AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1040

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 mar 2011, 21:00

Z której strony lepsza? Zmieni na ławce Kakę, jeśli ten oczywiście odejdzie. Bo ławkę przy starciu z Ozilem ma murowaną.
Kaki natomiast w Milanie sobie nie wyobrażam i mam cholerną nadzieję, że do tego nie dojdzie. Tu nawet nie chodzi o styl gry, bo Ganso może nigdy nie mieć takiego sezonu jak Kaka i nie wspiąć się na szczyt możliwości, tylko o to, że Kaka już jest moim zdaniem skończony, a Ganso może Milanowi dać wiele.
I właśnie ze względów sportowych uważam Milan za faworyta - w Mediolanie ma pewne miejsce w składzie, zwłaszcza jeśli może również grać na środku pola o czym wspominał mete kiedyś, a w Interze czy Realu musiałby obserwować z ławki grę o wiele lepszych kolegów. Real to oczywiście Mourinho, ale czuję, że za pół roku nie będziemy już od nich gorsi i starć z nimi nie trzeba będzie się obawiać tak bardzo, jak ostatnio.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 24 mar 2011, 21:04

Sorki pominąłem że Włochy to była by lepsza droga ;P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 mar 2011, 6:35

Nie rozumie po co Inter się stara o Ganso. Mają Sneijdera, który jeszcze kilka lat na wysokim poziomie pogra, bo nie wydaję mi się, aby Moratti chciał go sprzedać. Na ławce mają Coutinho, który ma potencjał i jest bardzo młody.

Wątpie, aby Real lub Barca zainteresowały się. Mourinho ma Ozila i młodego Canalesa. Nawet w przypadku odejścia Kaki sytuację ma dość klarowną. Portugalczyk nie lubi mieć za dużo graczy w kadrze. Barcelona będzie próbować kupić Fabregasa i mam przeczucie, że się im uda.

Najbardziej obawiałbym się Chelsea. Carlo zapewne będzie chciał jakiegoś ofensywnego pomocnika. Jeżeli się nie uda z Pastore to może się skusić na Ganso.

Wilmore skąd info, że Łysy, Raiola i Braida jadą/są w Brazylii?? Ja niedawno czytałem, że do spotkania ma dojść 27 marca w czasie meczu Brazylia-Szkocja. Ale może chcą szybciej załatwić?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 mar 2011, 8:45

Wilmore skąd info, że Łysy, Raiola i Braida jadą/są w Brazylii?? Ja niedawno czytałem, że do spotkania ma dojść 27 marca w czasie meczu Brazylia-Szkocja. Ale może chcą szybciej załatwić?
Głupio napisałem - oni załatwiają cały czas coś w Brazylii, zdaniem TMW. http://www.tuttomercatoweb.com/milan/?a ... l0LTQ4NDMx
Czyli cały czas coś jest na rzeczy.

Awatar użytkownika
rkn
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkn » 25 mar 2011, 10:26

No i jeśli faktycznie ma gdziekolwiek odejść Pirlo, to niech jak najszybciej podpisują umowę z Taiwo, bo odejście Andrei spowoduje, że pojawi się kolejna luka w składzie - rozgrywający - której graczem bez kontraktu raczej nie załatamy.
i chciałbyś taiwo na rozgrywającym wystawiać? :lol:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2880

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 mar 2011, 10:28

Czytaj ze zrozumieniem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 mar 2011, 10:31

Nie, ale wtedy zamiast wydawać kasę na lewego obrońce to zostanie nam ona na rozgrywającego. Czytałem dziś opinie Cesare Maldiniego na temat mercato. Sugeruje on by stworzyć coś na podstawie pomocy z 2003 roku. Role Pirlo miałby pełnić Montolivo, Gattuso/Ambrosiniego Poli, Boateng zastapiłby Seedorfa i na miejscu Rui Costy widziałby Pastore bądź Mate(to mi się nie podoba).

