AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1014

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 lut 2011, 17:33

Drugi mecz Waszej Primavery i drugi bezbramkowy remis
Żeby było śmieszniej od tamtego meczu pucharowego z Fiorentiną Milan wygrał wszystkie mecze, dwa razy 3:1, raz 4:1.
A Viola, którą skazywałem na pożarcie w starciu z Anglikami, prowadzi już 2:0 i wciąż naciera. Nie mam pojęcia o futbolu angielskim, ale Newcastle wygląda podobnie jak Milan kilka godzin temu, powolutku wszystko przygotowują, nie przemęczają się, nie przejmują nadto bramkami.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 lut 2011, 17:39

Nie mam pojęcia o futbolu angielskim, ale Newcastle wygląda podobnie jak Milan kilka godzin temu, powolutku wszystko przygotowują, nie przemęczają się, nie przejmują nadto bramkami.
Viola strzela te bramki jak na treningu,a na boisku nie ma nawet Seferovica. Sroki prezentuja sie gorzej od Grampus...

Ciekawe co jutro dadza na Rai Sport ? Chetnie zobaczylbym RSC-Lazio.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 lut 2011, 17:56

Puszczają dwa mecze, ale oczywiście nie wiadomo - jakie.
JUVENTUS - VARESE

BRUGES - L.I.A.C. NEW YORK

ATALANTA - CESENA

STELLA ROSSA BELGRADO - SAMBENEDETTESE

TORINO - GRASSHOPPER

ANDERLECHT - LAZIO

INTER - ESPERIA VIAREGGIO

A.P.I.A. LEICHHARDT - RAPPRESENTATIVA SERIE D

EMPOLI - REGGINA

SPARTAK MOSCA - POGGIBONSI

SAMPDORIA - VICENZA

DUKLA PRAGA - VIRTUS ENTELLA
Zmartwię Cię, ale moimi pewniakami na jutro są mecze Juventusu i Interu. Spotkanie Lazio zapowiada się oczywiście ciekawiej, ale to nie jest klub ze ścisłej czołówki Serie A, żeby puszczać jego primaverę. Juventus gra o 17, co by pasowało do ramówki, Anderlecht dopiero o 18, więc trudno się spodziewać ich transmisji, bo mecz odbywa się ponad godzinę po zakończeniu spotkań z godziny 15. Reszta meczów właśnie o 15 będzie puszczana.
Trudno dyskutować o tym turnieju gdziekolwiek indziej, stąd będę kontynuował tę dyskusję tu ;)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 lut 2011, 18:02

Jutro pokazują :

15.00 Sampdoria-Vicenza

17.00 Juventus - Varese

Dla Ciebie doktorku rozpiska transmisji : http://www.viareggiocup.com/palinsesto- ... t-piu.html

Wilmore - 50 % skuteczności :p.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 lut 2011, 18:09

Szkoda :( Przynajmniej zobacze co sie dzieje w mlodziezowkach Juve i Interu. Mam jeszcze nadzieje zobaczyc Crvene Zvezde,ale oni musza chyba wyjsc z grupy,zebym mial taka mozliwosc. Co ciekawe w turnieju uczestniczy byla druzyna Rodneya Strassera FC Kallon ze Sierra Leone - zalozona przez bylego gracza Nerazzurich Mohammeda Kallona :D
Dla Ciebie doktorku rozpiska transmisji : http://www.viareggiocup.com/palinsesto- ... t-piu.html
O,super EnJoy's :spoko: Dziekowka :beer:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 lut 2011, 18:10

Wilmore - 50 % skuteczności :p.
O psia krew, jak ja mogłem pominąć takie źródło informacji? :lol:
Z kalendarza wynika, że ciekawe mecze mogą się pojawić dopiero w marcu, szkoda. Interesujący jest dla mnie tylko mecz Midtjylland z 26 lutego. :(

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 22 lut 2011, 18:24

gilardino11 pisze:Na Napoli musi wyjść Pato i ja innej możliwości nie widzę. Z Angolami zresztą też od początku widziałem Alexandre jednak Allegri ma czasem swój świat...
Może i powinien, mam wielką nadzieję, że mu ta bramka pomoże psychicznie, ale trzeba też spojrzeć realnie na jego występ jako tak samo żenujący jak poprzednie tylko akurat z jedną dobrą akcją tym razem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 lut 2011, 19:19

Pato niech jeszcze posiedzi na ławce, bo na dobre mu to wyjdzie. Kaczor od początku kariery w Milanie praktycznie nie miał rywalizacji o miejsce w składzie. Teraz ją ma i przy odpowiednim prowadzeniu przez Allegri napewno wyjdzie mu to na dobre. Jest na takim etapie kariery, że wejścia z ławki mu nie zaszkodzą. Co ciekawe Alex walczy o to miejsce. Po meczu z Chievo wszyscy dostali 2 dni wolnego i Pato jako jedyny dziś trenował w Milanello. Widać, że mu zależy. Liczę, że kwestią czasu jest jego powrót do optymalnej formy a później marsz po Złotą Piłką. Zdrowy i w formie Pato może przechylić szalę awansu na WHL na naszą korzyść.

