Liga belgijska - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Liga belgijska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 mar 2011, 19:14

Salas11 pisze:W ten weekend Anderlecht gra na wyjeździe z Eupen. Faworyt niby wyraźny, ale na wyjazdach fiołki radzą sobie różnie. O Matsie Ritsie nic nie słyszałem :| Dziwna sprawa, człowiek dowiaduje się o jakimś supertalencie nie widząc go ani razu na boisku :roll: Ile on ma lat?
Eupen polegnie :wink: Rits ma 18 lat,ale podobno gra jak doswiadczony 30-latek 8)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 mar 2011, 19:34

Dr.Football1 pisze:Eupen polegnie :wink:
Łachy nie robią, mają miejsce u mnie na kuponie więc dupy w troki i pewne trzy punkty :won: :P
Dr.Football1 pisze:Rits ma 18 lat,ale podobno gra jak doswiadczony 30-latek 8)
Czyli jak Lukaku? :lol: W Jupiler w sumie już zadebiutował w barwach GB Antwerp, więc coś powinno o nim być :think:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 16 mar 2011, 21:07

Co to za Kevin de Bruyne, którego łączą z Chelsea? Co możecie o nim powiedzieć?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 mar 2011, 14:19

Pawel875 pisze:Co to za Kevin de Bruyne, którego łączą z Chelsea? Co możecie o nim powiedzieć?
Bardzo szybki skrzydlowy ze znakomita technika i swietnym uderzeniem z dystansu. Obok Hazarda,Lukaku,Ritsa i Vossena,najwieksza nadzieja belgijskiego futbolu. Ostatnio widzialem liste 100 najgoretszych talentow swiata i Kevin byl na niej na 96 miejscu. Wart duzych duzych pieniedzy.

Pisalem niedawno o Jordanie Lukaku,a tymczasem w Lens rosnie kolejny braciszek - Thorgan Hazard. Podobno 'lepszy od brata',choc te haslo powoli staje sie juz nudne.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 mar 2011, 16:07

Belgia ma świetne pokolenie graczy i przy dobrym trenerze mogą namieszać na mundialu w Brazylii. Euro w Polsce to jeszcze chyba za wcześnie. Vertonghen, Vermaelen, Alderweireld, Defour, Fellaini, Hazard, Lukaku, Dembele i kilku młodszych wspomnianych już przez was w tym temacie.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 17 mar 2011, 16:17

Obok Hazarda,Lukaku,Ritsa i Vossena,najwieksza nadzieja belgijskiego futbolu
Cała belgijska piłka to jedna wielka nadzieja ich futbolu :lol: . Młodych ciekawych nazwisk mają ogromną liczbę:

bracia Hazard i Lukaku, ten Rits, Vossen i jedziemy dalej - Kompany (24), Fellaini (23), Vertonghen (23), Lombaerts (25), Witsel (22), Alderweireld (22), de Bruyne (19), Odjidja (22), Mignolet (22), Chadli (21), Legear (23), Pocognoli (23), Ogunjimi (23), El Ghanassy (20), Boyata (20), Defour (22), Carcela-Gonzalez (21, nie wiem czy gra dla Maroka czy Belgii), Vermaelen (25).

Niektórych znam tylko z nazwisk (to pewnie jeszcze nie wszyscy :P ), ale nie powiem, zajebiste pokolenie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 mar 2011, 21:26

Dembele,Kompany,Vermaelen,Mirallas,Fellaini czy Defour nalezeli do poprzedniej 'zlotej generacji' :wink: Teraz ta z Lukakami,Hazardami,Ritsem,De Bruynem itd. ma byc 'zlocistsza' :lol: Do pilkarzy wymienionych przez Pawla dodalbym jeszcze Driesa Mertensa - najlepszego po Dzsudzsaku skrzydlowego Eredivisie.
Carcela-Gonzalez (21, nie wiem czy gra dla Maroka czy Belgii)
W barwach Diables Rouges zagral w dwoch towarzyskich meczach,ale ostatecznie wybral Maroko po namowach...belgijskiego trenera reprezentacji z Magrebu - slynnego Erica Geretsa :lol:

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 17 mar 2011, 21:57

Dr.Football1, z pewnością mówi Ci coś osoba Faris Haroun. Chodzi o to, że mam go w Borussii MG w FM, ale umiałbyś go jakoś scharakteryzować? Kupiłem kolejnego z ciekawych belgijskich graczy, czy to nic specjalnego? Pytam z ciekawości :wink:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 mar 2011, 22:11