Całość w języku angielskim.
The time has come for the owner to spend. Although it seems impossible to spend 100 Million in one transfer market, the job has to be done in order to make the team competitive again. But yes it's stupid to spend that sum for one player. 2011 is the best season for the management to get rid of any deadwood as most of them will finish their contracts. Players i can categorized as untouchable are Thiago, Pato, Abate and Boateng. Others are good but if the management decided to replace them with better players, why not? Personally, I would love Milan to continue the tradition by keeping Italian players as the anchor of the team. Actually, there are many Italian player especially the youngster who have talent to bring Milan to glory like old time. Everytime i see Andrea Poli in action, it's like I'm seeing Massimo (Ambrosini) play, he is strong and hardworking, he got decent passing and can read game through the middle of the pitch very well. Meanwhile Ricardo (Montolivo) is similar to Andrea (Pirlo) in term of role playing in the team, both of them has huge ability in term of delivering ball through the air, do not underestimate Ricardo's crossing. Ricardo also has more awareness when it comes to defending, he is more tenacious and hardworking, always reminds me of Demetrio (Albertini). Remember 2002/2003 Champions League Final against Juventus? In the middle of the pitch, Milan have a long passer (Andrea Pirlo), a ball winner (Rino Gattuso) and a deep runner (Clarence Seedorf). Poli can be the ball winner, Montolivo can be the long passer and Boateng can be the deep runner. As for attacking midfielder cum Rui's replacement, Milan needs a player with speed, vision and precise passing. There are two players I'd consider fulfilled the requirement and possible to sign. The two players are Javier Pastore and Juan Manuel Mata. The inflated market value for both player is 30 Million. I believe Adriano (Galliani) can do the miracle if he is interested. As for defensive line, Milan has the best center half in the world which is Thiago Silva. Meanwhile, Ignazio Abate has established himself as one of the best right back in Italian football, he is fast, tough, hardworking with a decent crossing. I believe sooner or later he would be given his first Italian caps in right back position. The problem came when we are looking for Alessandro's (Nesta) replacement. Alessandro as we all know is a flamboyant center half, he is the King during his prime, no one would ever beat him in the air, to replace him, Milan should find players who is strong in the air as a compliment for Thiago (Silva) who is doing the dirty work lower on the pitch. I've watched Davide (Astori) a few time, and everytime I see him play, I was impressed by his aerial ability, he is tall and fast like Nesta in his prime, the thing that he needs to focus on a lot during training session is his positioning, reaction and game reading ability. Left back has always been prominent for the weakest part in Milan's defensive line, if Milan wish to avoid spending heavily, Taye Taiwo can be the best solution for them as he is proven in European football. Personally, I like Mimmo (Criscito) a lot, the potential is there, the only thing he needs is a little grooming from a good defending coach like Mauro (Tassotti). Believe me, if he was given his chance, in a year or two, Mimmo will established himself as one of the most reliable fullbacks in the world. Milan needs to build a new team, most possibly by signing players through bosman ruling, Thiago Alcantara is a very exciting player to watch, he is a pure playmaker like Xavi. Furthermore, his contracts going to end this season. Next year, Milan should try the best to sign Nuri Sahin from BVB as there's a clause in his contract stating that he could leave the team for only 6 Million. I strongly hope Milan will sign a few players with calibre in favour of the loyal fans and thus making Milan the most successful club in the world next year. Thank you.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 mar 2011, 10:40

Mate
Mata, zgłupiałem, jak przeczytałem Twój wpis, a to przecież o Hiszpana chodzi. ;)
Poli can be the ball winner
Maldini palnął głupstwo, Poli zdecydowanie bardziej się nadaje na rozgrywającego, na pozycji Gattuso to chyba lepiej by sobie Merkel już poradził, Poli nie ma żadnych atutów, by tam grać.

Dobrze natomiast wypowiedział się na temat Criscito - on ma potencjał, a Tassotti nauczył grać już dobrze paru piłkarzy, którzy w defensywie wyglądali katastrofalnie. To mogłoby być dobre rozwiązanie, naprawdę dobre.
Reszta wypowiedzi mi się podoba, Allegri nie bez powodu grywa taką pomocą od dawna. Gorzej z tym, że taką grywa, a nie ma piłkarzy do niej. ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 mar 2011, 11:12

Maldini palnął głupstwo, Poli zdecydowanie bardziej się nadaje na rozgrywającego, na pozycji Gattuso to chyba lepiej by sobie Merkel już poradził, Poli nie ma żadnych atutów, by tam grać.
Też mi się tak wydaję. Nie wyobrażam sobie, aby pomoc złożona z Poliego Montolivo Boatenga była w stanie wygrać walkę o środek pola z największymi tuzami. Potrzebny jest przynajmniej jeden piłkarz taki jak Gattuso. Z tym, że we Włoszech teraz takiego nie ma. Poli mógłby również rotować Boatenga. Fajnie by było jakby jeden z Włochów do nas w to mercato trafił. W przypadku odejścia Pirlo to jest wręcz mus takiego transferu. Jeżeli zrezygnujemy również z van Bommela i sprzedamy Flaminiego(ponoć jest zainteresowanie) to spokojnie znalazłoby się miejsce dla obu u nas w kadrze.

