Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 65

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
maro846
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Bilety na mecze BVB

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maro846 » 09 lut 2011, 8:55

Potrzebuję informacji na temat jak kupowac bilety na mecze BVB?? Wiem, że przez stronę BVB ale jak? Potem mi przyślą czy będę mógł przy stadionie odebrac? Proszę o odpowiedź. Z góry dzięki.

musieqkks
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: musieqkks » 12 lut 2011, 1:07

Z Lewandowskiego zrobiono momentalnie największą ofermę w Bundeslidze, a tak naprawdę przed nim marnowali sytuacje- lepsi, drożsi. Gomez, Barrios, Grafite i tak można wymieniać. Gotze także w tym sezonie zmarnował kilka świetnych sytuacji, Kevin i Kuba tak samo, tylko część przechodzi przez to, że to Niemcy, a część, że to były mało znaczące sytuacje. Dzisiaj Gotze zmarnował dwie lepsze sytuacje, Kuba kolejna, Lucas 1 może 2, a w trzeciej ściągnął piłkę z nogi Grosskreutza po wrzutce Kuby. Za ten mecz oberwać się powinno tym co doprowadzili do sytuacji, że zamiast Borussia rozjechać Schalke w pewnym momencie cieszyła się, że Jurado nie wykorzystał świetnej okazji.
Mylisz pojęcia gościu, Porównujesz Lewandowskiego który ma 5 bramek do Gomeza który ma bramek bodajże 16, że Gomez raz się pomylił nie sprawi, że nie będzie numerem jeden w Bayernie, tak samo to ze Barrios się pomylił nie zmieni faktu że nie będzie numerem jeden w BVB. Robert jest na tym etapie, że jak nie chce wchodzić z ławki rezerwowych to nie może popełniać takich błędów. Takie jest moje zdanie na ten temat.

Awatar użytkownika
darek123
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darek123 » 12 lut 2011, 12:05

musieqkks pisze: to ze Barrios się pomylił nie zmieni faktu że nie będzie numerem jeden w BVB. Robert jest na tym etapie, że jak nie chce wchodzić z ławki rezerwowych to nie może popełniać takich błędów. Takie jest moje zdanie na ten temat.
Po prostu najlepiej gdy Robert dostanie szanse gry 90 minut powinien strzelać bramki a Borusia powinna wtedy wyraźnie wygrywać. Wtedy trener ma pewność, że dobrze robi dając go na pełne 90 minut. Tak robi ten Barrios. W 18 i 19 kolejce Barrios wchodził z ławy. W 19 kolejce Borusia zremisowała u siebie z VFB. Wtedy Robert grał 90 minut. Trener wiedział, że musi coś zmienić bo wynik słaby. Robert nie strzelił w obydwu meczach bramki więc znowu dał szansę Barriosowi od początku a ten JUŻ W 2 MINUCIE STRZELA GOLA a cały mecz drużyna pewnie wygrywa 3:0 na wyjeździe więc trener w następnym meczu znowu na ławie sadza Roberta, to logiczne przecież. Jakby może Lewandowski przelobował Bramkarza Schalke i Borusia wygrała 1:0 to może w następnej kolejce grałby od początku bo Barrios marnował też sytuacje w tym meczu.
EDIT: Z Kaiserslautern Robert dostał szansę od początku. Szkoda, że bramki nie strzelił i Borussia nie wygrała. Fajnie, że trener testuje wyjściowy skład z Lewandowskim i Barriosem. Tylko jak nie będzie efektów to nasz zawodnik znowu wyląduje na ławce.

red eyes
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red eyes » 17 lut 2011, 10:20

Panowie jak długo będzie trwała jeszcze kontuzja Kuby?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lut 2011, 18:38

musieqkks pisze:Mylisz pojęcia gościu, Porównujesz Lewandowskiego który ma 5 bramek do Gomeza który ma bramek bodajże 16, że Gomez raz się pomylił nie sprawi, że nie będzie numerem jeden w Bayernie, tak samo to ze Barrios się pomylił nie zmieni faktu że nie będzie numerem jeden w BVB. Robert jest na tym etapie, że jak nie chce wchodzić z ławki rezerwowych to nie może popełniać takich błędów. Takie jest moje zdanie na ten temat.
A co ma ilość bramek z tym wspólnego... Tu chodzi o takie zmarnowane okazje do jakich doczepiła się opinia w Niemczech. Nie on jeden taką zmarnował, lepsi, grający więcej także takie sytuacje zjebali, a i w większej liczbie.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 lut 2011, 10:24

Obrazek

Takich składów należy się spodziewać. Kuba dopiero co po wyleczeniu kontuzji, więc nie wiem czy od razu dostanie szanse gry w podstawowe 11. Choć ja bym wolał Goetze za Barriosem, a Kubę na skrzydle, Lewy z ławki ok. 70 minuty za Grosskreutza i wtedy Goetze i Kuba na skrzydłach, a Lewy za Barriosem. Ofensywa Bayernu okrutnie mocna, napedzana przez znakomitego ostatnio Robbena (Schmelzer będzie musiał się nim zaopiekować, dobrze jakby Kevin się wracał i podwajał krycie na nim). Mamy najlepszą defensywę w lidze, a Bayern najmocniejszą ofensywę, moim zdaniem wynik będzie oscylowal koło 1:1 lub 2:1 dla Bayernu, choć wierzę, że może uda się wygrać gramy bez presji i z dużą przewagą nad resztą stawki, remis wziąłbym w ciemno. Dziś będę miał bardzo komfortowe warunki do oglądania meczu, nowy telewizor 46 cali, nowy dekoder cyfrowego polsatu HD i kanał Eurosport 2 HD, wczoraj testowałem to wszystko na retransmisji meczu Gladbach-Schalke i ogląda się mecze REWELACYJNIE, jeszcze skombinować sobie dobre chipsy/popcorn + zapas perły i można cieszyć się meczem, także aby do 18:30 :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 lut 2011, 11:51

Czy weidenfeller aby nie jest wylaczony z tego spotkania?

