Polscy kibice - Strona 111

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 02 lut 2011, 17:59

cloner pisze:
fieldy pisze:bo też widziałem przed chwilą to w TVP i koleś rzeczywiście napluł jej w twarz.
To był moment, jak tego kolesia opluł, ona stała trochę z boku, inna perspektywa kamery.
Cloner, chyba pomysły na obronę tego pana Ci się kończą. Bez obrazy, ale bardziej idiotycznego tłumaczenia dawno nie słyszałem. Koleś plunął kobiecie prosto w twarz (!), a Ty wymyślasz inną perspektywę kamery ? Czy Ty w ogóle przeczytałeś swojego posta przed wysłaniem ?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 lut 2011, 22:09

Loker pisze:Bartku łap
Dzięki. Miałem właśnie obejrzeć teraz jak wróciłem do domu, więc dzięki za gotowca :beer:

Na spokojnie zapoznałem się. Ewidentnie widać, tak jak MVB napisał, że koleś pluje na kobietę. Brawo! Chyba nie ma co dyskutować nad tym czy to prawda, czy nie.
cloner pisze:To był moment, jak tego kolesia opluł, ona stała trochę z boku, inna perspektywa kamery.
Z każdym postem się pogrążasz. Widzę, że jesteś z tych, co jak plują im w twarz, to mówią, że deszcz pada. Piszesz mi, że mam papkę w głowie, bo ITI i GW wyprała mi mózg. Potem, że sam czytasz GW, bo macie fantastycznych dziennikarzy sportowych. Wiesz co? Kupowanie GW dla sportu jest tak samo trafnym pomysłem, jak kupowanie Twojego Weekendu dla horoskopu.

Może my na Mazowszu jesteśmy jacyś inni, dziwni, ale jeżeli Ty jesteś przykładem Ślązaka, to bez sentymentu możecie stworzyć sobie nowe państwo. Nawet poprę wasz pomysł walko o autonomię. Jednym zdaniem - coraz bardziej zaczynasz przekonywać mnie, że jesteś chorągiewka na wietrze. Zależy od której strony zawieje.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8708
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lut 2011, 22:12

bartbuks pisze:Potem, że sam czytasz GW, bo macie fantastycznych dziennikarzy sportowych. Wiesz co? Kupowanie GW dla sportu jest tak samo trafnym pomysłem, jak kupowanie Twojego Weekendu dla horoskopu.
Zapomniałem dodać, że dla sportu w dodatku katowickim, z mojego regionu, tego ogólnego nie czytam, bo zwykle zbyt dużo jadu tam.
bartbuks pisze:Zależy od której strony zawieje.
Oj, a ostatnio mocno wieje na Śląsku :haha:

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 09 lut 2011, 17:17

Dani Alves występujący w FC Barcelona w wywiadzie udzielonym brazylijskiemu dzienikowi powiedział, że rasizm w Hiszpanii jest zjawiskiem zbyt powszechnym, by można z nim walczyć. - Kibice mnie atakują i wyzywają od małp. Ale nauczyłem się z tym żyć i już mnie to nie obchodzi - komentował w "Folha de Sao Paulo".

Stwierdził, że rasizm w hiszpańskiej piłce wymknął się spod kontroli i jego zdaniem, choć władze ligi i kluby starają się coś w tym kierunku zrobić, nigdy nie uda się go całkowicie wyeliminować ze stadionów.

Najwięcej wrogości i rasistowskich gestów ze strony kibiców w czasie gry w Hiszpanii, spotkało go podczas derbowego meczu jego Barcelony z Espanyolem w czerwcu 2010 roku. Alves opowiada także, że wszystkie rasistowskie gesty bardzo smucą jego rodzinę. Jak na razie piłkarz nie zdecydował się złożyć zawiadomienia na policji, bo, jak tłumaczy, "stara się nabrać do tego dystans".
CO NA TO WYBORCZA? :lol:

Kolejna bitwa w której walczą kibice. Jak niegdyś przy rozpadzie Jugosławi, jak u nas podczas powstawania Solidarności, jak niedawno w Tunezji, teraz w Egipcie...
Nazywani są zbrojnym ramieniem rewolucji. Fani dwóch zwaśnionych klubów Al Ahly oraz Zamalek Kair wyszli razem na ulicę, by obalić niepopularnego w kraju Hosniego Mubaraka. To oni od początku znajdowali się na pierwszej linii frontu. Walczą zgodnie, mimo różnic, które ich dzielą od lat.