Nesta, Ambrosini, Abbiati, Gattuso, Zambrotta czy Inzaghi są u schyłku kariery. Z reszty Włochów w naszej kadrze na dłużej szanse zaistnieć u nas ma chyba tylko Abate i Cassano. Nie wyobrażam sobie aby za 2 lata w pierwszej jedenastce Milanu biegało 8-9 obcokrajowców. Dlatego chciałbym aby Cristico, Astori, Poli, Montolivo czy Paloschi i jak zmądrzeje Balotelli do nas trafili. To są najbardziej utalentowani Włosi młodego pokolenia(może poza Ranocchia(jego to mi dopiero szkoda - naturalny sukcesor Nesty), Rossim i Bonuccim) i trzeba takich w kadrze mieć.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 mar 2011, 13:16

mete pisze:Potrzebny jest przynajmniej jeden piłkarz taki jak Gattuso. Z tym, że we Włoszech teraz takiego nie ma.
Jest, a zwie się Angelo Palombo. Młody już co prawda nie jest, ale jeśli chcecie typowego walczaka, który świetnie radzi sobie w odbiorze to możecie śmiało się po niego zgłaszać. Sam chętnie widziałbym go w Interze.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 mar 2011, 13:48

Palombo ma już 30 lat. Dotego Angelo ma bliżej do Ambrosiniego a nawet Pirlo niż do Gattuso.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 mar 2011, 13:54

mete pisze:Palombo ma już 30 lat. Dotego Angelo ma bliżej do Ambrosiniego a nawet Pirlo niż do Gattuso.
Palombo we wrześniu skończy 29 lat. Blisko mu do Pirlo? No nie żartuj :roll: Jak dla mnie dwa światy. Podałem tylko przykład na to, że na upartego macie kim zapełnić lukę po Pirlo bądź Flaminim (o ile faktycznie może odejść)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 mar 2011, 16:24

Palombo urodził się w 1981 roku, więc moja matematyka jest na tyle rozwinięta, że mogę stwierdzić, że w tym roku będzie miał 30 lat. Podałeś, że jest to piłkarz w stylu Gattuso. Z tym się nie zgodzę. Andrea jest lepiej rozwiniętym technicznie graczem, posiada dobry przegląd pola i długie podanie. Nie jest to typowy defensywny pomocnik i napewno luki po Gattuso by nie zapełnił.
Podałem tylko przykład na to, że na upartego macie kim zapełnić lukę po Pirlo bądź Flaminim (o ile faktycznie może odejść)
W poście podałeś, że Andrea mógłby zastąpić Gattuso, więc zastanów się w końcu. Włochowi bliżej do zastąpienia byłoby Pirlo bądź Flaminiego niż Rino.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 mar 2011, 16:37

mete pisze:W poście podałeś, że Andrea mógłby zastąpić Gattuso, więc zastanów się w końcu. Włochowi bliżej do zastąpienia byłoby Pirlo bądź Flaminiego niż Rino.
I też o to mi chodziło, ale zacytowałem zły fragment Twojej wypowiedzi, stąd niejasności :wink: Co do Palombo, pasowałby idealnie do trójki środkowych pomocników i w zestawieniu Ambrosini - Palombo - Gattuso wyglądałoby to naprawdę dobrze.
mete pisze:Palombo urodził się w 1981 roku, więc moja matematyka jest na tyle rozwinięta, że mogę stwierdzić, że w tym roku będzie miał 30 lat.
Mea Culpa :oops: Sprawdziłem jego datę urodzenia tu :arrow:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Angelo_Palombo

Jak widać autor nie był na tyle kompetentny aby podać jego prawdziwą metrykę :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 mar 2011, 18:11

Komisja Apelacyjna rozpatrzyła dziś odwołanie Milanu w sprawie zawieszenia Zlatana Ibrahimovicia i postanowiła zmiejszyć karę z 3 na 2 kolejki za uderzenie Marco Rossiego w meczu z Bari. Ibra nie zagra więc w derbach Mediolanu, ale będzie dostępny na mecz z Fiorentiną.
Bardzo rozsądna decyzja - dwa mecze kary są adekwatne do czynu, a na jego występ w derbach nikt nie liczył. Cholernie się natomiast przyda wypoczęty we Florencji i na końcówkę sezonu. Oby nikt nie wypadł później, wróci Inzaghi i będzie walka do samego końca, mam nadzieję.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”