Polscy kibice - Strona 118

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: Kibice, ultras, oprawa meczowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 05 kwie 2011, 12:49

No_Name pisze:I nie było problemu wpuszczeniem ich? :)
Poświęcę Ci parę cennych minut swojego życia. Nie, nie było problemu z wpuszczeniem ich. Odpowiedź jest banalna, ich kibic nie zabił nam człowieka. Zresztą ostatnio w którymś z tematów czytałem oburzenie jednego fana Wisły, że wrzucam wszystkich kibiców krakowskiego klubu do jednego wora z "nożownikami". Myślę, że nie przesadzam, szczególnie że rok temu pozwalaliście sobie na dosyć śmiałe przyśpiewki, które leciały w ten deseń: rach ciach ciach Małpa w piach. Mam rozumieć zatem, że popieracie to co zrobił wasz kolega po szalu ?

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 05 kwie 2011, 15:26

Marco_Van_Basten pisze: Mam rozumieć zatem, że popieracie to co zrobił wasz kolega po szalu ?
A skąd taki wniosek że popieramy? Odpowiedź jest chyba jasna że nie popieramy, ale po co wrzucać wszystkich kibiców do jednego worka z bandytami ?
Zresztą, Korona dobrze wie że nie ma takiego prawa nie wpuszczać kibiców gości. Jak nie wpuszczą to znaczy że nie jesteście przygotowani na granie w Ekstraklasie bo nie powinna zostać przyznana wam licencja.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 05 kwie 2011, 16:55

Informujemy Kibiców naszego klubu, że na podstawie decyzji Wydziału Bezpieczeństwa PZPN mecz Korona Kielce – Wisła Kraków odbędzie się bez udziału Kibiców gości.

Jak nie ma prawa nie wpuszczać kibiców gości jak PZPN udzielił nam zgody ? Dyskusja z Tobą jest stratą czasu.
A skąd taki wniosek że popieramy? Odpowiedź jest chyba jasna że nie popieramy, ale po co wrzucać wszystkich kibiców do jednego worka z bandytami ?
Ja myślę, że jednak popieracie. W tamtym sezonie rozśpiewany sektor gości, gdzie stała Wisła naśmiewał się, że śmierci młodego chłopaka. Nie ma przyzwolenia dla takiej patologii. Trzymajcie się jak najdalej naszego stadionu.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 05 kwie 2011, 17:23

http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... nosza.html

GW atakuje. Tym razem dostało się naszej gazetce.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 05 kwie 2011, 19:21

Marco_Van_Basten pisze:Informujemy Kibiców naszego klubu, że na podstawie decyzji Wydziału Bezpieczeństwa PZPN mecz Korona Kielce – Wisła Kraków odbędzie się bez udziału Kibiców gości.

Jak nie ma prawa nie wpuszczać kibiców gości jak PZPN udzielił nam zgody ? Dyskusja z Tobą jest stratą czasu.
Ja myślę, że jednak popieracie. W tamtym sezonie rozśpiewany sektor gości, gdzie stała Wisła naśmiewał się, że śmierci młodego chłopaka. Nie ma przyzwolenia dla takiej patologii. Trzymajcie się jak najdalej naszego stadionu.
Jeżeli organizator zawodów jest zmuszony do zmniejszenia liczby miejsc przeznaczonych dla kibiców przyjezdnych, występuje na 28 dni przed planowanym terminem imprezy do Wydziału Bezpieczeństwa na Obiektach Piłkarskich PZPN i niezwłocznie po otrzymaniu zgody - nie później niż 21 dni przed imprezą - informuje o tym klub zamawiający bilety.

Joł. ;-)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 kwie 2011, 22:06

Marco_Van_Basten pisze:Ja myślę, że jednak popieracie. W tamtym sezonie rozśpiewany sektor gości, gdzie stała Wisła naśmiewał się, że śmierci młodego chłopaka.
Rozśpiewany sektor? To jakiś zwrot z GW? Rozśpiewany sektor kiboli, spontanicznie lub prowadzony przez zamiejscowego zaśpiewajłę, fetował w ten sposób obrzucenie go petardami z gwoździami, swoje ryczajło motłoch zaintonował w odpowiedzi na działania kieleckich kiboli.
Wisłę zabolały gwoździe, Koronę zabolała wyłącznie odpowiedź werbalna. Nie wyrywajmy rzeczy z kontekstu mówiąc tu o jakimś poparciu.
Marco_Van_Basten pisze:Jak nie ma prawa nie wpuszczać kibiców gości jak PZPN udzielił nam zgody ?
Czy to jest pierwszy raz, kiedy PZPN podejmuje decyzję niezgodną z polskim prawem, czy nawet własnymi regulacjami? Bo tak?
http://www.kibicewisly.pl/news/show/654 ... _ws__kielc Tutaj jest opis, jak PZPN udzielił wam zgody, a nie miał prawa.

Notabene to smutne, że nawet myślący kibice Korony dają się manipulować. Wisły nie wpuszczono wyłącznie z powodu strachu klubu Korona - ale nie strachu o to co mogą zrobić kibice z Krakowa, ale do czego są zdolni miejscowi. W zeszłym roku się udało i gwoździe elegancko przykryła afera z błyskotliwą repliką o Małpie w piachu. To mniej więcej tak, jakby na derbach Cracovia zaatakowała kibiców gości, a potem pokazywała, że dwie ulice od stadionu Wisły na bloku jest napis "ŚP. Członek".