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 lut 2011, 12:09

to prawda nie zagra dziś, jakieś problemy zdrowotne i nie poleciał do Monachium, zadebiutuje (ale mu się mecz na debiut trafił :D) młody talent Mitchell Langerak, który na ten moment jest na pewno słabszy od Romana. Jestem zdziwiony tą informacją, bo jeszcze tydzień temu każdy myślał, że Weiden zagra, ale jak się okazuje we wtorek na treningu doznał jednak kontuzji kolana.
W Dortmundzie nikt nie ma wątpliwości, że Mitch jest wielkim talentem i przyszłością klubu, dlatego klub troszczy się o jego rozwój. Po ponad pół roku wspólnych treningów trener bramkarzy BVB09 - Wolfgang de Beer nie ma wątpliwości: Mitch jest w stanie bardzo dobrze zastąpić Weidenfellera.

W Monachium, za bramkarzem Borussii będzie znajdować się około 10 tysięcy kibiców BVB. Pozostaje jednak pytanie, czy będzie nim Langerak czy jednak Weidenfeller?
Odpowiedź już znamy. Myślę, że będzie dobrze :)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 lut 2011, 12:26

wcześniej koszt odblokowania meczy na kanałach VOD wynosił 1 zł, teraz to 0 zł, ale potrzeba wysłać smsa w dniu meczów (koszt to 62 gr coś koło tego choć Polsat sobie z tej kasy nei bierze nic dla siebie), możesz też się udać do punktu sprzedaży CP lub zadzwonić na Infolinię (czyli inaczej BOK - płacisz za minutę połączeni ajak za połączenie lokalne wg stawki operatora ale to grosze będą) tam też Ci to włączą oczywiście za darmo. Mecze LE masz na TV4, Polsat Futbol i tych kanałach VOD od 51 do 54 bodajże. Musisz wyrazić zgodę na mecze, bo nie ma w Cyfrowym czegoś takiego (póki co), że jak jakiś film z VOD albo mecz jest za free to od razu go puszczają, tam jest procedura, że musisz zamówić go, a koszt to już CP ustala, ale gest ze strony klienta musi być zrobiony.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 lut 2011, 13:05

Trzeba wpieprzyć dzisiaj tym mądralom z BVB. Najlepiej jakby jeszcze Grosskreutz wyłapał czerwoną albo samobója strzelił. Albo przynajmniej sobie przypomniał bilans BVB w Monachium i ostatnie wyniki na AA a potem się odzywał.
Walić paterę bo i tak nie mamy obecnie na nią zbyt wielkich szans - trzeba wygrać dzisiaj z Dortmundem.
A to, że jakiś młody będzie na bramce to chyba tylko lepiej dla Robbena i Gomeza :wink:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 lut 2011, 13:14

Akarin pisze:Trzeba wpieprzyć dzisiaj tym mądralom z BVB. Najlepiej jakby jeszcze Grosskreutz wyłapał czerwoną albo samobója strzelił.
Daj spokój z Kevinem ten człowiek jest dziwny (syna odda do domu dziecka jeśli będzie kibicem Schalke ;)), sam uważa się za wielkiego kibica BVB i różne rzeczy mu się zdaża powiedzieć pod czym nie kazdy kibic BVB się podpisze. Jeśli Błaszczykowski jest zdrowy to ja któregoś z dwójki Lewandowski/Grosskreutz bym posadził na ławce.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 lut 2011, 13:23

Nieważne jakim człowiekiem jest, czy dziwny, czy głupi czy co, ale gadał głupoty i tak naprawdę to każdemu piłkarzowi Bayernu do pięt nie sięga a uważa to BVB za nie wiadomo co. Nerlinger mu ładnie ostatnio odpowiedział: że powinien się zamknąć i oglądnąć sobie w środę mecz w LM, bo oni chyba nie grają :lol:
Dzisiaj motywacja jest szczególna i każdy to czuje, więc spodziewam się gry na 120% a BVB mimo, że ma dobrą drużynę to nie jest raczej w stanie ogarnąć tak grajacego Bayernu. Tym razem nie ma Demichelisa, który sprezentuje dwie bramki z niczego.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 lut 2011, 13:35

porażka BVB i tak nie będzie zbytnio odczuwalna, bo my już wam wtłukliśmy u nas na Westfallen, a po za tym mamy dużą przewagę punktową, więc presja jest po waszej stronie, a my podchodzimy do meczu na luzie (no może po za Kevinem :lol:). Ja bym sobie tylko życzył wielu goli dziś (zwłaszcza Polaków :))

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 lut 2011, 13:47

Tego 2:0 to ja bym wtłuczeniem nam nie nazwał. Ale to już prędzej można tak nazwać.
Wielu goli też sobie życzę, ale tylko dla tych w czerwonych strojach :]
U nas jest motywacja, nie presja. Celem jest obecnie 2 miejsce w lidze a wygrana z BVB nas tylko do tego może przybliżyć. Zresztą u siebie mamy wszystkich najcięższych przeciwników.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 lut 2011, 14:02

:D

Co do Kevina jeszcze to widziałaby mi się taktyka podwojenia krycie Robbena przez niego i Schmelzera.
PS. Słyszałem, że do Monachium wybiera się 10 tys kibiców BVB, słyszałeś coś o tym? Liczba ogromna, aż mi się wierzyć nei chce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”