Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 98

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Olej
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Olej » 15 lut 2011, 21:14

Trzeba przyznać, że troszkę jest to również policzek dla działaczy którzy pewnie już liczyli zyski z biletów.

Awatar użytkownika
mozdok
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mozdok » 18 lut 2011, 14:27

Działacze kompromitują się na każdym kroku i moim zdaniem zarząd zasługuje na dymisję. Kwestia przedsezonowych transferów, całe mnóstwo błędów w budowie stadionu, to tylko niektóre z powodów. Pogorzelczyk out przede wszystkim!

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 18 lut 2011, 14:33

W kwestii budowy stadionu działacze Lecha Poznań nie mili nic do gadania bo z tego co wiem stadion jest własnością miasta i to ono jest odpowiedzialne za przetargi, rozbudowy itd. itp.

Poza tym jeśli chodzi o transfery to zimą jednak trochę nadrobili - Ubriparip wygląda na zawodnika który podoła jako zmiennik dla Rudnevsa a jak będzie trzeba zagrać w PP czy lidze to sobie da radę. Ślusarski może gigantem nie jest ale jak na polską ligę jest dobry ,a wątpię żeby mia grać w EL - on tu przyszedł żeby zagrać za kogoś z ofensywnych graczy w lidze bądź PP jak Ci są kontuzjowani lub zmęczeni (wczoraj to była ekstremalna sytuacja). O Murawskim nie trzeba pisać bo wiadomo że jak na polską drużynę to znakomity zawodnik, a Wołąkiewicz :?: Przyda się zawodnik który może zagrać na każdej pozycji w obronie a od biedy cofniętego pomocnika - poza tym sytuacja analogiczna jak każda wyżej - na polskie boiska to dobry piłkarz ;)

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 18 lut 2011, 14:42

Nie zgodzę się co do Ślusarskiego , moim zdaniem jest to nawet jak na polską ligę przeciętny zawodnik . Świadczy o tym fakt , że w przeciętnej ( żeby nie powiedzieć słabej ) Cracovii furory nie zrobił . Wczoraj nie pokazał zbyt wielkich umiejętność , trochę powalczył ale uważam że to stanowczo za mało jak na europejskie puchary .

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 18 lut 2011, 14:46

lukinis131 pisze:Nie zgodzę się co do Ślusarskiego , moim zdaniem jest to nawet jak na polską ligę przeciętny zawodnik . Świadczy o tym fakt , że w przeciętnej ( żeby nie powiedzieć słabej ) Cracovii furory nie zrobił . Wczoraj nie pokazał zbyt wielkich umiejętność , trochę powalczył ale uważam że to stanowczo za mało jak na europejskie puchary .
Tak jak pisałem - on ma byc zawodnikiem który będzie grał w lidze a nie w pucharach. W Cracovii to nawet Messi by nic nie pokazał - Bartek to dobry zawodnik trzeba dać mu wejść w drużynę bo przecież to był jego pierwszy mecz ;)

Awatar użytkownika
mozdok
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mozdok » 18 lut 2011, 15:18

Kwestia kiedy tych wzmocnień dokonano (chodzi mi o dokładny termin) i w ogóle kwestia, że musiały być potrzebne (sic!) to jest już jak najbardziej wina zarządu. Do tego burackie zachowanie dotyczące odejścia Peszki.

A co do stadionu to rzeczywiście, zwracam honor.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 lut 2011, 17:43

Chłopie nie masz żadnego pojęcia o rzeczach o których piszesz. Niestety nie błyszczysz mimo, że widzę, że tego bardzo byś chciał.

Pogo out, tak z całą pewnością podstawy masz ku temu pewnie bardzo solidne.

Awatar użytkownika
mozdok
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mozdok » 18 lut 2011, 19:39

Mam solidne, bo znam osoby, które pracują w klubie i wiem jak zachowuje się Pogorzelczyk. Mało tego, wiem kto go przekonał do kupna Rudnevsa, którego pan Marek wcale tak bardzo sprowadzać nie chciał. I daruj sobie wycieczki osobiste. Może w mieście hip hopolo takie coś uchodzi.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 18 lut 2011, 19:48

Wiesz zarówno, że Kotor jest Lecha "kłopotem" na mecz rewanżowy z Bragą, a Lech zaprojektował i wybudował sobie stadion. Moje gratulacje też przyjmij :)

Awatar użytkownika
mozdok
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mozdok » 18 lut 2011, 19:51

