LM: Arsenal - Barca - Strona 77

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Czy Eboue znów da nura ?

Wiadoma sprawa
24
71%
Nic z tych rzeczy
10
29%
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: LM: Arsenal - Barca

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 09 mar 2011, 23:06

Magnum pisze:Obrazek

:haha:
co to było na jakimś forum tez widziałem ale również nie działający ten sam link :?

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 09 mar 2011, 23:28

witam. czytam od jakiegos czasu was chlopaki i sie zalogowałem w końcu :D

wczoraj oporcz wielkiej niezawodnej trójcy messi-xavi-iniesta i super wejść alvesa ( jak zwykle) podobał mi sie adriano, przebojowy, kilka razy ładnie zagrywał, mam nadzieje że poszaleje jeszcze na tamtej stronie w nastepnych meczach. w meczu z valencja to on świetnie kiwnął i wyłożył piłke messiemu.

dobrze tez zagral marszczerano, w koncu to on uratował gola w końcówce :afro: za samo to zagranie należy mu się chwała :rotfl:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 mar 2011, 19:03

http://www.sport.pl/pilka/1,65041,92334 ... rosin.html

Ale On jest popieprzony :/ Odbija mu chyba coraz bardziej.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 mar 2011, 19:09

Tez to czytalem. Nie warte komentarza bo te slowa przebijaja wszystko co najgorsze wydarzylo sie podczas tego dwumeczu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 mar 2011, 19:15

Ten człowiek był pierdolnięty i to się nie zmieni w wielu jego poglądach. Pokazał to nie raz, nie dwa. Po prostu starość nie radość, tym bardziej dla takiego hipokryty.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2319
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 mar 2011, 19:23

Nie warte komentarza bo te slowa przebijaja wszystko co najgorsze wydarzylo sie podczas tego dwumeczu.
ale jednak skomentowales :lol:

Ja Wengera podziwiam. Van Persiego zreszta tez. Gdyby mi Szwajcar takie gowno odstawil w czasie meczu a po meczu jeszcze mnie wyklinal w tunelu, to bym nie wytrzymal z samymi slowami.

Wenger dobrze mowi, UEFA to hipokryci. Sedziego za przeklinanie nie poddadza karze, za decyzje tez nie, bo po co?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 mar 2011, 19:31

Człowiek, który rozmawia z rodzicami zawodników Barcy nie z klubem- mówi o braku szacunku dla takiego klubu jak Arsenal ze strony Barcelony w stosunku do transferu Cesca.
Po finale w Paryżu ma pretensje do sędziego mimo, że ten dał im tak naprawdę gola, bo Eboue zrobił to czego nie potrzeba przypominać.
Teraz widzi jedną sytuację, ale nie odnosi się do np. tej z pierwszej połowy rewanżu. Wiek może nie pozwala przypomnieć sobie jak obsada sędziowska utrzymała Arsenal w grze w Londynie w tym dwumeczu. Kto tu jest hipokrytą. :roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 mar 2011, 19:39

Magnum czemu Wenger po pierwszym meczu nie kozaczyl i nie kazal przeprosic sedziumu Barcy? Czemu Pep ani reszta ekipy nie plakala tylko mowila wprost odrobimy w rewanzu?
Co do zachowania holendra to po obejrzeniu powtorek i analizie nie wierze ze Van Persie nie slyszal gwizdka. Wszystko wskazuje ze pojechal po bandzie i sie przejechal :lol:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 10 mar 2011, 19:52

Ta, niech zaczna nakladac na sedziego kary finansowe za popelnione bledy. Kara za razace pomylki jest okresowe zawieszenie, wiec taki sedzia odpocznie sobie troche i jest to wystarczajaca kara.
Tak sobie obejrzalem ta sytuacje z Robinem, bo podczas spotkania ja przegapilem i zweryfikowalem swoje zdanie. Uwazam, ze Holender slyszal gwizdek Busacci. Ja slyszalem go bardzo wyraznie na powtorkach. Dodatkowo wystarczy spojrzec w jak nonszalancki sposob podszedl Van Persi do wykonczenia tej akcji, musial slyszec ten gwizdek.

Jak lubie Arsenal, tak Wengera nie dzierze. Nie dosc, ze jest strasznym hipokryta, to wielokrotnie dal wyraz temu, ze mimo wieloletniego doswiadczenia o przepisach gry ma niewielkie pojecie.
Jak mozna byc tak moralnie ubogim. Jak mozna krytykowac decyzje arbitra (ktora wg mnie byla prawidlowa, niemniej jednak ja osobiscie ze wzgledu na range spotkania, minute meczu, wstrzymalbym sie z kartka dla Robina), jednoczesnie zapominajac o nieuznanej, prawidlowej bramce dla Barcelony na 0-2 w Londynie?

