FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1317

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 lut 2011, 14:28

Bienasie, podważanie kogoś ,,kibicostwa,, jest argumentem poniżej poziomu przyzwoitści.Rozumiem że nie(i napisze to 10 raz byś zrozumiał) mając możliwosci zobaczenia meczu live, jestem gorszym kibicem od tego co ma możliwość, rozumiem że jak jestem w pracy i chłopaki oglądaja inny mecz to mam im wyrwać pilota i sobie włączyć MU.Naprawde, pojmowania Barcelonskiego kibicostwa nie zrozumiem bo jest to na zerowym poziomie logiki.
Co do blugrany to ją broń ale to tylko zle o Tobie świadczy. W pewnym temacie był jechany Rooney jako drewniak który by zginąl w srodku ligi włoskiej,Rio jako drwniak oraz Evra od ktorego jest masa lepszych. Zadał tylko pytanie by ktoś raczył mi wytłumaczyć, w nagrode dostałem bana, co mnie w sumie nie dziwi boi argumentacja na blaugranie jest najgorsza jaka kiedykolwiek widzialem na sportowych stronach internetowych.

Ostatni mecz Interu na CN, autokar Włochów zostaje obrzucony, pokazywane jest to w telewizji,pisze sie o tym na stronach sportowych.Na Blaugranie cisza.i
Wywiad z Ronaldo na Eurosporcie, 3 wyrwane zdanie z kontekstu i wielka jazda i obrzucanie żelowego błotem.Oczywiscie zero korekty, ważne że szło komuś dowalić.Mowie o wywiadzie po finale w Rzymie. Specyficzne poczucie humoru można mieć w wypadku wiekszego ilorazu inteligencji,w tym przypadku mam poważne wątpliwości.Czasami mi sie zdaje że ta strona jest w rękach 15-20 latków.Dodam że strony o Manchesterze też mnie denerwują, choć 1 czy 2 trzymają(trzymały) poziom.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 lut 2011, 16:11

Zgadzam sie z Jamiem, ale to kazdy wie wiec po co sie napinac. Wenger na konferencji dolewa do ognia mowiac, ze Toral ma angielski paszport a poza tym sugeruje spojrzec ilu obcokrajowcow ma Barca w mlodziezowkach. :P

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 25 lut 2011, 17:52

Talenty "podkradane" są na całym świecie, nawet w Polsce. Nie robi tylko tego Arsenal, Man Utd w zasadzie w każdym klubie dochodzi do transferów w drużynach młodzieżowych, o których nawet się nie mówi. Piłkarze w wieku 16 - 17 lat to już grajkowie, którzy w jakimś tam stopniu mogą zaistnieć. W Polsce przechodzi się za czapkę gruszek i dwie piłki z Barcy do Arsenalu za free bądź 350 tys ojro :wink: :lol:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 26 lut 2011, 12:54

O 20:00 mecz z Majorką. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, że zagramy tam bez Valdesa, Puyola, Alvesa, Xaviego i hmm Jeffrena :D No ale nie ma co narzekać, bo podobno mamy łatwiejsze życie niż inni :lol2:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 26 lut 2011, 14:07

Ja bym rozgraniczył tutaj zachowanie Arsenalu i reakcje Barcy. Reakcja była dosyć śmieszna bo moralności bym się nad wymiar nie czepiał. Nie zmienia to jednak faktu, że Arsenal, który płacze, że im inne kluby prubują zawodników podbierać sam tych zawodników bierze tylko 'podkradając' ich ze szkółek innych klubów.
Biorą praktycznie gotowych zawodników a potem się szczycą jak to Wenger młodzierz wspaniale szkoli...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lut 2011, 15:45

Z góry zaznaczam, że nie czytałem ostatnich dwóch stron, tylko tak wyrywkowo. Chciałbym tylko napisać, ze stawianie na równi scoutingu i "wykupowaniu"(w sensie Wengerowskim) 16 latków i obok tego postawienie ilu latków 7, 12... To może tak samo postawić koło Cesca noworodka. Tak samo wychodzi. Dla mnie 16 latek to już praktycznie ukształtowany piłkarz, przynajmniej jeśli mówimy o tych przykładach, a 7 latek, no cóż niech każdy sobie dołoży teorię.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lut 2011, 20:59