- Ultrasi odegrali w ostatnich dniach znacznie większą rolę niż jakakolwiek partia polityczna - mówi egipski dysydent Alaa Abd El Fattah i dodaje żartobliwie: - Może powinni rządzić krajem? Rzeczywistość jest dużo mniej zabawna. Dziennikarz James Dorsey, który zajmuje się światem islamskim twierdzi, że piłka nożna "jest jedną z nielicznych dziedzin, która stanowi ucieczkę od smutnej codzienności". Stereotyp kibica różni się od tego europejskiego, gdzie piłka przez większość traktowana jest jako kolejny rodzaj rozrywki. - Często to mężczyzna mający na utrzymaniu pięcioosobową rodzinę za skromną pensję - mówi. Dodaje, że mecze to okazja do starć z nielubianą w kraju policją.

Na placu Tahrir od wielu dni gęstniał tłum. Policja i służby bezpieczeństwa próbowały wyizolować grupę, pozostającą na nim, opanowując ulice prowadzące do placu. Naprzeciw funkcjonariuszy stanęli stadionowi ultrasi i rozpoczęła się regularna bitwa. Jak przyznają z dumą kibice - bitwa zwycięska. To również dzięki nim z dnia na dzień o zamieszkach w Kairze usłyszał cały świat.

Nazwa klubu Al Ahly odnosi się do tradycji narodowych. Klub został założony w 1907 roku i od zarania nosił w sobie pierwiastek sprzeciwu przeciwko brytyjskiej władzy kolonialnej. Po odzyskaniu niepodległości byli inni przeciwnicy: w 2008 roku na przekór przepisom FIFA, piłkarze demonstrowali T-shirt z napisem "Solidarni ze Strefą Gazy".

Z kolei główny rywal Al Ahly, Zamalek, ma etykietkę klubu establishmentowego. Początkowo jego nazwa brzmiała Al Mohtalet, później została zmieniona na "Farouk" - imię niepopularnego króla, który został zmuszony do odejścia na skutek przewrotu wojskowego. Był to wyraz sympatii dla monarchy. Obecnie nazwa jest apolityczna - drużyna nosi nazwę jednej z dzielnic Kairu.

Oba kluby walczą zaciekle o trofea na boisku, a na trybunach trwa regularna wojna między kibicami. Dzień, kiedy odbywają się derby, to okres podwyższonego ryzyka. James Dorsey opisuje starcie dwóch zwaśnionych klubów jako najbardziej gorące derby świata. - Kojarzą się ze śmiercią, aktami wandalizmu i brutalnością. W latach 70. doprowadziły nawet do zawieszenia ligi - mówi. Tradycją jest, że prowadzi je sędzia z zagranicy, by nie tworzyć dodatkowych podtekstów.

Teraz fani obu zespołów, skonfliktowani na co dzień, połączyli siły. Stanęli ramię w ramię przeciwko władzy, bez patrzenia na różne rodowody klubów. Dzięki temu ludzie futbolu tworzą na naszych oczach historię Egiptu i wpływają na bieżące wydarzenia, które z zapartym tchem obserwuje cały świat.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 21 lut 2011, 0:00

Kibole Lecha:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 lut 2011, 0:10

MENDEZ pisze:Kibole Lecha:

Chwalisz się czy żalisz?

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 21 lut 2011, 0:12

Napinasz się, czy miałeś ciężki dzień ?

Chwalić się nie wolno ?

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1546
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 21 lut 2011, 10:59

MENDEZ pisze:Kibole Lecha:

bardzo dobra inicjatywa :brawo:

Jaroszyk
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaroszyk » 26 lut 2011, 18:44

Oprawa Arki na meczu z Wisłą.

Obrazek

Ktoś wie co pisze na tym transparencie na płocie?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 lut 2011, 20:23

Jaroszyk pisze:Ktoś wie co pisze na tym transparencie na płocie?
Historia krótka i wszystkim znana, jej dalsza część zostanie dziś dopisana"

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1546
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 28 lut 2011, 15:56

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jaroszyk
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaroszyk » 01 mar 2011, 20:27

Pięknie wygląda to racowisko. Wielka szkoda i żednada, że część rac poleciała na boisko i w sektory Lecha. Jedni z największych zwolenników rac dają kolejny powód do ich zakazywania. Kara fianasowa na moje oko jakieś 5 tys. + minimum 1 zakaz wyjazdowy za przerwanie meczu. Szkoda!

