Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 526

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
4everunited
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 4everunited » 24 lut 2011, 19:55

Kamil232 pisze:majer13

Czy Modric jest tak kontuzjogenny?(...)

Także nie bardzo wiem na podstawie czego wnosisz, że Luka jest piłkarzem kontuzjogennym.
kontuzjogenny to złe określenie, prawidłowym jest podatny na kontuzje. Sorry za double, ale lepiej nie trwać w błędzie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 lut 2011, 19:56

ja?
Nie spodziewam się, żeby ktokolwiek inny tak sądził.
Hamsik natomiast bardziej pasowałby do waszego ustawienia.
Umówmy się, Hamsik to taki bardziej Zidane, Pastore to taki bardziej Kaka. Jeden pracuje dla drużyny, angażuje się w grę na całej długości boiska, świetnie podaje (i jak najbardziej jest zdolny do magicznych rzeczy ;) ), a drugi jest często cofniętym napastnikiem wręcz, przeprowadza solowe rajdy, schodzi na skrzydła, jest takim żywym srebrem na murawie. Nie wierzę w Pastore w Anglii, bo nie dostanie tyle miejsca żeby sobie szaleć, Hamsik natomiast moim zdaniem sprawdziłby się w każdej drużynie ligi, wliczając Chelsea z Lampardem. ;)

Tyle chciałem dodać od siebie, żeby nie zaśmiecać. ;)
SSC grając 3-4-3
Napoli nie gra tym systemem.
Hamsik na środku pomocy, oooo ciekawe gdzie
We wszystkich meczach. Dr. Football1 Cię ładnie z błędu wyprowadzi.
Natomiast to że Palermo gra typowe 4-3-3
Bzdura.
tam skrzydłowymi są Ilicić z Javierem
Bzdura.
Często oglądam spotkania Serie A
Więc to chyba też bzdura. Albo przynajmniej nie Napoli i Palermo oglądasz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 723

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 lut 2011, 19:57

Przepraszam, na co Ty mi podajesz linki do transfermarktu, żebym sobie poczytał?

Hamsik na środku pomocy, oooo ciekawe gdzie, bo nie w Napoli. SSC grając 3-4-3 zawsze gra na desancie z Lavezzim-Cavanim-Hamsikiem, ewentualnie jak któregoś z boku nie ma, na jego miejsce wskakuje Sosa lub Mascara.
Natomiast to że Palermo gra typowe 4-3-3 zawsze nie podlega dyskusji, tam skrzydłowymi są Ilicić z Javierem. Często oglądam spotkania Serie A, jeśli zdarzy się że są inne plany w trakcie ich trwania, nadrabiam to skrótami ze sky czy innych stacji i wybacz, ale ślepy nie jestem. Hamsik na środku pomocy, genialne to jest!
Więcej bzdur w jednym poście na tym forum dawno nie czytałem.

Palermo gra choinką(4321). Pastore i Ilicic grają ofensywnych pomocników. Javier w tym ustawieniu jest całkowicie pozbawiony zadań defensywnych(tak jak kiedyś Kaka' w Milanie) natomiast Josip stara się pomagać w destrukcji.

Napoli gra 3-5-2 i skrzydłowymi są tam boczni obrońcy/pomocnicy(w zależności czy się bronią czy atakują) i Hamsik gra tam na środku pola.

Nie wiem jak oglądasz mecze, ale chyba masz strasznie słabą jakość.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 lut 2011, 19:58

Hamsik na środku pomocy, oooo ciekawe gdzie, bo nie w Napoli. SSC grając 3-4-3 zawsze gra na desancie z Lavezzim-Cavanim-Hamsikiem, ewentualnie jak któregoś z boku nie ma, na jego miejsce wskakuje Sosa lub Mascara.
To jest system 3-4-2-1,a ta dwojka to nie skrzydlowi tylko ofensywni pomocnicy operujacy za plecami Matadora. Owszem,czesto schodza na skrzydlo,ale zeby od razu skrzydlowi... :roll: Palermo z przodu rowniez gra podobnie ustawionym trojkatem ofensywnym.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 lut 2011, 20:00

Na livesports zawsze podają ustawione Napoli 343 z Lavezzi i Hamsikiem na bokach ataku więc pewnie stąd ta teoria, podobnie zresztą z Palermo :haha:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 lut 2011, 20:01

prawidłowym jest podatny na kontuzje
Na jakiej podstawie wnosisz? Przytoczyłem już statystyki? 34 mecze na 38, 24 mecze na 38, i 21 na 27(kontuzja nie stricte piłkarska tylko wyrostek robaczkowy co może się zdarzyć kuźwa każdemu kto nawet nie wychodzi na spacer z psem), to jest zawodnik podatny na urazy?

