Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 828

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 lut 2011, 21:41

posiada ale .... Ronaldo jest tylko jeden :!: .... Luis Nazario de Lima

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 lut 2011, 21:43

Mhm, a ile Mistrzostw krajowych zdobył ten jedyny Ronaldo :lol: , albo Pucharów Europy?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 lut 2011, 21:46

a ile tytułow MS czy vive mistrzostwa swiata, mistrzowstwa kontynetu zdobyla podrobka?

brakuje mu jednynie LM

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 lut 2011, 21:50

czeher ja wkurzam się jak moja dziewczyna przełączy kanał na MTV. Tak debilnych programów nie mogę zdzierżyć... Jakby mój syn coś takiego wymyślił, to chyba bym go wydziedziczył, a potem wyskoczył z okna. A co do prezentów, to raczej nie wypożyczony. Powiem Ci coś, kiedyś pracowałem w jednym z salonów Audi. Takim podwarszawskim, gdzie nie sprzedawano pierwszym lepszym ludziom, lecz gwiazdom show biznesu, polityki itp, itd. No i kręciło się tam dużo nastolatków, gdyż właściciel miał córkę w wieku 18 lat. I wyobraź sobie, że co jakiś czas rodzice kupowali A3/S3 swoim dzieciom na urodziny. Samochód za 150 tysięcy zł, no więc nie dziw się zegarkowi za ponad 2 koła :D Taki gówniarz miał na sobie ciuchy warte więcej niż moja ówczesna pensja :D
czeher pisze:posiada ale .... Ronaldo jest tylko jeden .... Luis Nazario de Lima
Racja. Dla mnie Ronaldo też jest tylko jeden. Fenomeno jest z innej bajki, miałem 11 lat jak zobaczyłem go pierwszy raz. CR7 nie ma tak magicznego dryblingu, takiego lekkiego balansu. To nie ta półka. Ta lekkość z jaką ośmieszał wszystkich. On nie kiwał się, on omijał tyczki.

Ronaldo ze swojego sezonu na Camp Nou to był geniusz. Śmiem twierdzić, że gdyby nie odszedł, to może ominęłyby go te wszystkie kontuzje? Pamiętam, że byłem dumny z tego, że potrafiłem jednym tchem wymówić jego pełne nazwisko. :P

Fall to your knees
and bow to the Phantom Lord!!!!!

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 14 lut 2011, 21:52

Nigdy nie lubiłem Ronaldo, ale piłkarzem był niezłym, przemawiają za niego liczby. Grał w największych klubach i zawsze był cholernie regularny.
Wilmore pisze:Karierę kończy [...] największy w ogóle ze współczesnych mi graczy
Nie doceniasz Paolo.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 lut 2011, 21:53

Ten prawdziwy Ronaldo z sezonu w Barcelonie to byla miazga. Nie widzialem lepszej 9 na oczy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 lut 2011, 21:54

Proponuje na początek darować sobie tego jedynego Ronaldo i podróbkę, nie tak dawno w tym temacie był lament na temat poziomu forum, więc proponuje go nie obniżać. Natomiast jeśli mój apel nie spotka się z pozytywną odezwą, to ja potrafię się dostosowywać do sytuacji i też ładnie mogę określić Il Fenomeno :wink:

Myślę sobie tak. Po pierwsze C. Ronaldo jeszcze kariery nie zakończył przed nim co najmniej jedno albo dwa występy na Mistrzostwach Świata. Myślę sobie również, że Portugalia to pryszcz przy Brazylii, więc wypominanie CR7 że nie ma MŚ jest niepoważne. To trochę jak wypominanie Giggsowi, że nigdy nie zagrał na MŚ. No bez jaj.

Natomiast jeśli chodzi o kluby, to Il Fenomeno grał w największych klubach świata z najlepszymi piłkarzami świata, i przez tyle lat zdobył jedno marne Mistrzostwo krajowe. Troszkę mało. Miarą wielkości piłkarza jest również to do jakich trofeów potrafi swoim geniuszem zaprowadzić swoje zespoły, a Ronaldo z Brazylii mimo gry w największych klubach świata tego nie uczynił.
Był genialnym piłkarzem, rzecz jasna, ale czy największym z największych? czy ja wiem...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 lut 2011, 22:02

Kamil232 pisze:Był genialnym piłkarzem, rzecz jasna, ale czy największym z największych? czy ja wiem...
Hmmm, mówisz Kamilu o El Fenomeno? Lubimy się, żartujemy, wygłupiamy, ale bez przesady. To jedna z największych ikon futbolu końca lat 90tych.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 lut 2011, 22:04

