Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 528

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 26 lut 2011, 21:00

Uwielbiam wyklady o poziomie gry obronnej ze strony kibica klubu, ktorego najlepszy obronca nabiera sie na dziecinny zwod od Eto'o w meczu tak nieistotnym jak final LM, a para tworzaca srodek obrony daje strzelic bramke karzelkowi.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 26 lut 2011, 21:03

Valencia w obronie gra błazenadę na poziomie ekstraklasy, to oznacza też że nie mam prawa zabierać głosu w rozmowie ponieważ kibicuję tej drużynie ?

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 26 lut 2011, 21:07

cru pisze:Uwielbiam wyklady o poziomie gry obronnej ze strony kibica klubu, ktorego najlepszy obronca nabiera sie na dziecinny zwod od Eto'o w meczu tak nieistotnym jak final LM, a para tworzaca srodek obrony daje strzelic bramke karzelkowi.
A ja uwielbiam jak po jednym meczu wystawia się łatkę zawodnikom (jak ja błędnie Gibbsowi). Dobrze że ta o której ty mówisz jest martwa i kto ogląda ten wie na jakim poziomie gra Vidic.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 lut 2011, 21:13

Cru coś słabiutka ta napinka.Coś z mistykiem w formie nie jesteście.

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 26 lut 2011, 22:38

Ja doskonale wiem jak dobrym obronca jest Vidic - odpowiadam po prostu w porownywalny sposob, jak wyskakujesz z Wigan pasujacym do Primera. Nie dostrzegam po prostu nigdzie doskonalosci gry obronnej zespolow z srodka Premiership, tyle.

Czesto slyszy sie o swietnej grze obronnej przecietniakow, jak np. Birmingham - az nagle jest mecz gdzie MU jedzie ich 5:0, nikt wtedy juz nie wyskakuje ze zsylaniem ich do La Liga.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 lut 2011, 22:56

Bo Birmingham ma dużo lepiej zroganizowaną gre w defensywie niż Wigan ktore lubi podczas meczu iść do przodu i inkasować gola za golem. Tylko z gościem który mało wie o Prem nie warto chyba na ten temat dyskutować.
Nie ma piłkarzy doskonałych,widać jednak jak Martinez buduje Wigan, jakich piłkarzy sobie dobiera i jaką grają taktyką.Tylko nie wiem CRU ile razy widziałemś Wigan w tym lub ubiegłych latach, a ile razy takie Birmingham. Wigan miało takie wyniki jak 9-1 8-0 z nami ostatnio 2 x 5-0 dzisaj 4-0. Wigan nie potrafia zespołowo bronić, podczas meczu uchodzi z nich powietrze, nie ma tam powrotu po swojej stracie i robią mase miejsca dla rywali.Zespoły z Prem są budowane od tyłu, gra obronna i szybkie skrzydła to piorytet. Jedynie Arsenal Wengera gra zupelnie inaczej oraz Wigan ktore oparte na południowcach lubi sobie tracic bramki za bramką, w Hiszpani zespoły są budowene inaczej. Z całym szacunkiem ale to co zagrała Valencia na OT podczas LM było amatorska gra w obronie, obronćy tego zespołu mieliby probel zagrac w jakiekolwiek 11 w Angli.POmoc i atak wszystko ładnie,technicznie,fantazyjnie ale obrona?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 lut 2011, 22:57

cru pisze:Uwielbiam wyklady o poziomie gry obronnej ze strony kibica klubu, ktorego najlepszy obronca nabiera sie na dziecinny zwod od Eto'o w meczu tak nieistotnym jak final LM, a para tworzaca srodek obrony daje strzelic bramke karzelkowi.
Jaki tam wynik w tym roku geniusz defensywy Mou razem z Realem przywieźli z Camp Nou?