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 24 lut 2011, 20:15

btw. pewnie w FIFIE 11 też grają 3-4-3 i Hamsik z Lavezzim są jako skrzydłowi zapisani. Dobrze że nikt nam nie porównał ich statsów z FM'a czy innego PES'a.

Wracając do tematu, uważam że Hamsik swoim doświadczeniem, które jak na swój wiek ma całkiem niezłe, zapracował na transfer do lepszego klubu- pytanie tylko czy walczące o mistrza, ewentualnie w przyszłym sezonie w Champions League Napoli go puści ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 723

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 lut 2011, 20:19

Wracając do tematu, uważam że Hamsik swoim doświadczeniem, które jak na swój wiek ma całkiem niezłe, zapracował na transfer do lepszego klubu- pytanie tylko czy walczące o mistrza, ewentualnie w przyszłym sezonie w Champions League Napoli go puści ;)
Pisałem już o tym wyżej. Z Napoli będzie trudno wyrwać tego gracza. On się nie pali do odejścia(W lecie mówiło się o transferze do Chelsea to Marek podpisał nowy kontrakt), Laurentisowi kasy nie brakuję i marzy o budowie potęgi w Neapolu(w przeciwieństwie np. do Preziosiego z Genui, którzy kupuje graczy tylko po to by ich sprzedać z zyskiem). Hamsik raczej nie będzie naciskał na transfer. Marek jest już gotowy do gdy w klubach z topu i powinien dla dobra swojej kariery opuścić Neapol, by wspiąć się na ten już najwyższy poziom.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 25 lut 2011, 11:53

Nie widziałem go wiele razy w akcji, ale może Ever Banega byłby dobrym rozwiązaniem? Być może fani PD by coś więcej powiedzieli o nim ;)

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 26 lut 2011, 16:16

Nie wiem co Roo sobie myśli, najtrudniejsza część sezonu a on takie "bandyckie zachowanie" wprowadza w życie. Jak nie wyleci na więcej niż 3 mecze to będzie sukces. W tym meczu spokojnie mogło być póki co 1-0 dla Wigan i czerwo dla Rooneya. Ładna bramka Chicharito.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 26 lut 2011, 16:51

Nie dość, że gra beznadziejnie, to jeszcze zachowuje się jak prostak. Mam nadzieję, że FA zareaguje.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 lut 2011, 16:54

Albo murawa jest dramatyczna albo nasi piłkarsko sie cofneli w rozwoju, takie błedy techniczne jakie popełniamy przy przyjeciach,zwodach,podaniach...
Roo pewnie wyleci na pare meczy, mnie denerwuje sędzia który za ostro pozwala grać.WIgan jest szybsze,silniejsze,bardziej wybiegane, prowadzimy 1-0 choc mogło być i 2-0 dla Wigan.Oshea jest strasznie kręcony,Carrick jest statystą,Roo każda piłke pierdzieli jak amator, z taką gra na SB nie mamy się co pokazywać.

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 26 lut 2011, 16:55

- Damian, ile dostał wtedy Gerrard meczów kary? Bo mi się wydaje że nic, ponieważ sędzia widział sytuacje i ją tak a nie inaczej rozpatrzył. Tutaj jedyny ratunek dla Roo , ale nie mam pewności jak to jest w przepisach. Ale fakt zostaje, gra słabo jak zawsze w tym sezonie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 lut 2011, 16:57

Gerrard w tym sezonie podobnie uderzył Wellbecka na Anfield, jednak FA inaczej traktuje piłkarzy MU i LIverpoolu i powinieneś o tym wiedzieć. Rio dostał 4 mecze za niby uderzenie Folana z Hull.Mascherano w podobnym czasie za uderzenie gracza Ledds nic nie dostał, wiec 3 mecze dla Roo jak nic.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 26 lut 2011, 17:03

MGiggs, dzisiaj grają na nowej murawie. Kiedy Mascherano uderzył gracza Leeds?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”