Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 426

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 mar 2011, 11:31

Tak właśnie jest. Ale takiej mentalności brakuje wielu obywatelom w codziennym życiu.
To jest myślenie życzeniowe. Nie pisz więc, że Polska jest lepsza od Słowenii czy Słowacji, tylko że Polska powinna być lepsza. W tym drugim przypadku to jest zdrowy patriotyzm, w tym pierwszym głupota.
Az strach pomyslec, gdzie bysmy mogli byc gdybysmy odpowiednio wykorzystali czas od 2002 roku.
Aż strach pomyśleć, gdzie byśmy byli, gdyby się nie uczyło wszystkich trenerów złotych myśli Piechniczka i systemu przestarzałego już w latach 80.

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 26 mar 2011, 11:49

Wilmore pisze:
Tak właśnie jest. Ale takiej mentalności brakuje wielu obywatelom w codziennym życiu.
To jest myślenie życzeniowe. Nie pisz więc, że Polska jest lepsza od Słowenii czy Słowacji, tylko że Polska powinna być lepsza. W tym drugim przypadku to jest zdrowy patriotyzm, w tym pierwszym głupota.
W tym drugim przypadku to jest zdrowy patriotyzm, w tym pierwszym to standard w każdym wysokorozwiniętym kraju, głupie czy nie, ale przynosi oczekiwane efekty więc powinniśmy czerpać z tych idei i my.
Babel pisze:Na pewno nie mamy mniej talentu od innych nacji, a od takiej Słowenii mamy wiekszy potencjal jako naród 39 milionowy. Az strach pomyslec, gdzie bysmy mogli byc gdybysmy odpowiednio wykorzystali czas od 2002 roku. Orliki to dobry pomysł, ale nadal nie zrobiono nic ze szkoleniem. Tu nadal sie liczy, ze skoro sa orliki to samo sie zrobi jak da sie dzieciakom pilke i beda biegac od rana do wieczora.
Też uważam że ten czas nie został w pełni wykorzystany. Problem z orlikami jest też taki że niedaleko mnie jest szkołka, która wybudowała podobno z kasy dzielnicy/miasta boisko takie piłkarskie dla "szóstek", kort tenisowy i plac do koszykówki. Nie wiem jak jest z dwoma ostatnimi, ale boisko piłkarskie w okresie wakacji było zamknięte podobno dlatego żeby nikt nie zniszczył. To ja powiem więcej, po co było budować skoro odjąć lato oraz też zime to zostaje niewiele czasu na wykorzystanie. Może w ogóle nie opłacało się budować i utrzymywać to w okresach "posezonowych" (?). Albo oświetlenie w okresach jesiennych włączane wieczorem. Czyli mniej więcej od ok 16-17 godz. gdy robi się ciemno, do 20 godz. Nie ma jak normalnie grać na boisku. W ciągu paru miesięcy łącznie przez kilkadziesiąt ładnych godzin boisko jest wyłączone z eksploatacji co w sumie daje kolejne tygodnie bez gry. Nie wiem czy tak jest wszędzie, ale to są znane przykłady.

Następna sprawa którą chciałbym skomentować to ktoś napisał wyżej nt. systemu szkolenia że jest niewystarczający. No ok. ale nie mniejsze znaczenie ma też inny problem. Nie wiem jak jest teraz ale kilka ładnych lat temu za czasów mojego liceum dużo rówieśników miało zwolnienia z wf'ów mimo że jakoś szczególnie ciężkie ćwiczenia nie były, gdy chcieliśmy pograć trzeba nierzadko było kompletować dwie klasy mimo że były dość liczne.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 mar 2011, 14:20

Sorry Doktorku wypisujesz mi talenty, które zdobywały z Milanem mistrzostwa młodzieżowe Włoch. Pierwsza sprawa, że we Włoszech to z juniorami jest tragedia więc zdobyć tam takie trofeum to nie trudno. Druga sprawa to ja mówię o tu i teraz, a nawet o tym co było rok czy dwa lata temu, bo ten od odpuszczania najważniejszych rozgrywek w świecie twierdzi, że Słoweńcy mieli od nas większy potencjał jak nas lali w Mariborze. Też mógłbym wypisać po kolei każdego z grajków,

Szczesny- jeden z największych talentó bramkarskich na świecie
PIszczek- w obecnym sezonie najlepszy prawy obrońca Bundesligi

etc. etc.

Być może w najbliższej przyszłości te talenty o których piszesz wybuchną, ale obecnie jak i chwilę wcześniej Słowenia nie ma lepszych piłkarzy niż my. Mają lepszego trenera, który tą pierdołę z Holandii i Smudę wciąga nosem i to wszystko.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 mar 2011, 14:48

Kamil Ty naprawde myslisz, ze Włosi maja tak slabych juniorów, ze musza w Słowenii szukac ratunku? Włosi maja problem ze stawianiem na młodych w klubach Serie A i ich wprowadzaniem do doroslej pilki. Pod tym wzgledem rzeczywiscie kuleja i sa 100 lat za Niemcami, Hiszpanami czy nawet Anglikami. Wlosi maja podobna mentalnosc do naszej, tyle ze u nas stawia sie na obcokrajowcow kosztem mlodych, a we Włoszech na podstarzalych sredniakow. Balotelli, Giovinco, Santon, Ranocchia, Poli, Bonucci itd. uwazani sa najslabsze pokolenie od wielu lat jednak trudno zawodnikow tej klasy znalezc w wielu ligach, nie tylko w lidze słoweńskiej czy polskiej. W Słowenii, Czarnogrze czy Serbii szukaja perelek i tylko w takich przebieraja. Miskiewicza wzial Milan i jakos nie skonczyl jak Novinic, Salamona wziela Brescia i poki co nie zapowiada sie na Hamsika bis. Taki Ilicic to absolutna gwiazda i objawienie Serie A (jak sie Zamparini wkurwi to moze w nastepnym sezonie bedzie gral juz w Premiership), my tak usposobionego zawodnika nie mielismy chyba od czasow Deyny, Slowenia niepodleglosc uzyskala w 91 roku. Nadal nie uswaiadamia ci to jaka oni prace wykonuja zeby byc w tym miejscu gdzie sa? W tym momencie jedyne co mozemy robic to brac z nich przyklad i z pokora wykonywac te robote, która oni juz wykonali.

EDIT:
Moze w tej chwili bysmy powalczyli ze Słowencami w pelnym ustawieniu i z dobrym trenerem. Problem, ze jak nie zaczniemy pewnej pracy, która wykonuja chocby federacje pilkarskie panstw z Bałkanow, to taki stan potrwa niedlugo i wtedy nie pomoze nam juz nawet najlepszy trener.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 mar 2011, 1:34

A propos Slowenskich talentow we Wloszech to sa jeszcze Lazarevic z Genoi (wyp. do Torino) i Mitrovic (tu chyba identyczna sytuacja co z Krhinem). A co do golkiperow to bardzo dobrze zapowiada sie 18-letni Oblak z Benfici :wink:
Sorry Doktorku wypisujesz mi talenty, które zdobywały z Milanem mistrzostwa młodzieżowe Włoch. Pierwsza sprawa, że we Włoszech to z juniorami jest tragedia więc zdobyć tam takie trofeum to nie trudno. Druga sprawa to ja mówię o tu i teraz, a nawet o tym co było rok czy dwa lata temu, bo ten od odpuszczania najważniejszych rozgrywek w świecie twierdzi, że Słoweńcy mieli od nas większy potencjał jak nas lali w Mariborze. Też mógłbym wypisać po kolei każdego z grajków,
Oni wtedy mieli gorsza repre od naszej,ale potencjal dwukrotnie wiekszy,bo u nich juz na swoje szanse czekali tak ponadprzecietni pikarze jak Ilicic,Bacinovic czy Matavz. Taki glupi przyklad: Lazarevic,ktory ledwie co zaczal grac w mlodziezowce zostal wypozyczony do drugoligowego Toro i gra tam regularnie podczas kiedy jedna z naszych najwiekszych nadziei - Bartek Salamon wyladowal w trzecioligowej Foggi...
Szczesny- jeden z największych talentó bramkarskich na świecie

etc. etc.
No i wlasnie. Etc. ? A Brecko wcale nie jest wiele gorszy od Piszczka :P Ciekaw jestem opinii Akera,Akarina lub Ebiego w tej sprawie. Dla mnie Miso to naprawde dobry pilkarz.

Mozemy nawet porownac najsilniejsze jedenastki naszej i slowenskiej kadry,ale czy jest sens ? Obrona - sa lepsi,pomoc - tez,napad - to samo. Przyszlosc ? My mamy zajebistego Szczesnego,kilku bramkarzy i caly tabun mlodych,wielce utalentowanych 23-letnich ligowcow,ktorzy tylko czekaja na oferty z Cypru lub w najlepszym wypadku Grecji czy 2 Bundesligi. U nich nastoletnie chlopaki wybijaja sie wsrod wypizdrzonych i pewnych siebie makaronow,ba,zostaja nawet kapitanami swoich druzyn !

Kamilu,to nie jest tak,ze szerze tu jakis defetyzm,krzycze 'Polska patalachy' czy wale hasla typu 'niedlugo wyprzedzi na Papua Nowa Gwinea'. Nie. Po prostu Slowency/Slowacy sa teraz od nas lepsi,a najgorsze jest to,ze oni dopiero sie rozpedzaja,a My chyba pomylilismy trasy...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 mar 2011, 3:42

Kamil232 pisze:Szczesny- jeden z największych talentó bramkarskich na świecie

etc. etc.
Zapomniałeś o Torresie. Ekhm... znaczy Lewandowskim. Z najświeższych doniesień wynika, że jest już na celowniku Interu.

:arrow: http://www.fcinter.pl/news/11368-lewandowski-w-interze

To znamionuje klasę "Lewego" i jak dla mnie musi opuścić Borussię, aby nie złamać sobie kariery i móc dalej rozwijać nieprzeciętne umiejętności, które na Euro zaprocentują koroną króla strzelców turnieju. Szczęsny oczywiście będzie najlepszym bramkarzem :hardkor: Aż strach się bać...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 mar 2011, 2:39

Weszło!
Miłego końca weekendu, bo jutro może wybuchnąć bomba wokół kadry. Spory syf, sporo osób zostanie ubabranych gównem.
z facebooka weszło.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 mar 2011, 8:57

Ponoć na dziwki poszli sporą grupą. Pooooooooolska! :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 mar 2011, 9:07

bunga bunga :!:
http://www.fakt.pl/Bunga-bunga-wykonczy ... 666,1.html
czy Smuda ma jeszcze jakis autorytet w tej kadrze? cytujac klasyka... wypierdolic. Przeciez oni robia co chca, niby mial im dac nauczke a tu to samo... olewaja go cieplym moczem. Ciekawy jestem czy peszko bral w tym udzial, gdyz juz nikt na zadne glupoty nie mial go prawa namowic z pkt widzenia smudy

Druga sprawa to ta reklama biedornki, jako ze malo ogladam tv. Pierwszy raz widzialem reklame na youtubie i myslalem, ze to jakies jaja ktos sobie bardzo profesjonalnie zmajstrowal a w neidziele patrze a tu reklama :lol: Smuda jest na tyle glupi, ze nie wie ze jaja sobie zniego robia i z jego pracy?

ps zaspalem dzisiaj....

edit
Pewnie Zewlak zrobil pozegnalna imprezke dla najlepszych kumpli.. Pozegnalne bunga jakich pewnie bylo wiele podczas jego kariery reprezentacyjnej :!:

Jezeli Polska pilka byla w rozkladzie to teraz juz zgnila...

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 28 mar 2011, 11:04

Odnośnie meczu Polaków w Kownie przeciwko Litwinom niema sensu co wspominać - przegraliśmy zasłużenie. Bardziej powinniśmy się wstydzić zachowania pseudo-popaprańców mieniącymi się tylko z nazwy kibicami reprezentacji. To była zwykła dzicz i hołota. Mamy za nieco ponad rok Euro i po raz kolejny podczas meczu kadry narodowej pokazujemy Europie oblicze jakiś psycholi, łysych neandertalczyków i zafajdanych obszczymurów w narodowych barwach - to słowa jakich użyli moi znajomi z różnych regionów naszego kraju którzy jak Ja byli zdegustowani zachowaniem tej dziczy jaka pojechała do Kowna i narobiła tego syfu. Dobrze określił to mój przyjaciel z Podlasia słowami...."Piłka chamieje, bo chamieje wszystko dookoła z kibicami włącznie. Witamy, kurna mać w Polsce!" Opis tego co się działo w Kownie poszło w świat. W wydaniach internetowych w Anglii, Hiszpanii, Francji czy też Niemiec jest o tym dość sporo do przeczytania i obejrzenia. Smród będzie się ciągnął znowu za nami przez tych debili - ale wstyd!!!! Szkoda także, że zapewne po raz kolejny polskie władze zmarginalizują sprawę i na kilkanaście miesięcy przed Euro 2012 nic się w tej strawie nie zmieni.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 28 mar 2011, 11:17

VADER pisze:Piłka chamieje, bo chamieje wszystko dookoła z kibicami włącznie. Witamy, kurna mać w Polsce!
No właśnie, wyjechałbyś z tego kraju może by się coś poprawiło bo musi ci być strasznie źle skoro tak tu chamsko a tkwisz w tym kraju i jeszcze masz znajomych na których się powołujesz. Szkoda że obszczymury obsmarowują w prasie kibiców a nie przedstawiają też ich wersji jak było. Ja wiem jedno, na yt był taki filmik gdzie na jednym ze stadionów w W-wie wyszedł robotnik na budowanej trybunie i dowcipnie pozdrawiali go kibice oddzieleni wielkim parkanem. Robotnik ruszył w ich stronę i wywołał tym semym entuzjazm kibiców bo to dość osobliwie wyglądało, taki jeden ludzik na gigantycznej konstrukcji dla kilkunastu tyś kibiców wyszedł sobie zerknąć na mecz, cała trybuna jego :mrgreen: I tak się pozdrawiali machając ręką. No i wtedy wyszły psy. Chwycili robotnika w żółtym uniformie pod pache i zaczęłi wyprowadzać, oczywiście co wtedy zaczeli krzyczeć kibice chyba nie musze pisać, było coś w stylu "ZOSTAW KIBICA K... ZOSTAWCIE KIBICA!". No ale to widziałem a nie że ktoś mi napisał w prasie jakąś wersje bo nic innego nie umie prócz wymyślania fantazji które obsmarowują nasz kraj w świecie bo to modne.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 28 mar 2011, 13:15

sbQ pisze:
Ja wiem jedno, na yt był taki filmik
O to ten filmik właśnie. To było świetne "zostaw kibica hej k... zostaw kibica!" :D

edit:
czeher pisze:bunga bunga :!:
http://www.fakt.pl/Bunga-bunga-wykonczy ... 666,1.html
czy Smuda ma jeszcze jakis autorytet w tej kadrze? cytujac klasyka... wypierdolic. Przeciez oni robia co chca, niby mial im dac nauczke a tu to samo... olewaja go cieplym moczem.
czeher, ssij:
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/eur ... tory.shtml

