LM: Arsenal - Barca - Strona 76

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Czy Eboue znów da nura ?

Wiadoma sprawa
24
71%
Nic z tych rzeczy
10
29%
Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: LM: Arsenal - Barca

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 09 mar 2011, 16:52

arek_ahig pisze:Zanim zaczniesz kogos pouczac, sam sie doedukuj. Akurat Ajax zdobyl w jednym sezonie wszystkie mozliwe puchary. Takze dokonali tego przed Barcelona. :D
w roku 94-95 o którym zapewne piszesz, Ajax zdobył wszystko , poza pucharem Holandii czego zapewne nie sprawdziłeś. W tym roku w finale Dutch Cup Feye wygrał z Volendam. Więc nie zgadzam się że Ajax zdobył wszystko w sezonie

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 09 mar 2011, 16:58

Zanim zaczniesz dzielic sie tego typu przemysleniami, doinformuj sie zawczasu, w ktorym sezonie Ajax zdobyl wszystkie mozliwe puchary. Bynajmniej nie byl to sezon 1994/1995.

Ehh Ci kibice Barcelony, dyskutuja nawet z faktami, a wszystko po to, zeby to ich zepol uznawany byl za pierwszy w historii, ktory wygral wszystko, co bylo do wygrania. W kazdym aspekcie musza byc najlepsi. :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 mar 2011, 17:22

Oczywiście nie będę się odnosił do bredni, frustrackich urojeń i żali niektórych znawców. Polecam lekarzy.

Ajax wygrał wszystko co mógł zdaje się gdzieś na początku lat 70-tych. Nie chce mi się teraz tego sprawdzać, ale jestem prawie pewien, że to 'wszystko' to i tak było mniej niż wygrała Barcelona w sezonie 2008/2009. Bynajmniej się nie napinam - to tylko ciekawostka. Jeżeli się mylę to arek_ahig na pewno zwróci mi uwagę :>

MGiggs pisze:Pep widze coraz bardziej przypomina Jose na konferencjach co mnie smuci.
Możesz rozwinąć :>

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 09 mar 2011, 17:39

Tak Mentorze wygrali 1 puchar mniej, glownie z uwagi na to, ze w tamtych latach nie rozgrywano w Holandii spotkania o Superpuchar. Z kolei wygrali Puchar Interkontynentalny, ktorego Barcelona nie zdobyla. :mrgreen:

Bawi mnie to, ze kibice Barcelony zakladaja, ze ktos celowo nagina fakty, tylko po to zeby druzyna, ktorej kibicuja, nie byla pierwsza w historii, ktora zgarnela wszystko. Jednoczenie, nie dysponujac odpowiednia wiedza, zabieraja glos w temacie.

Barcelona jako pierwsza zdobyla wszystkie 6 pucharow mozliwych do wygrania i tego mozecie byc pewni. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 mar 2011, 17:52

Luzik. Ja naprawdę się nie napinałem :lol: O sukcesach Ajaxu wiedziałem bo pamiętam, że przy okazji historycznego sezonu Barcelony były przytaczane tego rodzaju statystyki i zapamiętałem, że Ajax wygrał wszystko gdzieś w latach 70-tych. Co nie zmienia faktu, że w żaden sposób nie umniejsza to niesamowitemu sezonowi Barcelony. To mi w zupełności wystarczy.
arek_ahig pisze:Z kolei wygrali Puchar Interkontynentalny, ktorego Barcelona nie zdobyla. :mrgreen:
No trochę szkoda tego Pucharu Interkontynentalnego, ale mamy w gablocie unikatowy Puchar Pirenejów :lol:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 mar 2011, 17:58

Mentor byłeś już na CN ?

Z tego co pamiętam kiedyś zapowiadałeś że masz niedługo w planach się tam wybrać. A połączenia w Polsce mamy doskonałe

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 mar 2011, 18:07

Byłem.

22.04.2009 mecz z Sevillą wygrany 4:0.

Połączenia rzeczywiście są dobre, ale nie stać mnie jeszcze na to, aby urządzać sobie regularnie takie wypady. Miałem lecieć w tym sezonie, ale plan się posypał także póki co myślę nad wizytą w następnym sezonie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 mar 2011, 19:54

fotka, gdzie Robin jest łapany za szyje już była, to moze jeszcze Nasri :P

Obrazek
Obrazek

w dalszym ciągu zaznaczam, że się nie napinam :D zastanawiam się jedynie jakim cudem żaden z piłkarzy Barcy nie dostał choćby jednej małej żółtej kartki.

Sędzia był bardzo skrupulatny przy 2 żółtej dla Robina. Szkoda, że nie był skrupulatny przy karnym.

