Liga Europy (zbiorczy) - Strona 71

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 17 gru 2010, 16:55

Zależy jeszcze o obrońcy na jaką pozycję mówimy. Lewy? Jak najbardziej. Środkowy? Przydałby się rezerwowy.
Ja jestem tego zdania, że trzy pozycje w Lechu Poznań wymagają wzmocnienia klasowymi piłkarzami. Bramkarz, lewy obrońca i napastnik. I nikt mi nie powie, że jest inaczej. Ostatnio scouci Lecha zaczęli poszukiwania wzmocnień w Skandynawii. Ciekaw jestem, co z tego wyniknie.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 17 gru 2010, 17:00

Bramkarz również. Ale nie chciałem już brnąć dalej bo tym tropem wzmocnień wymaga z 50% składu. Np. za Peszke, pierwszy lepszy gracz ustawiający się poprawniej i niweluje jego szybkościowe atuty (które oczywiście wnoszą wiele i są pozytywem, ale to tylko jeden z elementów), i nie spodziewam się, aby już znany w europie jako tako zawodnik miał tyle swobody w tym elemencie. No chyba że jacyś przypadkowicze będą grali naprzeciwko.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 17 gru 2010, 17:04

Myślałem, że naturalnym zmiennikiem Sławomira Peszki jest Jacek Kiełb.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 17 gru 2010, 17:05

ulynif pisze:bart ma cację, nie ma co pompować teraz.
Mi nie chodzi o pompowanie ale o teksty pokroju :
Boromir pisze:Losowanie złe, bo Braga na pewno jest piłkarsko lepsza od Lecha. Niektórzy naprawdę uwierzyli w siłę Lecha, ale to jak ten klub przyfarcił w grupie to chyba wyczerpał limit szczęścia na całą dekadę.
Wilmore pisze: O ile Lech nie sprowadzi ton śniegu na boisko, to będzie z nimi krucho.
PS. W następnej rundzie czakają Sparta/Liverpool jakby co ;) Jest o co grać :D

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 gru 2010, 17:11

Ostatni z moich faworytow Napoli trafilo na Villarreal... Zapowiada sie znakomity dwumecz,choc zawsze mozna bylo trafic troszke lepiej :roll:

Hamsik & Cavani & Lavezzi vs Rossi & Nilmlar & Cazorla - Yeah :spoko:

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 17 gru 2010, 17:11

Zmiennikiem. Ale ja traktuję wzmocnienie nie jako zmiennika tylko gracze 1 składu. Kiełb gra dobrze, ale nie znakomicie, co najwyżej na tym samym powiomie co Peszko.

majer,
I słusznie, bo zwalanie teraz wszystkiego na pogodę i 6-ciokrotny fart to też przesada. Ale chodzi o to żeby też nie było jaka to Braga jest słaba, bo słaba może i jest lub nie, ale to się okaże po meczach.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 gru 2010, 17:15

Dr.Football1 - ja bym na twoim miejscu oczywiście poszedł na mecz Anderlechtu z Ajaksem.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 gru 2010, 17:35

emdżej pisze:Dr.Football1 - ja bym na twoim miejscu oczywiście poszedł na mecz Anderlechtu z Ajaksem.
A wiesz,ze moze sie wybiore :think: Jezeli bilety beda staly w okolicach 30-40 euro i znajde jakiegos kumpla,ktory sie ze mna przejdzie to gitara :wink:

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 20 gru 2010, 11:44

W LE losowanie Napoli-Villarreal to jak dla mnie osobiście hit tej fazy rozgrywek. Fakt, że Napoli awansowało do dalszej fazy LE nieco w niezbyt chwalebnym stylu, ale wykorzystali niepewność rywali i grają dalej. "Żółta łódź podwodna" jak mawia się o Villarreal to team który nabrał olbrzymiego doświadczenia w LM. Potrafi się spiąć na najwyższe obroty kiedy trzeba to uczynić. Ja szanuję takie zespoły które nie kalkulują (jak chociażby Inter,Arsenal czy też Bayern) i robią na boisku swoje. Oba zespoły zapewne stworzą wyjątkową rywalizację między sobą. Jeśli tylko do swojej optymalnej formy wróci Ezequiel Lavezzi by wesprzeć obecnie będącego na fali Edinsona Cavaniego i Marka Hamsika to jest naprawdę realna szansa wyeliminowania hiszpańskiego zespołu z LM, ale powiem z ręką na sercu, że team z krainy Levantu jest faworytem tego dwumeczu. Na koniec z racji naszego "rodzynka" w LE to losowanie 1/16 LE dla popularnego Kolejorza nie było złe. Nie da się zaprzeczyć, że Lech mógł trafić atrakcyjniejszego rywala pod względem marketingowym i finansowym, ale Sporting Braga to naprawdę wyjątkowo solidna portugalska ekipa z którą trzeba się będzie poważnie namęczyć by ją wyeliminować co nie jest zadaniem niemożliwym. W piątek wieczorem dostałem maila od mojego znajomego z Portugalii z zapytaniem co mógłbym powiedzieć o Lechu Poznań bo w necie w tym kraju zespół z Wielkopolski jest niemal nieznany. Tam o poznańskim zespole nie piszą zbyt wiele szukając informacji o Kolejorzu wśród byłych piłkarzy i fachowców z Anglii i Niemiec z którymi prasa portugalska ma dobre kontakty. Portugalska prasa wietrzy na pierwszy moment w łatwą wygraną Bragi, choć władze Sportingu z Fernando Couto na czele przestrzegają przez lekceważeniem Lecha. Ważne jest teraz aby władze Lecha dotrzymały słowa i w zimowym okienku transferowym dokonały transferu minimum jednego dobrego napastnika bo gra tylko w przodzie z samym Rudnevsem (który w LE gra naprawdę znakomicie - o nim osobiście napisałem zresztą osobny temat na swoim blogu kiedy było już pewne, że Artojms zagra w Lechu) wspartym jedynie Stiliciem, (bo Peszko odejdzie do FC KOLN) może okazać się za małym kalibrem by w pełni "podjąć rękawicę na murawie" z ekipą Bragi. Szanse Kolejorza na awans do 1/8finału LE są naprawdę spore. Powiem szczerze i z ręką na sercu, ale nie zdziwię się gdyby udało się wyeliminować Portugalczyków z LE by potem zagrać już w 1/8 finału z Liverpoolem który powinien sobie mimo wszystko poradzić ze Spartą Praga.

(Z RACJI NADCHODZĄCYCH ŚWIĄT ponieważ w najbliższym czasie nie będę mieć możliwości zaglądania na forum ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA SPĘDZONYCH W GRONIE RODZINNYM)

Awatar użytkownika
mnich33
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mnich33 » 14 lut 2011, 12:30

Sparta Praga - Liverpool FC

Jeszcze miesiąc temu byśmy się zastanawiali, czy grać na "The Reds" w meczu na stadionie przy Letnej. Jednak od tego czasu z Anfield Road odszedł Hodgson, przyszedł Dalglish, który sprowadził Suareza i Carrolla. LFC zaczął wygrywać mecz za meczem, nie tracąc przy tym bramek. Dla Sparty pojedynek z Liverpoolem będzie pierwszym o stawkę w tym roku. Nie dość, że kadra słabsza od rywala, to jeszcze forma jest wielką niewiadomą...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 lut 2011, 21:03

Sporting przypieczetowal swoje zwyciestwo w konkursie na frajera tygodnia :angry2: Mieli wynik,niezla gre,spokojna koncowke,a i tak dostali glupia bramke w ostatniej minucie... To jakies cholerne fatum ! Na plus dobry wystep Djalo oraz to,ze w koncu ponownie zobaczylem Wladka Weissa na zywo (ostatni raz na MS...).

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 lut 2011, 21:49

Villarreal-Napoli to jak na razie najlepszy mecz jaki w tym roku ogladalem. Azzurri nawet bez Cavaniego,Maggio i Canny graja niesamowicie dobry futbol. Tak powinien wygladac final.

Druga polowa zapowiada sie pasjonujaco. I love this game.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 lut 2011, 21:52

Dr.Football1 jak znajdziesz chwilę po meczu to napisz nieco o grze Ruiza ;)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 lut 2011, 23:08

Bardzo dobry mecz Villareal(nie pierwszy, w lidzę często pokazy takiej gry dają 8) ) Świetny Valero.
A Napoli jest mocne, mą szeroką kadrę i gra dobry futbol :)

Fajnie, że Villareal awansował, z drugiej strony oni mają dość wąską kadrę, i grają w zasadzię tą samą 11 i szkodą, gdyby zdechli pod koniec sozonu, bo fajnie by było ich w LM obejrzeć

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 lut 2011, 23:12

Sammyy pisze:Dr.Football1 jak znajdziesz chwilę po meczu to napisz nieco o grze Ruiza ;)
Ogolnie srednio. Widac,ze jeszcze nie rozumie sie z partnerami,a w dodatku system z trojka srodkowych to chyba dla niego nowosc. Ogolnie to zaden z obroncow mnie nie zachwycil,nawet Campagnaro,ktory jak do tej pory w kazdym meczu potrafil mi zaimponowac. Ruiz Ruizem,ale co gra dwudziestoletni Musacchio :shock: To dopiero jest el crack total !

Piekny mecz. Mnostwo okazji,wymiana ciosow,slupki,poprzeczki,niesamowite tempo - jeszcze mi sie nogi z wrazenia trzesa :D Jak sobie pomysle,ze o Valero i Cazorli mowilo sie w kontekscie przejscia do Atletico to az mi sie wyc chce. Takich wlasnie pilkarzy na Calderon obecnie brakuje...

Dzisiaj pojde spac szczesliwy. Najpierw horror na Alvalade,potem mecz roku w Castellon i jeszcze w dodatku kupon mi wszedl pierwszy raz od wieluuu miesiecy :beer:

Brawo Villarreal ! Brawo Napoli ! Mecz godny finalu :spoko:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”