Zakłady przyjmowane są na walkę z zaznaczeniem, że nastąpi zwrot jeśli do niej nie dojdzie w 2011 roku.petrdcm pisze:Czy aby na pewno zakłady są przyjmowane na walkę czy na to czy w ogóle do niej dojdzie?
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 04 kwie 2011, 15:50
Zakłady przyjmowane są na walkę z zaznaczeniem, że nastąpi zwrot jeśli do niej nie dojdzie w 2011 roku.petrdcm pisze:Czy aby na pewno zakłady są przyjmowane na walkę czy na to czy w ogóle do niej dojdzie?
emdżej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 04 kwie 2011, 15:52
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 04 kwie 2011, 15:53
EnJoy's pisze:Siedzisz tylko tutaj po to, żeby napisać coś durnego ?Spożytkowałbyś czas i popracował nad ortografią.
Przypominam Ci nadal to, że Ty jesteś analfabetą, a nie ja.Nie rozumiem po co znów wywołujesz temat jak jest on tylko powodem do drwin z Ciebie.
petrdcm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 04 kwie 2011, 15:55
Pawel875
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 04 kwie 2011, 15:55
Aker
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 04 kwie 2011, 15:56
W sumie mógłbym się skusić, po tym jak Saleta miał stosunkowo ciężką przeprawę to tym bardziej piłkarz amatorsko trenujący może nie dać radyPawel875 pisze:Wyższy kurs na Najmana, może się skusicie
petrdcm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 kwie 2011, 16:00
Po "PS" nie dajemy kropki analfabeto.petrdcm pisze:ps.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 04 kwie 2011, 16:02
Proton Synchrotron?cloner pisze:Po "PS" nie dajemy kropki analfabeto.petrdcm pisze:ps.
petrdcm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 kwie 2011, 16:05
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 04 kwie 2011, 16:28
Bo z kropką jest dobrze, tyle że powinno być PS. ale ps. nauczali też w szkole jako poprawne bo każdy, nawet ułomny, z kontekstu odczytał wiedział o co chodzi i nikt dramatu z tego nie robił. No chyba że w dzisiejszych czasach...sbQ pisze:Ja od jakiegoś czasu zawsze dawałem kropkę - myślałem, że to dobrzecloner pisze:Po "PS" nie dajemy kropki analfabeto.petrdcm pisze:ps.![]()
petrdcm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 kwie 2011, 16:28
Człowiek uczy się całe życiesbQ pisze:myślałem, że to dobrze
Post scriptum (łac.) - dopisek do listu, artykułu itp., umieszczony na końcu, po podpisie autora. Oznaczany jest skrótowcem PS, przy którym w języku polskim (w przeciwieństwie do języka łacińskiego) nie stawia się kropek.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 04 kwie 2011, 16:32
Dopiero magisterka a już skrzywienie zawodowe wytykania błędów każdemu spoza tej specjalności. Pomyśl co będzie jak już zrobisz tą magisterkę, sam siebie zaczniesz sprawdzać dla poszerzania horyzontów.cloner pisze:petr: sorry, ale robię magisterkę z filologii polskiej i w tej kwestii to ja mam rację
Podałeś tylko jedną formę. Zatem ucz się bo ja znalazłem aż 4:cloner pisze:Człowiek uczy się całe życiesbQ pisze:myślałem, że to dobrze![]()
źródło: http://niekalecz.blox.pl/2010/02/PS-PS- ... iptum.htmlSprawdziłem to dzisiaj w poradni PWN. O ile dobrze zrozumiałem, według prof. Mirosława Bańki dopuszczalne są formy:
PS. To jest postscriptum.
PS: To jest postscriptum.
P.S. To jest postscriptum.
P.S.: To jest postscriptum.
petrdcm

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 kwie 2011, 21:35
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 kwie 2011, 22:12
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 kwie 2011, 16:44
arek_ahig pisze:ze ostatnimi czasy dosc intensywnie odnosisz sie do niemal kazdej wypowiedzi petra, takze nad wyraz mocno musisz byc zafascynowany jego osoba.
Enjo
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio