AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1012

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 lut 2011, 17:42

Wszystko co pisze odnoszac sie do pracy arbitrow we Wloszech, opiera sie o zalozenie, ze pomoc sedziowska Milanowi ma charakter chwilowy, okresowy.
Bo jak na razie tak jest. Jak wygramy tytuł i pomoc będzie dalsza w kolejnym sezonie, to wtedy można się zacząć o to martwić. Jak się przeczyta to i resztę moich postów ze zrozumieniem, to słowa Akarina okażą się być oparte na jego wymysłach, a nie moich wypowiedziach.
Póki co nie równałbym kilku tytułów zdobytych dzięki kilkunastu punktom na sezon od sędziów do obecnego sezonu, w którym ta pomoc się zdarza i jest przykra, ale na razie chyba nie przekroczyła bariery 10 punktów. Chyba, bo nie widziałem wirtualnej tabeli.
I tak, gdy Milan wygrywa dzięki sędziom, to biję się w pierś, że nie daje mi to satysfakcji. Tytuł zdobyty w ten sposób też nie da mi satysfakcji. I to mnie dziwi u niektórych fanów Interu, że ich (cytuję z pamięci) "głód tytułów u nastolatków przesłonił im na tyle obraz sytuacji, że są gotowi łyknąć wszystko teraz, byleby oznaczało kolejny puchar, nawet sprezentowany, nie zdobyty."
Osobiscie we Wloszech dostrzegam jedynie sytuacje, w ktorej po calciopoli Juventus jest az nader czesto krzywdzony przez sedziow, ale przyczyna tego jest oczywista (calciopoli).
To fakt, ostatnia kolejka jest tego niezłym przykładem. Długo okradana była cała liga, od jakiegoś czasu niestety z tej grupy wyłamał się Milan, co smuci, bo sytuacja prowadzenia w lidze dzięki wsparciu sędziów jest dla mnie nie do zaakceptowania, skoro przez ostatnie lata oglądało się z obrzydzeniem sukcesy rywala zza miedzy zdobywane w podobny sposób. Juventus jak dotąd traci najwięcej, ale z drugiej strony przed calciopoli najwięcej też zyskał.
Obrazek powyższy jest kapitalny, chyba inaczej się decyzji sędziego nie da zrozumieć. :wink:

Pośmialiśmy się więc z hipokryzji Interistów, czas wrócić do rzeczywistości: Milan szczęście cały czas wspiera, w meczu z Napoli zabraknie nie tylko Lavezziego, ale i Hamsika, obaj są kluczowymi postaciami i ich brak może zadecydować o wyniku spotkania. Rozumiem, że fart jest niezbędny do tytułów, bo z pechem się nic nie wygra, ale ilość szczęścia, jaką Milan ma w tym sezonie, jest po prostu niesamowita, cały czas na mecze z nami wypadają kluczowi piłkarze rywali. :lol: Albo w trakcie meczów, albo przed. To wszystko powoduje, że nasza rewolucja kadrowa jest bezbolesna, bo duża ilość naszych spotkań jest rozgrywana na najniższym poziomie trudności - sędzia sprzyja, gwiazd rywala brakuje, Milaniści sobie dreptają.
Ciekawe, jak Napoli zareaguje na te braki, bo Milan w obecnej formie wcale nie będzie stuprocentowym faworytem.
Brutta notizia per il Milan e per il suo vice capitano. La Uefa ha infatti squalificato per 5 giornate Gennaro Gattuso, per la lite con Jordan, durante e al termine della gara con il Tottenham. Il centrocampista rossonero, se dovesse essere confermata la squalifica, potrebbe rientrare solo in un'ipotetica finale della massima competizione europea.
Za awanturę z Tottenhamem Gattuso wyleciał na pięć meczów - maksymalna możliwa kara. Absolutnie sprawiedliwa, bo Rino tym zachowaniem cały swój dobry wizerunek agresywnego bullteriera, który nie przekracza pewnych granic, przekroczył pewne granice, przez co, jak widać na tym forum, wielu uwierzyło, że on się podobnie zachowywał kiedykolwiek w karierze.
Brakuje mi tylko kary dla Croucha, który aż się prosił o czerwoną przez cały mecz.

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 21 lut 2011, 18:01

Ja nadal czekam na te spotkania :). 100 punktów, pomijając 3 z wirtualnej tabeli z tego sezonu daje 97 punktów w czterech poprzednich sezonach. W przybliżeniu średnia punktów dzięki błędom sędziów 25 na sezon czyli jakieś 8 wygranych spotkań, które powinny były zostać przegrane. Proszę wskaż nam te mecze, a nie ignoruj wpisów, które są Ci nie na rękę. Chyba, że te twoje wyliczanki do głupie wymysły, skoro nie potrafisz ich udowodnić. No proszę napisz jak "krowie na rowie".

