AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1015

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2011, 19:31

Przecież Inler to drewniak jak na rozgrywającego, co to jest za kandydatura?
Cigarini świetnie się zapowiadał, teraz jest już chyba za stary na prawdziwą karierę. Aquilani ostatecznie wyląduje w Juventusie, bo naprawdę chce tam grać, a on dodatkowo mnie nigdy specjalnie nie przekonywał. Dziwi mnie brak w tym gronie jedynego kandydata do pomocy, który przewijał się w informacjach już w zimie - Poliego. I pewnie to na niego właśnie Galliani zagnie parol, a ten chłopak znajduje się jak najbardziej w zasięgu Milanu. O taką politykę mi chodzi - ściąganie młodych, utalentowanych graczy słabszych drużyn włoskich: Marchetti (jak na bramkarza młody ;) ), Poli, Criscito.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 23 lut 2011, 19:32

A Inler nie jest zaklepany przez Napoli?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2011, 19:34

Miał przyjść już w styczniu i czytałem, że Mascara to właśnie reakcja Napoli na upadek transferu Inlera do Neapolu, bo kogoś potrzebowali już w styczniu ściągnąć. Wychodzi więc na to, że nie. Z Udinese osobiście ściągnąłbym tylko Asamoaha, reszta piłkarzy albo mnie nie przekonuje, albo jest Milanowi zbędna.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lut 2011, 19:38

Poli i Montolivo - to są gracze w naszym zasięgu, którzy w jakiś sposób mogą zastąpić Pirlo. Poziomu Andrei z najlepszych lat raczej nie osiągną, ale stylem gry go przypominają. Chętnie bym widział Montolivo w to mercato a Poliego, który również może grać jako defensywny pomocnik gdy za rok gdy coraz bliżej końca kariery będą Ambrosini i Gattuso.

Marchetti mnie nie przekonuje. Jeżeli mamy szukać następcy Abbiatiego to musi być to ktoś taki kto nam uratuje kilka punktów w sezonie. Widziałbym tu Llorisa(I to jest dla mnie najbardziej możliwa opcja. Jak wiemy Milan lubi kupować graczy z "poślizgiem".) bądź Sirigu, który fajnie rozwija się w Palermo i Milannews trąbił o zainteresowaniu nim. Kontrakt kończy się mu w 2012.

Zostaje Criscito. Ideałem na lewą obronę nie jest. Fajnie, że Włoch, ale słabszy od Coentrao czy Cissokho. Jednak jeżeli któryś z nich do nas trafi to i tak będzie olbrzymim wzmocnieniem.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 lut 2011, 19:47

Przecież Inler to drewniak jak na rozgrywającego, co to jest za kandydatura?
Silny,dobrze gra glowa,niezly strzal z dystansu. Typowy walczak do srodka pola. Z rozgrywaniem to on niewiele ma wspolnego :wink:
A Inler nie jest zaklepany przez Napoli?
Przydalby sie. Od Gargano czy Pazienzy gorszy raczej nie jest.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2011, 20:23

Poli i Montolivo - to są gracze w naszym zasięgu, którzy w jakiś sposób mogą zastąpić Pirlo.
O Montolivo zapomniałem. Jeśli mamy ściągać prawdziwych rozgrywających pasujących do gry Milanu, to nie widzę takich graczy w innych najlepszych ligach, a we Włoszech byłbym w stanie zaakceptować te dwa nazwiska. Mam wrażenie, że Inler, Aquilani czy Cigarini po przyjściu do nas będą prezentować obecnego Pirlo, a nie gwarantują takich przebłysków w wielkich meczach, jak Andrea. Jestem pogodzony z tym, że kogoś równie wybitnego nie otrzymamy pewnie przez lata, ale nam ktoś taki nie jest potrzebny - kto wie, co Milan by wygrał, gdyby Pirlo był mniej utalentowany, a bardziej regularny, niedawno przy oglądaniu meczu Tottenhamu rozmawiałem o tym z przyjacielem i dalej stoję na stanowisku, że pucharów mielibyśmy więcej. Montolivo jest już dość doświadczony, ale przez to też mniej rozwojowy, Poli to jedyny gracz od lat, który w mojej ocenie może się zbliżyć do poziomu Pirlo, choć dzieli go od tego bardzo wiele oczywiście. Z tego duetu wolałbym gracza Sampdorii, nawet kosztem jednego słabego sezonu aklimatyzacyjnego. Tyle że nam zaraz będzie potrzebnych dwóch takich graczy (bo zmiennika Pirlo szukamy od... 7 lat?), a wśród młodych nie widzę piłkarzy gotowych do wskoczenia na rolę zmiennika kogoś nowego od jesieni.
Zapomniałem przy tych rozważaniach o Ganso, którego oceniałeś jako zdolnego do gry na takiej pozycji. Nie widziałem, nie mam pojęcia.
Marchetti mnie nie przekonuje. Jeżeli mamy szukać następcy Abbiatiego to musi być to ktoś taki kto nam uratuje kilka punktów w sezonie. Widziałbym tu Llorisa(I to jest dla mnie najbardziej możliwa opcja. Jak wiemy Milan lubi kupować graczy z "poślizgiem".) bądź Sirigu, który fajnie rozwija się w Palermo i Milannews trąbił o zainteresowaniu nim. Kontrakt kończy się mu w 2012.
Strasznie lubię Abbiatiego i bardzo podoba mi się jego postęp dokonany w ostatnich dwóch-trzech latach.
Tyle że każdy z piłkarzy, których wymieniłeś, wygląda na gracza lepszego już lub w przyszłości od naszego golkipera. Osobiście postawiłbym na Marchettiego, bo uważam go za bramkarza z większym potencjałem. Jednak i on, i Sirigu, będą zaraz dostępni - priorytetem dla nich pewnie będą Włochy, w sensie pewnie prędzej wybiorą Milan niż ManCity czy inny klub z pieniędzmi z zachodu. Juventus i Inter nie będą szukać bramkarzy, więc jesteśmy faworytami i mamy o tyle komfortową sytuację, że będziemy mogli wybierać między nimi i wydaje mi się, że ze względu na relacje między klubami i konflikt w Cagliari weźmiemy ich bramkarza.
Zostaje Criscito. Ideałem na lewą obronę nie jest. Fajnie, że Włoch, ale słabszy od Coentrao czy Cissokho. Jednak jeżeli któryś z nich do nas trafi to i tak będzie olbrzymim wzmocnieniem.
W przypadku Criscito jestem na tak - Ranocchia dokonał olbrzymiego postępu przechodząc do Interu, Criscito takim talentem nie jest, ale stać go na znalezienie się w europejskiej czołówce i grę na o wiele większym poziomie, niż obecny. Nie jestem pewny, czy Cissokho będzie lepszym obrońcą od niego, Coentrao nadal jest zagadką w świecie futbolu - świetna gra w Portugalii nie oznacza automatycznie znakomitej gry w najmocniejszych ligach. Z tej trójki brałbym Portugalczyka, ale z drugiego miejsca już Włocha.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lut 2011, 20:31

Zapomniałem przy tych rozważaniach o Ganso, którego oceniałeś jako zdolnego do gry na takiej pozycji. Nie widziałem, nie mam pojęcia.
Ganso to rogrywający jednak nie operujący tak nisko jak Pirlo za najlepszych lat. W tym momencie nie ma na świecie piłkarza, który gra tak jak Andrea w czasach swojej najlepszej formy. Xavi jest też rozgrywającym, ale operuje trochę wyżej od Pirlo, częściej jest pod bramką rywali. Bierze się to też z tego, że za rozegranie w tyłach Barcelony spada na stoperów. Ganso to piłkarz bardziej w stylu Xaviego, Iniesty niż Pirlo. Móglby grać u nas jako playmaker w trójce w pomocy, ale musiałby mieć za sobą dwóch defensywnych pomocników.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 lut 2011, 7:37

http://www.acmilan.pl/prasa/wywiady/galliani_3.php

Fajny wywiad z Gallianim. Polecam.

Mógłby ktoś bardziej obeznany wyjaśnić o co chodzi Łysemu z Marsylia??

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 lut 2011, 8:30

Z tego co pamiętam to chodzi chyba o mecz pucharowy z sezonu 91/92 (albo coś koło tego) gdzie nastąpiła jakaś awaria na stadionie i gdy wszystko zostało naprawione Milan odmówił powrotu na plac gry (było wtedy z 5 minut do końca). W sumie chyba więcej nie wiadomo, a przynajmniej więcej nie słyszałem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 lut 2011, 9:27

Dzisiaj się pojawiła plotka, że Milan będzie chciał wzmocnić oba skrzydła defensywy w nadchodzącym mercato. Do Sergio Ramosa, Cissokho dołączył Cassani. Cieszy mnie, że Włoch może być w orbicie naszych zainteresowań. Ciekawy gracz. Jeżeli udałoby się nam wzmocnić tak boki obrony(Cassani - Cristico/Cissokho) to byłoby naprawdę fajnie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 lut 2011, 20:25

Nie mogę wypowiedać się negatywnie na temat nerazzurrich, gdyż przeżyłem tam wspaniałe chwile, jednak z historycznego punktu widzenia Milan znaczy więcej od nich. Gdy przybyłem do ekipy rossonerich, zaprezentowano mi pewien projekt - obraca się on wokół mnie, obiecano mi też wiele rzeczy, nad którymi klub aktualnie pracuje. Ten projekt się rozwija i sądzę, że za rok nadejdzie właściwa chwila, by walczyć na wszystkich trzech frontach.
Słowa Ibry w wywiadzie. Kolejne potwierdzenie, że w Mediolanie nadchodzą lepsze dni.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 lut 2011, 20:49

Raczej na dwóch frontach. Projekt budowania druzyny na zwyciestwo w LM wokol Ibry sie raczej nie powiedzie :wink:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 24 lut 2011, 20:52

Słowa Ibry w wywiadzie. Kolejne potwierdzenie, że w Mediolanie nadchodzą lepsze dni.
Ibra nic nie musi mówić bo to widać. Po letnim i zimowym mercato zarząd ma projekt prawdziwego powrotu Rossonerich na szczyt. Tak czasami krytykujemy naszego Coacha za to że trochę nie ogarnia ekipy, popełnia błędy, podejmuje złe decyzję personalne ale do Milanu w tym sezonie przyszło 12 zawodników do pierwszej drużyny :shock: Pokażcie mi drużynę w ostatnich latach która po takich zmianach w następnym sezonie walczy na wszystkich frontach. Dodatkowo, kontuzje dają nam ostro po dupie. I nie mam zamiaru wyliczać czy Inter czy Juventus ma ich więcej. Jeżeli u nas w pomocy w meczu ze Spursami musiał grać Thiago ( jeden z najważniejszych meczy sezonu) to znaczyło że byliśmy w czarnej dupie personalnie w środku pola. Nadal są problemy, dzięki Bogu do zdrowia wrócił Boateng w Serie A dostępny będzie Van Bommel który w tym momencie okazuję się bardzo ważny. Prawdopodobnie pożegnamy się z LM, jednak nadal jesteśmy liderem Serie A i walczymy w Pucharze Włoch. To ważne, w tamtym sezonie w tym samym czasie mimo wielkiej formy R80 nie mieliśmy potencjału na innych pozycjach żeby walczyć z Interem we Włoszech czy z Manu w Europie. Po roku wiele się zmieniło, gdyby nie kontuzje na pewno spokojnie można było dojebać ten Tottenham bo nic wielkiego w pierwszym meczu nie pokazali...

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 24 lut 2011, 23:04

gilardino11 pisze:Po roku wiele się zmieniło, gdyby nie kontuzje na pewno spokojnie można było dojebać ten Tottenham bo nic wielkiego w pierwszym meczu nie pokazali...
Pierwszy mecz był ewidentnie na remis, darujmy sobie to "spokojnie... dojebać". To zwykłe lekceważenie rywala, który sam też grał chociażby bez Bale'a. Tottenham to nie jakieś ogóry. W tym momencie to ekipa mniej więcej na naszym poziomie i oby wycieczka do Londynu nie okazała się dla nas bolesną lekcją. Ciągle trochę nam brakuje do ścisłej czołówki Starego Kontynentu. W Serie A wygrywamy z dużą regularnością, ale nie ma co się oszukiwać. Mecze z Chievo, Bari czy Catanią a spotkania z europejskimi potentatami to dwa różne światy. Trzeba iść za ciosem i dalej się wzmacniać, bo bez tego pewnego pułapu w Lidze Mistrzów się nie przezkoczy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 lut 2011, 23:17

W tym momencie to ekipa mniej więcej na naszym poziomie
Tottenham z Bale'm nie miałby szans z Milanem w takim ustawieniu:
Abbiati - Abate, Nesta, Silva, Zambrotta - Boateng, Pirlo, Ambrosini - Robinho/Cassano - Zlatan, Robinho/Pato.
Naprawdę, żadnych. Nawet jakby grali w pełnym zestawieniu. Milan zarżnęły urazy, Milan nie gra nic wielkiego, Milan ma dołek formy, ale bądźmy poważni, Tottenham nie był gorszy od nas, gdy u nas na środku grał Silva, a brakowało Cassano, Emanuelsona, van Bommela, Zambrotty, Ambrosiniego, Pirlo, Boatenga, a u Kogutów zabrakło jednego czy dwóch graczy.

O wzmocnienia w lecie byłem spokojny i bez tych deklaracji Szweda. Tym razem czas na obronę i odpowiedników Robinho i Cassano do obrony. Rozbawiły mnie doniesienia o Ramosie i Bosingwie, które fani Milanu skomentowali "jako rezerwowy Abate mogą być". :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”