Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 425

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 25 mar 2011, 23:42

Że Wy to oglądacie :mrgreen:

Piłkarze normalnie chyba póknęli by się w czoło a Ci co walczą o coś w jakiejś byle silniejszej lidze dwa razy by się póknęli że muszą grać na grubo ponad rok jakieś sparingi z których po tak długim czasie niewiele później wynika, no ale nie mogą bo by prawdopodobnie już powołań następnych nie dostawali.

Prosty dowód na poparcie moich słów, była w miarę spora grupa bramkarzy do obsadzenia tej jednej pozycji (kiedy to było? przecież nie dawno a nie ponad rok który został do ME), i co? I jajko, dziś grał chyba 7 czy 8 bramkarz z kolejności. Na Żewłakowie miała być budowana obrona żeby sie nowi wgrywali w system i doświadczenie, zostało jeszcze kilkanaście miesięcy a się okazuje że ten Żewłakow kończy już karierę w reprze. Do tego jeden czy dwóch niech złapie kontuzje, jeden czy dwóch będzie pod formą, i co zostaje z tych sparingów czy jak to tam sie nazywa meczów towarzyskich?
:haha:
Ja przy okazji repry raz kiedyś się dałem nabrać na budowanie drużyny itp. itd. na nieco dłuższy horyzont czasowy, ale jak to sie mówi raz to doświadczenie, gdybym się dał nabrać drugi raz to była by już głupota :lol:. Ja wiem jedno, jak będę miał możliwość to zobaczę jak grają na ME dopiero za jakiś rok.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 25 mar 2011, 23:56

RealFan pisze:Beenhakker wróć.
Po tym poście przeszły mnie szczerze pewne refleksje. Za Jerzego Engela, Pawła Janasa i Leo Beenhakkera wszyscy narzekaliśmy, ale dopiero po eliminacjach. W trakcie nasza kadra stawała na wysokości zadania, czyli zza Engela kluczowa wygrana w Norwegii i awans, za Janasa kapitalne eliminacje, prócz dwumeczu z Anglią i awans, a za Beenhakkera mecz z Portugalią w Chorzowie i na wyjeździe i kolejny awans bez baraży. Za Franciszka Smudy? Na nasze szczęście nie gramy w eliminacjach jako gospodarz na Euro. Zagramy planowo 3 spotkania i do domu, to może przesada, ale "kończ waść, wstydu oszczędź", bardziej trafne.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 mar 2011, 0:02

Kamilu,

A ja jednak mysle,ze Slowacy i Slowency maja lepsze,a przede wszystkim bardziej perspektywiczne reprezentacje :wink:

Slowacja:

Hamsik 24 lata - gwiazda Napoli

Kucka - 24 lata - jeszcze niedawno w Ruzemberoku,a teraz rzadzi srodkiem pola w Genoi zaledwie kilka miesiecy po transferze do Wloch ; wroze temu chlopakowi naprawde spora kariere

Weiss Jr. - 21 lat - 23 mecze,6 goli w tym sezonie SPL,calkiem niezly wynik jak na skrzydlowego

Stoch 21 lat - kopia Weissa ; nie wiem jak radzi sobie w Fener,ale i tak zjada cala reszte naszych 21-latkow :wink:

Bardzo ciekawymi pilkarzami sa rowniez Hubocan,Djurica,Frantisek Kubik,Jendrisek oraz brakujacy na Twojej liscie Skrtel z L'poolu,Pekarik z Wolfsburga i Vittek z Ankary :wink:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2898

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 26 mar 2011, 0:09

Ale chodzi bardziej o teraz a nie co będzie w perspektywie kilku lat. Tak to można też napisać o Arsenalu, że za kilka lat będzie miał doświadczoną i ograną drużynę. :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 mar 2011, 0:11

A ja jednak mysle,ze Slowacy i Slowency maja lepsze,a przede wszystkim bardziej perspektywiczne reprezentacje
Nie przekonasz. Słowacja jest gorsza, bo to gorsza wersja pepików i już, no i z nazistami współpracowali, Słowenia jest gorsza, bo to najgorsza córa Jugosławii i już, a Polska to Grunwald, Westerplatte, Jan Paweł II i jak w ogóle w obliczu tego wszystkiego możesz porównywać te kraje?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 mar 2011, 0:12

Hiszpania na tym boisku będzie grała? :rotfl:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 mar 2011, 0:28

Dr. Football ok Słowacja możesz mieć rację, że jednak lepiej się prezentują od nas. Ale Słowenia? W czym Ci grajkowie są lepsi? W jakich lepszych klubach grają?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 mar 2011, 1:31

Kamil232 pisze:Dr. Football ok Słowacja możesz mieć rację, że jednak lepiej się prezentują od nas. Ale Słowenia? W czym Ci grajkowie są lepsi? W jakich lepszych klubach grają?
Josip Ilicic (Palermo) - jedna z gwiazd tej druzyny ; niedlugo zglosza sie po niego duzo lepsze kluby

Armin Bacinovic (Palermo) - obronca lub defensywny pomocnik ; pewny plac w Palermo ; ostatnio dosyc glosno bylo o zainteresowaniu jego osoba Evertonu,Tottenhamu i kilku innych mocnych angielskich klubow

Tim Matavz (Groningen) - Eredivisie zrobolio sie dla niego za male ; latem na 100% zmieni lige - mowi sie o powaznym zainteresowaniu ze strony Napoli i mniej powaznym ze strony Newcastle

Sinisa Andjelkovic (Palermo) - krotko mowiac: czlowiek,ktory wykopal Glika z Sycylii ; moze to nie jest jakis wybitny defensor,ale w naszej reprze rzadzilby i dzielil

Samir Handanovic (Udinese) - pewny punkt rewelacji Serie A ; co prawda jeszcze kilka lat temu wrozylem mu wieksza kariere,ale i tak dla mnie osobiscie Samir nalezy do czolowki bramkarzy w Europie

Miso Brecko (Koln) - szybki,dynamiczny prawy obronca z zelaznymi plucami ; czy gorszy od Piszczka ? nie wiem,ale jezeli tak to niewiele

Valter Birsa (Auxerre) - rewelacyjna technika,stale fragmenty oraz wszechstronnosc ; do niedawna chyba jedna z gwiazd AJA,teraz nie wiem,ale od Jelenia gra na pewno wiecej :wink:

Bojan Jokic (Chievo) - obok Pelissiera najlepszy zawodnik Weronczykow imo ; cenie go duzo wyzej od Boenischa

Milvoje Novakovic (Koln) - 11 goli w BL w tym sezonie ; obecnie przezywa druga mlodosc ; srodkowy napastnik z podrecznika ; niedlugo powinien zastapic go Matavz i bedzie to raczej krok w przod

Rene Krhin (Bologna,chyba tez wspolwasnosc Interu ?) - walczy o miejsce w Bologni,ale jeszcze beda z niego ludzie

Marko Suler (Gent)- ostoja defensywy jednej z najlepszych druzyn w Jupiler League ; Zlatan Ljublijankic tez tam gra i to gra calkiem przyzwoicie

Jasmin Kurtic (Palermo) - jego czas jeszcze nadejdzie ; na razie ogony i Coppa,ale potencjal ma naprawde spory

Dwojka z Milanu - Palibrk i Novinic - pierwszy to wielka niewiadoma,a drugi kapitanowal mlodziezowce ACM,kiedy ta zdobywala mistrzostwo Wloch,gdyby nie kontuzja juz pewnie w tym sezonie zaczalby grywac ogony w ekipie Allegriego

Rajko Rep (Maribor) - nie znam go,ale podobno ciekawy chlopak ; znalazl sie na liscie 100 najbardziej utalentowanych pilkarzy swiata - zadnego Polaka na tej liscie nie bylo...

Inne ciekawe talenty to Oblak z Benfici,Velikonja (wczesniej chciala go ponoc Wisla) i Beric,19-latek,ktory razem z Ilicicem niszczyl system w Interblocku,a w Mariborze idzie mu rowniez bardzo dobrze

Jezeli dodamy do tego bardzo solidnych Radosavljevica,Cesara,Korena,Ilica,Pecnika i Kirma to wyjdzie nam bardzo fajna i moim zdaniem lepsza repra od naszej.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 mar 2011, 1:35

:o Że Ci się chciało tak to rozpisywać o tej porze. Chodź na bwin, pogramy cuś na live :wink:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 mar 2011, 1:37

Salas11 pisze::o Że Ci się chciało tak to rozpisywać o tej porze. Chodź na bwin, pogramy cuś na live :wink:
Jeszcze chcialem napisac pare slow o Czarnogorze :wink:

Ja juz dzisiaj nie gram :P Swoje przycialem i jest git,nie chce kusic losu :P

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 26 mar 2011, 10:08

Po meczu
Franciszek Smuda, selekcjoner reprezentacji Polski: "Na tym trudnym boisku łatwiej było się bronić niż atakować, stwarzać sytuacje. Nie chcę jednak tłumaczyć się stanem murawy, przecież w przyszłości będziemy grać w różnych warunkach. Mimo porażki nie mam pretensji do zawodników, dali z siebie wszystko. Grali tak, jak potrafili. Jak oceniam postawę środkowych obrońców? Nie popełnili rażących błędów, ale nie powinni dać się dwa razy zaskoczyć. Oczywiście to wina całego zespołu, nie tylko pary środkowych defensorów. To, co się działo na trybunach, na pewno nam nie pomagało. Jest mi przykro z powodu zachowania polskich kibiców. Takich wydarzeń w ogóle nie powinno być na stadionach".
:haha: Głowacki nie popełnił błędu on popełnił wielbłąda :D Tłumaczenie się boiskiem było wiadome odkąd wyszli na murawę, co ciekawe Smuda przepowiada że w przyszłości będa grać w różnych warunkach? Hm..Na ME2012 PZPN będzie starał się przykryć boisko śniegiem? 8) Ciemność, widzę ciemność :D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 mar 2011, 10:59