Oczywiście, że jest. Jeżeli wystawia się w pierwszym składzie golkipera o klasę gorszego niż siedzi na ławce, to jest to kłopot. Kotor popełnia błędy w każdym meczu. Ma szczęście, że przeciwnik nie zawsze je wykorzystuje. Co do stadionu, przyznałem że popełniłem błąd.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 18 lut 2011, 20:02

Moim zdaniem Burić i Kotor to porównywalni bramkarze i nie uważam, że dzieli ich różnica klasy.
Obaj popełniali sporo błędów w Lechu. Nie mniej to Jasmin grając więcej spotkań w lidze, w rundzie jesiennej popełniał sporo błędów i to często tragicznych w skutkach. Kotor zaś, gdy dostawał szanse - wykorzystywał ją. Krzyśkowi dawno nie przytrafił się już błąd z cyklu "bramka za kołnierz", lub takie farfocle jak Burica z Górnikiem Zabrze, czy Zagłębiem Lubin. Przypomnę także, że to również dzięki bezbłędnej postawie Kotorowskiego Lech w końcówce sezonu zdobył mistrzowski tytuł.

Jedyne o co można się przyczepić to gra nogą Kotora.

Awatar użytkownika
mozdok
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mozdok » 18 lut 2011, 20:08

Nie skomentujesz fatalnej gry na przedpolu i braku komunikacji z obroną? Gra nogami to nie jest jeszcze taka straszna rzecz, bo ją można zminimalizować grając więcej krótkich podań. Dla Burić jest o niebo lepszy i nie jestem w tym sądzie odosobniony. Sytuacje Buricia o których mówisz rzeczywiście nie zadziałały na jego korzyść. Ale to był klasyczny dołek formy. Kotor wznoszący się na wyżyny i tak popełniał błędy. Dał ciała z Red Bullem w Salzburgu, wcześniej na przykład ze Spartą w Poznaniu. Lubię Krzycha, ale te jego łapania pilki, tak jak wczoraj przy rogu bodajże, nie mogą mieć miejsca.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 18 lut 2011, 20:12

ciezki wybor na pozycji bramkarza, mlody zdolny na ktorym w przyszlosci mozna zarobic kase czy 34 letni dziadek szykujacy sie do zawieszenia butow na kolku.
jesli chodzi o klase to lepszy moim zdaniem jest buric i na niego powien hiszpan stawiac.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 lut 2011, 20:39

Buric fatalnie bronił ostatnie 6-7 miesięcy. Kto przy zdrowych zmysłach stawia na takiego bramkarza. Chłopak jest utalentowany, w poprzednim sezonie bronil bardzo dobrze, ale na dzisiaj nie dziwię się, że Bakero postawił na Kotorowskiego, który utrzymuje niezły poziom, i porównaniu do Jasmina nie jeden mecz Lechowi wybronił w tym sezonie.
mozdok pisze:Mam solidne, bo znam osoby, które pracują w klubie i wiem jak zachowuje się Pogorzelczyk. Mało tego, wiem kto go przekonał do kupna Rudnevsa, którego pan Marek wcale tak bardzo sprowadzać nie chciał. I daruj sobie wycieczki osobiste. Może w mieście hip hopolo takie coś uchodzi.
He, he Pogo w ciągu roku załatwił Lechowi 3 transfery, Kirvetsa, Rodionova i Cleo, ceny były ustalone, jeden transfer udało się przeprowadzić inne storpedował właściciel. Zmienić Pogo, bo to jego wina. Jeśli ktoś ma winę to przede wszystkim jest tą osobą Rutkowski, nie wiem jak można być tak głupim, żeby mieć pretensje do zarządu.

Awatar użytkownika
mozdok
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mozdok » 18 lut 2011, 20:45

Się doczepiłeś. Załatwił? Według prasy tak. Rudnevsa brać nie chciał, ale go wziął. Wziął o trzy miesiące za późno. Do tego nie potrafił ogarnąć czy Tshibamba ma holenderskie obywatelstwo. Z trzech napastników ktorych sprowadził, dwóch oddał po rundzie. Miał od cholery czasu na sprowadzenie nowych, ale oczywiście zrobił to na ostatnią chwilę. Jaki jest w tym sens? Mało jest zawodników na rynku? Jak działa scouting Lecha? Szczęście, że Bakero ruszył trochę współpracę z drużyną Młodej Ekstraklasy. I żeby było jasne. Piszę to jako fan Lecha, bo widzę, że niektórzy wpadli w tony jakby co najmniej był jakimś redaktorem z Wyborczej.

Załatwił Cleo. A to się uśmiałem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”