Pawel875 pisze:Dr.Football1, z pewnością mówi Ci coś osoba Faris Haroun. Chodzi o to, że mam go w Borussii MG w FM, ale umiałbyś go jakoś scharakteryzować? Kupiłem kolejnego z ciekawych belgijskich graczy, czy to nic specjalnego? Pytam z ciekawości :wink:

Nie ma co porównywać. W grze może być znacznie lepszy, lub odwrotnie. Zobacz sobie jaki jest np. Piazon.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 mar 2011, 0:24

Pawel875 pisze:Dr.Football1, z pewnością mówi Ci coś osoba Faris Haroun. Chodzi o to, że mam go w Borussii MG w FM, ale umiałbyś go jakoś scharakteryzować? Kupiłem kolejnego z ciekawych belgijskich graczy, czy to nic specjalnego? Pytam z ciekawości :wink:
Cos mi owi,ale niewiele szczerze mowiac :wink: Wiem,ze chyba nawet zadebiutowal w reprze. Poluje teraz na jakis mecz GBA,zeby zobaczyc Ritsa w akcji to od razu powiem Ci co nieco na temat Farisa jak nie zapomne :)

Chociaz Mirek ma sporo racji.

Sport-House
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sport-House » 25 mar 2011, 11:48

Widziałem tego zawodnika ( Ritsa) w akcji i przyznam że zrobił na mnie dobre wrażenie,ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. Ciesze się z tego że LUkaku rozwija się piłkarsko,widac to w każdym meczu.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 25 mar 2011, 22:25

Oglądałem II połówkę.

Ale z fajnym rozmachem grali Belgowie.Dość pomysłowo, kontrolowali cały czas mecz, a kiedy trzeba to pograli.Co mnie zdziwiło to, że Austria zamiast ruszyć do ataku to nadal broniła się przy stanie 0:1 i przy akcji na 0:2 nawet sześciu czy siedmiu zawodników w polu karnym nie pomogło.Fajna ekipa, ten murzynek z Genku bardzo ciekawy w ataku, znani już też bardziej są Witsel czy Dembelle.Dość dobre też wyglądał Chili z Twente na prawdę przebojowy chłopak.
Co najbardziej jednak zwróciło moją uwagę to niesamowita siła fizyczna, wszystkie walki wygrywali, gospodarze nie potrafili sobie poradzić w starciach.

Co do Austriaków to po za tym, że na tych chamach utopiłem dwie stówy bo nawet remis mi starczał, ale to dla nich też było zbyt wiele.Bez sytuacji w meczu, pomysł z Janko czy Maierhoferem na szpicy totalnie do niczego, do tego w pomocy grały gwiazdory z BL - Arnautovic, Harnik, Alaba i generalnie zagrali poniżej krytyki.
Wczoraj myślałem sobie o nich, że jest to zespół bez ciekawych graczy i nie grający dobrego futbolu, ale z drugiej strony skuteczny często jak na swoje możliwości.Dziś podtrzymują swoją pierwszą opinie, druga jest kompletnie nietrafiona.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 mar 2011, 0:21

Chili z Twente na prawdę przebojowy chłopak.
Chadli :wink: Obok Luuka de Jonga i Ruiza najgoretszy obecnie towar Twente. Sporo ambarasu o niego bylo,bo zagral w towarzyskim meczu Maroka,a pozniej nagle mu sie odwidzilo i jest teraz Czerwonym Diablem :wink: Podobna sytuacja byla z Carcela,ale on akurat wybral druzyne z Magrebu.
ten murzynek z Genku
Skladow nie widzialem,ale domyslam sie,ze chodzi Ci o Marvina Ogunjimi. Na razie fajny bilans ma w kadrze (3A/3 ?) + dwa gole w debiucie z Azerami. Tak czy owak,inny napastnik Genku Jelle Vossen zjada go na sniadanie imo :wink:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 kwie 2011, 15:08

Standard po sezonie zasadniczym tracil do Anderlechtu 16 punktow,a teraz po zaledwie 3 meczach fazy play-off strata zmniejszyla sie do zaledwie 3 punktow ! Jezeli dzisiaj Les Rouches pokonaja na wlasnym stadionie Lokeren,co w ich obecnej dyspozycji wydaje sie bardzo prawdopodobne,to zrownaja sie z osieroconymi przez Boussoufe Fiolkami. Na czele Genk z niesamowitym duo Vossen - Ogunjimi,ktore rozprawilo sie wczoraj z Club Brugge. Z druga liga tak jak przewidywalem kilka miesiecy temu powoli wita sie juz Charleroi.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 21 kwie 2011, 15:48

Anderlecht na pewno nie odpusci,oni maja tego Lukaku- gosc jest naprawde niesamowity :wink: !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”