Barcelona prowadzi po pierwszych 45 minutach z Mallorca. Dużo w grze w porównaniu do kilku poprzednich spotkań się nie zmieniło, najważniejsze, że mimo takiej a nie innej formy Barcelona i tak potrafi sobie stwarzać kilka naprawdę dobrych okazji. Messi wykorzystał podanie Keity, choć wcześnie zmarnował jeszcze lepszą sytuację. Brakuje tego automatyzmu w grze Barcy, lepszej koncentracji, spokoju. Najbardziej chyba Villi bo dostał kilka dobrych piłek, a prawie każdą zmarnował czy to niecelnie odgrywając, czy gubiąc się w próbie dryblingu. Wielkich rzeczy osobiście się nie spodziewałem, bo z jednej strony forma, z drugiej Mallorca, którą ostatnio nie było łatwo o 3 oczka, z trzeciej absencje w składzie.
Ważne, żeby coś dołożyć i mieć w miarę spokojny wynik, bo może się skończyć jak w pierwszym spotkaniu obu ekip.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 27 lut 2011, 8:17

Pierwsze pół godziny było strasznie niemrawe. Brak było jakiegokolwiek przyspieszenia pod bramką rywali czy też elementu zaskoczenia. Klepaliśmy swoje dla klepania, sztuka dla sztuki, Majorka w tym czasie broniła się i wychodziło jej to dobrze. Po bramce Messiego zrobiło nam się więcej miejsca na boisku, świetne podanie Sergio do Villi (czekam na zdjęcie tej sytuacji z gazety AS :lol2: ) i na koniec piękny gol Pedro, który w kilku ostatnich meczach pałętał się po boisku.

W środę z Valencią trzeba zagrać lepiej.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 lut 2011, 12:00

czekam na zdjęcie tej sytuacji z gazety AS
Obrazek

Mallorca grala do pierwszej bramki, albo jak to woli my gralismy od strzelenia gola przez Messiego. Wynik nie odzwierciedla przebiegu spotkania. W kazdym razie wlasnie przez takie mecze jak i ten poprzedni druzyna staje sie lepsza.

7 punktow roznicy przed meczem z Valencia to jest dobry prognostyk. W kazdym razie jest dobrze :)

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 27 lut 2011, 12:42

No dobra, ale czy to jest moment podania? AS tym razem wyciął podającego, żeby nie było widać momentu podania? :lol2:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2011, 14:05

To jest moment podania, przynajmniej jeśli się powtórki poogląda to taki moment można wyłapać. Może nie idealnie jest ten moment pokazany, ale Villa był bardziej wychylony, co nie zmienia faktu, że ciężko by było to wyłapać liniowemu, bo wszystko odbyło się bardzo szybko.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 lut 2011, 21:42

Leo schodzisz? :lol:

Jutro nastapi preludium tego co nas czeka po sezonie. Barca zacznie trenowac z napisem katarskiej fundacji. Panowie spieszcie sie kupowac koszulki ktore jeszcze nie zostaly splamione arabska kasa.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 28 lut 2011, 21:57

sorki ze zadam tak troche z dupy pytanie ale czy forma barcy jest na tyle dobra zeby mozna bylo postawic ze wygra pierwsza polowe wvalencii? dla postronnego obserwatora primera division odp brzmi "tak" ale jednak wole zasiegnac opinii u zrodla wszak chodzi o pieniadze ( w bukmacherce nikt mi nie udzielil rady i dlatego tu pytam sorki jesli to jakis OT)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 lut 2011, 22:01

a widziales h2h w ostatnich latach na terenie Valencii ? No ale teraz Villa gra w Barcelonie :lol: chyba ze swojaka wsadzi

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 28 lut 2011, 22:03

za daleko od Valdesa teraz biega ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”