Sampdoria (zbiorczy) - Strona 4

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Sampdoria Genua

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 25 sie 2010, 1:01

Dr.Football1 pisze:Po 3 bramce dla Sampy,zadowolony poszedlem sobie zrobic kanapki,popatrzylem co tam ciekawego w tv leci i takie tam. Wracam,wlaczam livescore :boje się: O co kaman :?: Jak oni mogli to zrobic i to w dodatku na wlasnym boisku :?: Zalamka :cry:

Brak awansu do LM moze spowodowac odejscie kilku najlepszych zawodnikow Dorii (Antek,Pazzo,Ziegler itp.),a w efekcie cala praca wlozona przez Del Neriego pojdzie w p...u :|
http://sport.onet.pl/forum/forum.html?d ... AwMS5qcw==

:lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 sie 2010, 8:38

Szkoda Sampdorii, w zeszłym sezonie ich postawa zrobiła na mnie ogromne wrażenie no i pomogli nam w obronie scudetto. :P Przypomniało mi się Chievo, po Calciopoli też grali w kwalifikacjach do LM, ale o awans walczyli z o niebo słabszą ekipą od Werderu - Levski Sofia. I o ile Sampdoria w Pucharze Europy już sobie pogrywała, o tyle dla Chievo byłby to historyczny moment.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 sie 2010, 13:51

To że Rooney czasem zasymuluj, nie oznacza ze jest nagminnym symulanetem(patrz choćby Ronaldo w MU) jednak wejscie Reida z Blackubern było w noge Roo tak samo Bosingwy więc o czym my mówimy? :roll:

Nigdzie nie pisałem ze Włosi tylko symuluja.Sampa ma fajnych zawiodników i swietnie grała w piłke do czasu az zaczeła grać na czas i turlac się po faulach na boisku od powiewu wiatru. Rooney nie trzyma się na tych filmikach za ręke i nie udaje ze mu urwało 2 palce jak wczorak gracze Sampy z Cassano na czele.

Miałes pokazać mi podobną szopke w wykonaniu pilkarzy z Premiership i dałes filmik o Roo ktory sie w 2004 roku wywalil.Proponuje przeczytać moje pytanie 10 razy ze zrozumieniem a pozniej udzielic odpowiedzi, najlepiej przeczytaj jeszcze o co mam pretensje do graczy Sampy.Nie o to że chcieli tam nabrac sędziego na karnego czy wymusli jakiś faul,tylko o całe aktorstwo i udawania bólu gdzie kulminacja nastapila u Cassano.

imo Gerrard tez bosko potrafi zasymulować ale nigdy nie udawał oderwanej nogi od kontaktu z powietrzem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 sie 2010, 20:06

Roo nie oszukuje raczej, tzn o powietrze sie nie wywraca, ale wykorzystuje sytuację, jak np bramakrz ręce zostawi, To Roo nie omieszka o nie się przewrócić. Daleko mu do np. do Gilardiono :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 gru 2010, 21:41

Z powodu ataku zimy i w konsekwencji śniegu zalegającego na murawie stadionu Marassi, derby Genui zostały przesunięte na inny termin. Nowa data rozegrania meczu nie jest jeszcze znana.

Wczesnym popołudniem dochodziły sygnały, że spotkanie jednak się odbędzie. Później jednak temperatura gwałtownie spadła i wzmogły się opady.

Boisko Stadio Luigi Ferraris jest skute lodem i pokryte grubą warstwą śniegu. Po kontroli arbiter Emidio Morganti i jego współpracownicy zdecydowali się na przełożenie 85. Derby della Lanterna.
Szkoda. Juz od kilku dni ostrzylem sobie zeby na slynne derby di Genova,ale jak widac nie tylko w Anglii i Holandii pogoda pokrzyzowala plany pilkarzom i kibicom :?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 gru 2010, 22:48

powtórzyć wyniku Del Neriego to on szans nie miał. Nawet jakby wszystko zostawił dokładnie tak jak zastał. Teraz w zasadzie o Sampie można pisać, jako jedynie jako o skończonym zespole. W klubie już nie ma 3 mózgów, które tworzyły jego siłę w zarządzie, szatni i na boisku (Marotta, Del Neri i Cassano) i szans na rywalizację z Napoli, Lazio, Romą czy Palermo nie mają najmniejszych. Dla mnie Sampa po odejściu nowych liderów JUVE była murowanym faworytem do miana rozczarowania sezonu (Viola już w zeszłym sezonie oklapła), ale nie spodziewałem się, że tak szybko stracą kontakt z pozostałymi mocnymi średniakami.
Szkoda, że kluby z Genui w odwrocie. Tym bardziej, że derby gdy oba zespoły miały czym postraszyć najmocniejszych potrafiły być naprawdę spektakularne i bardziej mnie racjowały niż np te Rzymu, gdzie zazwyczaj brakuje równowagi sił (wyjątkiem jest ten sezon)
Odejscie Marotty Doria odczuje na pewno,ale czy odczula juz w tym roku ? Watpie. Cele zostaly osiagniete - utrzymanie gwiazd,uzupelnienie kadry kilkoma ciekawymi zawodnikami (Koman,Curci,Pozzi)... Antonio na poczatku sezonu nadal jeszcze kochal Ferraris i nie mial zamiaru nigdzie odchodzic,wiec sytuacja wyjsciowa Di Carlo nie byla taka znowu zla. Co prawda nigdy nie ludzilem sie,ze Sampa powtorzy zeszloroczny sukces,ale do cholery,mozna to chyba bylo spieprzyc troszeczke mniej :roll: Najpierw przegrana na wlasne zyczenie w najwazniejszym od wieeeelu lat dwumeczu z Werderem o LM,zmiana systemu na kompletnie nie pasujacy do charakterystyki druzyny,odstawienie drugiego po Cassano mozgu druzyny - Poliego,promowanie na sile slabiaka Tissone,rzucanie Komanem we wszystkie rejony boiska oprocz tego w ktorym czuje sie najlepiej...

