AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1043

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 mar 2011, 12:39

Nie wszystkich.
Demagogia, jak zwykle.
Tu nie chodzi o to, by wszystkim znoszono kary. Kilka lat temu w meczu z Juventusem Bonera zachował się jak ostatni kretyn i skosił kogoś z Juventusu, za co wyleciał na kilka meczów - też nikt nie zmniejszył mu tej kary.
Tyle że kiedy są podstawy, to komisja to robi. W ostatnich tygodniach: Milanowi, Parmie, Lazio, Genoi, Frosinone, Juventus (zmniejszenie kary pieniężnej), a to tylko dwa ostatnie miesiące. Jeśli jakaś kara powinna być zmniejszona - jest zmniejszana, każdemu, a nie Milanowi.
Do czego zmierzam: komisja traktuje wszystkich po równo i tylko dlatego, że sprawa dotyczy Milanu. Ta sama decyzja dotycząca Parmy kończy się u was wzruszeniem ramion, a taka decyzja dotycząca Interu zakończyłaby się euforią zapewne. Hipokryzja i tyle - przeszkadza wam ta sprawa, bo dotyczy Milanu, nie interesuje Was to, że tak samo komisja traktuje wszystkich, że te decyzje ulegają zmniejszaniu, Babel walnął piękne hasło o pierwszym przypadku tendencji, przy czym nie odpowiedział już na moje słowa, gdy pięknie pękła mu argumentacja o tym, że komisja jako pierwsza zmniejszyła karę właśnie Milanowi.

Hipokryzja, obłuda, głupota. Czyli Wasze standardy - ręka Adriano jest fajna, skrócenie zawieszenia Ibrze jako jednemu z kilku ułaskawionych jest be. Słowa MarcinW potrafię zrozumieć jedynie jego przyznaniem się do bycia nietrzeźwym, inaczej tych haseł o braku chęci Galloppy nie da się uzasadnić.
Szkoda, że tego poczucia sprawiedliwości nie było widać u was przy okazji meczu z Bari, meczu z Cagliari, gdy nieudolnie tłumaczyliście błąd sędziego, w poprzednich latach, gdy wirtualne tabele udokumentowane wydarzeniami na boisku przyznawały rok po roku tytuły innym klubom, niż ostateczny mistrz z kilkunastopunktowym wsparciem.
Dla mnie jesteście jak Wójcik narzekający na korupcję. Drzazgę w cudzym, a belki we własnym oku nie widzicie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 mar 2011, 13:35

Odniose sie do tego co piszesz w 3 dosc krótkich punktach po czym zakoncze dyskusje, bo generalnie dyskusja w innej formie nie ma sensu:

1) Starcie Galloppy obejrzalem jeszcze raz. Galloppa popelnil brzydki faul, kwalifikujacy sie na 3 mecze kary. W walce o pilke bezmyslnie podniosl wysoko noge i bezmyslnie ja trzymal wbijac sie w pilkarza Napoli. Powiem szczerze nie rozumiem na jakiej podstawie zmniejszono pilkarzowi Parmy kare? Do glowy przychodzi mi tylko taki powod, zeby uwiargodnic zmniejszenie kary Szweda. Ibra za to umyslnie uderzyl Rossiego w zebra i zachował sie tak samo bezmyslne jak Wloch. Mamy dwie skandaliczne decyzje FIGC, co w rozumieniu Wilmore'a, ze jak cos zdarza sie dwa razy to ostatecznie je broni. Jakos dziwnie przed ta kolejka takie zagrania nie byly przyjmowane z takim poblazaniem i zrozumieniem vide Muntari w sezonie 08-09 uderzyl w walce pilkarza Catanii łokciem i dostal 3 mecze kary i nikt tego nie zweryfikowal. To byla 2 kolejka rozgrywek, w 5 gralismy derby z Milanem :lol:

2) W meczu z Bari miala miejsce tylko jedna dyskusyjna decyzje sedziego: Zlatan przyjmujacy pilke przy wyjsciu na pozycje sam na sam. W mojej opinii jednak przyjmowal reka i w tej sytuacji arbiter zachowal sie prawidlowo. Tak wiec moze sie czuc okradziony, twoja sprawa.

3) Adriano strzelil bramke reka. Pierdzielisz jak potłuczony ze negowalismy ten fakt. Bralismy pod uwage tylko, ze sam Pierluigi Colina kiedys puscil podobna sytuacje i bronil tej decyzji, kiedy pilkarz zagłówkowal sobie w reke tak jak Adriano. Gol byl byc moze nieprawidlowy. Smieszne bylo, ze w calym meczu to Inter byl lepszy, a kibice Milanu splaszczyli to do jednej pomylki arbitra, gdzie Adriano stal niepilnowany jak i bez tej reki gol i tak by wpadł. Z Cagliari wysmiewalismy Ciebie twierdzacego, ze Ranocchia wbil pilke do siatki, skoro na powtorkach bylo widac, ze pilka odbila sie od obroncy Sardynczyków. Widzisz to co chcesz widziec, a nie to co piszmey. Poza tym to ty twierdzisz, ze Inter dostawal 30 darmowych punktow w kazdym z ostatnich 3 sezonow, wiec warto to udowdnic. Pomylki arbitrow sie zdarzaja, najlepszym przykladem jest Milan z tego sezonu czy Juventus z poprzedniego. Natomiast zarzut +30 pkt w kazdym sezonie w prezencie od sedziow nalezy wybronic by zachowac twarz w dyskusji.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 mar 2011, 9:01

Może ktoś bardziej wtajemniczony rzucić nieco światła na sytuację Cassano w Milanie? Coraz więcej mówi się o jego odejściu już latem. Ponoć Mediolan kompletnie mu nie leży.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 mar 2011, 11:54

no właśnie, wiecie coś więcej czy to pierwsza taka informacja. Swoją drogą to by tłumaczyło dlaczego z jego grą jest coraz gorzej.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 mar 2011, 12:00

Pismaki próbują na siłę zrobić jakiś konflikt w drużynie. Cassano dostaję szanse gry, jest lubiany w zespole(wypowiedzi piłkarzy) i sam mówi, że jest tu zadowolony(można też zobaczyć jego reakcje na bramki drużyny jak siedzi na ławce lub jak mobilizuje kolegów).

BTW niedawno się dowiedziałem, że Jovetic nie trafił do nas, bo "musieliśmy" kupić brata Kaki i na niego straciliśmy miejsce dla gracza z po za UE.

Awatar użytkownika
rkn
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkn » 27 mar 2011, 12:27

coraz dziwniejsze te plotki apropos cssano, podobno jego rodzina wyprowadziła sie do genui, dziwne dziwne
szczególnie biorąc pod uwagę to, jak antonio cieszy sie z reszta zawodników z bramek i asyst, widać chemię miedzy nimi, oby było to tylko marne pieprzenie śmieciowatych pismaków
odwołanie od kary dla ibry to czysty debilizm, typ uderzył zawodnika bez piłki, chamsko, brutalnie, a tu nagle wielkie halo, że kara za duza, jasne, pozwalajmy sportowcom sie napierdalać na boisku i zmniejszajmy im kary za to, godna pochwały postawa.

Douglas
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Douglas » 27 mar 2011, 23:34

Wracając do transferu Gansinho...

Na wybór nowego klubu Ganso mógłby wpłynąć ewentualny transfer Neymara do Chelsea, klubu, który Brazylijczykiem jest poważnie zainteresowany. Obaj zawodnicy są w dosyć zażyłych, przyjacielskich stosunkach. Osobiście odradzałbym Brazylijczykowi, biorąc pod uwagę, ile już w wieku 21 lat miał kontuzji, tego transferu. Inter czy Milan, ciekawe, czy na jego decyzji zaważy fakt, który klub wywalczy mistrzostwo...

Widziałem dziś 20 minut Lucasa ze Szkocją i był to kolejny moment, gdy doszedłem do wniosku, że jeżeli jest tylko okazja na sprowadzenie go, Milan powinien to zrobić. Bardzo szybki, odważny i przebojowy. Piłkarz o zdecydowaniu innym charakterze niż Ganso, nie mający takich inklinacji do rozgrywania piłki. Swoją drogą ktoś tutaj Ganso przedstawiał jako AMF, a to jest gracz, mogący grać jako klasyczny rozgrywający w drugiej linii, pamiętam jak fantastycznie sobie radził będąc mniej więcej podobnie ustawionym w meczu Brazylii z USA.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 mar 2011, 9:19

