Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 825

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 kwie 2011, 16:37

It's the end of an era
I know :lol:

Cieszą mnie te wszystkie zapowiedzi o poszanowaniu tradycji i że nie będzie zaciągał pod wykup akcji żadnych kredytów itp. To zawsze robi dobre wrażenie chociaż i tak nie ukrywam, że wolałbym żeby Fiszman i Nina nie sprzedawali swoich udziałów. Chyba nie będę też oryginalny jak napiszę, że lepszy Stan niż też cały Usmanov albo jakiś inny szejk z workiem upaćkanych ropą dolarów. Po owocach go poznamy, ale jakichś kolosalnych zmian jeśli chodzi o funkcjonowanie klubu nie przewiduje.

Ponoć Fiszman jest bardzo poważnie chory i poniekąd właśnie z tego powodu zdecydował się na taki ruch.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 kwie 2011, 23:27

Jak wiadomo, amerykański biznesmen Stan Kroenke złożył ofertę kupna większości akcji w Arsenalu. Co to oznacza dla nas, kibiców? Oficjalna strona Arsenalu postanowiła wyjaśnić niektóre kwestie z tym związane.

Co oznacza dzisiejsze oświadczenie klubu?

Pan Kroenke osiągnął porozumienie z panem Fiszmanem by uzyskać jego 16,1% akcji. KSE, UK INC ("KSE") teraz jest prawnie zobowiązana do złożenia oferty na wszystkie pozostałe akcje Arsenal Holdings PLC ("Arsenal"). Lady Nina Bracewell-Smith (razem z niezrzeszoymi dyrektorami którzy posiadają akcje w klubie) zgodzili się zaakceptować ofertę. Oświadczenie prasowe wyjaśnia warunki tej umowy.

Jaki wpływ będzie to miało na działanie klubu?

Pan Kroenke potwierdził kilkukrotnie swoje plany zarządzania finansami. Te potwierdzenia były wypisane w pełnym komunikacie prasowym. Znajduje się tam też zapis o tym, że żadne długi nie będą przypisane przeciwko Klubowi w ramach oferty. Klub w dalszym ciągu będzie działał zgodnie z zasadami samowystarczalności. KSE chce, by zarząd pozostał niezmieniony. To oznacza, że Peter Hill-Wood pozostanie prezesem.

Dlaczego zarząd popiera tę ofertę?

Niezrzeszeni członkowie zarządu przeanalizowali ofertę i są przekonani, że oferta pana Kroenke pomoże w utrzynaniu stabilności w klubie. Pan Kroenke jest osobą, która rozumie, szanuje i będzie kultywowała historię i tradycję Arsenalu oraz ma dość pokaźną historię długoterminowych inwestycji sportowych. Zarząd uznaje, że oferta jest sensowna.

Co się stanie z trenerem?

Umowa z trenerem jest ważna do 2014 i zmiana na poziomie właściciela nie ma na nią żadnego wpływu. Ponadto, pan Kroenke w pełni wspiera Arsena Wengera którego uważa za wspaniałego trenera.

Czy będzie więcej funduszy na transfery?

KSE chce, by Arsenal działał w dalszym ciągu w systemie samowystarczalności, który z powodzeniem ma zastosowanie w klubie od wielu lat.

Jaki procent klubu jest w rękach KSE w tej chwili?

W chwili pojawienia się komunikatu prasowej, KSE posiada około 29,9% akcji. KSE jednak porozumiało się z panem Fiszmanem w celu uzyskania jego akcji. Dodatkowo, Lady Bracewell-Smith i inni dyrektorzy Arsenalu zgodzili się na sprzedanie swoich akcji. Łącznie KSE jest zainteresowane posiadaniem około 63% akcji klubu.
Co dalej?

KSE opublikuje dokumentację oferty która zawierać będzie wszystkie szczegóły i formę akceptowania. Oczekuje się, że oferta zostanie zaakceptowana w ciągu kilku miesięcy.

Źródło: Arsenal.com

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 kwie 2011, 17:51

Wyglada na to ze Song moze juz w tym sezonie nie wystapic. :|

Awatar użytkownika
prawiehenry
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: prawiehenry » 13 kwie 2011, 21:33

Szczęsny zagra z Liverpoolem:)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 kwie 2011, 22:44

Danny Fiszman nie żyje :(

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 kwie 2011, 6:19

Fiszman to był prawdziwy Kanonier. Dla tych, co nie wiedzą - to on przewodził projektowi budowy Emirates Stadium, to on jest praktycznie ojcem stadionu. Może teraz trochę za wcześnie, ale jak wygaśnie umowa z Emirates (lub ktoś ją wykupi) to możeby nazwać Emirates właśnie na cześć Danny'ego :think:

tak czy inaczej, plotki były o kiepskim zdrowiu Fiszmana i właśnie z tego powodu cała ta sprzedaż akcji stała się tak nagle. Fiszman ufał Kroenke i chciał, żeby jego udziały w klubie powędrowały w dobre ręce. Skoro on zaufał Kroenke to chyba nam nie pozostaje nic innego jak też dać mu szansę. Ogólnie to wygląda na to, że Usmanow swojej działki nie sprzeda, Arsenal Supporters Trust też nie, więc Kroenke nie będzie mógł dobić do 75% co dałoby mu opcje zaciągania kredytu na klub. Mowil co prawda, ze nie ma zamiaru tego robic tak czy inaczej, no ale lepiej zeby i tak nie mial mozliwosci. :P

W innych wiadomosciach, ciekawostka:
Drużyna New York Red Bulls z amerykańskiej MLS została zaproszona na przedsezonowy turniej Emirates Cup w nadchodzące lato. Nie ma jeszcze żadnych konkretów, ale Nowojorczycy mogliby gościć w Londynie głównie ze względu na grę legendy Arsenalu w ich klubie - Thierry'ego Henry'ego.

Sezon MLS trwa w USA od późnego marca do października, więc New York Red Bulls przyjeżdżaliby w połowie swojego sezonu. Europejskie drużyny natomiast traktują ten sezon oczywiśćie jako zakończenie okresu przygotowawczego.

Rzecznik prasowy Red Bulls odmówił komentarza, natomiast rzecznik prasowy ligi MLS stwierdził, że nic nie wie o sytuacji.
Szczegóły dotyczące turnieju zostaną ogłoszone w ciągu najbliższego miesiąca.
Akurat na ten turniej sie wybieram, a dopiero co ogladalem Filadelfie z Nowym Jorkiem i co, znowu mam tych buców oglądać? :lol:

Arsenal ma też w tym roku zerwać z tradycją jeżdżenia na obóz przygotowawczy w Austrii. Zamiast tego, wyjedzie na komercyjny pre-season tour, najprawdopodobniej do Malezji (na penwo gdzieś w Azji). Początkowo miała to być Japonia, ale teraz rozważa się jakiś mecz charytatywny czy coś tam. Tak czy inaczej, będzie jakaś kasa z gry w Azji, no i spoko. Bylebyśmy się nie zalatwili tak jak Barcelona, że niby ileś tam minut musi rozegrać ktoś (jak Messi ostatnio), żeby Wenger mógł odpowiednio im dać grać coby się na sezon nie przemęczyć. Szczególnie mówię o Fabregasie i Van Persiem, chociaż najwięcej ostrożności będzie potrzebne temu pierwszemu - od 17. roku zycia rozegrał aż 300 spotkań w barwach Arsenalu i ze zdrowiem coraz gorzej - coraz więcej czasu spędza w gabinecie lekarskim. Od lata 09 praktycznie ciągle gra, bo przecież na MŚ grał w lecie, trenował, wrócił i znowu ten sezon.. wiele kontuzji mu się trafiło na czym bardzo tracimy. Oby sobie odpowiednio odpoczął i w następnym sezonie było tych kontuzji mniej u naszego kapitana. :)

Awatar użytkownika
prawiehenry
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: prawiehenry » 14 kwie 2011, 18:37

W wakacje będę pracował w Londynie, mam nadzieję, że uda mi się załapać na Emirates Cup. Może wreszcie zobaczę Henry'ego na żywo. Byłem na kilku meczach Arsenalu ale Henry'ego nie widziałem nigdy.

A co do wyjazdu do Azji to moim zdaniem dobry pomysł :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 kwie 2011, 20:00

Ja go widzialem kilka dni temu (w sobote). Nic nie pokazal, juz za pozno zeby zobaczyc prawdziwgo Henry'ego. Tamty Thierry odszedl w 2007 roku, lub nawet wczesniej. :(

Ciekawe, dzisiaj sie nagle okazuje ze Song ma szanse nawet zagrac. Dziwne. Djourou, Szczesny, Song - ta trojak bedzie miala jutro badania i zobaczymy. Bez Songa bedzie fatalnie. Denilson podobno wraca, ale lepiej zeby nie do jedenastki :P Wole Diaby'ego na pozycji DM-a, ale oczywiscie mam nadzieje, ze Song bedzie gotowy. Jakos w to jednak.. watpie.

