LM: Arsenal - Barca - Strona 61

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Czy Eboue znów da nura ?

Wiadoma sprawa
24
71%
Nic z tych rzeczy
10
29%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: LM: Arsenal - Barca

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 mar 2011, 15:40

Dla Barcelony będzie to spora porażka i z punktu sportowego i ekonomicznego. Mam nadzieję, że do tego dzisiaj nie dojdzie. Sergio albo Milito to są jedyne rozwiązania na środek obrony obok Abidala. Mascherano raczej nigdy nie był brany pod uwagę, nie wiem skąd ktoś tu wziął taką opcję. Choć faktycznie Javier jakieś minuty bodajże w CdR w pierwszej rundzie na środku zaliczył, ale to niczemu nie służyło. Druga sprawa o jakiej dziurze na środku obrony tu mowa. Abidal? Sergio? Busi fakt dał karniaka Bilbao, ale i tak daje radę. To cholerni inteligentny zawodnik, a takich po prostu można rzucać na różne pozycje. Nie pierwszy raz Pep w ważnym spotkaniu daje na środek obrony, defensywnego pomocnika. Yaya dał sobie radę, Sergio jestem pewien, że także dobrze wypadnie.
Mnie martwi jeśli chodzi o Barcelonę, skuteczność - z nią jest problem i jeśli coś ma Blaugranie bardzo przeszkodzić to ten fakt. Widać to po Leo, który ostatnio dość mocno się stara wstrzelić i nie wykorzystuje przez to i sytuacji i partnerów. Gra wygląda lepiej niż przed pierwszym spotkaniem w Londynie, więc spokojny jestem o sytuacje, a reszta zależy od wykorzystania ich.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 mar 2011, 15:46

Mam podobne odczucia tzn. skuteczność będzie kluczowa. Ostatnio mamy z tym problemy a dzisiaj koniecznie trzeba będzie strzelać bramki. Czuję, że do awansu będziemy potrzebować trzech bramek, ale jak zwykle mam katar (zatoki [']) także nie ma się co sugerować :wink:

Typuję taki oto skład:

Pinto - Adriano, Abidal, Fontas, Bartra - Keita, Keita, Keita - Henry, Bojan, Jeffren

Choć pewnie Pep jak zwykle zaskoczy i wyjdziemy inaczej:

Valdes - Maxwell, Abidal, Busquets, Alves - Mascherano, Xavi, Iniesta - Villa, Messi, Pedro

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 08 mar 2011, 17:39

Jarzinho, pierwszy raz na 6431 razy czytam Twoejgo normalengo posta. Jakas zmiana?

Nie czuje cisnienia, bo sie od ra\na uspokajam ( :beer: ). mecz bede ogladal na lajcie, tak jak pierwszy, bo i tak na tej Cl mi nie zalezy az tak jak na lidze. Chociaz bym wolal zebysmy awansowali ale do wygrania CL dluga droga. Dlatego wolalbym sie skupic na lidze.

nie wiem moze jest i chaos w mojej wypowiedzi ale jestem nie w stanie, o tak o powiem!

Despertado
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 08 mar 2011, 17:53

Cisnienie z minuty na minute rosnie ale naprawde nie ma po co. Oto co napisal jeden z userow na cules.pl:
Pamiętacie jak podawałem ustawione wydarzenia od tego gościa, co weszły mu wszystkie ustawki? Okazuje się, że ta ostatnia wyczekiwana ustawka, którą ma do podania jest na dzisiaj i dotyczy naszego meczu. Koleś jest szanowanym typerem i podaje wyłącznie prawdziwe informacje, nikt nigdy sie nie przejechał na jego informacjach z pierwszej ręki.
I choc trudno mi wto uwierzyć, to w Strefie Zamkniętej, do której mam dostęp pojawiła się PEWNA, informacja że nasz mecz jest ustawiony na dokładny wynik 1-1. Chłopak ten dodam, że mieszka na co dzień w Londynie i przekonuje, że kiedy właściciele Arsenalu przyjeżdżali do Barcelony załatwiac sprawy z Toralem, uzgodnili przy tej okazji z Barcelona kilka innych kwestii. Mianowicie sam Toral nie był przekonany do odejścia z Barcelony, ale właściciel Arsenalu rozmawiał z Sandro Rosellem i uzgodnił, że jeśli przekona młodego zawodnika do odejścia + ustawi sie z nimi na wynik 1-1 to Barcelona ma wolna reke w sciagnieciu w letnim okienku Cesca Fabregasa, na co Sandro miał przystać, bo nawet jesli by sie nie zgodził to nie ma pewności ogrania Arsenalu, a i nawet jesli ogra to jeszcze daleka droga do wygrania LM, to nic pewnego. Z jego informacji z pierwszej reki wynika, że Sandro postanowil odpuscic i miec pewnego Fabregasa, bo raz, ze to przyszlosc i mozna poswiecic jedna LM dla niego, a dwa ze spelni zachcianke Pepa przed mediami i bedzie mial dobre notowania u barcelonismo. Wierzcie sobie lub nie, ale tutaj nie ma sciemy. Koles jest bardziej wiarygodny niz matka teresa z kalkuty.