drugi kapitanowal mlodziezowce ACM,kiedy ta zdobywala mistrzostwo Wloch
Młodzieżowy puchar Włoch. Mistrzostwo zdobyli jeden jedyny raz prawie pół wieku temu.
Mówiłem Ci już, nie przekonasz. Polska jest lepsza bo to Polska, kraj orła białego i solidarności, a Słowenia to jakaś sierota po Jugosławii, co z tego, że mają lepszych piłkarzy i trenera, skoro mają gorszą reprezentację? :wink:
BTW: Nie potwierdziły się te moje przewidywania w PW.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2011, 15:00 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 mar 2011, 11:13

Myślę, że wszyscy, którzy tak domagali się powołania dla Głowackiego po tym meczu uświadomili sobie swój błąd. Ja nie wiem czy koszulka z orłem na piersi tak źle na niego wpływa, że zawsze musi jakoś babola odwalić? Już nawet Litwa nas leje. Katastrofa. Oczywiście media po wczorajszym występie stoperów znów piszą o Arboledzie i Perquisie.

P.S. Pół królestwa i ręka królewny dla tego, który wykaże jaki pomysł na grę miała wczoraj nasza kadra.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2011, 11:31 przez emdżej, łącznie zmieniany 1 raz.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 26 mar 2011, 11:19

Wilmore pisze:Polska jest lepsza bo to Polska...
Tak właśnie jest. Ale takiej mentalności brakuje wielu obywatelom w codziennym życiu. A jest to jeden z nielicznych standardów zachodnich któremu przyklaskuję (tzn. niegnojenie własnego kraju, a wręcz zachwalanie do granic możliwości). Ale wiem że Ty ze zrozumieniem tego masz kłopoty dlatego już Ci nie będę obciążał intelektu tłumacząc.
emdżej pisze:Myślę, że wszyscy, którzy tak domagali się powołania dla Głowackiego po tym meczu uświadomili sobie swój błąd.
Kilka razy już pisałem o tym piłkarzu odnośnie jego występów w kadrze, i im dłużej trwa ta farsa tym bardziej mnie dziwi że jego powołania ciągle mają jakichś zwolenników. Jeszcze jakiś czas temu to były błędy w meczach o punkty a teraz nawet w towarzyskim nie było najlepiej z jego grą. Już wolałbym co mecz oglądać innego obrońcę przynajmniej można byłoby powiedzieć, ok, nie sprawdził się trzeba innych. Bo teraz nie widzę żadnego uzasadnienia.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 mar 2011, 11:29

Inter oprocz wspolwlasnosci Krhina ma jeszcze swietnie sie zapowiadajacego bramkarza Vida Beleca na wypozyczeniu w Crotone, który juz jest powolywany do kadry jako trzeci bramkarz. Mourinho wzial ich dwojke do pierwszego zespolu w sezonie 09-10. Belec zostal w tym sezonie wypozyczony, bo szkoda go bylo na trzeciego bramkarza. Krhin za Mou dostał nawet swoje szanse od pierwszej minut, ale jednak pilkarsko jeszcze odstawal (ale fizycznie zapowiada sie mega), nie wiem jak i czy gra w Bolonii, ale jeszcze przed podpisaniem profesjonalnego kontraktu z Interem bardzo interesowal sie nim Liverpool. W ogole strasznie duzo Słowencow w Serie A i jeszcze wiecej jest tam utalentowanych nastolatkow w Primaverach najsilniejszych zespołow np Jelenic w Genoi czy Novinic w Milanie. Słoweniec w Serie A to juz marka. Musieli miec swietny program szkolenia i w pelni wykorzystali bum po Euro 2000 gdzie Zahovic i koledzy byli rewelacja turnieju. Teraz spijaja smietanke. My nic nie zrobilismy po MS 2002, 2006 i mamy to co mamy.

Na pewno nie mamy mniej talentu od innych nacji, a od takiej Słowenii mamy wiekszy potencjal jako naród 39 milionowy. Az strach pomyslec, gdzie bysmy mogli byc gdybysmy odpowiednio wykorzystali czas od 2002 roku. Orliki to dobry pomysł, ale nadal nie zrobiono nic ze szkoleniem. Tu nadal sie liczy, ze skoro sa orliki to samo sie zrobi jak da sie dzieciakom pilke i beda biegac od rana do wieczora.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”