Mi Domenico od poczatku nie pasowal,choc w jego akurat przypadku obiektywny nie jestem i sie do tego przyznaje. Nigdy go nie lubilem,nie lubie i juz raczej nie polubie.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 20 gru 2010, 22:56

Przenosze posta do bardziej odpowiedniego tematu :wink:

Dla mnie Genua to dziwny klub, a raczej ma dziwnego prezesa. Kupuja 6 czy 8 piłkarzy w letnim okienku, zimowym wymieniaja chyba 5, tak, że z 4 nowych napastników ostaje się jeden(to w poprzednim sezonie)
W tym sezonie też spore zakupy, a co widzę z Interem ? Genoę w ustawieniu 3:4:3 z 6 bocznymi obrońcami w składzie
W tym okieniku pewnie też zaszaleją
Tak się nie da.
Sampa to było co innego, zespoł budowany mądrze, ideał 4:4:2 i dobranymi wykonawcami
Szkoda, że im sie nie udało awansować do LM, może by to zcementowało zespół,

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 gru 2010, 23:13

Odejscie Marotty Doria odczuje na pewno,ale czy odczula juz w tym roku ?
wydaje mi się, że tak. Marotta po pierwsze zawsze mógł przeprowadzić jakiś błyskotliwy transfer, a po drugie myślę, że trochę by uspokoił konflikt między Cassano a Garrone i choćby doprowadził do sprzedaży go po rynkowej wartości. Zresztą kto ma odbudować ten zespół skoro nie ma tego, który go stworzył kupując za groszę Cassano i Pazziniego?
Jesli chodzi o Pozziego czy Komana to oni w Sampie byli już wcześniej. Pozzi był rezerwowym i grał choćby gdy kontuzjowany był Cassano w zeszłym sezonie, Koman natomiast grał w juniorach i był już graczem Sampy.
sytuacja wyjsciowa Di Carlo nie byla taka znowu zla
pewnie, że nie była, ale gorszego sezonu należało się spodziewać z 2 powodów:
1-gra w europejskich pucharach, co i rozprasza i obciążą dodatkowo kadrę, którą Sampa miała i krótką i pozbawioną rotacji
2-różnica w klasie trenera.
Najpierw przegrana na wlasne zyczenie w najwazniejszym od wieeeelu lat dwumeczu z Werderem o LM
Porażka z Werderem był tym bardziej kompromitująca, że ten zespół zawsze potrafił bronić prowadzenia, a z Werderem dał sobie odebrać zwycięstwo jak przedszkolak lizaka. Nawet przed Del Nerim jak prowadził ich Mazzari jak Sampa chciała gola nie stracić to zwykle kończyło się na nudnym 0:0. To dla mnie było najbardziej przykre. Bo co innego przegrać przez stare słabości, a co innego przegrać przez to co jeszcze przed chwilę było dużym atutem drużyny

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 gru 2010, 23:45

Pozzi był rezerwowym i grał choćby gdy kontuzjowany był Cassano w zeszłym sezonie, Koman natomiast grał w juniorach i był już graczem Sampy.
Pozzi w poprzednim sezonie byl jedynie wypozyczony,a w tym roku Doria skorzystala z opcji pierwokupu. Koman zas ostatnie dwa lata spedzil na wypozyczeniach kolejno w Avellino i Bari. Bardzo ciekawy zawodnik swoja droga. Szkoda,ze u Di Carlo jest zaledwie zapchajdziura rzucana z pozycji na pozycje.
Marotta po pierwsze zawsze mógł przeprowadzić jakiś błyskotliwy transfer
Moc moglby,ale watpie,zeby Garrone chcial sypnac groszem,a bez tego ani rusz.
a po drugie myślę, że trochę by uspokoił konflikt między Cassano a Garrone i choćby doprowadził do sprzedaży go po rynkowej wartości.
Racja.
1-gra w europejskich pucharach, co i rozprasza i obciążą dodatkowo kadrę, którą Sampa miała i krótką i pozbawioną rotacji
Oprocz dwumeczu z Werderem Sampa nie zagrala w zadnym z meczow EP nawet na 50% swoich mozliwosci (powinienes cos o tym wiedziec :wink: ). Owszem wyjazdy do Charkowa czy Debreczyna mogly byc meczace,ale przeciez to profesjonalisci. A poza tym odpoczywali sobie na boisku :P
Widze,ze doszlismy do porozumienia :wink:
Porażka z Werderem był tym bardziej kompromitująca, że ten zespół zawsze potrafił bronić prowadzenia, a z Werderem dał sobie odebrać zwycięstwo jak przedszkolak lizaka. Nawet przed Del Nerim jak prowadził ich Mazzari jak Sampa chciała gola nie stracić to zwykle kończyło się na nudnym 0:0. To dla mnie było najbardziej przykre. Bo co innego przegrać przez stare słabości, a co innego przegrać przez to co jeszcze przed chwilę było dużym atutem drużyny
Nawet nie przypominaj... Kiedy w koncowce pewny siebie Di Carlo sciagal Cassano wiedzialem,ze to sie zle skonczy...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 gru 2010, 0:14

