12 lut 2011, 22:27

Zachwyca mnie gra tego zespołu. Dzisiaj podopieczni Wengera odnieśli cenne, ale gładkie zwycięstwo. Arsenal jest dla mnie bezapelacyjnie drugą siłą ligi.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 12 lut 2011, 23:52

Ryo Miyaichi (pisałem z pamięci) podobno strzelił dla Feyenoordu. Nie myślałem, że go wypożyczą do Feye, a tym bardziej nie pomyślałbym, że będzie tam dużo grał.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 lut 2011, 9:45

Jeśli Wilshere będzie się tak dalej rozwijał to Arsenal ma świetnego zawodnika na długie lata. Spodziewałem się po nim solidnej gry w defensywie, ale to co wczoraj pokazał w ofensywie było niesamowite. Van Persie jest naprawdę w gazie. Przy pierwszym golu piłka wręcz sama go znalazła w polu karnym, druga musiała wpaść po takiej kontrze. Zresztą mając błyskawicę Walcotta takie kontry są zabójcze. Dobrze, że van Persiemu nic się nie stało, bo to wejście w kolano wyglądało naprawdę niebezpiecznie. Szkoda by było gdyby nie mógł zagrać z Barceloną.
Pawel875 pisze:Nie myślałem, że go wypożyczą do Feye, a tym bardziej nie pomyślałbym, że będzie tam dużo grał.
W drugim meczu zagrał pełne 90 minut.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lut 2011, 12:32

Wiadomo było, że Japończyk trafi do Feyenoordu, jeszcze zanim oficjalnie został piłkarzem Arsenalu. Zdaje się, że w tym sezonie jakąś umowę z nimi podpisaliśmy o współpracy.
Chłopak jest szybki i dobry technicznie, co prawda nie oglądam jego występów w Feye, ale ponoć robi świetne wrażenie. Liga holenderska po przyjeździe do Europy chyba jest najlepsza dla takiego piłkarza.

Zubar powinien wylecieć za ten faul na Robinie, miał już kartkę na koncie. Wenger mówi, że Robin raczej zagra z Barcą. Jeśli chodzi o ten mecz, to jak już wcześniej pisałem, nie napalam się na Ligę Mistrzów. Odpadnięcie byłoby nam na rekę (z mojego punktu widzenia), bo i tak mamy bardzo napięty terminarz, a jednak wygranie LM jest najmniej prawdopodobne, a jakies trofeum by się przydało.

Wilshere potrafi grac kapitalnie do przodu, nie tylko jeśli chodzi o rajdy, ale też potrafi świetnie podać. W tym sezonie jest ustawiany na innej pozycji i nie ma aż tylu okazji by pokazywać się w ofensywie, ale jak wymaga tego sytuacja, to może grać z powodzeniem jako ofensywny pomocnik. Sam jestem ciekaw gdzie on ostatecznie skończy grać. Jak dla mnie jest równie dobry na ofensywnym pomocniku, jak i w grze przed obroną.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 lut 2011, 17:29

Djourou uszkodził sobie plecy i nie zagra w Pucharze Anglii, oby na kolejny mecz był gotowy. Do tego problem z udem na Theo, ale Wenger mówi, że nie czeka go długa przerwa.
Zapowiada się rezerwowy skład na FA Cup. Chamakh na pewno zagra, może Gibbs, Almunia, czy np. Denilson.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 lut 2011, 21:59

Wątpie, żeby Boss wystawił Songa ze Squillacim ale takie zestawienie mogłoby być ciekawe. To w końcu trzecioligowiec, warto może by było się zastanowić nad czymś takim. Koscielny tez potrzebuje przerwy. Szczegolnie, ze teraz podobno derby z Tottenhamem mają być pare dni po finale Carling Cup. Sky chce zrobic jakis Super 7 czy cos, bo wtedy (1 marca) ma tez odbyc sie mecz Chelsea - Man Utd. Oczywiscie ten mecz sie wtedy nie odbedzie jesli Chelsea pokona Everton.. 1 marca wtedy bedzie CHelsea-Reading. Nie wiem, co sie stanie z naszymi derbami, ale jeszcze nic oficjalnego nie ma. Juz tyle razy miala byc data, ze cholera wie kiedy bedzie cokolwiek wiadomo oficjalnie. :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 lut 2011, 19:03

Djourou jednak jest gotowy na Puchar Anglii :lol: myślę, że zagra ktoś z pary Koscielny-Djourou ze Squillacim. Wątpie, żeby Miquel lub Song zagrali na środku obrony, Song będzie potrzebny w pomocy. Wystawiłbym taki skład:

------------Almunia-------------
Sagna-Koscielny-Squillaci-Gibbs
---Denilson----Song---Rosicky---
Bendtner--Chamakh--Arshavin

Wenger juz potwierdził, że Chamakh zagra. Bendtner też powinien. W środę wszyscy zostawili na boisku całe serce i potrzeba trochę odpocząć. Ławką pewnie postraszymy - powinni zasiąść Fabregas, Van Persie, Nasri i Walcott. W środku Song bo po prostu nie ma komu grać. Denilson prawie na pewno zagra, Rosicky tez pewnie bo niewiele grał. Zobaczymy. Mecz będzie w niedzielę już po losowaniu ćwierćfinałów, więc będziemy znali potencjalnego rywala jeszcze przed meczem. :P

Co do derbów z Tottenhamem - będzie pod koniec kwietnia/początek maja.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lut 2011, 18:22

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 19 lut 2011, 20:31

Obrazek

To Lansbury? :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 lut 2011, 15:49

tak wygląda, choć w 100% przekonany nie jestem

almunia, sagna, miquel, squillaci, gibbs,
Matt Law podaje, ze tak zagra nasza defensywa. Jesli tak, to można się obawiać. Barce pokonali, ale po meczu z Chelsea było 9 zmian i remis. gramy na wyjeździe, Leyton nie odpuści, bo niby dlaczego. Wczoraj rezerwy United się męczyły z półamatorami u siebie, wiec i my lekko mieć nie będziemy. Tym bardziej, że to wyjazd i Leyton jest lepsze od Crawley, no i w formie :lol: tylko 2 porazki od października, czy listopada.

Nie spodziewam się łatwego meczu, byleby awansować.
Miquel ma zadebiutować, będzie to cięższy debiut niż byłby np z Wilkami w lidze ostatnio, bo jestem pewien, że Leyton bardziej się będzie starało. Środek obrony nie jest zbyt pewny, oby atak działał jak należy.

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 20 lut 2011, 16:18

Szczesny tweeted: 'What do you think Ashley was aiming for when he took his penalty?'
He followed that up a few minutes later with: 'Is it a bird? Is it an aeroplane? No, it's just Ashley throwing Chelsea out of the FA Cup.'

:D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”