Z Djourou tez nie wiadomo. Taka sama sytuacja jak ze Szczesnym, aczkolwiek nie obrazilbym sie gdyby Lehmann mial grac. Wszystko byleby nie Almunia. Jesli Szczesny nie jest w 100% gotowy to niech zagra Niemiec; mysle, ze sie nada i problemow nie bedzie. Szczesny wroci na Spurs albo na Bolton. Zobaczymy. Tak czy inaczej, nie jestesmy niczego pewni w sprawie tej piatki w sumie. :P

Jesli chodzi o Sagne to tu podobno sa najwieksze problemy. Wyglada na to, ze znowu zagra Eboue. O ile z Blackpool sobie poradzil to z Liverpoolem juz moga byc problemy. mam nadzieje, ze Francuz bedzie gotowy ale jakos watpie w jego powrot. Byleby na Tottenham wrocil.

Mysle, ze jutro na konferencji prasowej bedzie wiadomo wiecej - wszak bedzie juz po czwartkowym treningu. Oby byly dobre wiesci. :pray:

Ciekawe jest to, ze Vermaelen moze wrocic i zagrac w tym sezonie.
Thomas Vermaelen will not be fit to face Liverpool but Wenger confirmed that the Belgian defender is back in full training after missing most of the season with tendon problems.

"I am not reluctant [to use him] but he is not match fit yet," said the manager. "He just joined the team this week so we have to be a bit patient with him."
Zobaczymy. Pewnie bedzie wystep jak Djourou rok temu no ale :lol:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 14 kwie 2011, 20:03

Magnum, ponoć waszą stronkę fan Barcy zaatakował, zmieniając treść na cyrylicę? :lol:

Awatar użytkownika
prawiehenry
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: prawiehenry » 14 kwie 2011, 21:30

Magnum pisze:Ja go widzialem kilka dni temu (w sobote). Nic nie pokazal, juz za pozno zeby zobaczyc prawdziwgo Henry'ego. Tamty Thierry odszedl w 2007 roku, lub nawet wczesniej. :(
Wiem o tym, ale Thierry to mój ulubiony piłkarz był zawsze i dla mnie to inna sprawa troszkę, chciałbym go zobaczyć jak gra bez względu na to jak gra, byle by to było na żywo. :)
Magnum pisze:Taka sama sytuacja jak ze Szczesnym, aczkolwiek nie obrazilbym sie gdyby Lehmann mial grac. Wszystko byleby nie Almunia. Jesli Szczesny nie jest w 100% gotowy to niech zagra Niemiec; mysle, ze sie nada i problemow nie bedzie.
Myślę dokładnie tak samo, chciałbym zobaczyć Szczęsnego, ale jeśli nie jest zdrowy do końca lepiej niech się leczy, w Lehmanna wierzyłem, miałem mieszane uczucia ale wierzyłem w niego. Nie zawiódł mnie więc myślę, że na Liverpool ja bym go wystawił jednak i czuję, że tak ostatecznie będzie.

Magnum, jak będziesz coś wiedział jak po konferencji to napisz jak najszybciej :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 kwie 2011, 1:05

nowe stroje na nastepny sezon

Obrazek

Obrazek

Brzydszej wyjazdówki się nie dało. :angry: chociaz niektorym sie podoba :P mi jednak nie.

Nie sa to zdjecia tylko wizualizacja na podstawie informacji. W poprzednich latach mieli prawdziwe wiec wydaje mi ise, ze raczej w tym tez tak bedzie.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2011, 1:17 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 122

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 15 kwie 2011, 1:07

Fajna ta wyjazdówka, oryginalna dość mocno ;)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 kwie 2011, 13:12

Mnie się wyjazdówka podoba, tylko skąd takie kolory? O odwracaniu barw herbu wypowiadałem się już w temacie Liverpoolu. Dla mnie to jest beznadziejny zwyczaj.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 kwie 2011, 13:35

Nowa wyjazdówka Liverpoolu znacznie ładniejsza. :P

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 15 kwie 2011, 13:44

Daaaamian pisze:Nowa wyjazdówka Liverpoolu znacznie ładniejsza. :P
Mi się ta wyjazdowa Arsenalu strasznie nie podoba, co innego Liverpoolu (świetna). Te połączenie tych kolorów na trykocie Kanonierów trochę dziwne jak dla mnie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”