Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lut 2011, 20:13
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 lut 2011, 22:30
A co za różnica czy na tej pozycji zagra Young czy Rooney za Berbatovem, czy Giggs za Rooneyem. Park zagrał tam po to żeby zapierdzielać za Pirlo i nie dać mu pograć, chodziło o jego waleczność i nieustępliwość, i wygranie walki o środek pola. Young w odbiorze piłki czy waleczności od Rooney'a lepszy nie jest. Więc na krzok on na nam na tą pozycję?Meczy jest sporo , dodatkowo Young może grać na pozycji parka który jest podwieszony za Rooneyem(tak zagrał na OT z MIlanem).
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lut 2011, 23:11
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 lut 2011, 23:15
Bo u nas na tej pozycji go sobie nie wyobrażam my nie gramy czymś takim, nie dawno zresztą sam pisałeś, że VDV nie miałby u nas miejsca ze względu na charakterystykę, podobnie jest z Youngiem na tej pozycji.Tylko dlaczego nikt nie napisał na jakiej pozycji w tym sezonie gra Young?
Chyba wyraźnie napisałem o momencie w którym chcą go sprowadzić. W tej chwili by się przydał. Ale po sezone wróci Valencia, wróci z wypożyczenia Cleverley, będzie Nani, będzie Park i Giggs, jest pięciu, mało?ędzie 3 swietnych skrzydłowych plus pozyteczny Park oraz Giggs.Pytasz czy to duzo? Teraz musimy gra co tydzien Giggsem,musimy grac 1 skrzydlem i dawac na bok Roo bo Giggs w kadym meczu grac nie moze.Nani caly sezon bez opoczynku.W srodku pola mamy 4 graczy plus weterana rudego, sam mi powiedz czy to duzo?
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lut 2011, 23:30
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 lut 2011, 0:18
Wiem, że tak gra, ale nie wspominałem o tym po prostu u nas takiej pozycji nie ma. Tzn. Grając dwójką napastników, jeden jest zwykle cofnięty i wspomaga środek pola w rozegraniu, no ale nadal to jest napastnik, a nie taki podwieszony Young czy VDV.Tak gra w tym sezonie bo na lewej gra Dowining i wychodzi mu to naprawde dobrze.
Angola u nas widze jako zmiennika dla Naniego i Antosia
Sęk w tym, że Antos z Nanim grali razem zwykle tylko wtedy kiedy graliśmy z jakimiś ogórasami u siebie. Tak to z wyżej klasy rywalami raczej rywalizowali o jedno miejsce na prawej pomocy, a z drugiej strony grali albo Giggs albo Park, czyli nie tak ofensywni skrzydłowi, którzy cześciej się wracają i którzy też schodzą do środka pola i pomagają w rozegraniu piłki. Tutaj Young mógłby być pomocny w rozegraniu, ale on właśnie jest raczej typem takiego ofensywnie usposobionego skrzydłowego co w obronie i w walce nie wiele daje, chociaż z drugiej strony skoro w Villi gra w środku co prawda podwieszonego, ale też udziela się w odbiorze piłki, więc może jednak się mylę i mógłby też tak grać.Giggs to ma byc genialny zmiennik a nie zawodnik ktory nas cignie po wygranie co kolejke.Park ma najlepszy sezon w karierze jednak to nie jest zawodnik na 1 sklad MU.Cleverley na skrzydle mi sie jakos nie widzi. SAF to widzi i wie ze kolejny sezon bedzie ostatni dla Ryana i Paula.Trzeba znalesc gracz o wysokich umiejetnosciach ktorzy ich zastapia.
Tutaj nie chodzi o konkretne nazwisko Young czy Bale. Jeśli Young byłby dostępny za 15-18 mln, a za Bale trzeba było by dać z 35, to skłaniałbym się ku Young'u. Mi chodzi oto, czy w ogóle jest nam potrzebnym skrzydłowy. Wspomniałem już, że domagałem się kupna takiego przez wiele okienek, ale że gracze których mamy udowodnili mi, że dają radę.Kamil, sam chciales Balego u nas, wiec mi wytlumacz czemu Bale tak a Young nie? Angol bedzie na lawce i moze grac na prawej, dodatkowo jest polowe tanszy. Bale nie ma szans na 1 sklad przy graczu ktory ma chyba 13 asyst w samej lidze wiecej do niego.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 lut 2011, 0:38
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 lut 2011, 0:54
Od Eaglesa na pewno więcej pokazał. Richardsson miał swoje przebłyski, ale też dostał w pyte szans. Moim zdaniem Cleverley na szansę zasłużył, a czy to gracz na MU to cieżko stwierdzić, ale szanse otrzymać powinien.Tom to kaliber gracza na MU?Czy chlopak pokazuje wiekszy talent niz Eagles czy Richardson?Mysle ze Tom poprosi o transfer do Wigan,
Tak wydaje się być to bardzo sensowną opcją o czym piszesz. Tylko właśnie sęk w tym, że w takim układzie po prostu nie ma miejsca dla Cleverley'a, no chyba, że jeszcze go na jeden sezon wypożyczyć, ale wątpie żeby taka opcja wchodziła w grę. Sądze, że i Tom wolałby już mieć jasność albo dostaje szanse, albo odchodzi na stałe. Tak więc wszystko zależy od Fergiego.Jesli angol jest do zgarniecia za kase o ktorej mowa i zgodzi sie na swoja role w druzynie to ok.Nani i Valencia musze miec takiego Younga na lawce by grali lepiej.Pamietaj ze w przyszlym roku Ryan raczej odejdzie,Young pojdzie np do Liverpoolu i kogo kupimy? Balego na lawke za 50 mln?Fantastyczna okazja kupienia bardzo fajnego zawodnika.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 lut 2011, 1:24
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 lut 2011, 11:06
Nie wiem jak mierzysz talent, ja takiej miarki nie mam, więc spróbuję przedstawić fakty. Tom nigdy nie wyglądał na mocarza - to fakt. Ani w u-18, ani w rezerwach nie grał pierwszych skrzypiec. Dużą pracą doszedł do pozycji, którą ma teraz i to może świadczyć o mocnym charakterze tego chłopaka. Dostał szansę w Leicester - wykorzystał ją. Został niedługo później powołany do kadry u-20 - gol w debiucie. Wypożyczony do Watford - piłkarz sezonu. Szanse w United? Prawie każda wykorzystana. W Wigan i w u-21 też niczego nie dostał za darmo - wszystko sobie wywalczył. Podobnie będzie w United i wierzę, że Fergie da temu chłopakowi szanse.Czy chlopak pokazuje wiekszy talent niz Eagles czy Richardson?
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 lut 2011, 13:36
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 lut 2011, 14:10
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 14 lut 2011, 14:29
cruel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 lut 2011, 14:37
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 lut 2011, 14:48
Kluchman
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited