AC Milan - Tottenham 1/8 CL - Strona 21

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje

Czas głosowania minął 21 mar 2011, 19:50

Milan
6
19%
Tottenham
18
56%
Nikt
8
25%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan - Tottenham 1/8 CL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 mar 2011, 22:40

Nie ma mowy o żadnym wygrywaniu.
Milan awansując grałby z jakąś Barceloną czy Chelsea kilkadziesiąt godzin po derbach. Z największymi byłaby powtórka z ManU sprzed roku, a jeszcze byśmy idiotycznie przegrali walkę o mistrzostwo z Interem.
O tym, że nie walczymy o awans, można było mówić od zamknięcia mercato. Teraz się to potwierdziło, dzisiejszy mecz to najlepszy z możliwych wyników - każde zwycięstwo dałoby niepotrzebną dogrywkę lub awans, a remis to punkcik, no i pokazaliśmy, że Tottenham był gorszy piłkarsko w obu meczach. Nie ma kontuzjowanych, nie ma przemęczonych chyba, z Bari nie powinno być problemów. Ja jestem bardzo zadowolony.

Świetny sędzia. Jakby był taki bezbłędny w pierwszym meczu, to Koguty kończyłyby w 10 po czerwonej dla Croucha. Świetnie mi się oglądało Anglika niezdolnego do zrobienia czegokolwiek, bo sędzia mu to odgwizdywaniem fauli uniemożliwił.
Za rok w LM już nie będzie żadnej taryfy ulgowej, jak rok temu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 mar 2011, 22:41

Milan naprawdę wyglądał jakby mu nie zależało. Normalnie to ostatnie minuty to napierdalanka, wrzuca się piłki na aferę itd. a Mediolańczycy nic. Może trochę walki było, ale ogólnie nuuudaaa. Po Tottenhamie więcej się spodziewałem, a tu sporo niedokładności, niezrozumienia, podawania do nie istniejących partnerów - może ich trochę stawka przerosła, ale awans i tak mają.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2469

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 09 mar 2011, 22:44

Wilmore pisze:
Świetny sędzia. Jakby był taki bezbłędny w pierwszym meczu, to Koguty kończyłyby w 10 po czerwonej dla Croucha. .
A Milan w 9 bez Gattuso i Flaminiego i jaki tu interes? W dzisiejszym meczu Flamini znów pokazał klasę i czerwo lub dwie zółte wyłapać spokojnie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 mar 2011, 22:45

Wilmore litosci.

Gratulacje dla Tottenhamu. Jezeli jakas druzyna nie daje Milanowi strzelic bramki w dwumeczu z pewnoscia na awans zasluguje.

Fajnie ze chlopaki sie dzisiaj starali i byli blisko wyrownania stanu rywalizacji. Nie udalo sie trudno. Skupic sie na lidze i zdobyc mistrzostwo a o lepszym rezultacie w LM pomyslimy w przyszlym sezonie.

Podobal mi sie dzisiaj Seedorf ladnie srodek obrony. Zlatan niewidoczny a Robinho mial szczescie ze nie mogl grac Cassano bo by na boisku do konca nie dotrwal.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8788
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 mar 2011, 22:46

League pisze:W dzisiejszym meczu Flamini znów pokazał klasę i czerwo lub dwie zółte wyłapać spokojnie.
Za wślizg na piłkę? Czy za coś innego? :lol:

Seedorf :rydzyk:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 mar 2011, 22:46

Flamini kolejny formowy wślizg :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 mar 2011, 22:47

A Milan w 9 bez Gattuso i Flaminiego i jaki tu interes?
Bo normalny sędzia Flaminiego by nie wyrzucił, Gattuso dostał adekwatną karę po meczu. W zeszłym meczu sędzia był fatalny właśnie przez bardzo ulgowe traktowanie Kogutów - Van der Vaart za odepchnięcie Milanisty nie dostał nawet upomnienia, Crouch za kilka łokci, z których każdy był na kartkę, nie dostał nic, sędzia nawet te akcje czasem puszczał. Dziś Belg był świetny pod tym względem.

