Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 520

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 12 lut 2011, 18:49

Mikkel pisze: Czy to nie jest cel Fergusona po którym miał odjeść? :boje się:
W takim razie muszą zająć drugie miejsce :D

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 12 lut 2011, 18:56

Już to widze jak Fergie odchodzi po mistrzostwie :lol: O ile takie bedzie bo jeszcze nic nie jest przesądzone. Teraz mamy FA Cup i LM, potem dwa wyjazdy w lidze. Mam nadzieje, że chociaż z Wigan nie bedzie problemów, bo po nich następny mecz gramy na Anfield.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 lut 2011, 18:56

Spokojnie mistyk zaraz wejdzie i napisze że takie bramki padają co kolejke. Gol nawet nie piękny tylko zjawiskowy.Ważne 3 punkty ale 1 rzecz mnie martwi- kontuzja Parka....

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 12 lut 2011, 19:00

Coś poważnego z tą kontuzją Parka? Na treningu jej doznał, czy przywiózł coś z Kataru?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 lut 2011, 19:00

Spokojnie mistyk zaraz wejdzie i napisze że takie bramki padają co kolejke. Gol nawet nie piękny tylko zjawiskowy.Ważne 3 punkty ale 1 rzecz mnie martwi- kontuzja Parka....
Takie bramki padają często. Z tym, że tu taką bramką strzela świetny piłkarz, a większość bramek tego typu to strzał życia gracza, który nigdy już czegoś takiego nie powtórzy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 lut 2011, 19:05

Park coś naderwał podczas treningu.Mete, bramki z przewrotki padają, zgadzam się, tylko przewrotka przewrotce nie jest równa.Jeśli ktoś grał w piłke wie że sam strzał trudny nie jest. Problem w tym kiedy piłke lecącą trzeba skontrować wykonucją jeszcze ruch do tyłu.Dlatego porownanie tego gola do bramki MVB jest na miejscu.Nawet gol Berby z Liverpoolem był łatwiejszy, naprawde jestem pełen podziwu dla tego strzału.Coś jak bramka R.Carlosa z Francją , niby wiadomo jak to strzelić a nigdy nam to nie wyjdzie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 lut 2011, 19:09

Chodzi mi o to, że bramka piękna i zdobyta przez gracza, który ma wielkie umiejętności i jest w stanie zrobić to po raz kolejny. Gole z przewrotki są strzelane często jednak przez graczy, którzy po prostu oddali strzał życia i nie mają umiejętności by to zrobić kolejny raz - zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że mieli dużo szczęścia. Natomiast przy bramce Wayne mówimy o pięknej bramce nie zdobytej raczej dziełem przypadku.

PS

Nie wiem czego dodało mi dwa posty i do tego nie mogę żadnego usunąć.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2011, 19:11 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 lut 2011, 19:13

Podobnego gola mogł zdobyć Torres w 1 sezonie gry w The Reds przeciwko Birmingham(mecz w okolicach wrzesnia na Anfield 0-0). Trzeba mieć umiejętnosci i fuksa, Roo zle tam odegrał Nani dośrodkował po nodze Zabalety.

pilkarzyk
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pilkarzyk » 12 lut 2011, 22:24

Dzisiejsze derby Manchesteru pozwoliły piłkarzom United postawić krok, a nawet dwa w kierunku mistrzostwa kraju.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lut 2011, 12:25

ja bym powiedział, że nie zrobili żadnego kroku, przewaga nad Arsenalem ta sama, ale stracili 1 bramkę więcej, wiec to Arsenal zrobił krok do przodu :)

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 13 lut 2011, 13:15

1 mecz mniej szansy Arsenalu na odrobienie strat. Było 13, zostało się 12. Nie chce mówić głośno o szansach na mistrza, bo jeszcze wieeele się wydarzy, ale to był spory krok do ostatecznej wygranej. Żeby tylko nie tracić dużo punktów na wyjazdach :pray:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 lut 2011, 15:50

http://mufc.pl/aktualnosci/15973/prasa- ... fergusona/

Szcerze powiem, że jak od paru lat domagam się sprowadzenia kolejnego skrzydłowego to akurat po tym sezonie moment na jego sprowadzenie wydaje mi się najmniej odpowiedni. Tak jak wcześniej chciałem skrzydłowego, bo Park mnie zachwycał, bo Nani był kiepski i wydawało się, że po nim, bo Giggs wydawało się, że jedyna pozycja na jakiej powinien grać to środek pomocy, a na skrzydło już zbyt wolny. Tak teraz wszystkie te argumenty zostały obalone, Park udowodnił w tym sezonie, że prócz swojej waleczności potrafi też coś dać zespołowi, w paru spotkaniach to on zrobił rożnicę, Giggs udowodnił, że i na skrzydle na stare lata da się grać pomimo braku szybkości, jego ostatnie występy są wręcz rewelacyjne, Nani przez ostatni rok rozwinął się wręcz niewyborażalnie i w tej chwili zdaje się być najlepszym skrzydłowym ligi i jednym z kandydatów do nagrody piłkarza roku, Valencia w zeszłym sezonie w jedenastce sezonu i każdy wie na co go stać :wink: (aczkolwiek rożnie może być po kontuzji)
Czyli mamy 4 bardzo dobrych skrzydłowych i po sezonie wraca młody perspektywiczny Cleverley, który zasłuż na to by otrzymać szansę i tak już w obecnej chwilii był piątym wyborem, więc wobec przyjśca Younga, nie było już dla niego kompletnie miejsca :roll: Chyba, że Fergie na niego nie liczy i zostanie sprzedany, co mam nadzieje, że miejsca mieć nie będzie bo imho pokazał w WIgan, że zasługuje chociaż na jeden sezon szansy w naszych barwach. Skoro taki Richardsson otrzymał ich multum.
No chyba, że opcja jest taka, żeby go jeszcze na jeden sezon wypożyczyć, a za półtora roku wróci kiedy Giggsy już będzie raczej odchodził(chociaż ten facet wydaje się być nieśmiertelny :) ).
Ciekawy jestem strasznie letniego okienka transferowego, mam nadzieję, że zarówno Cleverley jak i Welbeck zostaną i otrzymają swoją szansę na grę. No, ale jak na razie to takie luźne dywagacje, wszak najważniejsza część obecnego sezonu dopiero przed nami, a jak wiadomo to wynik determinuje wiele rozwiązań. Jeśli drugi sezon z rzędu nie wygramy nic poważnego(tfu tfu tfu) to zespół rzecz jasna wymagać będzie wzmocnień.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lut 2011, 16:03

Do mnie Park jakoś nie przemawia. tzn zawsze (od 2002) go ceniłem za waleczność, ale statystyk jakichś wyjątkowych nie ma. Zgadza sie, że w kilku meczach grał świetnie, pierwszy mecz z brzegu to choćby ten z Arsenalem, gdzie przyfarcił, czy nie - gola zwycięskiego strzelił. No ale to są właśnie pojedyncze mecze. Nie wiem czy można na nim polegać na przestrzeni całego sezonu, jak na Naniego np. Z Valencią to na razie nic nie wiadomo. Kontuzja poważna i trzeba czekać aż wróci z osądami, nie znam go aż tak dobrze, by przewidywac, czy będzie miał jakąś blokadę psychiczną przy walce o piłce, etc. Giggs gra świetnie, ale za rok znów będzie rok starszy, 40 się zbliża nieubłaganie.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 13 lut 2011, 17:05

Priorytetem jest wzmocnienie środka pomocy. Skrzydła wydawają sie niby mocne ale jednak... O Bejlu nie ma co marzyć bo Ferguson nie da za niego tyle ile Levy bedzie chciał. Sanchez? Była o nim mowa nie raz. A środek? Tam musi sie coś zmienić bo jedynymi pewnymi graczami stamtąd są Fletcher i Carrick.

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 13 lut 2011, 17:15

Zgadzam się z Kamilem, nie ma sensu teraz sprowadzać skrzydłowego. W tym sezonie brakowało Valencii, z nim jestem przekonany że nikt nie będzie o nowym wspominać. Dokładać do tego Cleverley, który świetnie się spisuje w Wigan i Young może się okazać najzupełniej zbyt... przeciętny? Nie mowie że to słaby gracz, ale w United skrzydło jak będą wszyscy zdrowi to jest ostania pozycja która wymaga wzmocnień. Można było o niego powalczyć w zimę, bo sezon długi a jakby jeszcze np Giggs nawalił (kontuzja) to byłby duży problem, ale w lato z Ekwadorczykiem i młodym Anglikiem Young może być zbędny. Ten piłkarz już nie ma łatki młodego, zdolnego. Bardziej stojącego w miejscu od dłuższego czasu. Zmiana klubu na lepszy by mu pomogła , ale są giganci w PS jak np. Liverpool, który powinni o niego bardziej powalczyć niż United. Co do Parka, to piłkarz nigdy nie przesądzi o wyniku meczu jak Nani, ale mieć go w składzie to prawie skarb. Tacy gracze zawsze się przydadzą, zawsze można na nich liczyć. Giggs młodszy nie będzie, ale mam nadzieje że jeszcze rok Walijczyk da SAF na kupienie następcy. Plotki o 40mln za Bale'a będą się pojawiać coraz częściej. Co do powrotu Antonio, szkoda mi będzie tylko Naniego, bo po prawej stronie gra zdecydowanie lepiej niż na lewej. A trzymać permanentnie jednego albo drugiego na ławce to prawie jak grzech.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”