Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 522

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 lut 2011, 15:05

Nie wyganiam Naniego tylko przewiduje taką kolej rzeczy, gra w MU bo w każdym innym klubie po jego popisach boiskowych zostałby sprzedany, jednak SAF ma taką pozycje że mogł dać Naniemu czas, tylko teraz kiedy jest absolutnie w topie na swiecie sytuacja może się zmienić.Jeśli MU czegoś nie wygra to może byc historia jak z el nino.
RealFanie, Real nie takiego Di Marie pogonił wiec w przypadku Twojego klubu nie byłbym taki pewny.Nie życze tego Realowi ale kolejny rok bez sukcesów i się może zacząć.Perez już kiedyś sprowadził Owena ktory w każdym innym klubie grałby w 1 skladzie a w Mardycie tylko ławka. Wez też pod uwage że transfery MU-Real są już jakąś nie pisaną tradycją.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 lut 2011, 15:14

cru pisze:Barca raczej tez nie, bo Pedro w miare ogarnia
Raczej nie? W miarę ogarnia?

Nani nie dałby nam więcej niż Pedro. Pedro ma w ataku tak samo silną pozycję jak Villa.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 14 lut 2011, 21:50

Nani zapewne do końca kariery w MU nie zostanie ale narazie chyba nie narzeka na pobyt w Manchesterze.Tutaj mu zaufali i zapewne bedzie chciał sie odwdzięczyć. Inwidual troche z niego jest ale nie przesadzajmy.

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 15 lut 2011, 14:31

Phi, a Ronaldo to nie zaufali? Oczywiście wiadomo, to w ogromnej mierze dzięki niemu United podnosili tyle Mistrzostw Anglii i LM w ostaniach latach, ale jednak odszedł. Ja do niego pretensji nie mam, bardzo mu kibicuje w dalszej karierze, ale nie zdziwcie się jak Nani pewnego ciepłego popołudnia w lipcu stwierdzi że chce odjeść. Ja już się przyzwyczaiłem, że teraz modny jest Real i Barca (przyzwyczaiłem nie oznacza że rozumiem) i tragedii robić nie będę. Ale fakt faktem w Barcie by go nie chcieli, bo mają niesamowitego Pedro i innych młodych. Ale co do innych skrzydłowych, Valencia już w rezerwach, a Park wyleciał na cały miesiąc. Średnio z punktu widzenia SAF zrobił mu ten wyjazd do Azji :think: Antonio jeszcze 2-3tygodnie i myślę że spokojnie będzie się pojawiać na boisku. Super wiadomość.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 15 lut 2011, 14:41

Ronaldo odszedł ale nie zostawił SAF-a na lodzie tak jak Torres zrobił z Liverpoolem. Jeżeli Naniemu zachce sie odejść to raczej dużo wcześniej poinformuje o tym. Narazie gra u nas i tyle. Jeżeli chcecie sie zastanawiać kiedy odejdzie to ok.

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 15 lut 2011, 14:45

Dlatego nie mam do niego żadnych pretensji, mówił od początku że chce grać kiedyś w Realu, i ok. United mu jakiś ogromnych problemów nie robili, zresztą kwota którą dał Perez nie odstraszała od sprzedaży 8) Zrobił dużo dla United, jeszcze na nim zarobili. Też jakoś nie mam zamiaru gadać kiedy Nani odejdzie (o ile w ogóle), skoro nie ma absolutnie żadnych informacji, ale żeby nie było zdziwienia jak kiedyś się spakuje i powie że woli Hiszpanie. Na razie odwala super robotę w United, czołowa postać tego sezonu.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 17 lut 2011, 18:36

red85
Wspominałeś w jakimś temacie że śledziłeś wczorajszy mecz U18, ja nie miałem na to zbytnio czasu. Jak się prezentował Ravel ?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 lut 2011, 12:02

Oglądałem, ale niestety nie od początku. Morrison oczywiście zagrał bardzo dobre zawody i słusznie jest chwalony. Prócz gola pokazał to do czego wszystkich zwolenników swojego talentu przyzwyczaił - doskonałą technikę oraz dobry drybling i przegląd pola. Wydaje mi się, że Ravel może przejść podobną drogę do WIlshere'a, bo Jack też zaczynał jako skrzydłowy, później AM, a ostatnio gra nawet głębiej. Morrison był również próbowany w którymś z ostatnich meczów rezerw na pozycji cofniętego rozgrywającego.

Poza Morrisonem wyróżnić można oczywiście Pogbę i Tunniclife'a. Gary Neville ma rację mówiąc, że ta dwójka powinna dominować każdą drugą linię w swojej kategorii wiekowej. Są silni, wybiegani, a do tego potrafią świetnie operować piłką. Dobre zawody rozegrał też Larnell Cole, ale podobnie jak Tom Thoprpe - lepiej zagrał z WHU.

Kolejne starcie z LFC na Anfield i niewątpliwie będzie na co popatrzeć. Tym razem jednak nasi muszą być bardziej skuteczni, ale prawdopodobnie zagramy już z napastnikiem, bo Keane powinien być już gotowy do gry. Coffie niestety wróci dopiero za ok. miesiąc.

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 18 lut 2011, 15:36

Giggsy podpisał nowy kontrakt, do końca przyszłego sezonu :brawo: Mam wrażenie że da rade dojechać do 40stki, to w dzisiejszych czasach, na tej pozycji i na tym poziomie rzecz nie z tej ziemi.

