FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1310

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 lut 2011, 15:58

No chyba, że uważasz iż mecz z Gijon to objaw poważnego kryzysu Barcy, w takim układzie się niedogadamy
jak w marcu przestaniemy byc liderem to wtedy uznam ze mamy kryzys. Teraz nie ma do tego podstaw bo obnizka formy jest naturalna koleja rzeczy.

Jedyne co probowalem udowodnic to fakt ze Arsenal ma wieksze szanse na awans niz rok temu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lut 2011, 16:08

Bienias pisze:Jedyne co probowalem udowodnic to fakt ze Arsenal ma wieksze szanse na awans niz rok temu.
większe także dlatego, że nie ma aż tylu kontuzji co przed rokiem, co nie znaczy ze te szanse są jakieś wielkie :lol: na chwilę obecną to z podstawowego skladu zabraknie chyba tylko Vermaelena i Fabiańskiego. Strata Polaka dużą stratą nie jest, o ile w ogóle. Strata Vermy jest bardzo duża, no ale i tak nie gra w tym sezonie (tylko 3 mecze rozegrał).
Oglądałem wczoraj te wasze męczarnie, szkoda ze nie ma szans na taką grę z Arsenalem :P Messi, jak nie on, Xavi niedokładnie, Pique to w ogóle jakaś katastrofa. Wyglądał jakby jeszcze w United grał ;) Co mnie zaskoczyło - jak komentator stwierdził, że chyba z 9 piłkarzy zagrało w kadrach po 90 minut, prawda to ? Jeśli tak, to głupota totalna.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 13 lut 2011, 16:20

Valdes 0
Alves 90
Pique 90
Milito 90 (Keita 0)
Maxwell 0
Mascherano 90
Xavi 56
Iniesta 66 (Bojan 0)
Afellay 90 (Pedro 82)
Messi 90
Villa 56

Sześciu grało 90 min, wszyscy zaczęli od początku. No i Pedro zagrał prawie cały mecz w reprze, czyli praktycznie siedmiu zaliczyło całe spotkanie na tygodniu.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 lut 2011, 17:21

Trzeba jak my - grypa u najważniejszych zawodników :lol:
Jedyne co probowalem udowodnic to fakt ze Arsenal ma wieksze szanse na awans niz rok temu.
Tutaj sie zgadzam. Mamy wszystkich prawie zawodnikow dostepnych (obu druzynom zabraknie najlepszych/najbardziej doświadczonych ŚO więc szanse wyrownane :lol: ) Mamy doswiadczenie z poprzedniego roku i mamy wygraną z Chelsea ktora moze porzadnie zmienic nastawienie psychologiczne. To tyle, jesli chodzi o wieksze szanse niz rok temu ;)
Ale strata w pierwszym meczu może okazać się nie do odrobienia (przykład Inter - Barca z zeszłego sezonu).
Gdzie Arsenal a gdzie Inter :lol: Mowie o grze obronnej. Wyobrazasz sobie Barcelonę murującą jak Inter? Bo ja nie. Arsenalu tez nie.
Poza tym, za 3 tygodnie Barca juz bedzie w innej formie, nam sie moga wszyscy połamać i tyle z awansu nawet, jak wygramy na Emirates :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 lut 2011, 21:25

Orłowski coś wspominał o nieco ponad 40% punktów jakie zdobywa Barcelona po meczach reprezentacji narodowych. Coś w tym musi być, jeszcze te 3 porażki praktycznie co roku. Widać pewne rzeczy nie kłamią, Barcelona ma zniżkę formy, a przerwy na mecze kadry bardzo jej przeszkadzają.
Wczoraj gra praktycznie się nie kleiła, brakowało sytuacji bramkowych, trochę błędów w defensywie. No i Sporting zagrał dobrze. Kiedyś ta seria się musiała skończyć. Nie mam nic przeciwko gdyby teraz Barca zbudowała jeszcze jedną taką.
Zawodników nie będę oceniał, bo jak napisać o Messim, który 3 dni wcześniej zagrał bardzo dobrze w reprezentacji, a wczoraj wyglądał słabo. Z Arsenalem się takiej gry nie obawiam i jeśli ktoś na taki obraz Barcelony liczy, to się zawiedzie. Tam jednak od początku będzie Abidal, Sergio, Pedro, a i zawodnicy będą mieli świadomość stawki o poziomie nieporównywalnym do wczorajszego spotkania z Gijon. Przynajmniej nadzieje wróciły do Madrytu, a i komentarzy nagle narosło.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 lut 2011, 14:30

Podobno wujek Alves jest chętny do podpisania nowego kontraktu?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 lut 2011, 14:50

