Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 kwie 2011, 18:30
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 kwie 2011, 18:52
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 kwie 2011, 18:56
Nie do końca. PSV podeszło do meczu na większym luzie, bo już wiedzieli że Twente zgubiło punkty. Tak często bywa że jeden faworyt ciągnie za sobą drugiego w denej lidze. OM w sumie podobna sytuacja, Lille wczoraj wdupiło. Leverkusen póki co nie komentuję bo mogą i powinni wyjść z opresji.czeher pisze:PSV zrabalo ale za nim poleciala lawina![]()
![]()
![]()
OM... Leverkusen
![]()
![]()
![]()
![]()
to jest absurdalne, nielogiczne, zbyt abstrakcyjne. po krotce: [*]
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 kwie 2011, 19:00
Ja to odbieram zupelnie inaczej.... Wtedy zespoly podchodza na dodatkowym spieciu i koncentracji bo jest szansa dogonic rywala tudziez zrownac sie pkt. Sytuacja przedstawiona przez Ciebie wystepuje ale raczej w przypadku gdy pkt gubi goniący a lider gra pozniej i wie, ze w najgorszym wypadku zostanie status queSalas11 pisze:PSV podeszło do meczu na większym luzie, bo już wiedzieli że Twente zgubiło punkty. Tak często bywa że jeden faworyt ciągnie za sobą drugiego w denej lidze. OM w sumie podobna sytuacja, Lille wczoraj wdupiło.
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 kwie 2011, 19:09
No ja właśnie widzę to nieco inaczej. Lider tabeli powiedzmy że wygrywa swój mecz, więc druga w tabeli drużyna się spina, aby nie wdupić i nie powiększyć straty punktowej. Gdy lider traci punkty, sytuacja robi się już niebezpiecznie komfortowa dla drużyny która go ściga. Mobilizacja już nie ta. Oczywiście nie jest to regułą, ale takie zjawisko jest coraz częstsze. Proste czynniki których nie da się w pełni przewidzieć, a przez które topiona jest kasa na zakładach kombi.czeher pisze:Ja to odbieram zupelnie inaczej.... Wtedy zespoly podchodza na dodatkowym spieciu i koncentracji bo jest szansa dogonic rywala tudziez zrownac sie pkt. Sytuacja przedstawiona przez Ciebie wystepuje ale raczej w przypadku gdy pkt gubi goniący a lider gra pozniej i wie, ze w najgorszym wypadku zostanie status que
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 kwie 2011, 19:15
dla mnie mobilizacja jest jeszcze wieksza bowiem mozna wskoczyc na fotel lidera, odbrobic pkt a jak nie to traca juz na tym etapie szanse na cokolwiek. Sorry ale to jest pokretne odbieranie rzeczywistosci, jezeli oni tak komfortowo czuja sie gdy przeciwnik bedacy wyzej skalsyfikowany gubi pkt, ze nie maja mobilizacji to status que bedzie zachowane wiecznie. Zreszta kazdy mowi, po straceniu pkt przez rywala, ze mecz MUSZA wygrac tak jak gracze i wlodarze OMSalas11 pisze:Mobilizacja już nie ta.
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 kwie 2011, 19:25
Bo takie są oczywiste założenia. Rywal traci, my odrabiamy. Jednak w zakamarkach psychiki siedzi piłkarzom ta świadomość i nic się na to nie poradzi. Dlatego dziś OM i PSV pogubiło punkty mimo że obaj prowadzili po 1:0. Leverkusen jest w tym sezonie cholernie solidne, dlatego przy stanie 0:1 nie zawahałem się użyć stwierdzenia, że powinni wyjść z opresji.czeher pisze:Zreszta kazdy mowi, po straceniu pkt przez rywala, ze mecz MUSZA wygrac tak jak gracze i wlodarze OM
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 kwie 2011, 19:30
jest cholernie spetane przez nerwy u siebie i nie raz dawali dupy na wlasnych smeiciach, co innego na wyjazdach. Co Gladabch z nimi zrobiloSalas11 pisze:Leverkusen jest w tym sezonie cholernie solidne
teraz przypisujesz teorie pod dane fakty, ktora idealnie pasuja. Ja sobie wezniesz jakies statystyki to duzo wiekszy odsetek bedzie wydarzen, ze dana druzyna odrabia pkt niz solidarnie zachowuje status queSalas11 pisze:Dlatego dziś OM i PSV pogubiło punkty mimo że obaj prowadzili po 1:0
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 kwie 2011, 19:44
Przecież to było na początku sezonu. Wtedy to i Barcelona potrafiła dostawać lekcję pokory od Herculesuczeher pisze:Co Gladabch z nimi zrobilo
Przecież to oczywiste, podpieram swoją teorię faktami. Jak pisałem wcześniej, to nie reguła, niemniej coraz częstsze zjawisko i możliwe że poświęcę nieco czasu przejrzenie statystyk, bo w tym można upatrzyć naprawdę dobry pieniądz za wcale nie takie ogomne ryzyko.czeher pisze:teraz przypisujesz teorie pod dane fakty, ktora idealnie pasuja.
Prawda, ale Heerenveen też ostatnimi wynikami nie powala. Ot wyciągnęli w 5 minut z 1:0 na 1:2. Później była już frustracja PSV czego dowodem jest czerwień dla Boumy, a i tak mimo wszystko wyciągnęli remis w końcówce.czeher pisze:PSV nie wygralo bo jest pod forma... co pokazuja ostatnie wyniki i lanie w LE
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 kwie 2011, 19:54
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 kwie 2011, 20:04
Przecież ja tylko spekuluję, spokojnieczeher pisze:Teorii mozesz wymyslac i siac ferment i zamieszanie, jak dla mnie ten sezon nie ma zadnej logicznej formuly jest abstrakcyjny, nielogiczny, absurdalny - jesli myslisz inaczej to podlicz sobie ... wplywy za ten sezon... bo wg mnie nikt nie bedzie po tym sezonie na plusie poza bukami
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mnich33 » 11 kwie 2011, 7:15
mnich33
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 11 kwie 2011, 11:34
7/9 - nie tak źleAker pisze:Moje wstępne typy na weekend (po weekendzie sprawdzę sobie skuteczność)
Lyon - Lens 1 1,35
Bordeaux - AC Arles Avignon 1 1,27
Portimonense - FC Porto 2 1,53
Bug Wyszków - Tęcza Płońsk 1 1,3
Bayer Leverkusen - FC St Pauli 1 1,25 (pewniak weekendu)
FC Schalke 04 - VfL Wolfsburg 1 2,15
Hamburger SV - Borussia Dortmund u2,5 2,05
Palermo - Cesena X 2,1 (tutaj sugeruje się Salasem)
Korona Kielce - Wisła Kraków 2 2,1
Aker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 kwie 2011, 14:30
Witamy w Serie AAker pisze:PS Palermo - Cesena X 2,1 -> jaki wałek![]()
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 kwie 2011, 18:04
czeher
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio