Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 558

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 kwie 2011, 23:55

Nikt nie wspomni że Ramiresa na boisku być nie powinno, ale wtedy jechanie po MU nie miałby sensu.Dodam jeszcze od siebie że dzisaj widziałem Rio z sezonu 07/08, od 1 wybicia z głowy Torresa było widać że to będzie jego mecz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 kwie 2011, 23:56

Przecież na tych zdjęciach wcale nie widać, żeby Evra trafił w piłkę.
ALe widać, że faul rozpoczął się przed polem karnym.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 kwie 2011, 23:59

Ważne jest natomiast kiedy faul się kończy. Tutaj jestem prawie pewien, że kończy się na linii tj rzut krany. Podobna sytuacja jak zeszłoroczny faul na Valencii na OT vs Liverpool.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 kwie 2011, 0:01

Dlatego pytałem Arka jak jest w przepisach, czy liczy się kiedy zaczął się faul, czy kiedy się kończy?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 kwie 2011, 0:04

Nikt nie wspomni że Ramiresa na boisku być nie powinno, ale wtedy jechanie po MU nie miałby sensu.
Wspominałem :) Mówiłem, że tam lubiący się czepiać tego typu drobnostek Arek jakoś o tym nie wspomniał. I podobnie można by się doczepić do Torresa oraz Essiena.
Dodam jeszcze od siebie że dzisaj widziałem Rio z sezonu 07/08, od 1 wybicia z głowy Torresa było widać że to będzie jego mecz.
Chyba 06/07 - lepszego sezonu w wykonaniu obrońcy trudno mi sobie wyobrazić 8)

@Kamil

Arek jest tutaj niepotrzebny. Z przepisów FIFA
If a defender starts holding an attacker outside the penalty area and continues
holding him inside the penalty area, the referee must award a penalty kick
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2011, 0:05 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 kwie 2011, 0:05

Pierwsze zwycięstwo nad Chelsea od 9 lat :) Zagraliśmy dobrze ale w drugiej połowie podobnie jak miesiąc temu za głęboko się cofnęliśmy i mogło być nieciekawie. Ogólnie dobrze ale jest też czego się czepiać. Kilka kretyńskich strat pod własnym polem karnym, środek obrony i Edwin świetni, na bokach w defensywie już bywało różnie. Bezcenny Carrick, bez niego byśmy dziś przepadli, kiedy zobaczyłem skład byłem pełny obaw, w trakcie meczu przypomniał mi się Michael sprzed kilku lat, dzisiaj świetny. Nie wiem co Carlo chciał osiągnąć zmieniając Drogbę, to nie mój problem ale to był strzał w stopę, Didier grał dziś bardzo dobrze, praktycznie w pojedynkę ciągnął Chelsea z przodu. W przeciwieństwie do Torresa, który istniał przez pierwsze 10 minut. Bardzo dobry wynik przed rewanżem ale awans to sprawa wciąż otwarta. Mam nadzieję, że zagramy mądrze i awansujemy dalej.

arek zastanawia mnie jedno, udzielasz się tu dość często ale praktycznie zawsze wskazujesz tylko na błędy na korzyść MU. Karny się należał Chelsea jak psu buda i kartka dla Evry IMO, praktycznie wszyscy się z tym zgodzili, poza tym sędzia był ok. Dlaczego jednak milczysz na temat wjazdów Essiena i Ramiresa w Rooneya? Mam wrażenie, że gdyby chodziło o graczy MU nie umknęłoby to Twojej uwadze.

Enjoy's jeśli chcesz opinii o faulu Evansa to poczytaj sobie posty po tym zagraniu, chyba je nawet skomentowałem jako pierwszy. Jeśli zaś stawiasz znak równości między faulem Irlandczyka a zagraniem Carry czy nawet Rafaela w meczu z LFC to wybacz ale jesteś ślepy i uprzedzony.

Cieszę się ze zwycięstwa, nie musieliśmy tego meczu wygrać ale dziś się udało i fajnie. Czas na prawdziwą radość przyjdzie jednak dopiero jeśli awansujemy. W innym wypadku ten wynik nie będzie nic warty.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 07 kwie 2011, 0:10

"arek zastanawia mnie jedno, udzielasz się tu dość często ale praktycznie zawsze wskazujesz tylko na błędy na korzyść MU. Karny się należał Chelsea jak psu buda i kartka dla Evry IMO, praktycznie wszyscy się z tym zgodzili, poza tym sędzia był ok. Dlaczego jednak milczysz na temat wjazdów Essiena i Ramiresa w Rooneya? Mam wrażenie, że gdyby chodziło o graczy MU nie umknęłoby to Twojej uwadze."---> Morrow chyba go rozgryzłeś :haha:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 kwie 2011, 0:40

Nie wiem czy zauwazyliscie, ale ja sie odnosze tylko i wylacznie do postow MGiggsa, bo za kazdym razem krzyczy jak to Was w uja robia. Z kolei jezeli to wam arbiter sprezentuje cos, wowczas glosow oburzenia nie ma, ba wrecz przeciwnie, sa proby usprawiedliwiania, ze oddano Wam, co wczesniej zabrano. Ogladalem oba mecze jednoczesnie wiec moglo mi cos umknac, ale nie zauwazylem wejsc na czerwona kartke po stronie zawodnikow Chelsea. Byc moze arbiter nie pokazal kilku napomnien, ktore winien pokazac, ale rownie dobrze moglbym wspomniec o braku konsekwencji i braku kartki dla ktoregos z graczy United w sytuacji, kiedy trafil korkami w twarz gracza Niebieskich, gdzie przy identycznej sytuacji w druga strone gracz Chelsea, taka kartke otrzymal. Ale nie wspominalem o tym. Akurat sytuacja z karnym byla najbardziej kontrowersyjna i kluczowa, dlatego sie do niej odnioslem. :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 kwie 2011, 0:45