Nie jestem zwolennikiem takiego generalizowania ale na pierwszy rzut oka widać, że w Anglii drużyny poza kilkoma wyjątkami lepiej bronią niż w La Liga. Żeby nie było nie zaczynam tu żadnej dyskusji o wyższości jednej ligi nad drugą. Nie ma się co obruszać ani napinać bo zwyczajnie wynika to ze specyfiki obu lig. Taka mentalność i kultura gry. Gra ofensywna to zupełnie inna kwestia.

Wygrana lepsza niż gra, szczególnie w pierwszej połowie, nie jesteśmy w szczytowej formie ale ważne, że wygraliśmy i możemy sobie dopisać 3pkt, Hernandez póki co robi furorę, jeśli dalej będzie się rozwijał to będziemy mieli z niego prawdziwą pociechę. Rozumiałem wystawienie O'shea z Marsylią ale zdziwiło mnie, że dzis zagrał kosztem Rafaela. John musi się wziąć w garść bo pewnie to on zagra z Chelsea. Smalling mnie do siebie przekonał, w tym roku dzięki niemu praktycznie nie odczuwamy nieobecności Rio. Generalnie forma jaj nie urywa ale dopóki wygrywamy jest dobrze :)

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 26 lut 2011, 23:20

Ale ja tez uwazam, ze w Anglii bronia lepiej - ale po prostu 'lepiej', nie jest to roznica kolosalna powodujaca teksty na poziomie powyzszym, zrownujace gre obronna Wigan z poziomem La Liga. Podobnie w Hiszpanii pod wzgledem wyszkolenia technicznego - rowniez jest 'lepsze', ale rowniez bez roznicy lat swietlnych, i jak ktos wyskakuje ze taki Ferdinand nie wie co zrobic z pilka to mnie tylko smiech ogarnia. Anglia to nie Szkocja, jak by nie patrzec.

Wigan od kiedy pamietam potrafi regularnie dostac po pizdzie od kogos, czasem tylko zaskoczy jakims wynikiem. Ale podobnie smiesznie niekiedy wyglada gra obronna Tottenhamu czy City, Arsenalu rowniez poziom chwiejny, szczegolnie z srodkiem Squilacci - Koscielny. Ja moglbym rzucac teksty wysmiewajace gre obronna obecnego Bayernu i porownujac to z Milanem zlozonym z Maldiniego, Nesty, Stama i Cafu. Natomiast wysmiewanie gry obronnej Primera, porownujac z kwiatkami jakie czesto widze w Anglii, jest dla mnie niepowazne.

shimmy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shimmy » 27 lut 2011, 2:12

Trochę mnie nie było pozwolę sobie zabrać głos jeżeli chodzi o zagranie Roo. Moim zdaniem zachował się jak debil pewnie podzielam zdanie niektórych z was forumowicze.

Czy dostanie karę ? Jako kibic United powinienem niby uważać żeby kary nie było jednak z drugiej strony chciałbym aby dostał karę może to go czegoś nauczy mam wrażenie, że się pogubił.

Ja mam w pamięci wejście Charliego Adama w Evre przez resztę spotkania z Mandarynkami martwiłem się czy Patrice ma kompletne uzębienie. Pamięta ktoś ? Jaka kara dla Adama :) (nie wierzę, że to był przypadek)

Panowie wyluzujcie trochę bo czasem zniechęcacie ludzi do udzielania się na forum. Tak naprawdę każdy z was w tym też ja spocznie w tym samym gruncie. Trochę więcej rozwagi. Ciekawa dyskusja tutaj się wywiązała ale trochę przyćmiła tą dyskusję atmosfera pomiędzy dysputantami.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 27 lut 2011, 13:12

cru pisze:Ale ja tez uwazam, ze w Anglii bronia lepiej - ale po prostu 'lepiej', nie jest to roznica kolosalna powodujaca teksty na poziomie powyzszym, zrownujace gre obronna Wigan z poziomem La Liga.
I właśnie w tym rzecz. Ale MGigs nie za bardzo rozumie, że to o to chodzi i myśli do tej pory, że zabrylował swoim tekstem, do tego w 3 postach mówi o tym, że w Anglii zagrano 3 kolejki mniej, gdzie ja napisałem to od razu w moim pierwszym poście, a on próbuje namówić mnie do zrozumienia tego o czym napisałem szybciej niż on, to się dopiero nazywa inteligencja.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 lut 2011, 14:40