Drugi raz to, co zrobiła Korona może nie przejść niezauważone. Szczególnie, że media mają ustawiony ogień na ciągłą serię - od Litara, przez Kowno po Starucha jazgot nie ustaje i rozdmuchują pierdoły do rangi ataków terrorystycznych. Notabene
- oglądam Wiadomości - Piotr Kraśko mówiąc o wiadomościach sportowych zaprasza na informacje o kibolach
- siedzę u dentysty - w RMF leci lajtowy program popołudniowy - mowa o tym, że policja powinna mieć ostrą broń na stadionach...
Może jakiś stan wyjątkowy? Jest już prawie tak źle jak w Krakowie, gdzie kibole ucinają głowy maczetami i wbijają je na płoty szkół podstawowych.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 05 kwie 2011, 23:29

piwus pisze:Szczególnie, że media mają ustawiony ogień na ciągłą serię - od Litara, przez Kowno po Starucha jazgot nie ustaje i rozdmuchują pierdoły do rangi ataków terrorystycznych.
Mnie osobiście to męczy. Gdyby nie fakt, że ITI jest właścicielem Legii, to bałbym się, że Staruch zatańczy w kolejnej edycji Tańca z Gwiazdami (albo zmieńmy nazwę na Taniec z Kibolami - jest Litar, jest Staruch, Misiek też tam się gdzieś kręci, więc czemu nie?). Nie ma w Polsce większych problemów? Jesteśmy tak fantastycznym krajem, że news o troglodytach musi być na pierwszym miejscu? Tabloizacja sięgnęła zenitu...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 kwie 2011, 8:57

Granica absurdu już dawno została przekroczona ale to ...?

Zagłębie - Legia - Pogoń / Lech - Cracovia -Arka / Wisła - Śląsk - Lechia. Wszystkie "Triady" nieprzypadkowo mają przyjaźnie na północy, w miastach portowych, przez które przemycane są narkotyki :rotfl: :rotfl: :rotfl:
piwus pisze:Jest już prawie tak źle jak w Krakowie, gdzie kibole ucinają głowy maczetami i wbijają je na płoty szkół podstawowych.
Jest gorzej. Według pani olejnik Staruch mógł mieć [uwaga] MACZUGĘ

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 06 kwie 2011, 9:05

Zico_FCI pisze: Zagłębie - Legia - Pogoń
To niby ma być Triada? Jak dla mnie o Triadzie można mówić, kiedy wszystkie trzy kluby żyją w zgodzie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 kwie 2011, 9:15

Tutaj Legia jest spoiwem. Ze Szczecina przemyca narkotyki i niewolników, a dzięki Zagłębiu może przemycać węgiel ze Śląska :hardkor:
Zagłębie i Pogoń nie robią ze sobą interesów.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 kwie 2011, 15:13

Zico_FCI
O dwóch rzeczach zapomniałeś wspomnieć - o tych triadach wypowiadał się śledczy z Policji, a nie jakiś szeregowy dziennikarzyna, a o maczudze Olejnik wspominała przy okazji hipotetycznej sytuacji, co by się stało z kibicem, który chce wnieść na stadion maczugę, a nie o tym, że ten kretyn wbiegł na stadion z maczugą i to nią "spoliczkował" Rzeźniczaka.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 06 kwie 2011, 21:47

Marco_Van_Basten pisze:http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... nosza.html

GW atakuje. Tym razem dostało się naszej gazetce.
Gazeta Wyborcza, to tak bezczelna gazeta, że gdy kibice Elany Toruń robili zbiórkę dla ubogich dzieci, to musieli o tej akcji w sposób negatywny napisać, zaś jak kibice Lecha Poznań zrobili patriotyczną manifestację, to oczywiście komentarz GW musiał się pojawić, wiadomy w jaki sposób. Temat poruszania GW czy TVN-u jest zbędny.
emdżej pisze:
Zico_FCI pisze: Zagłębie - Legia - Pogoń
To niby ma być Triada? Jak dla mnie o Triadzie można mówić, kiedy wszystkie trzy kluby żyją w zgodzie.
Jak TVN powie, to tak musi być. Śmieszne jest to, że te triady są oparte na wieloletnich tradycjach a gadają, że połączyła ich przestępcza wieź. Ich pojęcie sięga takiego poziomu, że dziennikarz śledczy (GW) dowiedział się ze "swoich źródeł", że pierwszą porażkę na ubitej ziemi, chuligani Lecha przegrali z... Arką Gdynia :brawo: Oczywiście TVN to wyemitował 8)

karolayna
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karolayna » 07 kwie 2011, 9:22

Fanka piłki nożnej bardzo prosi o wypełnienie ankiety ( zajmuje 5 minut) :) Piszę pracę mgr o sponsoringu w Reprezentacji Polskiej :)
http://moje-ankiety.pl/respond-7789.html

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 kwie 2011, 12:36

Tak kibice Legii nawoływali do bojkotu meczu Polonia - Lech:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 kwie 2011, 19:58

Obrazek

:) Podoba mnie się to, słyszę również, że ma być w Warszawie podobny bojkot GW jak w Poznaniu, gdyby jeszcze tak reszta ekip w Polsce się do tego dołączyła (ja już od dawna dostając metro smigam od razu z tym do kosza :) ) to może to bydło z Czerskiej dostać ostro po kieszenii. Jak to powiedział JKM kibice to ostatnia grupa w Polsce którym się chce, więc jak im się zachce to będzie milutko :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”