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 mar 2011, 21:57

petrdcm pisze:czeher, ssij:
nie wiem o co Ci chodzi z tym ssij ale jezeli chodzi o czynność wchodząca w pakiet bunga bunga to ewentualnie moze go wykonac Twoja zona...
petrdcm pisze:http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/eur ... tory.shtml
Chca zachowac twarz i klamia w zywe oczy, teraz staraja sie przyjac dobra mine do zlej gry. Pewnie nie wyszlo by to najaw gdyby nie slaba postawa na Litwie - ktos sie wkurzyl i sprzedal ich. Poza tym jezeli chodzi o takie bunga-bunga to ta,m pewnie alkohol tez chodzi w gre... sorry ale to jest zgrupowanie repry a nie oboz studencki, impreza kawalerska czy oboz integracyjny

Gdyby jeszcze tego co napisal fakt, nie poparlo weszlo, ktore jest jakie jest ale zazwyczaj pojawiaja sie tam sprawdzone rzeczy, na facebooku napisali, ze wiedzili od kilku dni i rozmawiali z nimi ale nie chcieli sie wtracac (widocznie ruchajacy to ich kumple bo ci co nie sa z nimi w dobrych stosunkach, raczej byliby obszczekani na lewo i prawo... no coz taka charakterystyka tej strony

W necie krażą nazwiska Małkowski,Glik,Peszko,Grosicki,Dudka,Mierzejewski...

Mnie nie chodzi o sam bezposredni fakt dupczenia ale o to za co oni maja Smude... A Peszko to jzu w ogole mial byc aniolem. Boruc i Zewlak wylecial za wino i glosne, sprosne odzywki dla mnie < od imprezy bunga bunga w hotelu w czasie zgrupowania kadry....

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 28 mar 2011, 22:12

Mnie to nie obchodzi co robią poza reprezentowaniem kraju na boisku bo od tego są. A bunga bunga przy zwycięskich momentach u innych trenerów jakoś nikomu nie przeszkadzało a teraz obwinia się to o obniżkę formy? Śmieszne. Tak samo jak obwinianie o wszysko Smude.
Weźmy np. takiego Piszczka, w BVB gra znakomicie, a w kadrze większość meczów to co najwyrzej przeciętność. No ale w klubie w formacji ma obok siebie znacznie lepszych graczy niż teraz w kadrze. A dwa że i przez to Smuda nie daje mu tych samych zadań co ma w klubie. Także nie upraszczałbym tak wszystkiego.

Widzę że sobie poradziłeś z ssaniem tego linka.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 mar 2011, 22:30

Smuda sam sobie w stope strzelil... i ja odstrzelil. Najpierw krytykuje poprzednika, potem robi podobne rzeczy. Jako trener Lecha wypowiada sie w dany sposob, gdzie po kilku meisiacach zmienia zupelnie front juz jako trener repry. Gosc jest niepowazny, gada, ze nie bedzie juz imprez a tutaj znowu takie kwiatki. jak juz wspomnailem Zewlak i Boruc wylecieli za wino. Dla mnie widzisz... jezeli gosc przyjezdza na repre i chodzi w koszulce polo z orzelkiem to juz reprezentuje nas. Na dziwki mogli sobie isc po zakonczeniu. Poza tym jak oni sie zachowuja? cisza medialna... no [k****], jezeli jest to nieprawda to pozew i grube kokosy beda +przeprosiny - jezeli nawet nie dla siebie to na cele charytatywne ale nie oni cisza medialna, najpierw oswiadczenie o klamstwie. Przeciez to jest grubymi nicmi szyte. Jezeli juz to mogli wydac oswiadczenie w stylu... Panowie my wam do lozka nie zagladamy w czasie wolnym, wiec prosimy o troche prywatnosci. Ale nie lepiej rznac glupa a nuż się uda.

Dlaczego niektorzy graja w reprze zle... hmmmm... moze dlatego, ze faktycznie nikt tak naprawde nie wie co ma robic a w klubach wykonuja jasno okreslone zadania, mistrzowstka taktyke w tym przypadku Kloppa

edit
petrdcm pisze:a teraz obwinia się to o obniżkę formy? Śmieszne.
Jezeli bylo bunga bunga to byl tez alkohol, pewnie nie w ilosciach na umor ale swoje zostawia
Ostatnio zmieniony 28 mar 2011, 22:46 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”