Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 69

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 mar 2011, 12:14

chyba po wygranym meczu jechali, bo humory dopisują :p

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 03 mar 2011, 18:41

kto wie czy nie po meczu z Bayernem :D Szacun dla Nuriego bo to w 90% jego robota :)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 04 mar 2011, 21:29

BVB przeważa choć nie wiele z tego wynika... Było owszem pare sytuacji(Santana) ale takich klarownych brak więc nie ma tej kropki nad i...Ładne dojście do sytuacji strzał i 1 bramka Lewego od 10 meczy brawo...Ale widać że z meczu na mecz poprawę już z Bayernem mogło być lepiej dziś piłka go szuka mógł zdobyć bramkę wcześniej gdyby nie sęp Barrios :P Teraz może być tylko lepiej bo ta bramka może go podbudować bo z drużyną rozumie się coraz lepiej i to widać na boisku :) Dobry mecz Piszczka poza jednym błędem z początku spotkania pewny pkt...Trochę nie widoczny Goetze jak na niego :P Druga powinna powinna wyglądać lepiej gdyż Borussi powinno się grać łatwiej gdyż prowadzi :)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 04 mar 2011, 22:40

Mimo marnego wyniku mecz mógł się podobac, sporo akcji, zwłaszcza ze strony BVB, mimo absencji Hummelsa znów dobra gra w obronie i czyste konto. Osobiście grałem ten mecz u buka, że wpadną 2 lub 3 gole niestety nie weszło, ale za to to już moge podziękować chyba tylko Barriosowi, dziś bardzo słaby występ, chyba 1 mecz gdzie Lewy grał lepiej od niego. BVB 2x w poprzeczkę, 2x obrońcy Kolonii wybijali piłkę z linii bramkowej też. No niestety nie udało się, bo skuteczność zawiodła. Kolonia dziś bardzo słabo, a BVB nieskutecznie i dobrze w obronie tak bym podsumował ten mecz.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 04 mar 2011, 22:57

Kolonia miała swoją okazję,brakowało nie dokładności w podaniach bo obrona czasem zostawała ale ogólnie wynik prawie nie zagrożony a drugiej połowie zawodnicy BVB marnowali wszystko..Lewy nie popisał się przy podaniu mógł już lepiej sam kończyć a tak Borussia musiała walczyć do końca..Klopp aż kipiał ze złości ale jego występ należy ocenić jak najbardziej na plus..Od kilku meczów widać poprawę i może być tylko lepiej...Barrios wszystko maścił drugą połowę zagrał jeszcze gorzej niż pierwszą...Piszczek natomiast szarżował po prawej flance bo Kolonia się otworzyła i sam mógł mieć ze dwie asysty..Dzięki postawie Rensinga zespół z Koeln nie przegrał wyżej :)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 15 mar 2011, 20:10

z nowych informacji to Hummels przedłużył swoją umowę o 2 lata także ma umowę do 2014 :)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 15 mar 2011, 20:13

I za 2 mln zlikwidował klauzulę o 8 mln. Prosta sprawa: jak Bayern kogoś w BL chce to go dostaje, bo żaden klub nie jest w stanie podskoczyć finansowo.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 15 mar 2011, 20:15

jestem bardzo ciekawy czy BVB będzie chciało wzmacniać lokalnego rywala i sprzeda kogoś do was... Myślę, że lepiej taniej za zagranicę kogoś upchać już jak coś.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 15 mar 2011, 20:21

Wątpię, żeby sam Hummels chciał odejść za granicę w tym momencie. Nie zapominaj, że on się w Bayernie wychował i jakby nie był szczęśliwi w BVB i tak chciałby kiedyś jeszcze grać w czerwonym trykocie. Ja tam Matsa uwielbiałem zawsze i dlatego z taką niecierpliwością czekam, aż wróci na AA.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 15 mar 2011, 20:37

myślę, że możesz sie nie doczekac ;) po za tym ani myślę żeby Matsowi się śpieszyło z odejściem gdziekolwiek.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 16 mar 2011, 18:57

Akurat w momencie, kiedy w BvB jest mlody, utalentowany zespol, do tego ogarniety trener - juz widze jak Hummels wprost pali sie do odejscia. Jesli Dortmund sie nie rozprzeda po sezonie, to w przyszlym sezonie nawet w LM moga byc niewygodnym przeciwnikiem dla kazdego.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 16 mar 2011, 19:06

Przecież nigdzie nie napisałem, że pali się do odejścia. Mówię tylko, że z pewnością chciałby zagrać jeszcze na AA i sam o tym mówił. Kupić go nie będzie wielkim problemem raczej z naszymi możliwościami finansowymi, ale czy on już teraz bedzie chciał wrócić to wątpliwe :wink:
Raczej się BVB nie rozprzeda po sezonie, bo mocno ustabilizowali finanse i nie muszą już sprzedawać najlepszych aby reszta na tym nie ucierpiała.

Skona22
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Skona22 » 26 mar 2011, 23:11

Mi też się wydaje , że się nie rozprzedadzą , może odejdzie jeden czy dwóch typu Gotze , aczkolwiek ja na ich miejscu bym nie odchodził po takim sezonie. Co do mistrzostwa to chyba zadecyduje następny mecz z Hanoverem , jeżeli wygrają to majster będzie ich , jeżeli nie to może być nieciekawie , ale zobaczymy :)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 02 kwie 2011, 17:22

Goetze i Barrios w tym meczu :boje się: Fajny mecz i dobra gra Piszczka dziś, zwłaszcza świetna asysta :)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 09 kwie 2011, 17:32

co za mecz 8) Kuba bohaterem Dortmundu, a ja i tak mam jeszcze większy podziw dla Kloppa, jest 3 zmiana BVB (ok. 80') jestem pewny z komentatorami, że wejdzie da Silva jak zwykle, ale nie - wchodzi Owomoyela! Komentatorzy zdezorientowani jak to on, po co kolejny obrońca jak trzeba gonić wynik, a potem się okazuje, że Owomoyela na szpice idzie :shock: I jak się okazało decyzja trafna w 100% Owo miał piękną asystę przy golu Kuby :D Bardzo ważny 1 punkt.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”