Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 267

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 mar 2011, 22:19

Ebi pisze:Szachtara to niemal wolny los
To jest tykająca bomba. Ten zespół może namieszać. oglądałem ich oba mecze z Romą i w sumie to stać ich jeszcze na więcej. Fajnie kreują akcje i dobrze bronią. W 1/4 nie ma przypadkowych drużyn. W sumie jestem w stanie stwierdzić, że i S04 i VCF miałyby ogromny problem przejść ukraiński zespół.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 mar 2011, 22:19

czeher pisze:
Ebi pisze:Szachtara to niemal wolny los
oj wydaje mi sie ze niebawem odszczekasz te slowa. Juz kiedys ktos tak pisal (nie wiem nawet czy Ty) kiedy to byl mecz zenit - bayern

Poza tym samo zestawienie obok siebie Szachtara i Schalke to jawne zniewazenie "ukraincow". Laczy ich tyle ze nazwt zaczynaja sie od literki "S"
Bo ja wiem? Póki co Schalke wyeliminowało znacznie trudniejszych rywali jak Ukraińcy. A odnośnie meczu z Zenitem na pewno nie byłem to ja gdyż nie lekceważę piłki ze wschodu i sam życze im jak najlepiej, żeby nieco odświeżyć rozgrywki zdominowane przez 3-4 ligi i wpuścić nowych ekip jak w latach 80-tych i początkach 90-tych, kiedy to Steua, Marsylia czy Crvena wygrywała w Pucharze Europy.

A Szachtara równiez nie lekceważę, ale chyba jeszcze troszkę za wcześnie na ich podbije. Póki co nikogo naprawdę zacnego nie rozłożyli. Jeszcze całkiem realne szanse na awans ma przecież Marsylia czy... Real(z takich słabszych ekip). Powrót wicemistrzów Hiszpanii do grona najlepszej ósemki będzie jakby nie patrzeć sporą nowością 8)

Zapomniałem o debiutującym Tottenhamie. To byłaby jazda co nie? Może nawet rozgrywki nieco na poziomie 2004 roku?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 mar 2011, 22:29

Ebi pisze:Póki co Schalke wyeliminowało znacznie trudniejszych rywali jak Ukraińcy
nie wiem czy to byla, az taka mocna grupa. Napewno wyrownana ale czy silna :think: Kazdy zespol mial swoje problemy, Lyon to juz nie ten zespol - zwlaszcza, ze najgorsze momenty przezywal wlasnie jesienia kiedy juz wsyzscy domagali sie glowy trenera a nie polecial tylko przez zasade prezesa. Benfa poczatek tez miala taki sobie nawet w lidze, uczyli sie grac bez Di Marii poza tym co tez ta Benfica znaczy...
Szachtar - nie nalezy patrzec na to kogo wyeliminowal = bo zrobil to co mial zrobic ale na zespol juz z pewna renoma, ktory co roku idzie do przodu a przede wszytskim gra neizla pilke a Schalke to obraz meki i rozpaczy - nawet jak wygrywaja

Sorry stary ale piszesz, ze nikogo nie lekcewazysz a najpierw... ze Szachtar to wolny los :roll: Poza ich zasiegiem jest Barca, z reszta moga grac jak rowny z rownym i wygrywac

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 mar 2011, 22:37

czeher pisze:
Ebi pisze:Póki co Schalke wyeliminowało znacznie trudniejszych rywali jak Ukraińcy
nie wiem czy to byla, az taka mocna grupa. Napewno wyrownana ale czy silna :think: Kazdy zespol mial swoje problemy, Lyon to juz nie ten zespol - zwlaszcza, ze najgorsze momenty przezywal wlasnie jesienia kiedy juz wsyzscy domagali sie glowy trenera a nie polecial tylko przez zasade prezesa. Benfa poczatek tez miala taki sobie nawet w lidze, uczyli sie grac bez Di Marii poza tym co tez ta Benfica znaczy...
Szachtar - nie nalezy patrzec na to kogo wyeliminowal = bo zrobil to co mial zrobic ale na zespol juz z pewna renoma, ktory co roku idzie do przodu a przede wszytskim gra neizla pilke a Schalke to obraz meki i rozpaczy - nawet jak wygrywaja