Swoją drogą ktoś tutaj Ganso przedstawiał jako AMF, a to jest gracz, mogący grać jako klasyczny rozgrywający w drugiej linii, pamiętam jak fantastycznie sobie radził będąc mniej więcej podobnie ustawionym w meczu Brazylii z USA.
Ganso to rozgrywający mogący grać bliżej środka boiska(jednak troszkę wyżej niż Pirlo) bądź za napastnikami. Ja już o tym pisałem na podstawie obserwacji jego występów w Santosie i w debiucie w reprezentacji Brazylii. Wydaję mi się, że Ganso do Anglii nie trafi. Milan bądź Inter. Innej opcji nie widzę. Jeszcze jedno. Mówi się o +30 mln za Ganso. Tyle bym nie dał mimo iż jestem wielkim fanem jego talentu. Za drogo jak na chłopaka z Brazylii po 2 ciężkich operacjach.

Co do Lucasa. Miałem wczoraj oglądać mecz Canarinhos, ale nie miałem jak. Szkoda bo jestem ciekawy tego chłopaka.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 28 mar 2011, 14:33

Zlatan znowu swoje... módlcie się żeby Balotelli się nie pojawił wkrótce bo byście mieli wesoło w Milanie :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 mar 2011, 15:11

Ej, to by było dobre. Mario rzucałby w Zlatana lotkami, a Szwed oddawałby mu ciosami teakwondo :lol:

Obrazek

:lol:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 28 mar 2011, 15:45

Trudno zauważyć że się chłopaki nie kłócą tylko droczą. Tak trudno zauważyć :?: Jak zwykle media podłapały filmik i z nowu zrobią następny hit jak to Ibra kogoś bije. Z Strasserem okazało się że było podobnie, te kopy Ibry to normalka o czym wspominał choćby Bojan czy Antonini.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2257
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 28 mar 2011, 15:57

Dokładnie, było widać, że ''bawią się''.Ibra ma taki styl dowcipów jaki ma, ale tutaj w sloł mołszyn jest to pokazywane tylko po to, żeby szukać znów sensacji.

Dwa pytania.

1. Z Antkiem to bujda czy prawda, że chcę odejść ? Nie chciałbym to taki gracz za takie pieniądze to skarb.
2. Menadżer Ganso w Milanie, teraz czy z Gallianim się ustawił czy z chłopakami z Interu, wiecie coś ;> ? [ Nie biorę pod uwagę wariantu, że po ciuchy przyjechał ].

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 28 mar 2011, 16:00

e kopy Ibry to normalka o czym wspominał choćby Bojan czy Antonini.
Czy normalną praktyką postępowania w codziennych relacjach może być kopanie ? W podstawówce może i tak w pracy niekoniecznie - nawet takiej jaką wykonuje Zlatan. Jest to mniej lub bardziej grozna dewiacja, której szkodliwość zależy od tolerancji na tego typu zachowania....
Menadżer Ganso w Milanie, teraz czy z Gallianim się ustawił czy z chłopakami z Interu, wiecie coś ;> ? [ Nie biorę pod uwagę wariantu, że po ciuchy przyjechał ].
Jeśli MM dogadał się z Pozzo w sprawie transferu Sancheza to wydaje się wątpliwy kolejny "milionowy" transfer.

Douglas
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Douglas » 28 mar 2011, 16:25

Co do Lucasa. Miałem wczoraj oglądać mecz Canarinhos, ale nie miałem jak. Szkoda bo jestem ciekawy tego chłopaka.
Ze Szkocją zagrał może ze 30 minut i na pewno nie wnioskuję na podstawie tego spotkania, a bardziej już po tym, co kilka razy w jego wykonaniu widziałem. Z tym, że wydaje mi się, że kolejny zawodnik mający duże predyspozycje do gry na skrzydłach akurat nie jest najlepszym wyborem w tym momencie dla Milanu. Jeżeli chodzi o wzmocnienia w ofensywie to moim zdaniem priorytetem powinien być właśnie rozgrywający, ewentualnie rezerwowy napastnik jeżeli zachowamy taką kadrę. No chyba, że zamiana Lucas za Cassano, nie takie złe rozwiązanie, a skoro już ma być budowany nowy Milan...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 mar 2011, 17:19

Co do Zlatana to widać, że to raczej zabawa. Nie wiem jak się piszę nazwisko tego drugiego Szweda, ale to on pierwszy zaczepiał Ibrę i po kopniku Ibry dalej to robił. Widzę, że co nie którzy tylko czekają, aby coś znaleźć niedobrego w Milanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”