Dr.Football1 pisze:
Oprocz dwumeczu z Werderem Sampa nie zagrala w zadnym z meczow EP nawet na 50% swoich mozliwosci (powinienes cos o tym wiedziec :wink: ). Owszem wyjazdy do Charkowa czy Debreczyna mogly byc meczace,ale przeciez to profesjonalisci. A poza tym odpoczywali sobie na boisku :P
spodziewałem, się ich jednak w CL, gdzie by się nie oszczędzali. Myślałem, że będą mieli ten sam problem co Viola, która zawsze gubiła punkty w lidze przed czy po meczach w CL. Problem się jednak sam rozwiązał, bo dali dupy i się nie zakwalifikowali.
Widze,ze doszlismy do porozumienia :wink:
ja nigdy nie miałem wątpliwości co do tego. Del Neri już nie jeden klub wyciągnął parę miejsc powyżej ich potencjału kadrowego i z Sampą było podobnie. Di Carlo nie ma nadzwyczajnych kompetencji i w dodatku nie sprawia wrażenia by był zdolny do twórczego myślenia. O charyzmie nie wspominając.
Pozzi w poprzednim sezonie byl jedynie wypozyczony,a w tym roku Doria skorzystala z opcji pierwokupu. Koman zas ostatnie dwa lata spedzil na wypozyczeniach kolejno w Avellino i Bari. Bardzo ciekawy zawodnik swoja droga. Szkoda,ze u Di Carlo jest zaledwie zapchajdziura rzucana z pozycji na pozycje.
Racja po twojej stronie w sprawie Komana. Natomiast sens mojej uwagi jest zachowany, bo i Pozziego i Komana w tym sezonie można było być pewnym. W szczególności Węgra, który zbyt dużo pokazał w reprezentacji juniorskiej Węgier. A że jest rzucany po nieswoich pozycjach? No cóż żeby grał na swojej optymalnej trzeba by odejść już całkowicie od 4-4-2.
Inna sprawa, że takie 4-2-3-1 z Komanem przed Polim i Palombo w środku, a Cassano na lewym ataku by wyglądało bardzo ciekawie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 gru 2010, 0:24

No cóż żeby grał na swojej optymalnej trzeba by odejść już całkowicie od 4-4-2.
Caly poprzedni sezon w Bari,swietny zreszta,rozegral na lewym skrzydle w systemie 4-4-2.
Inna sprawa, że takie 4-2-3-1 z Komanem przed Polim i Palombo w środku, a Cassano na lewym ataku by wyglądało bardzo ciekawie.
Na prawej Guberti badz Mannini,a na szpicy Pazzo. Przyznam szczerze,ze mi sie podoba,tylko czy Koman jest juz gotowy na trequartiste ? Ja bym jednak przesunal go w lewo,a na AMC postawil Fantantonio.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 gru 2010, 0:48

Czy lewa czy środek? Najczęściej gra na lewej, ale on stylem mi pasuje bardziej do pozycji rozgrywającego, niż skrzydłowego. Wiem na pewno, że nie jest prawym pomocnikiem, jak go ustawiał nie raz Di Carlo.

Zresztą jeśli Cassano w 4-2-3-1 to tylko na lewe skrzydło! Tam jest genialny

A Bari najczęściej oglądałem na początku sezonu (jak Ranocchia i Bonucci wystrzelili) a wtedy Koman w zasadzie nie grywał w ogóle jak się teraz patrzę, wiec to pewnie dlatego nie zapadł mi w pamięć i głównie pamiętam jego dobre mecze na MS u20 gdzie były jedną z gwiazd turnieju.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 mar 2011, 13:57

Bardzo brutalny upadek... Cesena gwalci Dorie na Ferraris. Dla pana Di Carlo juz dziekujemy :x

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 mar 2011, 14:05

Oglądasz?
Jak grają Santon i Rosina? Widzę, że Poliego w ogóle w kadrze meczowej nie ma.
Di Carlo kibicuję, żeby został zwolniony po meczu z Milanem, bo jeszcze Sampa się obudzi, nie mogą wiecznie grać na ułamek możliwości.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 mar 2011, 14:10

Ogladalem 15 minut,ale nie wytrzymalem. Sampa wyglada jak druzyna z podstawowki. Di Carlo paszol won !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”