AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1029

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 mar 2011, 18:06

WTF :?: :lol:
Sam nie wiem co to, nie wiem, kto biega w koszulkach Bari, ale na pewno w koszulkach Milanu nie biegają jego piłkarze. ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 mar 2011, 19:08

To ponoć byli aktorzy.

Ganso wrócił w ten weekend i strzelił gola dla Santosu. Nie wiem jak grał, ale liczę, że za niedługo uda mi się obejrzeć cały mecz w jego wykonaniu. Martwi mnie natomiast, że Sylvio przyznał, że czeka z otwartymi ramionami na Kakę. Znając życie skończy się na tym, że by będziemy się męczyć z Ricardo a Inter kupi za podobną cenę Ganso, lecz z o wiele mniejszą pensją i lepszą grą. Jeżeli Ambrosini odejdzie to to będzie jakiś żart.

Ibra odpocznie 3 mecze.

BTW polecam wywiad z Berlusconim na temat byłych/obecnych Milanistów. Sylvio w formie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 mar 2011, 20:09

Zlatan Ibrahimovic zdyskwalifikowany na 3 kolejki! Taką decyzję podjął Wydział Dyscypliny. Tym samym krewki Szwed, opuści m.in. arcyważne spotkanie derbowe, które rozegrane zostanie pomiędzy drużynami AC Milanu i Interu Mediolan (03.04.2011). Kara Ibrahimovica jest następstwem jego zachowania podczas spotkania z Bari, kiedy to z premedytacją uderzył on swojego rywala w okolicę żeber.
Sprawiedliwa kara, odpocznie i będzie w formie na końcówkę sezonu. O jego absencji już wszystko zostało powiedziane - jemu odpoczynek jest niezbędny, bo ostatnio z nim Milan grał w 10, ale on miał odpocząć wczoraj, może za tydzień, a nie na dwa kluczowe mecze - z Fiorentiną i Interem. Te dwa spotkania Milan może przegrać nie prezentując wyżyn swoich umiejętności, a to by oznaczało koniec marzeń o tytule. Jak kilka dni temu remis w derbach uznałbym za porażkę, tak teraz liczę na choć punkcik - niby Leonardo w ważnych meczach się kompromituje, ale Allegri wcale lepiej zespołu w nich nie ustawia.
Zobaczymy już w sobotę czy istnieje Milan bez Ibry. Jeśli Palermo podtrzyma formę, w co szczerze wątpię, to jestem optymistą. Może jednak klękną przed nami tak samo, jak przed Interem dwa razy w tym sezonie, byłoby sprawiedliwie. ;)

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 14 mar 2011, 20:19

Obrazek
Na jednej ze stron Milanu zdania o powrocie Kaki są mocno podzielone :lol: Zastanawiające jest tylko jakim cudem zgubiły się w ankiecie 3% :think:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 mar 2011, 20:32

Zastanawiające jest tylko jakim cudem zgubiły się w ankiecie 3% :think:
Pewnie tam, gdzie głosy na Kaczyńskiego przy ostatnich wyborach.

Ricardo Kaki w klubie nie chcę i dziwię się się zwolennikom tego transferu - marketingowo nas nie podniesie, sportowo na pewno nie zaliczymy progresu, długofalowo na nim stracimy, finansowo to jest kosmiczny błąd już na starcie, sportowo pewnie się przez sezon góra wybroni, ale czasu nie oszuka.
Galliani to mądry facet, musiał wyciągnąć wnioski z casusu Shevy - piłkarz bazujący na szybkości pozbawiony szybkości jest nikim. Nawet jeśli zdobył złotą piłkę. Jestem przekonany, że nie da zespołowi więcej na tej pozycji od Cassano, Robinho i Boatenga, a w lecie już lepiej sprowadzić nastoletniego Lucasa jako nowego Kakę, niż prawdziwego Kakę jako cios dla budżetu.

