LM: Arsenal - Barca - Strona 58

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Czy Eboue znów da nura ?

Wiadoma sprawa
24
71%
Nic z tych rzeczy
10
29%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: LM: Arsenal - Barca

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 mar 2011, 19:47

No raczej informacja o treningu z drużyną napawa optymizmem. W weekend grać nie musi a więc te kilka dni treningów zapewne po prostu będą musiały wystarczyć. Gdyby nie absencja Pique to nie byłoby takiego ciśnienia, ale w obecnej sytuacji obstawiam, że zagra.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 mar 2011, 22:50

Valdes dostał zgodę na grę w jutrzejszym spotkaniu ligowym, czy zagra to sprawa sztabu trenerskiego. Carles trenuje z drużyną, tak więc jeśli chodzi o Barcelonę to wykluczyć można jedynie zawieszonego Pique z meczu rewanżowego. Reszta jest gotowa, a fakt, że dostali już pozwolenie na grę czy na treningi kilka dni wcześniej znaczy, że wszystko jest w 100% w porządku. Teraz tylko mieć nadzieję, że w weekend nikt sobie nic nie zrobi. :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 mar 2011, 0:44

U nas "Fabregas ma wieksze szanse na grę niż Song". Na pewno nie zagrają Theo i Robin (plus oczywiscie Vermaelen). To w sumie najwieksza nasza strata, bo to oni moga strzelac bramki ktore koniecznie strzelic trzeba bedzie. Zobaczymy, co jutro po meczu sie dowiemy. W poniedzialek konferencja Wengera bedzie i bedzie wiadomo, kto polecial jako oficjalna czesc kadry ;)

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 05 mar 2011, 18:37

Dobra mam niby rozwiązanie mojego problemu.
Zamawiam bilety do Multikina i idziemy na mecz. Zawsze chciałem obejrzeć takie spotkanie na wielkim ekranie, więc jest doskonała szansa. Lipa troszkę z browarem, no ale takie poświęcenie jestem dla niej wstanie znieść. Tylko nie mogę coś zarezerwować biletu w necie, miał ktoś może podobny problem?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 mar 2011, 15:32

Puyol jednak nie zagra z Arsenalem. :roll:

Na srodku obrony zagramy wiec prawdopodobnie dwojka Abidal - Sergio. Srednio mi sie podoba taki wariant, ale co zrobic. W pomocy zagra wiec prawdopodobnie Mascherano.

Szkoda, ze w srode musze isc do pracy, bo wtorkowy wieczor zapowiada sie znakomicie :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 mar 2011, 15:36

Bedzie dramat w defensywie bo nie ma naturalnego dowodcy w obronie. Trzeba liczyc na to ze Messi sie przelamie a i cala ofensywa zagra podobnie jak rok temu.
Szkoda, ze w srode musze isc do pracy, bo wtorkowy wieczor zapowiada sie znakomicie
ja mam jeszcze 4 dni zaleglego urlopu wiec godnie zakoncze dzien kobiet :twisted:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 mar 2011, 16:42

Dobrze, że Pep próbował już Sergio, bo tak byłaby jeszcze większa nerwówka. Guardiola wspominał ostatnio o zestawieniu lewonożny-prawonożny, więc występ Milito jest raczej wykluczony. Ważniejsze jednak, żeby Xavi i Iniesta zagrali tak jak potrafią w drugiej linii a wtedy braki w kreowaniu gry u Javiera zostaną zamazane. Zresztą Mascherano i tak radzi sobie coraz lepiej a partnerzy częściej z nim grają. Te jego przerzuty także niczego sobie.
W poprzednim sezonie chyba także dwójka Pique-Puyol nie była dostępna na rewanż. Teraz wszystko zależy od koncentracji w grze defensywnej przez 90 minut i przede wszystkim wykorzystywania sytuacji, bo nie wierzę, że Barcelona kilku sobie nie stworzy. A Tarzan mam nadzieję, że wróci szybko do zdrowia, bo poza Ligą Mistrzów Barca musi jeszcze powalczyć na dwóch innych frontach.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 mar 2011, 17:38

Fatalna wiadomość. Niby liczyłem się z tym, że może go zabraknąć, ale ostatnie doniesienia wydawały się optymistyczne a tu niestety klops. Skoro kolano wciąż boli to znaczy, że nie jest dobrze i ciekawe co dalej :think: Pewnie jego powrót się odwlecze.