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 02 mar 2011, 13:35

Szkoda, szkoda, ale spiker nie potrzebnie się odzywał. :mrgreen:

Myślicie że mogłaby być zalegalizowana pirotechnika w Polsce? Oczywiście w Niemczech, Austrii zalegalizują, w Skandynawii będzie podobnie - o ile tak już nie jest w Norwegii i Danii. Z tego co widzę na filmikach w Belgii, Holandii też są pokazy legalne (podobnie jak w Norwegii chodzi o to, że mogą być odpalane na dole, przed trybunami, choć oczywiście kibice odpalają też po swojemu). W Austrii było legalnie, rząd zakazał, ale kluby, piłkarze popierają kibiców i odpala się jak się odpalało. W Szwajcarii przed Euro też ultrasi protestowali, mimo to dalej jest dużo piro jak było. Tam też pewnie się dogadają. Najwięcej problemów robią kibicom we Włoszech, ale jakoś odpalają, chociaż w dużo, dużo mniejszej ilości. Mentalność ultras w Italii jest taka, że nie idzie się na kompromisy. We Francji pamiętam, że były jakieś spore kary za piro, mecze bez publiczności. Jednak nadal jest pirotechnika więc też chyba nieco zelżeli. Oczywiście inaczej jest w PSG gdzie jest konflikt jak z ITI. W Hiszpanii i Portugalii to nie wiem, wiadomo Barca klub turystów, ale na pozostalych poprostu nie ma ciśnienia na takie sprawy. W Portugalii więcej się dzieje na trybunach, pod względem ultras jakoś pirotechnika nie dominuje, chociaż się zdarza.
Na wschodzie jest nieco inaczej. W byłej Jugosławii, Grecji porobili jakieś ustawy, ale kto tam je stosuje. W Grecji teraz jest wyż pirotechniczny jak nigdy. Teraz przodują w Europie. W krajach centralnych na południe od nas, też jest swobodniej. Nie ma obowiązkowych kart kibica, tego typu pierdół. W krajach byłego ZSRR metalnie jest podobnie do nas, tylko mają poważniejsze problemy niż zakazy za samo odpalenie racy.
Nie wierze, że władza u nas zalegalizuje piro, bo ma w dupie społeczeństwo. Kibice są zawsze wrogiem władzy, na zachodzie gdzie demokracja ma wiele, wiele lat ta władza potrafi przynajmniej podjąć dialog. U nas dialogi wyglądają tak, że każdy się wypowie, ale nikt zdania nie zmieni. U nas zdanie zmienia się pod wpływem siły a nie dialogu. Zalegalizują nam piro nie jak będziemy grzeczni i posłuszni, tylko jakby 100 000 kibiców w Warszawie zrobiło demonstracje w stylu dawnych manifestacji górniczych. Niestety tak jest...

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2896

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 02 mar 2011, 15:08

Unista pisze:Najwięcej problemów robią kibicom we Włoszech, ale jakoś odpalają, chociaż w dużo, dużo mniejszej ilości. Mentalność ultras w Italii jest taka, że nie idzie się na kompromisy.
Na Milanie jest tak, że odpala się na ziemi między krzesełkami żeby nie było lipy, mi tam się zawsze petardy hukowe jako wizytówka Włoch kojarzy, fajnie wtedy jest na stadionie. :)
Unista pisze:Nie wierze, że władza u nas zalegalizuje piro, bo ma w dupie społeczeństwo. Kibice są zawsze wrogiem władzy, na zachodzie gdzie demokracja ma wiele, wiele lat ta władza potrafi przynajmniej podjąć dialog. U nas dialogi wyglądają tak, że każdy się wypowie, ale nikt zdania nie zmieni. U nas zdanie zmienia się pod wpływem siły a nie dialogu. Zalegalizują nam piro nie jak będziemy grzeczni i posłuszni, tylko jakby 100 000 kibiców w Warszawie zrobiło demonstracje w stylu dawnych manifestacji górniczych. Niestety tak jest...
Ta tylko u nas poprą górników czy pielęgniarki, a jak kibice wyjdą na ulice to powód nie będzie ważny, media wykreują go na zły a motłoch poprze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”