Pfffff. Może i jest chętny, ale jednocześnie chyba wciąż nie chce ustąpić ani odrobinę jeśli chodzi o swoje żądania a więc ja wciąż nie wiem jak to się skończy. Wydaje mnie się, że gdyby naprawdę chciał zostać to kontrakt byłby już podpisany. Nie znamy szczegółów negocjacji a przynajmniej żadnych nowych szczegółów a więc nie ma potrzeby otwierać tematu na nowo. Trzeba czekać.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 lut 2011, 14:52

Mentor pisze:Trzeba czekać.
Tak z ciekawości zapytałem, bo przeczytałem na jakimś zagranicznym portalu cytowaną wypowiedź DA i postanowiłem zapytać skarbnicy wiedzy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 lut 2011, 14:54

Niby Alves powtarza, że priorytetem jest pozostanie w klubie i będą walczyć o przedłużenie umowy, ale sam fakt zaistnienie tak zażartej walki sugeruje, że do happy endu może nie dojść. Nie jestem optymistą w tej kwestii, ale oczywiście gotów jestem się mile zaskoczyć.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 14 lut 2011, 22:42

"Patrz i ucz się ku...wa!" :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 lut 2011, 11:06

Przenoszę rozmowę z wątku LM: Arsenal - Barca, aby tam nie robić OT.
Bienias pisze:Ani nie jestem zawiedziony ani jakos mega zadowolony z gry Davida, ale po Zlatanie odczuwam ulge. Tym bardziej ze jak dla mnie w Barcelonie indywidualnie i przede wszsytkim druzynowo Hiszpan jest lepszy o Szweda.
Wg mnie Zlatana i Villę w Katalonii trzeba oceniać nie tylko pod kątem sportowym. Charakter, osobowość, życie osobiste, podejście do pewnych rzeczy. Zlatan nie pasował do katalońskiej rodziny, a Villa w pewnym sensie był zaginionym elementem pewnej układanki.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 lut 2011, 11:16

Napisz coś czego nie wiem bartbuks :P Oczywiste oczywistości. Naprawdę nie trzeba tego nikomu tłumaczyć, ale przypomnę tylko, że niepasujący to zespołu Zlatan miał na tym etapie podobno statystyki do Villi a i gra oraz wyniki zespołu były dobre. Także różnica jaką miał robić David w porównaniu do Szweda nie jest taka jakiej bym sobie życzył biorąc pod uwagę wszystkie czynniki o jakich pisane było w swoim czasie przy okazji transferów.
Bienias pisze:Dodam tylko ze jak dla mnie roznice pomiedzy Villa i Zlatanem widze ogromna.
Jasne, że widać różnicę, ale dla mnie to bardziej różnica w stylu gry niż jakości póki co. Niektórzy chyba nigdy nie potrafili się pogodzić z tym, że Szwed był/jest zupełnie innym typem napastnika niż Eto'o czy Villa i podobnej gry nie należało się spodziewać. Pep mocno się pomylił i tyle. Szkoda wracać do tematu bo powtarzamy tylko to co było pisane w chuy razy i trochę parę miesięcy temu. Jak zajdzie taka potrzeba to wrócę te kilkanaście stron i zapodam linki :roll:

Powtórzę też raz jeszcze zanim ktoś zechce mnie uświadamiać - Barcelona z Villą wygląda lepiej niż ze Zlatanem. Naprawdę wiem o tym. Sęk w tym, że pewnie nawet z Bojanem wyglądałaby lepiej co nie oznacza, że Bojan jest lepszy od Szweda czy grałby lepiej od niego.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 lut 2011, 11:22

Mentor jak slusznie zauwazyles na typ etapie. Teraz Villa bedzie robil roznice ktora dojrzysz na koncu sezonu w porownaniu do Zlatana.
gra oraz wyniki zespołu były dobre
byly ale nie chce wchodzic w polemike jak duzo w tym bylo jego zaslugi a jak duzo kolegow.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 lut 2011, 11:24

Mentor pisze:Napisz coś czego nie wiem bartbuks
Druga córka Guaje ważyła przy narodzinach ponad 3 kilogramy i nazywa się Olaya. :P

a to widziałeś? :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 lut 2011, 11:30

Bienias pisze:Mentor jak slusznie zauwazyles na typ etapie. Teraz Villa bedzie robil roznice ktora dojrzysz na koncu sezonu w porownaniu do Zlatana.
Trzymam za słowo :wink:
bartbuks pisze:Druga córka Guaje ważyła przy narodzinach ponad 3 kilogramy i nazywa się Olaya. :P
:o Dzięki! :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”