Sam zaczales ocenia ronaldo poprzez trofea druzynowe .. to tez niezbyt obiektywne... w najwiekszych klubach :think: Inter to wtedy mial dosc marny okres pomimo pompowanej kasy i to byl jego blad jak juz wspomnial Wilmore - byl to hamulec reczny jego kariery klubowej :!:
Nie jestem za tym aby oceniac czy raczej docenic pilakrza po osiagnietych trofeach klubiwych

zobacz link od bartka i odpowiedz sobie w ilu tych dryblingach Krystynka by dokonczyla akcje a w ilu wylozylaby sie jak dluga z placzem?
Kamil232 pisze:Miarą wielkości piłkarza jest również to do jakich trofeów potrafi swoim geniuszem zaprowadzić swoje zespoły, a Ronaldo z Brazylii mimo gry w największych klubach świata tego nie uczynił.
wg ciebie, dla mnie to jest problem szerszy... trzeba jeszcze trafic w odpowiednie miejsce, w odpoweidnim czasie, miec odpowiednich wspolpracownikow oraz wybitnego trenera...

Czy jezeli Krystyna nie zdobedzie praiwe nic w tym czy nastepnym sezonie na rzecz fenomenalnej Barcelony to bedziesz uwazac Krystyne gorsza od Messiego?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 14 lut 2011, 22:05

bartbuks pisze:To jedna z największych ikon futbolu końca lat 90tych.
Bezsprzecznie. Ale nie największy z największych piłkarz - to już mocno kontrowersyjna teza.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 lut 2011, 22:08

Nie doceniasz Paolo.
Maldini to oczywiście legenda klubu i idol wszystkich (zdrowych umysłowo) fanów Milanu, ale to trochę inna bajka. Tak, w swoim czasie był najlepszym obrońcą świata, tak, grać 20 lat na takim poziomie w klubie z absolutnego topu na świecie, wygrać tyle trofeów (przecież mistrzostwa świata w 2006 roku nie zdobył tylko przez zakończenie kariery w kadrze, gdyby nie to, to grałby zamiast Grosso lub Matrixa i kadra byłaby chyba tylko mocniejsza) to sprawa wyjątkowa i znana chyba tylko dwójce emerytów z Manchesteru. ;)
Tyle że Ronaldo może i zdobył mniej trofeów, ale jako napastnik był (moim zdaniem, nie mam możliwości porównać go do Pelego tylko z tych najlepszych graczy) w mojej opinii najlepszym piłkarzem świata, nie tylko roku, ale i pewnego okresu. To był najlepszy napastnik, czy cofnięty, czy snajper, czy wysunięty, obojętne, jakiego na oczy widziałem. Maldini mógł być przez jakiś czas najlepszym obrońcą, ale uważam Nestę za piłkarza, który go przerósł piłkarsko, nie grał tak równo, ale był jednak lepszy. Na lewej obronie również widziałem piłkarzy doskonalszych od Paolo.
Legendę Paolo tworzy bardzo wysoki poziom, długowieczność i wierność barwom. Legendę Ronaldo tworzy w mojej opinii nieosiągalny dla nikogo poziom, przez który długowieczność i wierność barwom już się przestaje liczyć. Gdyby Ronaldo grał w 18 klubach z topu w 18 lat na takim poziomie, to byłby dla mnie tak samo najlepszym piłkarzem w historii, jak grając tylko w kilku.
Inter to wtedy mial dosc marny okres pomimo pompowanej kasy i to byl jego blad jak juz wspomnial Wilmore
Ej, ej, przyjdzie Babel i zaraz znów sobie wymyśli, że gdzieś napisałem o słabiutkim Interze ciągniętym przez jednego Ronaldo.
Nigdzie nie napisałem o tym, że jego pobyt w Interze to był błąd, hamulec ręczny, czy cokolwiek podobnego.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 lut 2011, 22:09

Hamulcem Ronaldo byly przede wszystkim kontuzje. W Interze Ronaldo pierwszy sezon mial swietny, pozniej byly kontuzje. Inter nie mogl byc hamulcem, bo to tylko dzieki Interowi i determincaji Morattiego by postawic go na nogi Ronaldo mogl dalej grac w pilke. Bez tego nie byloby MŚ, Realu itd. Nawet jakby Inter wygral cos wiecej niz UEFA Cup to reszta trofeow bylby zdobyta bez Ronaldo.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 lut 2011, 22:13

10 pisze:Ale nie największy z największych piłkarz - to już mocno kontrowersyjna teza.
Polemizowałbym. Wg mnie facet jak na tamte czasy wyprzedzał futbol. Miał szybki drybling, przyśpieszał w miejscu i doskonale czytał grę. Tak naprawdę RNLdL nie rozwinął się w pełni. Jego staczanie się w dół zaczęło się na Mundialu 98. Polecam wam jego biografię, w której dowiecie się bardzo dużo ciekawych rzeczy.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 14 lut 2011, 22:14

@Wilmore - dla mnie, kibica Juve i fana Del Piero (swego czasu koszulki i absolutna fascynacja), to właśnie Maldini jest najlepszym piłkarzem, z tych, których karier byłem świadkiem.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1533
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 14 lut 2011, 22:18

bartbuks pisze:
Zna ktoś tytuł piosenki?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”