FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1320

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 mar 2011, 13:06

Mecz ogladalem spokojnie. Remis mi odpowiadal zwyciestwo jest mila niepsodzianka.
Powinnismy to spokojnie wygrac bez spekulacji czy byl spalony przy kontrze Valencii czy nie byl (moim zdaniem nie byl). Messi niestety idzie po rekord kosztem zespolu. Obrona VCF potwierdzila ze nie jest mocna formacja. Maja szczescie ze nie wykorzystywalismy ich bledow.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 mar 2011, 13:59

Obejrzałem mecz, więc jestem trochę mądrzejszy ;) (musiałem zadowolić się retransmisją, bo nie mogłem luknąć live)
Bienias pisze:Obrona VCF potwierdzila ze nie jest mocna formacja. Maja szczescie ze nie wykorzystywalismy ich bledow
My nie popełniamy błędów, to one popełniają nas :P Ale brzmi głupio!!! Przed meczem liczyłem na minimalną porażkę, choć nie ukrywam, iż marzenia o 3 pkt były. Nawet 0:5 byłoby sprawiedliwym wyrokiem, a nawet 0:8, bo może wtedy ktoś zorientowałby się, że co mecz inna defensywa to nie jest droga do sukcesu. Wyszło jak wyszło, sędzia gola nam zabrał (Alba nie był na spalonym), czasu nie cofniemy i tyle. Gratuluje 3 pkt i trzeba zacząć się mocno oglądać za siebie, bo Villarreal zmniejszył stratę.

Edit:
Jeszcze o naszej obronie. Jak można kręcić kółeczka pod presją 2 rywali? Chyba mnie już niczym nie zaskoczą. Dealbert jest tak [ch**], że bardziej chyba już się nie da. W pierwszej połowie nasza defensywa wykreowała Barcelonie więcej akcji, niż Cracovia podczas jesiennych zmagań.

Jeszcze jedno pytanie: Czemu Iniesta dostał owację na stojąco?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 mar 2011, 14:14

Jeszcze jedno pytanie: Czemu Iniesta dostał owację na stojąco?
pewnie za to samo samo co w calej Hiszpanii. Za gola w finale MS

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 mar 2011, 14:59

Iniesta dostaje owacje niemal na każdym stadionie w Hiszpanii. To była jego pierwsza wizyta na Mestalla po Złotym Golu :wink:

Odnośnie spalonego to chyba jednak był :think:

Tutaj 'popisy' Messiego --->

:angry2:

Strasznie nieskuteczny i zbyt egoistyczny w kilku sytuacjach, ale nie jest źle. Skuteczność wróci to i frustracja będzie mniejsza.

Przy okazji pobiliśmy kolejny rekord ---> http://www.blaugrana.pl/news/6575/kolej ... 3%A7y.html

Pinto podobno doznał jakiegoś drobnego urazu. W sobotę Oier w bramce? :lol: :roll:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 mar 2011, 15:08

Valdes i Pinto kontuzjowany? Wenger, zbieramy druzyne i jedziemy grac jutro. Pasuje wam w Barcelonie? :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 mar 2011, 15:10

Orłowski wczoraj twierdził, że Valdes ma być gotowy już na Saragossę. Nie wiem skąd miałby takie informacje, ale może tak być. Do Pinto nie mam zastrzeżeń i mógłby jeszcze w weekend zagrać(jeśli będzie mógł) jednak z Arsenalem wolałbym zobaczyć już Valdesa.
Spalony był i można to było dostrzec przy pierwszej powtórce podczas meczu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 mar 2011, 15:15

W Barcelonie nam pasuje. Tylko nie jutro :lol:

http://www.blaugrana.pl/news/6576/optym ... %A9sa.html

Jakoś niespecjalnie optymistycznie to brzmi :roll: Przydaliby się obaj, ale gdybym miał wybierać jednego to niech wraca Puyol bo przecież Pique pauzuje za kartki i jeżeli Carles się nie wykuruje to pewnie będziemy grali Busquetsem na środku obrony :/

Zapomniałem do pomeczowego raportu dodać tego --->

Nice try :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 mar 2011, 15:30

Mentor pisze:Odnośnie spalonego to chyba jednak był
Jarzinho pisze:Spalony był i można to było dostrzec przy pierwszej powtórce podczas meczu.
Dla mnie sytuacja jest stykowa, sędzia nie gwizdnął, gola nie ma. Jakby był gol, to pewnie ktoś by ponarzekał, lecz metrowego, a nawet półmetrowego spalonego tam nie było. Ale nie ma co gdybać, trzy pkt pojechały na Camp Nou, my się nie zbłaźniliśmy (poza obroną, ale u nich to standard, więc przyzwyczaiłem się).

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 mar 2011, 15:40

Ciężko by było mieć pretensje do sędziego w tej sytuacji, Barcelonie ostatnio podobną puścił. Sędzia może i wyłapał bardziej wychylonego zawodnika Valencii, choć ja w to wątpię.

Obronę będzie z pewnością martwiła kibiców jeśli Carles nie będzie dostępny. Busi wczoraj naprawdę zagrał dobre spotkanie na środku, ale to była Valencia, to była liga i nie trzeba gonić wyniku. Z Mascherano może być problem z przemieszczaniem się piłki i zdominowania jej posiadania w taki sposób w jaki Barcelona potrafi to zrobić w pomocy.

Urgi
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Urgi » 03 mar 2011, 16:07

Puyol już dzisiaj trenował z drużyną więc na Arsenal powinien wrócić.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 mar 2011, 21:15

rużyny młodzieżowe m.in. takich klubów jak Real Madryt, FC Barcelona, Milan, Inter, Arsenal, czy Juventus zagrają w maju w Warszawie w trzeciej edycji turnieju Białe Orły Cup organizowanego dla piłkarzy w wieku 11-13 lat.

Do udziału w imprezie zgłosiły się 22 drużyny, w tym cztery warszawskie: Polonia, Legia, Delta i Białe Orły. Łącznie zaprezentuje się 470 młodych piłkarzy podzielonych na trzy kategorie wiekowe: rocznik 1998, 1999 i 2000. Mecze będą się odbywały w dniach 21-22 maja na boiskach Polonii przy ul. Konwiktorskiej, Varsovii przy ul. Międzyparkowej i Agrykoli przy ul. Myśliwieckiej.

Lista uczestników 3. edycji turnieju: Milan AC, Akademia Niemiecko-Czeska, Apollon Limassol, Arsenal FC, Celtic FC, FC Barcelona, Hertha BSC Berlin, Inter, reprezentacja Izraela, Juventus FC, Karpaty Lwów, reprezentacja Kataru, Olympiakós SFP (Pireus), Paris Saint-Germain FC, Real Madryt, SK Slavia Praga, Sporting Clube de Portugal (Lizbona), València CF, Białe Orły, Delta, Legia, Polonia.
Piekny turniej sie szykuje jakiego jeszcze w Polsce nie bylo .

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 05 mar 2011, 19:25

vv - maxwell, milito, pique, alves - masche, keita, xavi - bojan, messi, pedro

Brawa dla Pepa za takie dobranie 11. Po jednej zmianie w kazdej formacji.

Latwo nie bedzie, ale jestem dobrej mysli. Najbardziej ciekawy jestem tego, co pokaze dzisiaj Bojan. Juz dawno nie gral w lidze od pierwszych minut.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 mar 2011, 19:26

Valdés, Alves, Piqué, Milito, Maxwell, Mascherano, Xavi, Keita, Pedro, Messi and Bojan

Sporo roszad. Milito, Bojan dawno chyba nie dostali szansy od pierwszych minut w jednak waznym spotkaniu. Oby to był dobry mecz w ich wykonaniu, bo jak do tej pory zawodzą obaj bardzo. Mascherano, Keita w drugiej linii, trochę defensywnie to wygląda i mam nadzieję, że Xavi to ogarnie i będzie radził sobie lepiej z prowadzeniem gry niż w spotkaniu z Valencią. Widać, że Pep trochę oszczędza zawodników przed spotkaniem z Arsenalem. Oby to wszystko się powiodło. :wink:

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 05 mar 2011, 20:56

Fajna pierwsza połowa. Barcelona dominuje nad drużyną z La Romareda i robi co jej się podoba. Goście nie oddali chyba żadnego strzału w kierunku bramki Valdesa. Dobre zawody rozgrywa Keita, który władował już dwa razy piłkę do siatki :P Przy pierwszym trafieniu(choć powtórka była kiepska) wydaję mi się, że był minimalny spalony i sędzia liniowy dostał niezasłużone gwizdy. Obok Keity wyróżnia się z pewnością Mascherano, który jest zawsze tam gdzie być powinien i z łatwością odbiera piłkę w przypadku zapoczątkowania przez Saragossę nieporadnego kontrataku. Bojan dalej w formie, ma problemy z minięciem jednego rywala.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2011, 21:00 przez MeToYou, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 mar 2011, 20:59

Dobrze, że ta bramka w końcu wpadła, Barcelona zasługiwała na spokojne prowadzenie i to nie tylko dlatego, ze miała kilka dobrych sytuacji, ale, że strzeliła prawidłowo bramkę(przynajmniej ja tak odniosłem po powtórkach, że był nawet lekko cofnięty za ostatnim obrońcą). Strzelił ją Keita, całe szczęście, ze znalazł się w dobrym miejscu i drugi raz i wykorzystał akcję Messiego.
Na grę narzekać nie można bo wygląda to dobrze. Może Bojan i Pedro mało-widoczni i konkretni, ale do reszty specjalnie nie można mieć zastrzeżeń. Defensywa praktyczni nic do roboty. Zero strzałów w wykonaniu gości. W drugiej połowie trzeba jeszcze coś dołożyć, bo bez większych problemów sytuację z takim przeciwnikiem można sobie stworzyć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”