Obrazek

Zaznaczę (żeby uprzedzić ewentualne odpowiedzi o zganianiu wszystkiego na sędziego), że nie wklejam tego, by sugerować, że Arsenal odpadł przez sędziego.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 09 mar 2011, 20:23

Almunia też widzę na linii :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 mar 2011, 20:30

arek_ahig pisze:Tak Mentorze wygrali 1 puchar mniej, glownie z uwagi na to, ze w tamtych latach nie rozgrywano w Holandii spotkania o Superpuchar. Z kolei wygrali Puchar Interkontynentalny, ktorego Barcelona nie zdobyla. :mrgreen:

Bawi mnie to, ze kibice Barcelony zakladaja, ze ktos celowo nagina fakty, tylko po to zeby druzyna, ktorej kibicuja, nie byla pierwsza w historii, ktora zgarnela wszystko. Jednoczenie, nie dysponujac odpowiednia wiedza, zabieraja glos w temacie.

Barcelona jako pierwsza zdobyla wszystkie 6 pucharow mozliwych do wygrania i tego mozecie byc pewni. :mrgreen:
moze sprecyzuje ze chodzilo mi o okres od utworzenia LM co nie zmienia faktu ze wyczyn Ajaxu zapomnialem.
Ponadto zadnych faktow nie naginam bo moj post a raczej jego czesc byla odpowiedzia na Mazura teorie o zwyciestwach w LM.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 09 mar 2011, 20:44

arek_ahig pisze:Zanim zaczniesz dzielic sie tego typu przemysleniami, doinformuj sie zawczasu, w ktorym sezonie Ajax zdobyl wszystkie mozliwe puchary. Bynajmniej nie byl to sezon 1994/1995.

Ehh Ci kibice Barcelony, dyskutuja nawet z faktami, a wszystko po to, zeby to ich zepol uznawany byl za pierwszy w historii, ktory wygral wszystko, co bylo do wygrania. W kazdym aspekcie musza byc najlepsi. :?
żenada. Kibicem jestem także Ajaxu Amsterdam i to już szmat czasu i wiem że ten zespół nie zgarnął wszystkiego ale skoroś taki mądry to wyłożę jak tukowi

lata o których możesz mówić to albo 1970-1971 albo 1971-1972 sprawdźmy więc

Eredivisie : tak tak
KNVB Cup- Dutch Cup tak tak
P.Interkontynentalny nie tak

więc w dalszej części bierzemy pod uwagę już tylko 1971-1972

Puchar Mistrzów tak
Superpuchar Europy nie ( mecz z tego roku uchodzi za nieoficjalny, uefa datuje supercup od roku 1973 a więc rok później w którym Ajax w dwumeczu zerżnął Milan 6-1 )

tak więc Ajax nie wygrał wszystkich trofeów. W roku 1972 było to winą Glasgow Rangers i ich rocznego bana ale to już dłuższa historia. Tak czy inaczej Uefa chciała przyznać ten puchar w 1972 ale tego nie zrobiła, więc Ajax nie ma go w swej kolekcji, egro nie wygrał wszystkiego

sorry za offtopa

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 09 mar 2011, 21:07

Ktorego tytulu mozliwego do zdobycia nie wygral Ajax? Jak mogli wygrac Superpuchar UEFA ,skoro pod szyldem UEFA spotkania te rozpoczeto oficjalnie rozgrywac dopiero rok pozniej?
Ajax wygral wowczas WSZYSTKO, co mial mozliwosc wygrania.
Rozumiem, ze zaraz napiszesz, ze nie wygrali KMŚ. :boruta: Kazda rozumna istota, wie chyba tak oczywiste rzeczy, ze nie mozna czegos wygrac, skoro rozgrywki o poszczegolny puchar mialy swoj poczatek w pozniejszym okresie. :lol:
Zenada.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 09 mar 2011, 21:14

Obrazek

nie wiem skąd było tamto, ale znowu media kłamią!

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 mar 2011, 21:23

Obrazek

:haha:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 09 mar 2011, 23:02

stary rupieć pisze:
Pora przypomnieć wpisy fanów Premiership o tym jak to liga hiszpańska jest słaba. No to teraz przyjechał na Camp Nou wicelider najlepszej ligi świata i nie potrafił wymienić trzech celnych podań czy też oddać strzału. No ale po co rozpoczynać napinkę :lol:
?
Można rozpocząć. 3 siła La liga poległa z 10 drużyną Bundesligi trapionej wieloma problemami. Ale ta Bundesliga mocna, ale La Liga słabiutka :>
Napinka Off :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”