W takiej sytuacji również przewiduję środek obrony z Abidalem i Busquetsem. Masche w pomocy.

Oby wróciła skuteczność bo bez niej może być nerwowo.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 06 mar 2011, 17:45

Powiem tak. Nie macie sie czym martwic. U nas nie ma kto strzelac bramek. :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 mar 2011, 17:53

Sęk w tym, że przesunięcie Sergio na obronę jednocześnie osłabia naszą ofensywę bo Busi świetnie sobie radzi w kombinacyjnej grze i jest naprawdę dużym wsparciem dla Xaviego.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 mar 2011, 20:35

Miałem dokładnie to samo powiedzieć ale guru mnie uprzedził. :lol: Fajnie, ze wypada obrona ale u nas to... no chyba ze Nasri wroci do formy strzeleckiej ale on malo strzela gdy Fabregas gra. Może Fabregas zaczerpie inspiracji z Camp Nou i coś ukłuje?

U nas nie zagra Theo i Van Persie czyli najgrozniejsi dla Barcelony zawodnicy, tracimy duzo szybkosci ktora moze ją zniszczyć. Bendtner to.... Bendtner no i co. :lol: Na Camp Nou strzelac umie ale bez przesady. Trzeba liczyc na cud i tyle.

Nie napalam sie bardzo na ten mecz, napalam sie bardziej na ligę. A nawet na FA Cup, bo teraz moze uda sie pokonac United jakos albo ugrać rewanż na Emirates. Najwazniejsze jest to, zeby obylo sie bez kontuzji i zeby jak przegrac to nie jakos tragicznie w stylu 5-0 zeby morale nie spadły.

Sędzia spotkania będzie Massimo Bussacca - ze Szwajcarii. Ten sam, co sedziowal rok temu na Emirates.

Pytanie do kibiców Arsenalu - Chamakh czy Bendtner? Wiele osób sugeruje Chamakh.. Bendtner niby hattricka ustrzelił, ale w tym sezonie za wiele nie pokazał oprócz tego meczu z Leyton Orient. Z drugiej strony, to Chamakh w tym sezonie pokazywał swoją przydatność przez początek sezonu, potem stracił miejsce.. i jeszcze w Bordeaux w LM wiele świetnych goli strzelił w ostatnich sezonach.. ja myslę, że Chamakh byłby co prawda bardziej ryzykowną ale lepszą opcją, Zobaczymy, co Wenger wymyśli.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 mar 2011, 20:41

Widzę, że nad podobnym problem się zastanawiamy. Nick z Sunderlandem jakiegoś kosmosu nie zagrał ale dużo walczył, cofał się, no i w końcu miał swoje okazję ale raz mu strzał nie wyszedł a raz świetnie piłkę wyciągnął Mignolet. Chamakh wszedł na boisku i od razu wniósł nieco wiatru do gry. Ciężka sprawa ale chyba jednak ostatecznie wybrałbym Nicklasa.

W Barcelonie możemy mieć 2-3 okazję i dobrze by było jakby jednak i on i reszta naszych wskoczyła na nieco wyższy poziom skuteczności.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 mar 2011, 11:00

kilka informacji z naszego obozu. Song na pewno nie zagra z Barcą :? Cesc ma 90% szans, wiec zapewne zagra. Jacek też zdrowy i gotowy, info o kontuzji były przesadzone, był tylko mocno skopany po ostatnim meczu.

A wiec bez Vermaelena, Songa, Walcotta i Van Persiego, czyli 3 kluczowych piłkarzy, bo Theo nie jest tak ważny jak pozostała trójka imo. Najbardziej Robina żal, bo to największe osłabienie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 mar 2011, 12:58

No to se pograliśmy. Oby Wenger wystawił Diaby'ego. Denilson nie potrafi nic zrobić w ofensywie a piłkę odbierac potrafi tak samo, jak Diaby. Diaby to przynajmniej siła fizyczna, wysokość, jakiś drybling ma i w ogóle - lepszy zawodnik.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 07 mar 2011, 13:50

A w Barcelonie jednak nie zagra Puyol... :( Dodając do tego brak Pique, to wygląda na to, że z Arsenalem zagra na środku Abidal z Busquetsem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”