Przypomina mi sie sytuacja z MŚ gdzie Wenger byl "ekspertem" w Eurosporcie. Jego zdaniem najwazniejszym zawodnikiem Wloch mial byc Gattuso, to od jego dyspozycji miala zalezec ich forma. To on podobno byl najwaznieszym zawodnikiem Wlochow. :lol: Raz, ze to kompletne bzdury, dwa ze w tamtym okresie Gennaro byl przeslaby i siedzial ledwie na lawce, glownie za zaslugi.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 mar 2011, 19:56

Magnum czemu Wenger po pierwszym meczu nie kozaczyl i nie kazal przeprosic sedziumu Barcy? Czemu Pep ani reszta ekipy nie plakala tylko mowila wprost odrobimy w rewanzu?
Wyborcza to pierwsze zrodlo ktore mowi ze niby Wenger chce przeprosin. Nigdzie indziej tego nie widzialem. Jesli juz, to chce przeprosin za traktowanie przez UEFA. Za oskarzenia i takie tam. W zadnym angielskim zrodle nie ma cytatu ze Wenger zada przeprosin za czerwien

Po meczu w Porto Wenger tez krytykowal sedziego. Guardiola tez sobie mogl. Kto mu broni? Czy uwazacie, ze dzieki temu, ze ktos nie krytykuje sedziego jest bardziej macho? Nie rozumiem tego. Chyba lepiej krytykowac niz siedziec cicho i dawac ciche przyzwolenie, nieprawda?
Jakby nie bylo zadnych bledow, jakby byly dwa karne i bysmy przegrali po dobrych decyzjach to Wenger by sie zachowal tak, jak rok temu - nikogo by nie krytykowal. :] W
Dodatkowo wystarczy spojrzec w jak nonszalancki sposob podszedl Van Persi do wykonczenia tej akcji, musial slyszec ten gwizdek.
1 sekunda. :] Zresztra nawet jesli slyszal, to czemu pozniej np. Messi nie dostal zoltej kartki za kopanie pilki po gwizdku? To nie byla jedyna taka sytuacja w meczu, ale jedyna kartka za cos takiego. konksewncji troche.

Jedyne, z czym Wenger przesadza tutaj to moim zdaniem mowienie, ze wygralibysmy mecz gdyby nie czerwona kartka. Jednak do reszty pretensji miec nie moge.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 mar 2011, 20:05

O [k****] jest coraz gorzej. Debilizmy Wengera są zaraźliwe i przechodzą na niektórych kibiców. Słabo :/

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 mar 2011, 20:06

Facet o prostu nie ma jaj i tu nie mówię o okazywaniu ich w stylu van Gaala. Pewnie zdał sobie sprawę, że czeka Arsenal kolejny sezon bez nawet gównianego, najmniej cenionego tytułu i szuka naprawdę tak śmiesznych wymówek, że żal się faceta mimo jego głupoty robi. Nie wk... mnie nawet fakt, że po dwumeczu z Barcą doszedł do jednego wniosku(sytuacja wyżej opisywana), ale, że po meczach mówi, ze zawodnicy przeciwnicy grają anty futbol(przecież to domena kibiców Barcy-jak tak można), grają ostro itd. Trzeba powiedzieć, że Mou mu w tym sezonie dobrze powiedział.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 mar 2011, 20:09

Mentor pisze:O [k****] jest coraz gorzej. Debilizmy Wengera są zaraźliwe i przechodzą na niektórych kibiców. Słabo :/
Ale powiedz mi. Uwazasz za debilizm to, ze atakuje UEFA za oskarzenia w strone jego i Nasriego? Ja rozumiem, ze hipokryzja jest gadanie o czerwonej kartce jako czyms co ustawilo mecz - kompletnei sie z tym nie zgadzam, napisalem to w poprzednim poscie. Nie przegralismy meczu przez kartke, powinno byc 2-0 w Londynie w pierwszej polowie i powinien byc karny w pierwszej polowie.

Ale zgadzam sie z nim w sprawie atakow na jego osobe przez UEFA. Jak sedzia na niego klal to bylo OK, jak Wenger w druga strone miesem rzucal to juz nie. :lol:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 10 mar 2011, 20:21

Ale jakim prawem Wenger&company moga kierowac takie slowa pod adresem arbitra? Reguly sa jasne i powinni wiedziec, ze nie wolno w ten sposob odnosic sie do sedziego. Tak samo jak arbitrzy nie komentuja bzdur gloszonych przez m.in. pana Wengera.
Gdyby w podobnym tonie wypowiadali sie sedziowie, to rowniez spotkalaby ich kara.

Wenger juz tyle razy osmieszyl sie, jesli chodzi o znajomosc przepisow gry (m.in. wspomniany mecz w Porto), ze powinien akurat w tym zakresie, zamilknac raz na zawsze.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 mar 2011, 20:24

Gdyby w podobnym tonie wypowiadali sie sedziowie, to rowniez spotkalaby ich kara.
Chodzi o to, ze sedzia wlasnie Wengera wyklal w tunelu. Problem polega na tym, ze UEFA otrzymuje raport sedziego ktory moze sobie napisac co mu sie zywnie podoba. Wengera nikt sluchac nie bedzie, bo sedzia to autorytet - mimo, ze to moze byc takie same scierwo, jak trener, to jednak sedzia bedzie wysluchany i trener poniesie konsekwencje nawet, jesli sedzia jest winny dokladnie tego samego, co trener.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”