bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 09 lut 2011, 20:19
maciek_88
czeher

Dr.Football1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 lut 2011, 7:27
Rezus
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 lut 2011, 10:55
Wpada w ucho. Co prawda to nie są tak mistrzowskie kawałki jak za czasów BS, bądź pierwszych solowych płyt Ozzy`iego, lecz daje radę(L)oczkerson pisze:Ozzy!
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 lut 2011, 10:58
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 lut 2011, 11:02
Racja. Ja bardziej jestem ukierunkowany w NWOBHM i ostatnio przeglądam coraz więcej kapel, które u nas są mało znane, lecz miały wpływ na ów nurt, bądź na gatunki poboczne tworzące się w Bay Area. Niestety kapele które nie wybiły się tak jak Metallica, Megadeth, Armored Saint, czy Antrax i Slayer, i tak biją na głowę ówczesne zespoły...(L)oczkerson pisze:teraz wszystko co się gra w tym gatunku, to jedynie powtórka tego co oni wymyślili w odrobinę innych wariacjach
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 12 lut 2011, 11:34
Dobry kawałek. Nawiązuje do świetnych Najemnikowych czasów Dżemu.Rezus pisze:Nowy kawałek Dżemu - Partyzant usłyszałem wczoraj na liście Trójki i nie mogę przestać słuchać.
Święte słowa, Black Sabbath to legenda hard rocka i protoplasta heavy metalu, jak dla mnie najważniejsza obok Led Zepp i Pink Floyd rockowa grupa ever, bo twórcza i odkrywcza w swej prostocie, ale Ozzy solo zawsze mnie nudził. Ani Rhodes ani Wylde (choć ten drugi naprawdę dobrym gitarzystą jest) nie mieli tak lekkiej ręki w tworzeniu riffów jak Iommi, a Ozzy po BS zwyczajnie stracił wokalowego powera. Jedyne kawałki Ozzy'ego solo, które mnie kręcą to "Tommorow" i "Perry Mason" z "Osmosis": naprawdę kopiący, riff, kapitalne solo i niemalże wykrzykiwany wokal - to jest to. No, jeszcze "Mr Crowley" daje radę. Reszcie brakuje tego czegoś, cokolwiek to jest.(L)oczkerson pisze:Black Sabath to legenda, twórcy gatunku, teraz wszystko co się gra w tym gatunku, to jedynie powtórka tego co oni wymyślili w odrobinę innych wariacjach, a nowy Ozzy dalej daje radę jak jasna cholera.
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 lut 2011, 13:44
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 12 lut 2011, 21:17
9:41 < ...petrdcm pisze:Oryginał:
Polak ma +10% do szybkości!
Spróbowałem, stwierdziłem, że tak nie umiem
petrdcm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 lut 2011, 23:49
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 18 lut 2011, 23:11
Lisek