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 lut 2011, 18:08

Agnieszka
jest to proceder sięgający już na prawie dwieście kolejek wstecz i blisko setki punktów dodanych za prawie cztery sezony.
Widzisz różnicę między blisko setki a setką?
Jeśli co sezon w wirtualnej tabeli widziałem +>15 punktów dla Interu in plus, to prawie czterech sezonach masz już ponad 60 punktów in plus dla Interu. W końcu w marcu 2009 mieliście już 11 punktów od sędziów, pewnie ich przybyło w ciągu kolejnej 1/3 sezonu. Czy prowadzę statystykę meczów, w których Inter zyskał? Nie, kieruję się na własnych wrażeniach - trudno powiedzieć, by Milan czy Juventus przez ostatnie sezony zyskiwał dzięki sędziom (coś się zmieniło wyraźnie przed tym sezonem, bo wcześniej to były incydenty znikające w morzu krzywd), a cholernie trudno zaprzeczyć, że sędziowie dawali Wam w sezonie więcej od Ibrahimovicia czy Cambiasso jako pojedynczych piłkarzy.
To jest tak, jak z Juventusem i Milanem przed 2006 roku. Oczywistym jest, że te kluby brały udział w ustawianiu meczów, bo można zyskać przypadkiem w meczu czy trzech, ale nie w całej serii spotkań. Pewnie poza trybunałem arbitrażowym nikt Ci nie wymieni wszystkich spotkań, w których te kluby zyskiwały punkty dzięki sędziom, a jednak oczywistym jest, że zyskiwały z naście punktów co roku. Inter godnie przejął pałeczkę po calciopoli.

Swoją drogą w poszukiwaniu wirtualnych tabel natknął się na dwie interesujące ciekawostki:
W listopadzie Milan miał 7 punktów od sędziów, na wiosnę miała najpierw +5, a od soboty +7 lub +8, jak kto liczy, bo moim zdaniem np. bliżej było do porażki. Smutne, naprawdę. Obserwują tendencję rokroczną trudno się dziwić wkurzeniu Zampariniego po ostatnich latach, Palermo stale traci, a w takim meczu z Milanem na przykład zostało strasznie skrzywdzone.
Znamienne jest, że tylko we Włoszech i tylko po dwóch z rzędu zdobytych tytułach w odpowiedni sposób przez Inter nagle pojawiły się wirtualne tabele. Ale to pewnie też nic nie znaczy. :wink:

I to by było na tyle w kwestii mojego udziału w dyskusji o wsparciu sędziów dla Interu i Milanu - o faktach dyskutować dłużej nie będę.

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 21 lut 2011, 18:16

Skoro nie możesz tego udowodnić, to nie ma tematu, bo w tej sytuacji jest to tylko niczym niepoparte głupie gadanie (w sumie kogo to dziwi :?:). Zachowujesz się jak przekupka na straganie. Tyle, że ona stara się wcisnąć ludziom towar, Ty to, co uważasz za prawdę objawioną.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 lut 2011, 18:24

A jak Ty udowodnisz, że wsparcie dla Milanu w tym sezonie istnieje?
To, że istnieje, to jest fakt. Poparty przykładem z wczorajszego meczu. Gdybym spytał Cię o resztę przykładów, a było ich kilka, to bym dostał w odpowiedzi milczenie.
A jednak te przykłady gdzieś tam są, tylko nikt poważny się nimi nie zajmuje. Nie wspominając już o prowadzeniu statystyki z kilku sezonów i kilkudziesięciu meczów.
I wiesz, to nas różni - ja przyznaję się do wspierania Milanu przez sędziów i wiele razy wyrażałem swoją dezaprobatę dla takiego konceptu, gdy to było teoretyzowanie, i dla tego faktu, gdy taka jest rzeczywistość.
Ty idziesz w zaparte twierdząc, że wsparcia dla Interu nie było, nie ma i nie będzie. Dobrze, nasze stanowiska świadczą tylko o nas samych. :)

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 21 lut 2011, 18:36

Ale ja nie neguję tego, że są błędy sędziów na korzyść Interu. Zastanawia mnie tylko, gdzie ty się doliczyłeś prawie 100 punktów z kapelusza w przeciągu czterech sezonów. Prosiłam Cię o wymienienie tych meczów łącznie z epizodami i jakoś się nie doczekałam, bo jak sam twierdzisz, nie potrafisz ich wymienić. Skoro nie masz dowodów na 100 punktów nie wyskakuj z takimi głupotami. Tylko tyle.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 lut 2011, 18:48