Cassano ma prawą grać słabiej. Ja na prawdziwego Antka liczę od przyszłego sezonu. Narazie wystarczy mi 1-2 akcję na mecz, którymi będzie nam zapewniał punkty.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 23 lut 2011, 11:18

To juz dla Pato zona sie znudzila? Swoja droga o niebo ladniejsza od tej Berlusconi.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lut 2011, 11:40

Jedyne co Pato przypomina żonę(Sthefany Brito) to alimenty w wysokości 20% jego zarobków.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 lut 2011, 15:10

Te informacje o Pato i Barbarze to zapewne nieprawda. Zgadzam sie z Arkiem ze dziewczyna jest po prostu srednia. Niemniej jezeli Pato sypia z nia bo tak bardzo chce zostac w Milanie to musze powiedziec ze jestem niemal tym wzruszony.
Dosc tych pudelkowych bzdur.
Bardzo mnie cieszy bramka Alexandre. Nie chwale go za czesto ale wiaze z nim duze nadzieje. Chcialbym zeby Allegri na niego mocniej postawil wystawiajac go w pierwszym skladzie nawet jezeli zaliczy dwa-trzy slabsze mecze. Sadze ze to by zaprocentowalo. Pato potencjalnie moze byc dla nas nastepnym Shevchenka i nie powinno sie tej szansy zmarnowac.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2011, 16:21

La Gazzetta dello Sport informuje, że Luca Antonini przeszedł wczoraj badanie rezonansem magnetycznym, które wykazało naciągnięcie zginacza w lewej nodze. Zawodnika czeka 3-tygodniowa przerwa. Według mediolańskiego dziennika, trener Allegri nie zamierza wystawiać po raz kolejny Oddo na lewej stronie obrony, więc do wyboru pozostają trzy opcje: Jankulovski, Vila lub Emanuelson.

Bonera konsultował się wczoraj z lekarzem Müllerem-Wohlfarthem, który wraz z Bayernem przybył do Mediolanu na pojedynek z Interem. Tymczasem Pirlo i Ambrosini przebywają w Barcelonie, gdzie przechodzą specjalną terapię pod okiem doktora Ramona Cugata.
Nie wiedziałem, że obaj mają jakiekolwiek urazy, to przynajmniej tłumaczy zdjęcie Antoniniego w przerwie meczu z Chievo.
Za Lucę chciałbym zobaczyć... Emanuelsona. Wybór między Jankulovskim, Vilą i Emanuelsonem przypomina mi trochę wybór między syfem, cholerą a kiłą, a że najbardziej ciekaw jestem Holendra na tej pozycji, to liczę na jego występ. Vila jest chyba zbyt niedoświadczony, debiut w spotkaniu z Napoli mógłby go spalić na długie miesiące, a Jankulovski chyba już nigdy nie wróci do gry na poziomie. Oddo to jednak nie jest żadna opcja na lewą stronę.
Allegriemu wypadły trzy opcje podstawowego na bok obrony - Zambrotta, Antonini i Bonera. I to w sam raz na ważne mecze w lidze. Nie mam złudzeń co do postawy Vili, nie wierzę w eksplozję jego talentu z dnia na dzień, więc chyba trzeba będzie ściskać kciuki za Urby'ego. :roll:

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 23 lut 2011, 16:27

W lidze jeszcze jakoś da się załatać dziurę na lewej stronie, ale gorzej wygląda sprawa z LM. Urby i Vila nie są dostępni, pozostaje Jankul :?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2011, 16:35

Albo Bonera czy Zambrotta zdążą się wykurować. Albo Flamini? To też jest ciekawa opcja.
Poza tym na LM nikt nie liczy w tym sezonie, słowa o rewanżu to typowe frazesy zawsze obecne w takich momentach, pojedziemy tam po najniższy wymiar kary, nie przygotowując się do tego meczu specjalnie. Tottenham awansuje, a ja mogę mieć tylko nadzieję, że piłkarze nie dadzą z siebie na tyle dużo, by złapać jakieś głupie urazy.

Dobra wiadomość na dziś: Zambrotta trenował z resztą zespołu.
Złe wiadomości na dziś: Nesta trenował na siłowni z kontuzjowanymi, Zambrotta brał udział w treningu który, jeśli został trafnie opisany, zostałby przeżyty i przez kontuzjowanych piłkarzy, powrót Zambro więc wcale nie musi być taki prędki. Chyba jednak wolałbym spokojne odzyskanie Zambro na Juventus, niż wciskanie go na siłę na Napoli i powrót urazu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lut 2011, 19:26

Nieciekawie wygląda sytuacja na lewej obronie. Najpierw wypadł Zambrotta, teraz Antonini. Kpiną będzie wystawienie na tej pozycji żenującego Oddo mając z zanadrzu Emanuelsona(gorzej niż Massimo zagrać chyba nie może a dodatkowo przynajmniej potrafi celnie dośrodkować. Liczę też, że skoro Abate był w stanie tak poprawić umiejętności w defensywie to Holender też może. Oczywiście nie od razu, ale od przyszłego sezonu mógłby być ciekawą alternatywą na bok obrony), Jankulovskiego, który ideałem nie jest, ale na lewej obronie napewno lepszy od Włocha. Zostaję Vila, ale jego na Napolui bym nie wystawiał. Było go brać na ławkę i w meczach, którym nam nic nie groziło dać pograć.

Prasa wciska nam kolejnego podopiecznego Raioli - Jonathan. Nic o nim nie wiem. Podano również nazwiska brane pod uwagę gdyby Pirlo nie podpisał nowego kontraktu. Cigarini, Aquiliani i Inler. Prawdę mówiąc żaden mnie nie przekonuje. Cigarini nie gra na miarę talentu, Aquiliani jest szklany i miewa wahania formy a Inlera to bardziej bym widział jako następca Gattuso bądź Ambrosiniego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”