Barcelona - Arsenal
Typ: DW: 1-1
Bukmacher: Bwin
Kurs: 7.25

http://cules.pl/topics22/...e-vt31,1545.htm

6 post od gory jets rowniez jeden z jego ukladow, ktory wszedl - doslownie rece opadaja na sama mysl.
link do tematu: http://cules.pl/topics22/bukmacherskie- ... htm#150337

:haha:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 mar 2011, 18:30

Robin Van Persie is not 100 percent, and everything indicates they will not play tonight at the Camp Nou. A setback today could spell the end of the season for him, and Arsène Wenger is clearly not going to risk losing one of the most important players in his team for a match.

Wenger choices you have to replace Dutch international is Marouane Chamakh and Nicklas Bendtner. Moroccan striker started the season strong with Arsenal, but has been losing ground when the owners have recovered their form. For its part, Bendtner has more experience in big games, and I played last year at the Camp Nou. He authored the first and only goal 'gunner', which did little to end.
W sumie można się było tego spodziewać.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 mar 2011, 18:38

To już niedługo się zacznie, więc skrobne cos i ja.
Co do składu, to podpisuje się pod propozycja Mentora(tą drugą :lol: ) Nie ma opcji, że na środku obrony wybiegnie obok Abidala Milito. Ktoś musi askurować Alvesa i powinien być to ktoś grający prawą nogą. Na lewej obronie pierwszą opcją w powinien być Max jest bardziej ogarnięty w obronie, zgrany z drużyną i bardziej ograny do Adriano, to nie ulega kwestii. I tak już za dużo eksperymentów.

Duży minus to brak Busquetsa w środku pola, piłeczka będzie krążyć troche wolniej, ale Xavi, Iniesta i Messi to w dalszym ciągu olbrzymi potencjał kreacji. Pytanie tylko, czy Baca dołoży do tego trochę skuteczności, im szybciej Barca zdobędzie gola tym lepiej dla niej(może gorzej dla widowiska, ale jeb.. to :twisted: )

Arsenal jak Inter na pewno nie zagra, nie ma do tego piłkarzy, poza tym ich filozofia jest inna, ale nie sądze, żeby próbowali jakoś odważnie przejąc inicjatywe, trzymając piłkę i próbują grać swoje od początku meczu, no chyba, żeby Barca jakoś wybitnie nie szło.
Zapewne od pierwszego gwizdka po szybkim odbiorze będą szukali okazji do kontrataku, żeby zdobyć gola i postawić się dużo lepszej sytuacji

Nie podejmuje się prognozować przebiegu meczu :roll: , ale Barca awansuje 8)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 mar 2011, 18:52

duchu co to za art tlumaczony google translate? :P

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 08 mar 2011, 19:16

Dawno tak się nie niecierpliwiłem przed meczem. Szykuje się genialne widowisko! Trochę się obawiam, ale z drugiej strony czuję że ktoś znowu wyjedzie z Barcelony z 4 bramkami. Nic więcej nie piszę. Bawcie się dobrze!

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 mar 2011, 19:36

Van Persie jednak zaczyna.

Szczesny - Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy - Diaby, Wilshere, Fabregas - Rosicky, Van Persie, Nasri
Lawka: Almunia, Denilson, Squillaci, Arshavin, Eboue, Chamakh, Bendtner

Arszawin na lawce? WTF?!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 mar 2011, 19:42

Rosicky w pierwszym składzie to jest jakiś niesmaczny żart :?
Robin gra, co mnie cieszy, ale jak dozna kontuzji to pojadę do Londynu, by Wengera w dupę kopnąć.

Szczęsny - Clichy, Djourou, Koscielny, Sagna, Cesc, Jacek, Diaby, Rosa, Nasri, Van Persie

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 mar 2011, 19:45

Valdes; Alves, Busquets, Abidal, Adriano; Xavi, Mascherano, Iniesta; Pedro, Messi, Villa.

Adriano zamiast Maxa oznacza ze gramy bardziej ofensywnie

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 mar 2011, 19:46

Arsene raz jeszcze zaskoczył. Nie widzę jakichś racjonalnych powodów dla których Arszawin zaczyna mecz na ławce :think: Trzyma go na zmęczonego rywala, czy co?
fieldy pisze:Robin gra, co mnie cieszy, ale jak dozna kontuzji to pojadę do Londynu, by Wengera w dupę kopnąć.
Myślę, że załapałabyś się na lot Kanonierów z Polski lecących w tej samej sprawie.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2011, 19:49 przez Duch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 mar 2011, 19:48

Racjonalny powod to to, ze Rosicky bedzie bardziej defensywnie gral a ma po swojej stronie Alvesa, ktory jest ostro ofensywny. I dobrze. Arszawin wejdzie, jak juz bedzie trzeba strzelac bramki :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 mar 2011, 19:54

Ponoć jeszcze Gael w ostatniej chwili wyleciał i Kieran go zastępuje, ale to jeszcze nie potwierdzone.

tak jak piszecie, Rosa jest bardziej zdyscyplinowany i będzie pomagał w grze defensywnej, Arshavin by odpuszczał. Rusek będzie dobry na 2 połowę, jak trzeba będzie gole strzelać :lol: albo po kwadransie, jak Robin zejdzie z urwaną nogą ...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 mar 2011, 19:54

Magnum pisze:Racjonalny powod to to, ze Rosicky bedzie bardziej defensywnie gral a ma po swojej stronie Alvesa
No ostatnio za wiele w tyłach nam nie dawał IMO. Zresztą zobaczymy, może akurat trafił z tym składem. Jest Robin jest zabawa :P

Czas wybyć na mecz. Do jutra.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”