Kapitalny był dziś Seedorf, możliwe, że to jego ostatni dobry mecz w Milanie. Mimo wszystko mam nadzieję, że z klubu już odejdzie w czerwcu.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 mar 2011, 22:48

Mysle, ze Milan przed rozpoczeciem rozgrywek mogl oddac to miejsce komu innemu. Glupio to dopiero bedzie jak Milan przegra scudetto nie rywalizujac w innych rozgrywkach. Jak sie wytlumaczycie? Ja tylko mam nadzieje, ze Inter za tydzien nie ma w planach przedstawienia takiej zenady jak Milan. Wtedy niech lepiej ostrzega wybierajacych sie kibicow czy tych zamierzajacych ogladac mecz w tv, a Leonardo niech szuka sobie nowej pracy. Inter moze bic glowa w sciane, ale ma byc widac, ze probuja.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 mar 2011, 22:48

Spodziewałem się znacznie więcej :? No niestety Milan odpadł w fatalnym stylu LM. Gra do szesnastego metra była dobra, pózniej już bez pomysłu. Choć lepsze to niż ta katastrofa z ManU rok temu, lecz wtedy Leonardo miał trudniejszych rywali i widocznie gorszą kadrę.
No cóż skupimy się w tym sezonie już tylko na Serie A, którą potrzeba wygrać, w przeciwnym razie będzie potrzeba podziękować Allegriemu.
Boje się, że klątwa Realu przejdzie na nas :|

Jeśli ktoś cieszy się z odpadnięcia "swojej" drużyny z LM, jest z Nim naprawdę coś nie tak.

Edit: Seedorf dzisiaj mnie zszokował, nie spowiedziałem takiego meczu w jego wykonaniu.

Lukassch
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 09 mar 2011, 22:50

Awans oczywiście bardzo cieszy, historyczny dzień dla klubu :) .

Muszę jednak przyznać że zawiodłem się dzisiaj grą Spurs, liczyłem na zwycięstwo. Gra ofensywna w wykonaniu naszych zawodników opierała się na żenującym wybijaniu piłki do Croucha. Z Modriciem i Van der Vaartem na boisku powinno być kreatywnie, a było całkowicie odwrotnie. Bardzo mało energii w ataku, gdzie ten polot, który Tottenham prezentował chociażby w meczu z Interem...

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2469

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 09 mar 2011, 22:52

Wilmore pisze:
A Milan w 9 bez Gattuso i Flaminiego i jaki tu interes?
Bo normalny sędzia Flaminiego by nie wyrzucił,
Dziwne że na każdym dosłownie każdym serwisie sportowym jednogłośnie wszyscy dziennikarze pisali że to czerwo powinno być. Ja już kończę offtopa.

Co do Croucha to dziś mnie żenował, za dużo łokci i tego głupiego uśmiechu w jego wykonaniu.

Tottenham jakiś bez formy zupełnie. W pomocy bardzo dobrze grał tylko Sandro, reszta słabo, Pieenar najgorzej.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 mar 2011, 22:52

Jak sie wytlumaczycie?
Jeśli Milan przegra scudetto, to nijak tego nie wytłumaczy nikt w klubie. To będzie problem, dzisiejsze odpadnięcie z Tottenhamem obchodzi zarząd równie jak przegrane Trofeum Gasparta.
Milan walczył o awans rok temu. Walczył z Werderem, walczył z Arsenalem wcześniej. Dziś nie walczył i bardzo dobrze, bo ten awans był potrzebny jak dziwce majtki. Cieszy mnie takie odpadnięcie niż robienie dobrego wrażenia i dwa razy 0:5 z Barceloną. Ten Milan w Lidze Mistrzów nie miał żadnych szans, to po co się wychylać i prowokować lepszych?
Zostały dwie rozgrywki, które traktujemy bardziej poważnie, tu już dla Allegriego nie ma żadnej taryfy ulgowej. Od początku sezonu krytykuję wiele jego decyzji, ustawienie dzisiaj Milanu na pół gwizdka za błąd nie uważam.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 09 mar 2011, 22:55

Wilmore pisze:Zostały dwie rozgrywki,
Puchar Włoch? Galliani ostatnio podważał jego znaczenie. Dośc mocno.

f_afi
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: f_afi » 09 mar 2011, 22:59

Mnie osobiście porażka Milanu niezbyt cieszy. Kibicuje Interowi, ale fakt, ze dalej być może nie zagrać żaden włoski zespół nie jest zbyt optymistyczny. Potem jest płacz, że 4 niemieckie i tylko 3 włoskie. Scenariusz, w którym żadnego włoskiego zespołu nie ma w tak wcześnej fazie europejskich pucharów jest całkiem realny. Niestety... Co do samego meczu to nie był wybitny, walki w nim też nie było aż tak wiele jak się spodziewałem. I tak sobie myślę, że Gattuso oglądająć ten mecz chyba bardziej go przeżywał niż większość piłkarzy Milanu na boisku...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 mar 2011, 23:01

Puchar Włoch? Galliani ostatnio podważał jego znaczenie. Dośc mocno.
Prawda, jednak jestem przekonany, że do meczu z Palermo i ewentualnego finału Milan podejdzie zdecydowanie bardziej zaangażowany, niż do dzisiejszego zwiedzania Londynu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”