Internacjonalistyczny pisze:
cru pisze:Ale ja tez uwazam, ze w Anglii bronia lepiej - ale po prostu 'lepiej', nie jest to roznica kolosalna powodujaca teksty na poziomie powyzszym, zrownujace gre obronna Wigan z poziomem La Liga.
I właśnie w tym rzecz. Ale MGigs nie za bardzo rozumie, że to o to chodzi i myśli do tej pory, że zabrylował swoim tekstem,do tego w 3 postach mówi o tym, że w Anglii zagrano 3 kolejki mniej, gdzie ja napisałem to od razu w moim pierwszym poście, a on próbuje namówić mnie do zrozumienia tego o czym napisałem szybciej niż on, to się dopiero nazywa inteligencja.
To co pisałem wczesniej
MGiggs pisze:Liga Hiszpanska zagrała 3 kolejki mniej niz Premiership dlatego sie tak nie napinaj
MGiggs pisze:Sammy wytłumacz może koledze że w Prem jest 3 kolejki więcej meczy rozegranych niż w Hiszpani. To jest 30 spotkan
MGiggs pisze:Jasne że nie jest to tak istotne, ale nie wiem jak koledzie przekazać fakt że w Prem są rozegrane 3 kolejki więcej ,czyli ok 30 spotkań.
to co napisał nasz śmieszny kolega w 1 poście
Internacjonalistyczny pisze:Biorąc pod uwagę nawet to, że w Anglii zagrano 3 kolejki mniej

Na moje próby pokazania oczywistego faktu że pisze głupoty dostałem odpowiedz
Internacjonalistyczny pisze:Przecież napisałem to, że zagrali 3 kolejki mniej.
Internacjonalistyczny pisze:I właśnie w tym rzecz. Ale MGigs nie za bardzo rozumie, że to o to chodzi i myśli do tej pory, że zabrylował swoim tekstem, do tego w 3 postach mówi o tym, że w Anglii zagrano 3 kolejki mniej, gdzie ja napisałem to od razu w moim pierwszym poście
W Angli rozegrano 3 [k****] 3 kolejki więcej. Idz trolować gdzieś indziej.

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 27 lut 2011, 16:05

Przygłupie dobrze wiesz, że chodzi o to, że nawet te 3 kolejki różnicy nie są istotne, w przełożeniu do zdania, które napisałeś o defensywie. Dla bystrego człowieka oczywiste jest to, o co mi chodziło, mimo iż się pomyliłem. Ale trzeba przecież odwrócić uwagę. Nie powtarzaj się z tym trolowaniem, jak ci się coś nie podoba, to sam idź gdzie indziej.

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 27 lut 2011, 16:05

Przygłupie dobrze wiesz, że chodzi o to, że nawet te 3 kolejki różnicy nie są istotne, w przełożeniu do zdania, które napisałeś o defensywie. Dla bystrego człowieka oczywiste jest to, o co mi chodziło, mimo iż się pomyliłem. Ale trzeba przecież odwrócić uwagę. Nie powtarzaj się z tym trolowaniem, jak ci się coś nie podoba, to sam idź gdzie indziej.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 lut 2011, 16:10

Pomylić się może każdy, jednak trwanie w błędzie i osmieszanie się i powielanie błędu co post jednocześnie wmawiając userowi który błąd koryguje że się nie zna jest załosne.
Takie trole internetowe nie są mnie wstanie obrazić więc z góry prosze modów by bana za obraze smiesznemu człowiekowi nie dali.Pozdrawiam bo rozmowy a takimi napinaczami mnie nie kręca, idz lepiej na onet.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”