Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 523

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
red85

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 lut 2011, 0:04

Apeluję o spokój, przede wszystkim tyczy się to Bebe. Rozumiem, że dziwny transfer, sam byłem mocno zaskoczony, ale czy to jest wtopa czy nie to czas dopiero pokaże. Evra z Vidicem też się kopali w czoło na początku, a mieli wcześniej styczność z poważną piłką. Nie zapominajmy, że Bebe nie i zanim się nauczy gry na poziomie to minie sporo czasu. Od początku to wiedzieliśmy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 lut 2011, 1:03

watpie zeby to byla prawda.
W takim razie po co ten pośpiech co? Czemu Fergie wziął kogoś kogo nawet nie oglądnął w akcji, szybciorem? Czemu spokojnie gościa nie obserwowano jak się rozwija nawet choćby przez pół roku w Guimares?
Jasna sprawa, że dlatego, że inne klubu zaczęły koło gościa węszyć, mówił o tym Fergie i to żadną tajemnicą poliszynela nie jest. I kompletnie nie ogarniam jak można wątpić w te zapewnienia, wszystkie okoliczności na to wskazują i wypowiedzi zainteresowanych stron. No nie wiem może wskażesz mi inny powód brania gościa w ciemno bez oglądania co?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 lut 2011, 10:06

Po Parku przyszedł czas na Andersona. Brazylijczyk od piłki będzie odpoczywał jednak dłużej bo aż 2 miesiące. Fatalne wiadomości, ale walczymy dalej :twisted:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 lut 2011, 10:11

No nie wiem może wskażesz mi inny powód brania gościa w ciemno bez oglądania co?
wielkie zaufanie do swego bylego drugiego trenera? moge tu wiele powymyslac tez ale po co? Fakt jest taki, ze SAF kupil zawodnika w ciemno za duze pieniadze. A po co to zrobil to on sam wie. Inna sprawa ze Real jakby sie tym zawodnikiem interesowal to juz dawno by on gral w Madrycie. Poza tym znajdz mi trasfer Realu w podobnym stylu. Nie pamietam zeby Real kupil zawodnika bez uznanej marki w danym kraju.
W takim razie po co ten pośpiech co? Czemu Fergie wziął kogoś kogo nawet nie oglądnął w akcji, szybciorem? Czemu spokojnie gościa nie obserwowano jak się rozwija nawet choćby przez pół roku w Guimares?
Dlaczego zadajesz pytania w taki sposob aby nie podwazyc bledu kompetencyjnego Alexa?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 lut 2011, 17:03

Dlaczego zadajesz pytania w taki sposob aby nie podwazyc bledu kompetencyjnego Alexa?
Jakiego błędu? Przecież on go nawet w akcji nie oglądał, nic o gościu nie wiedział, wziął go w ciemno więc jaki kompetencyjny popełnił? :rotfl:

Pusty śmiech mnie ogarnia czytając te twoje wynaturzenia. Fakty są takie, że United ma świetnie rozbudowaną siatkę scotów, obserwuje wieli chłopaków w niemal każdym zakątku świata, jeden czy dwa występy nie przesądzają o tym, że dany gracz trafia do United, żeby tak się stało to gracz musi na dłuższym dystansie czasowym udowodnić swoją wartość. Prócz tego zawodnicy są również obserwowani pod względem charakteru tzn. jak się prowadzają, czy dużo przesiadują w klubach chleją, jaki maja charakter np. tak było w przypadku Hernandeza, zresztą to myślę, że jest to praktyką w wielu klubach bo podobna sytuacja była w przypadku Fabiańskiego, mówiło się o tym, że szpieg Arsenalu przed zdecydowaniem się na transfer obserwował go niemal 24 h na dobę.
Tak więc każdy transfer jest dokładnie przemyślana, po wielu obserwacjach, po sprawdzeniu czy dany zawodnik również będzie pasował charakterologiczne do zespołu.
W przypadku Bebe tymczasem faceta w akcji widziano wiele razy, nie wiele wiedziano o nim samym, obserwowali go pare razy tylko Queiroz i nasz Scout i nagle wykłada się na niego od 5-8 mln funtów w zależności od źródła. Skąd ten pośpiech? po co? Czemu nie obserwowano gośćia spokojnie przez pół roku czy rok, czemu nie sprawdzono jak sobie poradzi w średnim klubie z ligi portugalskiej, mógł sie tam spokojnie rozwijąć, grać w najwyższej klasie rozgrywkowej i zobaczylibyśmy jak sobie radzi. A tu nie Fergie gościa nie widział na oczy i go bierze. Jasna sprawa jest, że ten pośpiech był czymś spowodowany. Skoro Ferguson sam mówi o ty, że dlatego, że inne klubu zaczęły węszyć i zaczęła się robić konkurencja i WSZYSTKIE okoliczności transferu na to wskazują. To na zdrowy rozum tak musiało być.
NIestety mój mózg nie jest w stanie ogarnąć twojego toku rozumowania także cóż nie pierwszy nie ostatni raz :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 lut 2011, 17:13

Jakiego błędu? Przecież on go nawet w akcji nie oglądał, nic o gościu nie wiedział, wziął go w ciemno więc jaki kompetencyjny popełnił?
zaden :haha:
Pusty ble bla bla być.
Jak zwykle wine za szybki i nieprzemyslany transfer ponosi ktos inny niz MU. Tutaj pada Real. A te twoje okolicznosci to sa tylko przypuszczenia bez pokrycia.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 lut 2011, 17:17

:lol2: tylko tak to skomentuje...
do miłego :witam:

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 22 lut 2011, 20:36

Dajcie spokój z tym Bebe. Media sie rozpisały, że Ferguson kupił bezdomnego, którego nie widział nigdy na oczy i teraz każdy bedzie kpił, mimo, że owy Bebe nie przebył na OT nawet roku czasu. Przyszły sezon bedzie dla niego kluczowy bo zapewne dostanie wiecej szans na gre w pierwszej drużynie.

Dobre info. Valencia ponoć wraca na FA Cup :jupi: , Giggs i Rio też są na ostatniej prostej. Anderson natomiast ma pauzować tylko 2-3 tygodnie.

Awatar użytkownika
4everunited
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 4everunited » 23 lut 2011, 10:29

Następne tygodnie dla United będą kluczowe w kategorii końcowych możliwych sukcesów na koniec sezonu:
W EPL aż 3 wyjazdy pod rząd, z czego jeden na terenie, na którym dawno nie ugrali 3pkt i angielski klasyk
# 26.02 Wigan
# 1.03 CFC
# 6.03 LFC

Dodatkowo home 12.03 jeśli Arsenal przejdzie Leyton Orient mecz w FA i rewanż na własnym stadionie z Marsylia 15 marca...

Cóż, niezły sprawdzian, w lidze 7punktów będzie bardzo dobrym wynikiem, choć będzie o to cholernie ciężko.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 lut 2011, 11:07

Bebe był obserwowany, wtedy pojawiła się sprawa transferu do Realu która była opisana w Asie(było nawet napisane na głownej) dlatego taki pospiech. Mnie tam ten transfer smieszy ale daje Bebe szanse. Dzisaj będzmy grać 4-5-1 , tylko nie wiem kto na skrzydle poza Nanim. Fletcher czy Roo. Ja bym sprobowal Rafaela a na obrone dał Oshea.
Z Wigan wraca Giggs, wraca za niedługo Valencia, będzie Park i Rio. Nic tylko się cieszyć.Dzisaj licze na wymęczone 1-0 lub remis, na OT damy sobie rady.

Awatar użytkownika
4everunited
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 4everunited » 23 lut 2011, 12:37

Z dwójki DF24 Roo na skrzydle większe szanse daję Anglikowi. Natomiast formacja to raczej 4-3-3 niż 4-5-1:
Edwin-Rafael, Vida, Smalling, Evra - Carrick, Scholsey, Fletch - Nani, Berba, Roo. Niezbyt często stosowane ustawienie na wyjazdach przez Fergiego, ale Marsylia to nie jest czołówka europejska, liczę że SAF nie przestraszy się dziś zbytnio marsylczyków.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 lut 2011, 14:59

Niezbyt często stosowane ustawienie na wyjazdach przez Fergiego,
Tak, to jakim najczęściej ustawieniem wychodzimy na spotkania wyjazdowe w Europejskich Pucharach?

Awatar użytkownika
4everunited
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 4everunited » 23 lut 2011, 15:32

Kamil232 pisze:
Niezbyt często stosowane ustawienie na wyjazdach przez Fergiego,
Tak, to jakim najczęściej ustawieniem wychodzimy na spotkania wyjazdowe w Europejskich Pucharach?
Mam nadzieję, że zrozumiałeś, iż to zdanie odnosiło się do 4-3-3.
Natomiast dziś wydaje mi się, że tak wyjdą Diabły z prostej przyczyny, nie mamy skrzydłowych do 4-5-1 :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 lut 2011, 15:42

4-3-3 czyli 3 napadziarów grających wąsko, i gramy bez skrzydeł, bez ich asekuracji i po bokach obrońcy mają sobie sami radzić? Nigdy w życiu tak nie graliśmy, nawet w spotkaniu z Scunthrope w Pucharze ligi gdzie zagrali razem Macheda, Hernandez i Owen, to zawsze dwójka asekurowała skrzydła.
Poza tym 4-5-1 w ataku swobodnie w razie potrzeby może przechodzić w 4-3-3 jeśli taka potrzeba zachodzi.

Zagarmy dzisiaj standarodowo to co od 3-4 lat gramy na wyjazdach w LM, na środku jeden napastnik, dwóch wspierających go skrzydłowych i trójka w środku mają opanować środek pola. Nic nowego nie bezie? Mówisz, że nie mamy skrzydłowych? Na lewej zagra Rooney, na prawej Nani, na szpicy Berbatov. Ew. Na lewej Nani, na szpicy Rooney, na prawej Fletcher i wówczas w środku Scholes, Carrick z Gibsone, ale sądzę, że pierwsza wersja jest bardziej prawdopdoobna. Gdybym miał typować skład to bym postawił na:
VDS-Rafael, Smalling, Vidic, Evra- Scholes, Carrick, Fletcher, Rooney, Berbatov, Nani.

Awatar użytkownika
4everunited
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 4everunited » 23 lut 2011, 15:54

Kamil232 pisze:Gdybym miał typować skład to bym postawił na:
VDS-Rafael, Smalling, Vidic, Evra- Scholes, Carrick, Fletcher, Rooney, Berbatov, Nani.
Przecież podałem identyczny :roll:
Na Ibrox też na grafice fajnie to wyglądało, a w meczu widoczne było 4-4-2 z przodu Z Roo i Berbą, a po bokach Nani z Giggsem.

Dziś po prostu spodziewam się takiego ustawienia z racji że mamy takich grajków dostępnych. Gibson 'alternatywą' do środka na zmianę, trójka środkowych wspomagająca obronę a ofensywa skupiona na dwóch strikerach i skrzydłowym. Wszystko wyjdzie w praniu ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”