UEFA teraz napisała o czterech meczach zawieszenia dla Gattuso, na milannews przed chwilą podano wyniki sądy, czy ludzie zgadzają się z wyrokiem... pięciu meczów.
Uefa.com jest jednak dla mnie bardziej wiarygodnym źródłem, więc pozostaje się cieszyć z tego, że to zawieszenie jest krótsze (w rzeczywistości wyniesie pięć meczów przez tę kartkę z meczu ze Spursami).
Z drugiej strony gdyby mnie dano tę sprawę do rozsądzenia, to dałbym Gattuso maksymalną karę. Uwielbiam tego gracza, zachowując rozsądek wiem, że on nigdy się tak nie zasługiwał i na litry żółci po meczu ze Spursami nie zasłużył, ale zachował się po prostu skandalicznie, obraził opaskę, którą nosił na ręku, i maksymalna kara, czy wynosiłaby 5, 8 czy 10 meczów po prostu mu się należy - bo tak naprawdę cholernie trudno wymyślić coś więcej, co mógłby zrobić, wyłączając oczywiście celowe morderstwo.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 lut 2011, 19:17

normalnie za coś takiego dostaje się "wejściowkę" do sądu.
Bez przesady, ale zgadzam się, że ta kara jest za niska, bo jeśli maksimum jest inne, to należała mu się wyższa kara.
Zidane, Gattuso i paru innych zasłużyło na inne kary, ale co poradzić, że maksymalne kary w UEFA są zbyt niskie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 lut 2011, 19:19

Lepsze wieści docierają z Neapolu. Lavezzi nie może zagrać bo jest zawieszony(To pewnie sprawka Berlusconiego tak jak przed meczem z Juventusem i zawieszeniem Krasicia) i ze składu wypada również Hamsik. Chyba nie trzeba mówić jak ważne te postacie są dla Napoli.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 lut 2011, 19:30

mete pisze:Lepsze wieści docierają z Neapolu. Lavezzi nie może zagrać bo jest zawieszony(To pewnie sprawka Berlusconiego tak jak przed meczem z Juventusem i zawieszeniem Krasicia) i ze składu wypada również Hamsik. Chyba nie trzeba mówić jak ważne te postacie są dla Napoli.
No to pieknie... Ciekawe kto ich zastapi ? Najgorszy transfer Bayernu ostatniego dziesieciolecia - Sosa,skrzydlowy Zuniga,a moze Yebda... Czarno to widze :olaboga: Mam nadzieje,ze Mazzarri zaryzykuje i wystawi Dumitru w pierwszym skladzie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 lut 2011, 19:41

,skrzydlowy Zuniga
On niby gra jako boczny pomocnik, ale to niezły prawy obrońca, skrzydłowym bym go nie nazwał. :)

Pisałem już wyżej, fart Milanu w tym sezonie jest niesamowity. O wpływie Berlusconiego można było mówić pół roku temu, jak nie zawieszono Nesty na dwa lub trzy mecze przed trudnymi spotkaniami w lidze (w tym z Juventusem), a zawieszono Krasicia, teraz akurat i Lavezzi i pewnie też Hamsik zasłużyli na zawieszenie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 lut 2011, 19:50

On niby gra jako boczny pomocnik, ale to niezły prawy obrońca, skrzydłowym bym go nie nazwał.
Na poczatku w Sienie gral na prawej obronie,teraz Mazzarri rzuca go praktycznie we wszystkie rejony boiska :wink: Prawa,lewa,ostatnio gral nawet tuz za Cavanim zastepujac bodajze Hamsika. Bardzo elastyczny zawodnik,choc mnie na kolana nigdy nie powalal.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 lut 2011, 19:55

Bo on nawet na prawej stronie obrony nie grał świetnie, ot ligowa czołówka na pozycji, na której nie było żadnych wielkich graczy, i to w przeciętnej Sienie bodajże. Mazzarri moim zdaniem robi mu krzywdę tak go rzucając po boisku, bo o ile na prawej stronie jeszcze gra mu się klei, o tyle gdziekolwiek indziej wygląda strasznie, razi mnie w oczy jego poruszanie się po boisku, przez brak doświadczenia prezentuje niewiele ze swoich atutów.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 lut 2011, 20:17

Jego najwiekszym atutem jest zdecydowanie szybkosc. Gdyby nie znakomity Maggio gralby pewnie na prawej stronie,a tak jest tylko 'zapchajdziura',choc trzeba przyznac,ze Mazzarri mu ufa,bo z lawki wstaje bardzo czesto,chyba najczesciej ze wszystkich rezerwowych Azzurrich. Jak juz mowilem szalu nie robi,ale to przydatny gracz.

Sorry za OT.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 lut 2011, 10:11

Dziś pojawiły się plotki o możliwym romansie między Pato a .... Barbarą Berlusconi. Ciekawe czy coś z tego wyjdzie :)

Zobaczcie reakcję córki Sylvio na bramkę Pato. I można też zobaczyć jak Pato bardzo nabrał masy mięśniowej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”