Awatar użytkownika
backen
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: backen » 14 mar 2011, 21:04

Wilmore pisze: Galliani to mądry facet, musiał wyciągnąć wnioski z casusu Shevy
racja, Galliani ma chłop głowę na karku, ale przyznasz, ze duzo zalezy od Berlusconiego, a ten bardzo chce Kakę.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 mar 2011, 21:15

Skoro chce, to pewnie go Milanowi fundnie. Na tych zasadach mógłby przyjść - jeśli ma jednak przyjść jako część wydatków z budżetu transferowego, to boże uchowaj. Na ten moment jest słabszy od wszystkich naszych czterech napastników, to co - zabiera miejsce Verdiemu? Gra po kilkanaście minut w meczu góra? (znając Allegriego nawet tyle nie ;) ).
Przez ostatnie lata wyraźnie ciężar decyzyjny w klubie przesunął się z Berlusconiego na Gallianiego. Jeden daje środki i nadzoruje, a drugi wykonuje wszystko - jestem przekonany, że jeśli Galliani będzie naprawdę przeciwny temu ruchowi (tak, jak ja), to do niego nie dojdzie, a Berlusconiego namówią na Ganso, który będzie nowym Kaką. :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 mar 2011, 8:18

Jeżeli Berlusconi z własnych kieszeni da na Kakę to wtedy możemy zapomnieć o jakimkolwiek ofensywnym pomocniku. Dodatkowo jeżeli przyjdzie Ricky to Allegri przynajmniej na początku będzie musiał na niego stawiać, a Kaka nic nam nie jest w stanie zaoferować. Nie jest to piłkarz taki jak Dinho, który nawet w słabszej formie, bez motoryki i szybkości może zmienić losy meczu. Ricky już stracił wszystko co miał najlepsze w swoim repertuarze i stanowcze nie dla niego!

Każdy wie dlaczego Kaka został sprzedany - liczne kontuzję, słaba forma i w dziura w budżecie(ale to pewnie najmniej wpłynęło na transfer) i jeżeli teraz go odkupimy/wypożyczymy mimo iż jest w jeszcze gorszym stanie to to będzie kpina. Nie chcę oglądać kolejnego gracza, który zachwycał mnie swoją grą w Mediolanie a po powrocie stoczył się na dno.

Douglas
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Douglas » 15 mar 2011, 18:15

Jak dla mnie zakup Kaki to byłoby trochę przekreślenie pewnego projektu budowania nowego Milanu. Raz, że Ricardo zabrałby miejsce w składzie nowemu ofensywnemu pomocnikowi, dwa, że fizycznie jest to już stary mimo wszystko zawodnik i nijak pasuje do młodego zespołu Milanu. Wypożyczenie to też fatalna decyzja, bo co z tego, że nie płacimy za niego za sam transfer przynajmniej wielkich pieniędzy, skoro pozyskanie go nawet na zasadzie wypożyczenia może wykluczyć transfer tego ofensywnego pomocnika czy też jakiegoś rozgrywającego. A jeżeli w tym okienku, gdzie Milan się wydaje na faworyzowanej pozycji, nie uda się kupić Ganso, to potem już będzie raczej nierealne.

Co do zawodnika, który miałby przyjść na tą pozycję, to ja mimo wszystko chciałbym Ganso. Wydaje mi się, że on swoją charakterystyką gry jest zawodnikiem dla Milanu niż np. Lucas czyli bardziej zawodnik typu pomocnik - skrzydłowy jeżeli wiecie o co mi chodzi. Ganso jest znakomitym rozgrywajacym a w tej kwestii gra Milanu w tym sezonie mimo wszystko trochę kuleje, a sam Brazylijczyk jest już gotowy do grania na wysokim poziomie w Europie. Inną opcją jest Eriksen, z kolei w ogóle nie podoba mi się inicjatywa Lameli, bo to zawodnik w wieku i cenie podobnej do tego Duńczyka, ale już zupełnie niesprawdzony.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 15 mar 2011, 18:54

Dla mnie ploty z Kaką to odciągnieci4e uwagi z operacji sprowadzenia Ganso, przynajmniej taką mam nadzieję. :lol:
Plotki się pojawiły o Fernando z Porto, ktoś coś o nim wie :?: Poza tym, że to pozycja Pirlo.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 15 mar 2011, 19:05

Rezus pisze:Plotki się pojawiły o Fernando z Porto, ktoś coś o nim wie Poza tym, że to pozycja Pirlo.
To typowy DM, nie jest rozgrywającym.
Niezły, obecnie jeden z lepszych w lidze, do tego z paszportem portugalskim o ile pamiętam.
Tyle tylko, że sprowadzać go nie ma sensu bo raz że macie Ambrosiniego, Flaminiego, Gattuso, van Bommela i Strassera, i dwa że kosztowałby pewnie z 15-20 mln. bo wiadomo jak to Porto ceni zawodników.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 mar 2011, 19:13

Adriano Galliani naciskany przez dziennikarzy skomentował rywalizację pomiędzy Milanem, a Interem o względy Brazylijczyka Ganso:

"Oczywiście, jestem świadomy występu Ganso - zaliczył on bramkę, a także asystę w meczu z Botafogo. Muszę o tym zawiadomić mojego przyjaciela Leonardo..."

Mogłoby się wydawać, iż wiceprezydent rossonerich chciał poinformować trenera Interu o świetnym meczu Ganso. Nic bardziej mylnego. Cała ta ironia może wskazywać na Milan jako na przyszłego pracodawcę uzdolnionego piłkarza. Zdaniem mediów "superagent" związany z Milanem - Mino Raiola - od kilku tygodni regularnie jeździ do Brazylii, aby wpłynąć na decyzję piłkarza Santosu.
Coraz bardziej ciekawi mnie sprawa z Ganso. Galliani naprawdę dużo o nim mówi i to od dawna. Chłopak ma potencjał, wyleczył się i od razu błysnął w meczu. Jeżeli to czerwca będzie w dobrej formie fizycznej i notował dobre występy to liczę na jego występ. Mam nadzieję, że Rezus ma rację i Kaka ma być zasłoną dymną dla transferu Gęsi. To jest właśnie piłkarz, którego nam brakuję.

Piłkarza o charakterystyce Pirlo i jego umiejętnościach nie znajdziemy, bo takich nie ma lub są nie osiągalni(Xavi, Fabregas - jednak mimo wszystko oni grają wyżej niż Andrea) i trzeba zacząć budować drużynę bez niego. Wolałbym, żeby odszedł za granice, ale coś czuję, że trafi do Turynu. Na jego miejsce widziałbym Montolivo bądź Poliego.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 mar 2011, 19:14

Tyle tylko, że sprowadzać go nie ma sensu bo raz że macie Ambrosiniego, Flaminiego, Gattuso, van Bommela i Strassera, i dwa że kosztowałby pewnie z 15-20 mln. bo wiadomo jak to Porto ceni zawodników.
Dwóm z nich wygasają kontrakty, Flamini prezentuje się o wiele gorzej, niż w Arsenalu, Gattuso jest coraz starszy, a Strasser może pójść na rok do Genoi (jest naszym wychowankiem, ale też jest na współwłasności z Genoą i dla niego lepsze byłoby odejście tam i gra, niż bycie nastym w kolejce pomocnikiem w Milanie). Jest też Boateng, który jest na współwłasności tylko, ale nikt chyba sobie nie wyobraża jego odejścia.
Także to wcale nie jest super obsadzona pozycja. Jednak w kolejce do wzmocnień jest kilka pozycji o wiele istotniejszych od tej i za bardzo nie wyobrażam ściągania kolejnego defensywnego pomocnika bez załatwienia czterech lub pięciu piłkarzy wcześniej.

Kolejne plotki o Mexesie, Balotellim, jest dużo goręcej niż rok temu o tej porze. Allegri chyba dobrze wie, że bez scudetto (jeśli nie straci pracy) może liczyć na o wiele mniej interesujące wzmocnienia.

Douglas
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Douglas » 15 mar 2011, 19:25

A ja nie chciałbym transferu Balotelliego, bo pozyskanie go znacznie ogranicza pole manewru jeżeli chodzi o zakupy na innych pozycjach. Może i kadrowo sytuacja w ofensywie mimo wszystko mogłaby być trochę lepsza, ale wydaje mi się, że defensywny mf, ogólnie obrona, no i playmaker to powinny być te główne cele transferowe.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 mar 2011, 19:29

Kolejne plotki o Mexesie, Balotellim, jest dużo goręcej niż rok temu o tej porze. Allegri chyba dobrze wie, że bez scudetto (jeśli nie straci pracy) może liczyć na o wiele mniej interesujące wzmocnienia.
Mi się wydaje, że nawet jeżeli nie wygramy Scudetto to cele transferowe się nie zmienią. Klub zaczął projekt i będzie się go trzymał. Ancelotti potrzebował 2 lat na wygranie CL i 3 na Scudetto mimo znacznych nakładów finansowych. O Balotellim czytam na bieżąco(raczej nieprawdopodobne dla mnie oddanie za niego Cassano. Prędzej Pato sprzedamy gdzieś za grubą kasę), ale co nowego w sprawie Mexesa?

Braida wyrusza na podróż po Europie. Ma obserwować Robbena(istne Science-Fiction, nie gramy skrzydłowymi), Ramosa, Cissokho i Fernando. Ma też nawiązać pierwsze kontakty z działaczy klubów tych graczy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”