Sorry stary ale piszesz, ze nikogo nie lekcewazysz a najpierw... ze Szachtar to wolny los :roll: Poza ich zasiegiem jest Barca, z reszta moga grac jak rowny z rownym i wygrywac
Partizan czy Braga nie mają nawet startu do Lyonu czy Benfiki. Z tego Szachtara to taki czarny koń jak swego czasu Fenerbahce czy CSKA. Wyeliminowali ekipy z drugiego rzutu jak Sevilla czy PSV i nagle szum, że czarny koń, a jak przyszło co do czego to za dużo do powiedzenia nie mieli. Więc nie lubię, kiedy ktoś przesadnie gloryfikuje klub, który jeszcze nie przeszedł "testu". Co nie znaczy, że nie lubię takich niespodzianek, gdyż jestem wręcz fanem nowych ekip na wysokich szczeblach.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 mar 2011, 12:16

Proponuję przenieść się z Domku tutaj :wink:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 18 mar 2011, 12:17

Inter - Chelsea/MU
Real - Barca

Przynajmniej półfinały będą ciekawe.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 18 mar 2011, 12:19

Ja tam sie nie zdziwie jak Totki jebną Real , tak samo jak Inter dostanie w dupsko od Szalke , wiec z takim ferowaniem wyrokow lepiej sie wstrzymać

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 mar 2011, 12:21

Pary ćwierćfinałowe takie sobie. Dla postronnego kibica najlepiej zapowiadają się mecze Barcelony z Szachtarem i Realu z Tottenhamem. Anglicy i Ukraińcy mają mało do stracenia i mogą być piękne widowiska. Niby łatwi rywali dla Hiszpańskich drużyn, ale tak prędko na Gran Derby bym się nie nastawiał w półfinale.

Przejdźmy do 1/2 bo tam pary w przypadku awansu faworytów zapowiadają się wyśmienicie.

BTW - komentator na Eurosporcie czasem pary Chelsea - Manchester nie pomylił z Chelsea - Liverpool mówiąc o masie spotkań tych klubów w CL, kuriozalnych bramkach, itp.?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 18 mar 2011, 12:22

Schalke gra słabo, nie wierzę że Rangnick zmieni wszystko tak szybko i diametralnie (Valencia oczywiście lepsza nie była, ale jednak nawet grając słabo sytuacji było od groma). Inter może ten mecz przegrać tylko na własne życzenie, to samo z Realem Mourinho. Wiadomo że taka ewentualność jest możliwa, ale jest to naprawdę mało prawdopodobne.

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 18 mar 2011, 12:23

Obrazek

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 mar 2011, 12:24

Guardiola nie chciał wylosować Szahtara. Dmytro ma szansę pokazać, że może zasługiwał na transfer do takiego klubu. Jako kibic Barcy zdecydowanie jestem zadowolony. Ewentualnie przy awansie mecz rewanżowy w półfinale u siebie. GD 2X w kwietniu, może w 2X maju, 2X w sierpniu.
MU zawita do finału, przynajmniej wg. mnie tak będzie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 mar 2011, 12:24

Obrazek

Tak sobie. Szachtar jest niewygodny a na dodatek rewanż w Doniecku.

Real - Tottenham to może, ale nie musi być fajny mecz. Ewentualne Gran Derby w półfinale to już coś. Tam mielibyśmy rewanż na CN także nie najgorzej.

Ogólnie takie sobie to losowanie.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 18 mar 2011, 12:25

eeeeee nieciekawe pary. Spodziewałm się raczej, że wpuszczą do półfinału jkieś Schalke, Szachtara czy ?Tottenham a tymczasem tak ich porozdzielali, że wejdą zapewne sami faworyci. Inter pewniak, Barca (tradycyjnie fart w losowaniu) pewniak, Real z Tottenhamem może się pomęczyć, ale stawiam wiadomo na Real. No i wreszcie jedyna wyrównana i naprawdę zacięta para czyli mistrz i wicemistrz Anglii. Nuda.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 mar 2011, 12:25

Lineker :lol:

Pierwsze co mi na myśl przyszło to Eduardo, który pogrąża Barce :P Real - Spurs najciekawszy mecz, gdzie zapewne padnie najwięcej bramek (dla obu drużyn) i pewnie do ostatnich minut nic nie będzie wiadomo. Chelsea - United - pewnie nudne jak falki z olejem. Z małą ilością bramek.

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 18 mar 2011, 12:26

Moim zdaniem Chelsea poradzi sobie z MU.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”