Ciekawe ze tobie zawsze umykają błędy na niekorzyść MU :whistle:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 kwie 2011, 0:54

Gdzie mi umykaja? Ja odnosze sie tylko do Twoich bredni. Zreszta, tak jak napisalem, gdybym tylko wyliczal bledy na wasza korzysc, to wspomnialbym o tym bucie w twarz. Odnioslem sie jedynie do kluczowej sytuacji, ktora miala miejsce w koncowych minutach i tyle.
Zreszta samo zestawianie ze soba rzutu karnego i jakis niepokazanych napomnien (do ktorych notabene trudno mi sie odniesc, bo ich nie pamietam, moze z uwagi na to, ze tak jak pisalem, ogladalem oba spotkania, wiec nawet nie wiem na ile prawidlowe sa to osady) jest doprawdy zabawne.
Jest cala masa klubow, ktorych nie lubie duzo bardziej od United (np. Inter, Milan, Fiora, Lazio, Roma, etc., Real, Bayern), ale poklady obludy, jakie wyplywaja z MGiggsa, nie pozwalaja mi przejsc obojetnie wobec jego komentarzy. ;) Gdyby tej hipokryzji nie bylo, nie byloby takze moich postow. :D
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2011, 1:01 przez arek_ahig, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 kwie 2011, 1:00

Nigdzie nie pisałem, że powinny lecieć czerwa. Nigdzie też nie napisałem, że sędzia sędziował w jedną albo drugą stronę. Popełnił jeden zasadniczy błąd przy karnym, który powinien ewidentnie gwizdnąć. Swoją drogą po jaką cholerę stoją Ci sędziowie za bramkami? Dzisiaj sędzia bramkowy miał całą tę sytuację jak na patelni a zupełnie nie zareagował. Bez sensu. Z tego co widzę co do decyzji o karnym większość kibiców MU się zgadza więc nie wiem o co dyskusja. Byliśmy krzywdzeni w lidze ale błędów nie naprawia się błędami, cieszę się, że wygraliśmy ale Chelsea należała się jedenastka, myślę, że większość kibiców MU ma podobne odczucia. To, że Chelsea jest ruchana notorycznie w LM to już nie jest wina MU ani jego kibiców.

Przy podniesionych nogach rzeczywiście brakowało sędziemu konsekwencji, to była walka o piłkę ale skoro raz zdecydował się pokazać żółtko to powinien jednakowo traktować każde takie zagranie ale wejścia Essiena i Ramiresa z miejsca moim zdaniem powinny być karane kartkami bo to była zwykła chamówa nie mająca żadnego związku z grą w piłkę.

Brawo dla Polsatu, zamiast pokazać jedyny zacięty ćwierćfinał gdzie walka i emocje były od pierwszej do ostatniej minuty a losy dwumeczu są nadal otwarte woleli puścić radosny gangbang Barcy na Szachtarze. 6 bramek, super. Teraz czekamy na ligę brazylijską albo NHL.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 kwie 2011, 1:07

Ja nigdzie nie pisze, ze to wina United, ze Chelsea jest rokrocznie dymana w LM. :wink:
Jakbys przeanalizowal moja aktywnosc w tym temacie, zauwazylbys ze moim interlokutorem jest zawsze MGiggs. Gdyby nie byl goloslowny, to tych dyskusji nie byloby, bo juz dawno mial mi dac ignora. :mrgreen:
Malo tego, w przypadku kiedy w polfinalach znajda sie: United, Schalke, Real, Barcelona to wlasnie Wam bede kibicowal, zebyscie odniesli koncowe zwyciestwo. Moze i nawet lubilbym United, gdyby nie sezon 98/99, a tak to moj stosunek do Was jest ambiwalentny, bo uraza pozostala. :P

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 07 kwie 2011, 9:00

Wiem, że nie powinno oceniać się piłkarza po jednym meczu/zagraniu, ale czy po wczorajszym podaniu Carricka do Giggsa ktoś ma jeszcze wątpliwości co do umiejętności piłkarskich tego pierwszego?? :) :twisted:

twoja_stara
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: twoja_stara » 07 kwie 2011, 11:07

carrik dobry mecz zagrał,ale ja jestem pełen podziwu jak giggs przyjął tą piłkę ( na pełnej szybkości i od razu zrobił sobie kilka metrów przewagi nad obrońcą ) i przytomnie podał - profesor :shock:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 kwie 2011, 13:29

Arku ty wyzywasz kogoś od obłudników :roftl3:

Zamiast dyskutować o karnym na Ramiresie trzeba było napisać że tego pana na boisku być niepowinno ale po co być tak dokładny? Na powtórkach widziałeś wygięte nogi Carry przy faulu na Nanim.Ty masz czelność pisać do mnie o obłudzie, brzmisz tak samo grotoskowo jak Rosja wzywająca do pokoju w Libi. Dlaczego po meczu z Boltonem cie tutaj nie było gdy Cahill powinien być wywalony z boiska a MU powinno dostać 101% karnego? Gdzie byłeś jak Elmander wszedł brutalnie w noge Evry gdzie mogło dojść do tragedi? Wybierasz zdarzenia na naszą niekorzyść i raczysz je komentować.

Roo zawieszony na 2 mecze za przeklinanie :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”