Obrazek

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 lut 2011, 20:20

Za 17 lat kibicowania MU nie widzialem takiego gowna.Nie znam slowa ktory opisuje to co dzisaj widzialem.5 ligowiec poza 15 minutowym zacmieniem dzielil i rzadzil na OT, mial dobry sytuacje ,poprzeczke, MU praktycznie im przeszkadzało w grze.Roo powinien oddac tygodniwke na jakis cel charytatywny, nie widzialem tak beznadziejnego Roo, dzisaj osiagnal w tym szczyt.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 lut 2011, 20:21

Ale żal... :x

Tak żałosnego United dawno nie widziałem. Niech ktoś mi po tym meczu z półamatorską drużyną powie, że nie mamy w Akademii zdolniejszych chłopaków od Bebe czy Obertana. Po jaką cholerę sprowadzać takie wynalazki, które dostają szanse w takich spotkaniach i nie są w stanie sobie poradzić z amatorami. Przecież zarówno dla Francuza jak i dla Portugalczyka takie mecze to zaszczyt, jedyna szansa żeby pokazać że ich transfery na OT były poparte jakąś logiką a oni tylko utwierdzają w przekonaniu, że pieniądze wydane na nich były wywalone w błoto. Oczywiście nie tylko do nich pretensje bo dzisiaj większość drużyny powinna posypać głowę popiołem. Jeśli piłka wpadłaby do bramki w 90 minucie zamiast uderzyć w poprzeczkę byłoby to frajerstwo porównywalne z odpadnięciem w zeszłym roku z Bayernem.

Ja rozumiem, że rywal taki a nie inny ale jednak ten klub do czegoś zobowiązuje a dzisiaj zwyczajnie chciało się rzygać patrząc na to co robi MU.

Ważne, że jest awans ale ten mecz będę chciał jak najszybciej wyrzucić z pamięci.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2011, 22:35 przez Morrow, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 19 lut 2011, 22:29

Najgorsze że jakbym zobaczył taką pomoc jak dzisiaj w normalnym meczu ligowym to bym nie był zdziwiony. A piłkarze jak Andi czy Chicharito to przecież 1 skład spokojnie. Tragedia, dobry jest chociaż ten awans. Na Obertena to już słów nie mam. Opisywać gościa nie będę bo dostane bana. Racja z tym powiedział Morrow, dla nich to jest jedyna szansa na przekonanie do siebie SAF. A zagrali taki bagno jakiego dawno nie widziałem. Przed meczem 3-4 bramki do przodu to spokojnie, po tym co zobaczyłem to 1-0 jest bardzo optymistyczny wynikiem. Mam nadzieje że więcej szans już francuz nie będzie dostawać. Nie wierze że zacznie grać jak np taki Menez. Za połowę kasy oddać do jakiegoś Auxerre i niech już nie hańbi koszulki Manchesteru. Wstyd. Najgorsza jest jednak klasa przeciwnika. Można się tak pokazać na tle Evertonu czy Boltonu, ale nie kuźwa 5 ligowca u siebie.

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 20 lut 2011, 17:18

janop pisze:Gignac nie zagra w środę co biorąc pod uwagę dość marne osiągnięcia OM w ofensywie w tym sezonie jest plusem.
Ogólnie tak, ale w tym sezonie Gignac nie gra tak dobrze jak w poprzednich. 8 bramek w LM i L1, w tym 3 z beznadziejną Żyliną. Ostatnio dorzucił 2 bramki w meczu ligowym. Jeszcze do końca nie może się odnaleźć z formą w Marsylii. Cieszę się natomiast że podobno nie zagra fenomenalny, nawet jak pod formą, Mathieu Valbuena. Jeśli ktoś z drużyny Deschampsa może wygrać mecz jednym zagraniem to właśnie on. Pomimo tych osłabień dla United będzie to piekielnie ciężki mecz. 1-0 dla Diabłów brałbym w ciemno, znakomita to będzie zaliczka przed meczem na OT. I być może najbardziej prawdopodobna.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 21 lut 2011, 23:34

http://devilpage.pl/index/news/komentar ... trafford_/

Chociaż to bulwarówka, to mam nadzieję, że ten news jest prawdziwy :pray: Tzn. uściślając chodzi tutaj o Obertana. Nie mogę zdzierżyć tego gościa na boisku, dawno już żaden zawodnik United mnie nie irytował tak jak on. Po prostu w pale mi się nie mieści jak taki drwal może występować w naszych barwach. Opchnąłbym go natychmiastowo, może jeszcze coś uda się odzyskać hajs w niego zainwestowany?

Jeśli chodzi o Bebe, to dla mnie jednak zagadka. Fergie go nie widział w akcji ok, ale nasz główny skaut w Portugalii go tak zachwalał do tego Queiroz, do tego mówiło się, że dlatego zdecydowaliśmy się na tak szybki transfer bo ponoć Real koło niego węszył, więc kolejny skaut wielkiego klubu któremu się zawodnik spodobał. Czy tacy fachowcy od wyszukiwania perełek z dwójch największych obok Barcy klubów świata by się tak pomylili? :think: Nie wiem ja bym mu osobiście jeszcze kolejny sezon dał zostać, albo gdzieś wypożyczył i dopiero wtedy podjął decyzję, może przynajmniej zaprezentuje się na tyle nieźle, że w jakimś średniaku w miare będzie ogarniał, że przynajmniej z pare baniek za niego się da ostatecznie odzyskać :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 lut 2011, 23:57

bo ponoć Real koło niego węszył, więc kolejny skaut wielkiego klubu któremu się zawodnik spodobał. Czy tacy fachowcy od wyszukiwania perełek z dwójch największych obok Barcy klubów świata by się tak pomylili?
watpie zeby to byla prawda.

Wtopa i to bardzo duza i chyba najbardziej nieprzemyślany transfer o jakim w zyciu slyszalem. Ale kto nie ryzykuje ten nic nie ma.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”